Inlägg

Inlägg som GamerGertzy har skrivit i forumet
Av GamerGertzy
Skrivet av kapacitans:

Portal 2 & RDR2

Skickades från m.sweclockers.com

Inte spelat igenom Portal 2 av någon anledning, men är benägen att hålla med om RDR2!
Antagligen för att det är som en Western-version av Breath of the Wild med schysst story därtill!
Plus att jaktmöjligheterna är större däri! Riktigt rolig sidogrej att förlora sig i!

Av GamerGertzy
Skrivet av Campaigner:

Jag utgår också från prisklass. Det SKA man göra! T.ex 2070 som är som 1080 för samma pris OCH prestanda! Helt vansinnigt.....skulle fått en stämpel ”Nvidia ocker” lr nåt....

När jag köpte mitt GTX 570 2011 så var det som vi skriver, (xx60 för 2-3K).

Jag är beredd att justera mitt tänk så xx60 är på 3-4K o.s.v. fast är alla med på det?
Jag undrar om inte Intels inträde kommer sänka priserna till hur det var 2011-2017....fast jag e tveksam.....

Hur trevligt det än vore så känns det inte så troligt. Sett till de prissatt sina processorer senaste åren så tror jag inte de kommer göra bättre grafikkort för lägre priser och riskera gå i förlust för den goda sakens skull. Men med tiden så kanske de kan bidra till det. Men lär ta ett tag.

Av GamerGertzy
Skrivet av jokklas:

Iom att "Dragon Age: Origins" släpptes i November 2009 hade den väl ingen chans på en lista för det decenniet när det begav sig så är man snäll kan den räknas in nu och vinner i så fall för min del. Bland spel som faktiskt släppts 2010-2019 ligger "Heavy Rain" bäst till tror jag med "Divinity: Original Sin 2" som utmanare

Kan ändå tycka att Heavy Rain förstördes något av de onödigt krångliga QTE-sekvenserna, då håller jag ändå Detroit: Become Human högre. Det hade dessutom både bättre story och alternativa "resvägar" genom hela upplevelsen. De växte verkligen mellan spelen där och David Cage uppnådde nog tillslut äntligen vad han så länge försökt åstadkomma med sina känsloladdade spel!

Av GamerGertzy

@loevet: ah, tack för förtydligandet! Det framkommer ingenting om minnesmängd och eventuellt stöd för strålspårning?

Av GamerGertzy
Skrivet av loevet:

@SweDragon: de här uppgifterna anger dock bara antalet EU:s, som även om de motsvarar samma antal shaderenheter som i integrerade lösningar sannolikt bygger på en väldigt annorlunda design. Utöver egen sannolikt rejält högre minnesbandbredd till grafikminnet får DG1 även egen strömtillförsel och strömbudget, vilket låter Intel skruva upp både klockfrekvens och annat ställt mot integrerade diton. Så även om det mesta tyder på att DG1 blir en mellanklassmodell lär den prestera betydligt bättre än Gen12-grafiken i Tiger Lake-processorerna.

Förlåt om jag är lite seg, men vad är "en EU"? Trodde det handlade om Europeiska unionen men så var det plötsligt en del av tekniken? Blev väldigt förvirrad av det här.

Av GamerGertzy

The Legend of Zelda: Breath of the Wild!

Av GamerGertzy

Firar inte jul själv men God jul alla Sweclockers!

Av GamerGertzy

Intressant, kanske inväntar en sådan istället för en MBP då!

Av GamerGertzy
Skrivet av jehuty:

Vad jag har förstått är topp prestanda marknaden ganska pressat och AMD kommer inte tävla där tills dom har något dom kan tjäna pengar på. Så länge Nvidia är ensamma kommer vi nog aldrig få några under 10K.

OM det nu inte är så att Nvidia blev så besvikna på 2000 -serie försäljningen att dom sänker priserna på deras 3000 -serie för att få ut flera RTX kort på marknaden.

Flera RTX kort betyder flera spel med ray tracing som betyder flera som köper RTX kort.

Tror inte 3000-serien kommer vara speciellt billig, men antagligen kommer de prispressa 2000-serien när de nya är släppta så kanske ökar det försäljningen av RTX-kort i det stora hela. AMD kommer ju också ge sig in i den matchen, dock antagligen med en mer öppen plattform, både på PC- och konsol-sidan. Det lär öka teknikens popularitet mer än Nvidias nysläpp/prissäkningar.

Av GamerGertzy

Alla vill invänta tills "RTX blir bra" men ingen vill investera i tekniken.
Som att utveckling kommer av sig själv och utan stöd. Nåväl, det stora hoppet ligger nog i att de kommande storkonsolerna (räknar inte in Nintendo där, de har väl stöd om tre-fyra generationer eller så) stödjer tekniken. Då lär fler frälsas och vilja ha fler spel med strålspårning!

Av GamerGertzy

Nån mer som har buddy pass?

Av GamerGertzy
Skrivet av hakro807:

Klart jag inte blandar ihop de olika målen, tvärtom är jag väldigt tydlig med att de skiljer sig åt och att när företag A erbjuder produkt X så gör företag A det helt i eget syfte för att tjäna så mycket pengar som möjligt, inte ge så mycket värde till kunden som möjligt.

Och att man inte skulle få kritisera tycker jag är en jättekonstig attityd. Vi kritiserar glatt alla andra företag som har en dominerande ställning på marknaden, varför skulle inte samma gälla för Apple?

Problemet med ditt resonemang är att operativsystemet förändrar ekvationen. När vi köper en dator så köper vi inte bara dess fysiska hårdvara utan det kommer även påverka vårt utbud av mjukvara. Och de flesta har betydligt svårare att byta mjukvara än att byta hårdvara. Så det är klart att vi som kunder kan rösta med plånboken, men den som väljer att stanna med OS X försöker Apple pungslå så hårt som det bara går. Återigen - är det verkligen något som vi som konsumenter ska applådera? Kan du ärligt säga att du inte skulle uppskatta ett större och mer varierat utbud av hårdvara?

Men jag tror inte vi kommer så mycket längre i den här diskussionen. Vi har olika syn frågan helt enkelt.

Jag tycker inte alls du var tydlig med det i dina inlägg. Lät snarare som du förväntade dig att företagens mål var att pleasa kunden in absurdum - om det så betyder att de förlorar på det ekonomiskt. (vilket de iofs kan göra på olika sätt, för att långsiktigt vinna nöjda kunder och långsiktigt tjäna in ännu större pengar.) Men okej, då har du förklarat dig.
Hur du kan tycka att jag har "en jättekonstig attityd" som inte tillåter dig kritisera Apple förstår jag dock inte. Jag både inleder och avslutar mitt inlägg med att annonsera att jag välkomnar kritik. Jag tycker bara den är missriktad och ingenting som Apple lär ta på allvar.

Operativsystemet är ju en del av helhetsupplevelsen med Mac! Att allt från komponenter till grundmjukvara är "in house" och "bara fungerar" liksom. Du kan ju installera Windows och använda genom bootcamp, men det är ju lite som att köpa en Ferrari för att jaga med och frakta skjutna älgar med. Hur du menar att deras helhetstänk är att pungslå oss konsumenter förstår jag inte. Heller inte hur du kan tro det är vad alla som gillar Apple/Mac applåderar heller.

Skrivet av employed:

@GamerGertzy:
Anledningen är som sagt att det finns redan massor av dessa "proffs-komponenter" som ger marginell till ingen prestanda ökning till ett väldigt högt inköpspris. Vore kul om det fungerade.

Du får det att låta som att Apples Mac är fri från allt vad gäller underhåll och krascher samt med varierande byggkvalité och service på vissa saker. Uppgraderingsfaktorn och programkompabilitet är också en faktor som bör tas med. Jag anser att det är precis samma sak att anlita någon eller ett företag att göra en beställning åt mej på en prod. dator. Med tanke på att Threadripper har 32 och snart kommer upp i 62-kärnor samt har support för mer än 2GB TB RAM så borde det vara görligt.

Såklart den inte är! All teknik KAN krascha och uppstå problem kring. Saken är bara den att det knappt händer med mac! Har haft två iMacs och en MBP under de senaste tio åren och jag har haft så minimalt med problem under den tiden. Jag har haft otaliga problem på alla sätt och vis med Windows på PC under hela min uppväxt som jag sluppit sedan dess. Det är sådan enorm skillnad att jag har svårt att tänka mig att gå tillbaka. Även därför jag vägrat installera Windows och använda genom bootcamp för att kunna spela fler spel genom Steam med mina vänner trots påtryckningar. Men visst, jag har kritiserat Apple ända sedan utannonseringen utav Mac Pro för att de inte använder dual socket på sin mammabräda. När de ändå ska envisas med Intel-prollar om 28c borde de åtminstone kunna ha två för att på riktigt ge sig in i "kärnornas krig". Men det betyder ju inte att det de erbjuder är oskäligt och genast överträffat.

Av GamerGertzy
Skrivet av Xinpei:

Tror han menar som rivjärn.

Bingo!!! Såhär går det när jag försöker vara rolig...

Av GamerGertzy

Här betalar man flera hundra tusen för ett professionellt rivjärn och så klarar den knappt uppgiften! Revolt!!!

Av GamerGertzy
Skrivet av hakro807:

Men vi måste ändå kunna tillåta oss att kritisera deras artificiella marknadssegmentering som har som enda syfte att ta ut så stor vinst som möjligt inom varje produktsegment. Borde inte målet för oss som kunder vara att ge oss så mycket som möjligt till ett så lågt pris som möjligt, inte tvärtom?

Klart det är tillåtet att kritisera.
Men så blandar du ihop kundens och företagens "mål".
Varför tror du att Apple bryr sig det minsta om dig och dina mål?
De producerar hårdvara, och mjukvara, för att (främst) producera media.
Självklart är det vettigast för dig som konsument att försöka få fram ett så bra pris som möjligt sett till dina behov.
Är ju ganska onödigt att fullspeca en Mac Pro om du ska blogga lite på wordpress och driva en podd. Då räcker enklaste iMac eller Mac Mini fint! Men ska du redigera reklamfilm eller dylikt i 8K vill du nog ha bättre hårdvara. I båda fallen finns Apple där för dig. Men om du tror de bryr sig det minsta om dina sparmål ska jag introducera dig till den härskna verkligheten: det gör de inte. De bryr sig om sina egna prognoser och förtjänster. Att de genom årtionden levererat design, mjukvara och support till människor som sedan lovordar deras jobb har lett till att de kan ta ut dessa priser och ändå göra sina kunder nöjda. Det är betydelsefullt för dem. Inte om du kan gå ner på stan och plocka "likartnad" hårdvara själv för mindre pengar. Men kritisera på du. Ingen företagare någonsin någonstans kommer bry sig.

Av GamerGertzy

Om nu riksbanken skapar denna e-krona, kommer vi se ytterligare en mining-rush då? Eller kommer de inte att kunna "räknas" fram?

Av GamerGertzy
Skrivet av employed:

Tack för svaret. Fungerar det eller är det bara en gimmik? Och om det fungerar är det verkligen värt pengarna? Har ju sett en massa tilläggskort tidigare som PhysX och Red RRX som bara kostar pengar men som knappt verkar bidra med något alls.

Då det kostar över 20.000 hoppas jag verkligen det är mer än en gimmick! Har dock inte kunnat testa själv.

Skrivet av employed:

@Mezzlock:
Tror majoriteten här inne FATTAR vilken grupp människor Mac Pro är riktad mot. Folk och företag med mycket pengar. Det har redan bevisats att det går att bygga en betydligt billigare maskin själv (eller låta en handlare göra det för) för nästan halva priset och bättre prestanda.

Snälla visa mig var jag kan köpa mer än 1,5TB RAM, 128GB VRAM och 28core+ för halva priset.
För företag. Som inte direkt går till en handlare på stan för att sen bygga ihop systemet själv.
Det verkar vara ett faktum många har svårt att ta in. Att det eftersöks färdigbyggda system som inte riskerar vara inkompatibelt på något sätt. För det handlar inte bara om absolut lägsta priset (som många tycks tro) utan om stabilitet och fart. & sådant får kosta.

Av GamerGertzy
Skrivet av BasseBaba:

Jag undrar vad dom tror att dom ska vinna på den förvirrande namnsättningen mer än den förvirrar folk som inte är insatta?

Ingen jättegrej, men folk överlag bör greppa att PS5 är en senare modell än PS4. Oklart hur man ska höfta samma grej med Xbox.

Känns mest som att dom med 360 tog ett beslut om en mer "fancy" namngivning än Sony (1-5), och nu vägrar dom ge med sig och kalla den Xbox 5 eller Xbox V.

Fast då skulle den väl ändå kallas Xbox IV?
Nu blir det ännu mer förvirrande då nya generationen tydligen BARA heter Xbox wtf!!?

Av GamerGertzy

Jag har en 55" OLED dock från 2018 så detta är ingenting jag kan testa. Men har nya grafikkort verkligen HDMI 2.1? Trodde det var någonting nytt som inte riktigt inplanterats ännu.

Av GamerGertzy
Skrivet av Teknik:

Hur många vill ha lönen utbetalad i Bitcoins eller Libra? Ingen som har tänkt efter är svaret.
3 månadslöner i Libra och sen går mobilen eller HD i datorn sönder och alla pengarna är borta, bankerna Riksbanken har säkrare system än vi själva kan ha.

Facebook är bara intresserad av era pengar inte av att hjälpa er med betalningar.
Följ pengarna så förstår ni varför Facebook vill införa libra.

Libra är ett sätt för Facebook (ett internationellt övervakningsföretag) att ytterligare sätt analysera konsumenters vanor och beteenden.
"Jaha, du handlar där på denna tiden det kanske våra annonsörer vill veta". Att låsa in sig hos dem är bara dumdristigt. Mycket trovärdigare om Riksbanken har ett eget mer neutralt alternativ som faktiskt är till för oss människor och inte bara för att analysera data.