Inlägg

Inlägg som killawife har skrivit i forumet
Av killawife

Spelet är roligt men saknar story. Visst finns det en quest-line men det finns inget som för storyn vidare. Varför ska man döda piety? Varför existerar det överhuvudtaget Exiles? Vad är Vaal? Etc etc. Det finns ingen lore och det verkar inte finnas nån väl underbyggd värld som det faktiskt finns i Diablo. Hoppas de jobbar på detta innan release.

Av killawife

Du har ju inte blivit lurad så du kanske skulle ändra rubriken på denna tråden. Ni kan ju givetvis gå och prata med butiken så kanske de tycker lite synd om er och ger nåt som kompensation men butiken har ingen skyldighet till detta. De kan knappast sänka räntan heller då lånet görs upp när köpet görs och då bestäms villkoren för hela perioden. Men det går som andra sagt att ta ett annat lån med lägre ränta och lösa detta lånet om man vill.

Av killawife

Horribelt. Snacka om att inte lyssna på vad folk faktiskt tycker om detta.

Av killawife

Tänk på att en vattenkylare inte kyler andra komponenter på moderkortet utan endast det som vattenblocket sitter på. Detta kan göra ganska stor skillnad för hela datorsystemets temps. Som ett ex. så had ejag när jag körde H60 en nordbrygga som så gott som alltid låg runt 90 grader. Nu när jag har en Thermalright luftkylare så ligger den temperaturen på 65 grader. Detta påverkar även andra komponenter som minnen och liknande och hela systemets prestanda. Cpu-tempen är inte det enda som är viktigt.

Av killawife

Sennheiser HD598 är grymt sköna. Man kan ha de i timmar utan att det stör. Och ljudet är i världsklass. De mår bäst med en hörlursförstärkare till som de flesta high-end lurar men funkar även utan.

Av killawife

The Master - Film om en kille som blir god vän med en Kultledare och dess inflytande på denne. MYCKET bra skådespelarinsatser och filmen är väldigt välgjord. Joaquin phoenix är suverän . Tyvärr faller filmen lite på att själva handlingen aldrig blir särskilt intressant. Men sevärd ändå för de duktiga skådepelarna och grundiden i filmen. 6/10

Av killawife
Skrivet av ruppe55:

Det här spelet ser väldigt intressant ut, men vad är fördelarna med att betala för det? är det ett typiskt pay2win spel?

Det enda du kan köpa är kosmetika, typ pets som inte gör nåt, fräcka effekter och snyggare vapen och rustningar. De påverkar inte stats i spelet. Man kan också köpa större stash vilket är rätt vettigt.

Av killawife
Skrivet av Stidt-O:

Så du tycker ni att man ska stå för returfrakten som man får göra när man använder sig av ångerrätten för att man får en defekt vara?
Jag tycker inte att man ska använda sig av ångerrätten vid defekt vara. Då betalar man för inget i slutändan.

Jag personligen skiter fullständigt om man får stå för returfrakten eller inte då det handlar om småpengar. Men det är ju bara att välja, riskera att inte få ut nåt på reklamationen och ändå få betala både frakt och undersökningskostnad eller använda ångerrätten och bara betala returfrakten.
De gånger jag har haft en garantireklamation eller RMA så har jag dock aldrig behövt strula med detta då företagen har skött sig exemplariskt, förutom att man ALLTID får stå för frakten när man RMA:ar hårddiskar, trots att KKL säger nåt annat.

Av killawife
Skrivet av anon4992:

Så får man en trasig produkt vid leverans så bör man ju då använda sig av ångerrätten direkt? Givetvis informera butiken om att något är fel, men att man väljer att använda sig av ångerrätten.

Därtill lite märkligt att allting är bra om det rör sig om nätagg istället för ram?

Skönt att det verkar lösa sig iaf

Korrekt. Ska man ha sitt på det torra och inte råka illa ut senare så är det bästa att göra på det viset. Det hade inte spelat nån roll om alla företag körde fair play men en del blåser en faktiskt på ångerrätten för att slippa en förlust.

Av killawife

Det som är ekonomiskt korrekt är inte ofta det som konsumenten vill ha. Antingen anpassar man sig eller så byter man bransch. Nuförtiden provar jag ALLTID ett spel innan jag köper det, då man åkt på så många blåsningar tidigare med pengar i sjön.

Av killawife
Skrivet av muSashi:

Gissar på att det handlar om Misco, och såklart du kan ångra köpet om du bara haft tillgång till produkten i några timmar (eller några dagar), så det dom säger är fel.

Så funkar det inte. Lagen säger att man ska meddela att man vill ångra köpet inom 14 dagar från att man mottagit sin produkt. Den tar inte hänsyn till om man haft varan i sin ägo i en timme eller hela perioden, det är irrelevant.
Egentligen är ångerrätten förverkad om man har använt en vara mer än nödvändigt för att testa den men de flesta företag låter en utnyttja ångerrätten om varan visar sig vara defekt inom ångerrätten. Här verkar det ju lösa sig.

Av killawife

Jag har inte råkat ut för en enda bugg efter 30 timmars spelande. Hade en del CTD's i början men det berodde tydligen på mitt X-FI så det var inga probem att ordna. Inte så illa med tanke på att spelet är gratis och riktigt roligt.

Av killawife

Hur kan man köpa nåt med en så kass annons och vänta sig nåt vettigt? Skärmen var ju trasig så säljaren tyckte väl inte att det var så viktigt att förpacka den noga. Sen var det nog den sämsta svenska jag sett som den människan använder.

Av killawife
Skrivet av Triffid:

Nästa gång skall du kanske ha med hela citatet.

Sista meningen är speciellt intressant eftersom det innebär att även ifall de anser hans rätt till reklamation(*edit: hävning och omleverans) är förlorad pga modifikation (utan hänsyn till om det var vad som orsakade felet, vilket inte är bedöming ARN gjort men iaf) kan TS helt enkelt betala kostnaden för en kylare vilket rimligtvis inte är många hundra kronor och därmed behålla sin rätt till hävning.

Jag hade dock fel i att väsentligt oförändrad faktiskt också används inom reklamation, dock står detta inte under paragrafen om reklamation utan under "gemensamma bestämmelser" men my bad. Det är dock inte detta ARN dömt på.

*edit*
Sen gäller detta endast hävning och omleverans. Han har fortfarande rätt att reklamera varan och kräva att de reparerar felet.

alltså även om hans rätt att kräva omleverans och hävning är förlorad pga hans modifikation (ifall han inte betalar kostanden för en ny kylare) har han fortfarande rätt till prisavdrag, avhjälpande(reperation) samt ersättning för att avhjälpa felet. Det är alltså inte hans reklamationsrätt som är förlorad om man inte kan lämna tillbaka den i oförändrat skick utan endast rätten till hävning/omleverans.

"Kan ju vara bra att veta vad man pratar om ifall man ska rätta andra. "

Fast detta har aldrig varit tal om någonstans i tråden. Ts har aldrig erbjudit sig att betala kostnaden för kylaren och säger ju redan i första posten att han inte vill ha någon ersättningsprodukt utan endast köpet hävt. Och jag postade bara denna information då du skrivit ett långt inlägg där du hävdar för typ tio pers att varan inte behöver vara oförändrad fast det faktiskt ÄR så. Så den extra informationen från KKL som du postade är irrelevant.

Av killawife

Rapporterar när folk beter sig illa eller spammar recruiting. Men på senare tid har jag råkat ut för folk som PM:ar efteråt och gnäller och spyr ut sig förolämpningar så nu har jag fått börja ignor:a folk. Konstigt beteende minst sagt. Vet att det är andra i klanen som ignor:ar massor av folk men det verkar bara jobbigt.

Av killawife

De pratae om att utöka plutonstorleken förut men övergav väl det? De har ju även lagt till en delay så att det ska bli svårare att "klicka". Trist för de som vill spela ihop men jag förstår varför man inte vill ha en massa folk från samma klan i samma match då det blir rätt mycket "siema, PL, Kurwa och Pozz"

Av killawife

" Som huvudregel gäller att du endast kan häva köpet eller kräva omleverans om du kan lämna tillbaka varan väsentligen oförändrad eller oförminskad"

SFS 1990:932

Kan ju vara bra att veta vad man pratar om ifall man ska rätta andra.

Av killawife

Fläktkontroll som driver många fläktar med en ratt.

Som rubrik, jag söker en fläktkontroll där man kian driva 5-6 fläktar med en enda ratt. Jag har idag en Zalman som funkar jättebra med då jag alltid kör i läge lägsta när jag surfar och full kräm eller halvfart när jag spelar på samtliga fläktar så känns det rätt onödigt att vrida på alla rattarna varje gång. Jag har ett Fractal design R3 och den fläktkontrollen som följde med driver ju tre fläktar så en lite kraftigare sådan för frontmontering hade varit ultimat.
Om nån vet hur man bygger en egen så skulle det också funka men vill helst köpa en färdig.
Vet att jag hade en tidigare med en plasmafront som hade en override-funktion för samtliga fläktar, tror det var en AKASA. Men den var så flashig med alla ljus så jag sålde den

Av killawife

Vill man flytta luft så kommer det att låta, det spelar ingen roll vilka fläktar man köper. Jag kör med Noctua då de känns bra och tystare än Fractal fläktarna som kom med chassiet. Koppla dom till en fläktkontroll så kan du ha det knäpptyst när du surfar och dra igång dom när du spelar. Själv kör jag en frontmonterad Zalman men många verkar köra med de små som sätts på baksidan. Lite för bökigt för min smak att behöva ligga där bakom och krypa i dammet.

Av killawife

Fast det är faktiskt inte helt uteslutet(om än otroligt) att själva demonteringen av kylaren skadat kortet. Jag förstår att man gjort den bedömningen som man gjort då det faktiskt inte är meningen att man ska modifiera varor man köper och ändå kunna reklamera. Det är rätt många som haft denna ståndpunkt här i tråden innan och de hade ju rätt.