Inlägg

Inlägg som GamerGertzy har skrivit i forumet
Av GamerGertzy

Alltid denna paranoida konservatism när någonting "nytt" är på g. Har vi ens varit nära att vara svartlistade att handla med så det blivit problem med VISA/Mastercard? Har vi haft en handelsblockad mot oss sen efter typ... medeltiden? Som att vi skulle motsätta oss elbilar efter "det kan ju komma utomjordiska t-rex som skjuter laser ur ögonen och bajsar ur sig emp:er som dränerar alla bilars batterier på nolltid". Ja kanske det men inte så himla likely så sitt ned i båten och invänta framtiden med entusiasm.

Av GamerGertzy

Gillar torndesignen, men ingen glasfönster/vattenkylning/rgb? Förvirrande.

Av GamerGertzy
Skrivet av kozmos:

Jag köper inte ens nästa generations Playstation om den skulle sakna optisk läsare med stöd för uhd bluray, jag kommer vara jätte sen in i det men jag har verkligen inte orkat köpa en separat spelare till bluray så jag hoppas ju på att få det på köpet när jag köper ps5.

Du kan vara lugn, Sony har redan bekräftat att PS5 har UHD Blu-ray-läsare!

Av GamerGertzy
Skrivet av Viktorph:

Håller med dig. På tal om omslag och spel. Minns när man öppnade ett nytt spel till PS1/PS2 och instruktionsboken luktade nytryckt papper. Den lukten skulle jag kunna tänka mig att ha som parfym, haha!

Kommer verkligen inte sörja GameStop. Som nämnt tidigare, alldeles för dyrt.

Skickades från m.sweclockers.com

Haha, håller helt med, underbar lukt! Minns när jag köpte Metroid Prime till Gamecube när det var nytt (dock på Siba) och satt och luktade på handboken medan jag läste genom den. Var så mysigt med nyköpt plast och papper. Det kan jag sakna.

Av GamerGertzy
Skrivet av FabriciusRex:

De där 4 TB lagring kommer inte räcka långt. Såg just en youtube av en content creator som filmade i red 8k och bara en session tuggade i sig mer än 4 TB lagringsytrymme. De fick öka komprimering men kommer ändå få jobba utifrån externa diskar om de vill filma så högupplöst.
Detta kanske är självklarheter för proffsen.

Hon hade två Apples Pro Display XDR till förfogande. Såg härligt ut att jobba med 8k video på den setup:en.

Tur att koding inte behöver så galna specs. haha

Linus TT har använt upp nästan 1PB till sin RED RAW-footage så... https://youtu.be/DsZtTpBk7s0

Men så räknar de väl med att det bara är det som arbetas på just nu som ligger lagrat där och annat är på servrar osv.

Av GamerGertzy

Jag handlar helst fysiska spel, i alla fall till konsol, men då genom främst Webhallen.
När de konkurrerade med Game hade de bra priser och fördelaktiga inbyteskampanjer, men när de konka så fick de mer ensamrätt på marknaden och priserna blev därefter. Ofta kunde ju begagnade spel kosta typ 50kr mindre än samma titel helt ny, och att byta in fem spel men ändå behöva betala 200 för nytt spel kändes rätt tamt. Så jag är inte förvånad. Men jag gillade att gå in och kolla, i somras köpte jag ESO där till PS4, begagnat fast med kod till alla expansioner kvar. 50kr. Senaste utgåvan. Det var rätt galet.

Av GamerGertzy
Skrivet av snajk:

Nja, som jag fattade det så är modulen mer en "låda" för grafikkort med kylning och TB-interface. Att lådan är utbytbar till en annan låda från Apple är ju fint, men det räcker inte om man ser till vad som hände med den förra Mac Pro där det inte kom några utbytesmoduler alls om jag minns rätt. Men är det "vanliga" grafikkort i modulen så hade det varit bra om man kunde byta dem mot något nyare om ett par år eller så, när de som är tillgängliga idag inte är så häftiga längre.

Precis. En modul har ju två grafikkort i sig, men jobbar som "ett". Så har du två moduler om 128GB HBM2-minne så arbetar datorn fortfarande som du har ett enda grafikkort. Vilket är imponerande, speciellt i jämförelse med SLI/NvLink! & ja, modulerna är utbytbara så Apple kan lansera enbart nya moduler framöver för dem med Mac Pro så kan de uppgraderas utan att de behöver lansera en helt ny dator.

Av GamerGertzy

Ampere som ska lanseras 2020, är det RTX 3000? Eller blir det nån mellanserie, och Hopper nästa stora steg (hopp)?

Av GamerGertzy

Förstår verkligen inte varför de inte kör AMD-processorer nu när Threadripper är så överlägsen. Eller åtminstone dual socket så en kan få 56c när allting annat är så top of the line (sett till maxad config, grundbulten är ju inte ens värd att överväga). Nåväl. Denna best lär duga några år i vilket fall!

Av GamerGertzy
Skrivet av ipac:

Stadia är ingen konsol.
Det är en dator i en server någonstans.

Den levererar inte riktigt som det är sagt heller. Som PS4 Pro och Xbone X tillsammans? Knappast. Spelare som betalar för 4K får det knappt ens. Hela konceptet är ett luftslott!

Av GamerGertzy
Skrivet av issue:

finns det en vettig remake på 1an? kommer ihåg när man var en lite grabb,hur jävla vettskrämd man blev

Vet inte om den finns standalone men med en remake av Zero (som först var exklusivt för Gamecube) finns den!

https://www.discshop.se/img/front_large/134682/resident_evil_ori...

Förövrigt: trean är den som ursprungligen hade undertiteln Nemisis va? Jobbig slutboss, men tror det var där det började gå åt fel håll med mer action snarare än skräck!

Av GamerGertzy

Wow! Grymt snyggt! Gratulerar till vinsten, välförtjänt! (har iofs inte sett de andra men ändå)

Du bygger inte på uppdrag?

Av GamerGertzy
Skrivet av Zemlan:

Får se. Har inte brotttom, gamla spelburken ska stå bredvid TVn och så ska jag köra genom den tillsvidare ändå. Går iofs kanske få i en 4K blu-ray spelare i den och köra det genom datorn? Hmm...får undersöka om det finns sånt och on det går

Skickades från m.sweclockers.com

Finns inte dedikerade 4K UHD Blu-ray-spelare för PC men en del Blu-ray-läsare klarar av att läsa 4K-discar ändå! Iaf 16x spelare från ASUS! En snabb googling gav mig detta men finns säkert mer matnyttigt om du söker mer!

Av GamerGertzy

Det blir en Anaconda, vill inte ha någon halvmesyr till ny konsol om jag ändå "uppgraderar" men jag är skeptisk till att Microsoft levererar bra spelutbud nästa generation heller så lär bli framförallt PS5 för mig.

Av GamerGertzy

Visste inte att vi inväntade en ny del. Har ännu inte spelat Infinite men det tycktes så annorlunda mot de två första (som jag älskar) att jag aldrig tagit mig tid. Att det ens varit tal om ännu en uppföljare är någonting jag helt missat. Men hoppas det återvänder ner under ytan snarare än över moln.

Av GamerGertzy
Skrivet av kelthar:

Jag tror att Intels egna roadmaps är "best case" när det gäller datum. Jag är lite skeptisk till vad de klarar av på processorsidan just nu, men med hopp om att de klämmer ur sig något som faktiskt är bra och inte ett, återigen, uppskrämt lik.

Det kan lika bra vara AMD som stötter på patrull härnäst och om båda tillverkarna sitter med skägget i brevlådan så blir det inte så kul för oss med plånböcker.

Det kan ju såklart hända men verkar inte så troligt utifrån denna nyhet, eller hur?

Av GamerGertzy

Haha stödköpa Intel? Inte så att de är underdogs som kämpar för att hålla sig ovanför vattenytan. Jag ser det bara som logiskt att gå över till AMD nu när de utvecklats så väl i prestanda, energi och teknik överlag (PCI4 t.ex.) Förstår inte varför Apple valt att fortsätta ha Intel i sina iMac-datorer, och speciellt inte i kommande Mac Pro där en 32-kärnig Threadripper av tredje generation antagligen skulle springa varv kring den 28-kärniga som nu väntas bli toppvalet i dess konfigurator. Visst, de är säkert låsta i något kontrakt och orkar inte riktigt byta innan de går över till egna ARM-processorer, men Intel är verkligen överprisade föredettingar vars skepp borde övergetts i alla fall ett par år sedan. Kommer det Dell-laptops med moderna AMD-processorer blir det nog ett stödköp av en sådan av mig snarare så kan ni Intel-fanbois sitta och grina med ert kvitto i handen på att ni bara gjort ett alldeles för dyrt och ogenomtänkt beslut.

Av GamerGertzy

Ja, världen är åt helvete. Krig, svält, för dyra grafikkort.
För alla vet att vi alltid måste ha det bästa av det senaste, annars är livet inte värt att leva.
Mobiler, Teslan och framförallt största TV:n i grannskapet.

Själv tycker jag synd om Nvidia. De tog en enorm risk med att satsa så helhjärtat på strålspårning i sina grafikkort men utöver entusiaster finns få användningsområden för korten. Spelstudiorna har inte riktigt hoppat på tåget och då uppstår ett vakuum för konsumenterna. De hade helt klart kunnat skapat en exklusivare RTX-linje utöver GTX 20-serien och därmed förhindrat dylik kritik. Men antagligen hade folk istället kritiserat dem för att halvhjärtat satsa på tekniken och att det därför aldrig kommer lyfta. Så svårt att göra alla nöjda. & vinna alla strider en själv inte alltid väljer.

Av GamerGertzy

Tar emot lite att byta till Swedbank iom alla skandaler, men de kanske har vidtagit åtgärder så det är lite mer seriöst nu?

Av GamerGertzy
Skrivet av Laxpudding:

Däremot kan du finna Mini-LED:s som FALD-system bakom en LCD-panel i TV-apparater. TCL:s X10 som exempel kör med 768 zoner av kvantpricksförstärkt Mini-LED bakom 65 tum VA. De använder också "QLED" som begrepp.

Det var såklart denna enklare konsumentpanel jag åsyftade (då jag sett att den går att förhandsboka på t.ex. Webhallen) och inte de något omänskliga modulära Wall-skärmar som mest används till att flasha på utställningar. Vidare användning är väl minst sagt begränsad.

Ser att tråden bytt namn btw. Så kallas det Mini/macro-led eller QD-LED?
Klingar inte lika bra som OLED men är tekniken bättre spelar det ju inte så stor roll.