Inlägg

Inlägg som killawife har skrivit i forumet
Av killawife

World war Z - Rätt okej filmatisering av boken även om den inte är det minsta lik. Tyckte också det var lite segt när de smög i labbet i övrigt var den rätt spännande. 7/10

Drive angry - Action med Nick Cage. Här är han i sitt ässe och väser ur sig one-liners på löpande band. Bra som ren actionfilm även om storyn är lite sisådär och effekterna ibland rent komiska. 7/10

Av killawife

Om det står "high class" "low class" eller "sweclass" är helt ointressant egentligen. Det som gäller när man hyr en lägenhet är att man som hyresgäst godkänner lägenhetens skick när man skriver på kontraktet. Har man påpekan om saker som ska åtgärdas så ska det antingen åtgärdas innan man skriver kontrakt eller skrivas in i kontraktet. Direkta fel som finns eller uppstår ska åtgärdas av hyresvärden. Likadant med städningen, detta ska ju åtgärdas av hyresvärden annars ska man få ersättning, oftast i form av sänkt hyra.
Det är likadant med hyran. Hyresvärden kan sätta i princip vilken hyra den vill och det är upp till potentiella hyresgäster att godkänna eller inte godkänna detta.
Man kan dock få rätt till nedsatt hyra om lägenhetens skicka anses vara klart sämre än genomsnittet, detta brukar oftast handla om att man saknar tillgång till vatten, el, kyl, toalett eller liknande en längre tid.

Kan man anmäla hyresvärden för falsk marknadsföring? Klart man kan det, men det kommer inte leda till något annat än osämja.
Är du inte nöjd med lägenheten så är det mycket enklare att flytta.

Denna hyresvärd verkar ju vara väldigt dålig på att lyssna. Enklast är nog att ni pratar med konsumentombudsmannen i er stad om hur ni ska göra för att få ordning på alla fel. Det är inte helt ovanligt att man skickar en kravlista på fel som ska ordnas och sen håller man inne med hyran tills detta är gjort. Hyran deponeras då till kommunen så att man inte blir vräkt.

Av killawife

De senaste gångerna jag installerat bf3 så har den velat ladda ner en ny version av origin, sen ladda ner det därifrån och sen installera en sjuhelsikes massa skit efter det innan det funkar. Och då har jag ändå det på skiva så jag vet inte varför det är så. Men du kan ju prova den vägen, så länge du har licensekoden kan du dra ner det via origin.

Av killawife

Egentligen är det väldigt enkelt, om du behöver argumentera för att få det till att du har rätt till ångerrätt så har du ingen rätt till ångerrätt. Det hela är så självklart.

Av killawife

Man kan inte göra så som företaget gör och helt neka ångerrätt p.g.a att det rör sig om ett smycke, däremot kan man ju ta emot varan, konstatera att den inte är oanvänd och neka p.g.a detta.
Ångerrätten kan tolkas på väldigt många sätt och oftast vill de som ångrar sig att de ska kunna packa upp varan, använda den ett tag och sen ångra sig medans företagen vill att kunden ska ta emot varan, titta på den ett tag och sen lämna tillbaka den och verkligheten ligger nånstans däremellan.
Huvudsaken i ångerrätten är att varan ska vara i vesäntligt oförändrat skick. Är det repor på den så faller detta bort. Annars skulle du reklamerat den p.g.a reporna.

Av killawife

Nej, så är det inte. Däremot kan man får barnbidrag retroaktivt om man t.ex kommit till landet och först efter ett par år fått godkänt att man ska få barnbidrag. Kanskr nåt sånt de menar på fb?

Av killawife

Folk som handlar på Pixmania är de som inte kollar omdöme på butiker och endast går på priset. De har ofta lägsta eller bland de lägsta priserna. Tyvärr reflekteras detta i deras extremt dåliga retur och garantihantering.

Av killawife

Normalt sett när man handlar i en affär så går det till så här(principen är densamma för en internetbutik): Kunden plockar en vara, varans pris är angett på varans plats. Kund tar varan till kassan där den slås in och kund betalar, kunden får ett kvitto och affären är avslutad. Här tar butikens jobb slut och det är ointressant om de sålt varan för ett lägre eller högre pris än det korrekta då den enda parten som har rätt att ångra köpet vid den här punkten är kunden, om nu butiken har öppet köp, ångerrätt eller liknande. Vill butiken avbryta köpet så görs det innan kunden får sitt kvitto, eller i fallet med internetbutik får varan skickad till sig.

Om man nu råkar sälja en vara till ett billigare pris så kan man givetvis fråga kunden om den vill komma in så man kan korrigera priset(det har hänt på mitt jobb) men man kan INTE kräva att kunden gör detta och när den sen vägrar, stämma denne. Det visar på en helt felaktig affärsetik och en fientlig syn mot kunden. Bara det faktum att de var beredda på att förlikas i rättssalen visar ju på att de fattade hur fel de vara ute.
Ett sånt företag förtjänar ingen respekt och de förtjänar inga kunder. De skulle gjort som tusentals andra företag gör varje dag och tagit smällen istället.

Av killawife

Du bör reklamera detta fel, då det absolut inte ska hända såna saker. Det har inget med garanti att göra så det spelar ingen roll om de tjafsar om det. Lyssnar inte bilfirman på dig så är det enda du kan göra att anmäla till Arn. Arn är endast rådgivande så oavsett vad de säger så finns det inget som säger att du får nån ersättning eller bilen lagad, du måste isåfall stämma bilhandlaren.

Av killawife

Polisanmäl henne för olaga hot.

Av killawife

Såg lite B ut på youtube men det kan ju vara bra ändå. Provar.

Av killawife

Faktiskt gäller konsumentköplagen vid köp av begagnad bil hos handlare, denna kan inte förhandlas bort. I princip innebär den att fel som uppkommer inom 6 månader från köpet räknas som fel som fanns när bilen såldes, det är som en 6 månaders garanti. Det är dock ingen större risk att denna handlaren bryr sig om det, och förmodligen skiter dom i om du anmäler till ARN. Sen kan det också vara så att ARN anser att du som köpare borde märkt dessa fel vid provkörningen och då kan det räknas som normalt slitage så det finns ingen garanti att du vinner där.
Det finns dock en gasnka bra regel man kan använda sig av för att övertyga ARN. Om bilen är så passa dålig att den inte skulle klara en besiktning så anses den vara defekt och man har rätt att häva köpet.
Man måste dock som i alla andra fall kunna hävda sin rätt och det är svårt med småhandlare som oftast skiter i om de får några anmälningar mot sig.

Dock behöver inget av det du nämnde vara så farligt. Automatlådor behöver service och kanske hjälper det. Hjulupphängningar slits och ibland är det bara att byta nån spindelled eller en styrled så ordnas det. Ibland har man otur givetvis och får byta mer saker men det kan man aldrig veta oavsett vilken begagad bil man köper.

Av killawife

Nytt rykte!: H&M tar över mcdonalds ! Obekräftade uppgifter gör gällande att Hennnes och Maurits är på väg att göra comeback genom att ta över Mcdonalds svenska verksamhet, inklusive personal och butiker.

Otroligt nyhetsvärde i detta obekräftade rykte från "källor"

Av killawife

Full metal jacket - Suverän vietnamfilm där man får följa nya rekryter när de hjärntvättas inför sin krigsinsats och sedan en stund på äventyr i Vietnam. Det som är bra med filmen är alla sjuka repliker och den svarta humorn. Filmen är även ganska rejält "Anti-krig" men på ett vridet sjukt sätt. Skådespelarinsatser och miljöer är på topp. 10/10

Man of Tai chi - Kung fu film med och av Keanu reeves. Tyvärr inge bra. Fighterna känns veka och handlingen är ganska standard med få nyheter. Skådespeleriet är rätt stelt, även Keanu själv är rätt kass. Miljöerna är rätt få och stela, de effekter som finns är mest irriterande att se och det finns inget som gör att man behöver se denna filmen. 4/10

Apocalypto - Mel gibsons film där man talar ett utdött mayaspråk. Som film är den rätt okej, spännande, välgjord och med bra karaktärer. Den är väldigt våldsam dock och en del saker är rätt konstiga. Men rätt okej 7/10

Av killawife

Skönt att nån äntligen säger ifrån så detta utsugarföretag(copyswede) får lite motvind.

Av killawife

Det "går inte alltid" att pruta, även om vissa tror det. Men en del butiker har betydligt mer spel på priset än vad man kanske kan tro. Nu är det inte direkt vanligt att man prutar i vanliga butiker men det finns saker som gör att det är helt rättfärdigat, t.ex om varan är skadad, om det saknas instruktioner eller förpackningen är skadad och liknande.
Annars så är det ju bara att pruta på, det är ju inte så att man förlorar nåt på det förutom att personaloen tycker att man är lite knäpp. Skulle butiken säga nej så kan man fortfarande köpa varan till det utsatta priset.

Av killawife

Det är ju tråkigt när sånt här händer men efter vad som skrivits här så är fallet ganska solklart, Du har skickat tillbaka datorn, nånstans från att du skickat den till att komplett tagit emot den så har det uppkommit en repa, du kan inte bevisa att repan inte uppkommit under den tid du har haft datorn och därmed är det ditt ansvar. Komplett har gjort helt rätt.

Lärdom av detta: Köp inte saker som du inte tänkt behålla. Och ska du returnera nåt, fota det noga.

Men ingen skada är ju egentligen skedd. Behåll datorn och använd den och lägg detta bakom dig.

Av killawife

30 days of night - Detta är en riktigt bra skräckis, den tillför lite nytt till vampyrtrenden och den har en del genuint skrämmande ögonblick. Vampyrerna är intelligenta och folk beter sig vettigt. Den är även väldigt välgjord. 8/10

30 days of night 2. dark days - Detta är en riktigt dålig skräckis, den tillför inget nytt och har INGA skrämmande ögonblick. Vampyrerna är stendumma och filmen har väldigt många plot-holes. Den är inte direkt dåligt gjord men storyn, karaktärerna och miljöerna övertygar inte. Vampyrerna är riktigt veka och har inga krafter och huvudvampyren är oinspirerande. Tråkigt. Musiken är ganska bra dock. 5/10

Av killawife

Skruvade isär bakbromsarna på bilen igår för att se varför det gnisslar. En av glidoken hade krävat så jag fick jobba lite med det för att få det att funka. Klossarna hade slitits ut på ena sidam så såna fick jag köpa samt ett verktyg för att kunna dra in kolven så nu är man 680:- fattigare
Ska göra färdigt eländet senare idag.

Av killawife

Star trek into darkness- Rätt okej star trek film. Fina effekter och tjejer med svans. Dock är storyn rätt tunn om man benar ut den. 6/10

Manhunter - Film baserad på Red dragon med Will graham och Hannibal lecter. Rätt bra för en 80-tals film, lite Discoig musik bara men det får man väl räkna med när samma kille som gjort Miami vice gjort denna. Storyn är identisk med den nyare filmen men den nya har bättre skådisar och är givetvis mer välgjord. 6/10

The exorcism of Emily rose - Lätt en av de bästa exorcismfilmerna. Jag får alltid gåshud när demonerna skriker. Denna är väldigt välgjord och med bra skådisar. Lite synd att de låter den spelas ut i en rättegång med tillbakablickar bara. Det hade nog blivit bättre om det var "live" så att säga. 8/10