Inlägg

Inlägg som GamerGertzy har skrivit i forumet
Av GamerGertzy
Skrivet av Bluenote:

Hoppas innerligt att detta blir en konkurrenskraftig lansering, så att nVidia får ordentlig konkurrens på topp segmentet och vi konsumenter bättre priser

Ja, kan de sätta press på Nvidia att prispressa på samma sätt som de lyckats få Intel att göra detsamma vore det ju helt klart fantastiskt!

Av GamerGertzy
Skrivet av jOnÄTÄn:

Hoppas inte de börjar med exklusiva titlar igen. Det är bättre när spelen finns till både pc och xbox.
Sony får gärna göra sina spel till PC också så man slipper spela dom i 30 fps.

Med exklusiva titlar menade jag mer "ej multiformat" alltså till Xbox/PC men inte PS4 och/eller Switch.
Tror Microsoft har mer att vinna på att hålla det öppet mellan konsol och PC än vad Sony har.
Men de behöver verkligen ha titlar som inte finns till andra (konsol)format för att kunna konkurrera och locka köpare.
För Sony må ha haft en billigare och bättre konsol redan från start, men det är spelen som fått köparna att stanna.

Av GamerGertzy

Otroligt hur den tycks prestera i spelsammanhang! Men det är inte främst för det ändamålet jag är intresserad av denna monsterprocessor. Utan främst för filmproduktion. Så vore kul att se siffror över hur snabbt den kan kan spotta ur sig en 4k-filmsnutt i t.ex. DaVinci Resolve och/eller Adobe Premiere.

Av GamerGertzy

De vill inte kompromissa med prestanda för att hålla ned priset, tolkar jag det som. Så de kommer nog säkerligen leverera en kraftfull spelkonsol som verkligen rör sig i premium-segmentet. Bara de inte glömmer bort att skapa exklusiva speltitlar denna generationen också. Då lär det inte spela någon roll om de är bättre och billigare. Sony gör då bara ytterligare ett ärevarv om de fortsätter som nu.

Av GamerGertzy

@mrqaffe: Tack! Då kan jag spara in pengar på ny licens då iaf!

Av GamerGertzy

Samma Windows på ny hårddisk?

Jag ska börja plugga nu i höst och har därför tänkt investera i en ZenBook Pro 15". Dock tycker jag att medföljande M.2-minnet om 512GB känns för snålt så har tänkt uppgradera till minst 1TB men antagligen upp till 2 eftersom det kommer ske en del filmredigering på den. Men oavsett, kommer datorns medföljande OS behövas bytas ut eller kommer jag kunna använda licensen även på nya hårddisken?

Av GamerGertzy
Skrivet av Mindfighter:

Det var bättre förr!

Var ju rätt soft när kyrkan tog sitt tionde istället för som idag där de tar 0.775% och staten tar sin 3/4-del av all din inkomst.

Skatten ligger väl på runt 32% så snarare 1/4-del. & det går till rätt mycket bättre grejer än kyrkan såsom skola, vård och annat trevligt!

Av GamerGertzy
Skrivet av anon5930:

De pengarna är förlorade, gå ur snarast möjligt. Även om man har tills hösten på sig är det lätt hänt att man glömmer bort detta.

Någon nämnde innan att alla födda före 1996 tvångsanslöts. De födda 1996 och framåt är bara med om deras föräldrar valt att döpa sitt barn.

Går du ur i tid i år så ska du inte beskattas nästa år. Kan vara bra att verkligen kontrollera att man verkligen lämnat, förekommer att den lokala församlingen motarbetar.

Skickades från m.sweclockers.com

Ah, synd! Vet du hur jag gör för att gå ur?

Skrivet av sleepyoh:

Jag förstår hur du menar, på sätt och vis, och min text är inte enbart riktad till ditt inlägg.

En sak många glömmer är att, svenska kyrkan är Mer och/eller fyller andra funktioner bortsett från Religion. Många skol-avslutningar hålls i kyrkor, alla barn får besöka kyrkor under sin uppväxt och ta del av historia. Dom sköter dop, begravning och giftermål många gånger, finns väl ibland alternativ, men även om folk inte ber/kallar sig religiösa så använder trots allt en stor del kyrkans funktioner. Bortsett från det, så har dom diakonister och annat som kan hjälpa fattiga utslagna familjer med mat, kläder och liknande. Även om man totalt motsätter sig religion så fyller trots det kyrkan i Sverige andra funktioner för en stor del. Finns fler exempel, men där är vissa.

Dessutom är dom en av våra största fastighetsägare om jag inte har fel, gällande allt bestånd dom har. Jag vet några få hyreshus i Stockholms innerstad som ägs av kyrkan, ofta väldigt förmånliga priser på deras hyreslägenheter till mindre bemedlade, men det är ju bara en pyttedel i allt dom innehar.

Värt att nämna, åtminstone. Jag är själv inte döpt eller aktiv, även om jag betalar varje år utan att veta om det. Tänkt många gånger att gå ur, men så har det inte blivit.

Visst! Men jag kan inte minnas att speciellt många gillade att gå till kyrkan för skolavslutningen, att den lika gärna kunde hållas på skolgården. & ingen av de där funktionerna behöver vi EGENTLIGEN kyrkan till utan det är ju enbart på grund av kulturhistoria som det är så hårt förankrat i vårt tankesätt att de SKA användas vid dop, bröllop och begravning. Men som jag ser det är det mest konservativ gisslantagning att pracka på oss kyrkoskatt som om de sålde avlatsbrev för vår tid.

Av GamerGertzy

Fasen då, får typ 1400 mindre för kyrkoskatt. Trodde inte jag var med i den skiten då jag inte är döpt eller så men tydligen har de anslutit mig till sin kult i alla fall. Går det att göra någonting åt det eller är de pengarna rökta nu?

Av GamerGertzy
Skrivet av Henkka:

Om du har en elektronisk brevlåda så får du deklarationen imorgon.
Det är förövrigt för sent att skaffa en elektronisk brevlåda för att få deklarationen imorgon, det skulle vara gjort för en vecka sen.

Trevligt! Har deklarerat så de senaste tre åren i alla fall så borde ju få imorgon. Brukar vara klart på typ tre sekunder för mig. Brukar få tillbaka ett par tusen åtminstone.

Av GamerGertzy
Skrivet av mummel:

Då är de nog tyvärr bara Telia som gäller

Tråkigt! & märkligt att de skriver att jag kan få 1000/1000 via dem när jag söker på min adress.

Av GamerGertzy
Skrivet av mummel:

Bor du i lägenhet eller villa?

Lägenhet! Och i trapphuset står det att vi har Telia för telefon, tv och internet.

Av GamerGertzy

Kan de inte bara skapa en serie just för mining så gamers enkelt kan få tag på grafikkort? Vore mest vettigt om de ändå ska ha olika linjer för AI/Gaming/"allmänt".

Av GamerGertzy
Skrivet av mummel:

Stämmer inte längre att om Telia äger fibern så kan du inte byta operatör, Comhem och Telenor har nyligen börjat sätta upp egna switchar på Telias noder över Sverige där dom hyr Telias fiber till kunden. Bara en tidfråga innan resterande operatörer gör samma sak.

Däremot ser det annorlunda ut om du bor i lägenhet där Bostadsrättsföreningen eller din Hyresvärd förhandlar ett avtal med en operatör som drar in fibern, där blir man oftast låst till en eller ett antal operatörer tyvärr.

Så även om vi har Telia här i huset så kan jag välja Bahnhof? Ställde frågan öppet tidigare i tråden men fick inget svar så hoppas på förtydligande här. För det vore rätt läckert att ha 1000/1000 faktiskt.

Av GamerGertzy

Hum förstår inte riktigt på det här. I huset står det att jag har telefoni, tv och bredband (använder endast det sistnämnda) från Telia men när jag söker på deras (Bahnhof) hemsida står det att jag kan få 1000/1000 i alla fall. Så de är inte begränsade av stats/Telia-nätet?

Av GamerGertzy

Läste också att de skulle försöka förvärva Valve, deras strategi för digital framtid tycks klarna.

Av GamerGertzy

Lite synd att den inte tycks komma hit, blev sugen då den ser riktigt bra ut! Börjar tröttna på iPhone nämligen. Haft en sedan 3G-versionen släpptes här typ 2009. Men blir nio nog en Razer Phone istället!

Av GamerGertzy

Förstår inte denna 8K-hets som uppstått. Vi har precis börjat få högupplöst 4K-film på streamingtjänster och UHD Bluray-skivor och vissa sportsändningar sker i det högt upplösta formatet. Ändå räknas det ut av ivriga entusiaster som inte kan sitta still i båten med vad de har i mer än fem minuter åt gången. 65" för stort för 4K? Knappast. Det är snarare ovärt att ha mindre än 45-55" panel om en ska gå högre än Full HD/1080p. Att sitta på en 65-77" 4k-panel skapar eufori för ögonen men på er låter det som att det kommer bli pixelgröt typ 240p på en 13"-crt eller nått.

Av GamerGertzy

E8:an var riktigt fin imo, blir nog en sådan i 55"-utförande med någon fin hemmabio till. Blir bra till våren.

Av GamerGertzy
Skrivet av elajt_1:

Ursäkta min tröghet

För den här gången då.