Inlägg

Inlägg som Grafikante har skrivit i forumet
Av Grafikante

@Oliver91:

Men man vill ju inte köpa ett svindyrt kort på nära 20.000 spänn bara för att senare upptäcka att det inte var flaggskeppet

Av Grafikante
Skrivet av Vardagsrum:

3090 är ersättaren för Titan, inte för 3080 Ti. Iallafall om man ska gå efter Nvidias egna presentation. Så möjligheten för en Ti/Super-variant av 3080 längre fram är ganska stor.

Är inte Titan-kort ännu starkare än XX80 TI-kort?

Av Grafikante

@Bengt-Arne:

Mest intressant tycker jag är om det kommer ett RTX 3090 TI

Av Grafikante

@Bengt-Arne:

Hmmm, synnerligen mystiskt min kära Watson Frågan är om 3080 TI kommer att bli det verkliga flaggskeppet och att 3090 bara är en tillfällig joker som är avsedd att skinna en del ivriga köpare på onödiga pengar?

Av Grafikante

Först när jag skaffar 4K-värsting

Jag byter inte ut mitt 1080 TI så länge jag kan köra på högsta grafikinställningarna i vartenda spel. Det ska då tilläggas att min nuvarande skärm är en 1920x1080. Före Jul kan vi nog vänta oss att de nya 4K-spelskärmarna kommer till ett pris på 30-50 lax.

Av Grafikante

Tack för svaren och ni har säkert rätt men såvitt jag har förstått det så kommer det ingen 3080 TI-version utan 3090 ersätter den grejen och då är vi ju uppe i mellan 16-20.000 spänn för ett grafikkort

Av Grafikante

En våt grafikdröm (som inte får bli våt)

Skåda och häpna! Asus GeForce RTX 3090 ROG Strix Gaming OC

Frågan är bara om det är overkill med ett sådant kort om man förvisso tänker köpa en snabb 4K-skärm men inte spelar VR-spel? Duger det då med ett RTX 3070 om man vill kunna köra med högsta upplösningen i de senaste värstingspelen (Far Cry 6 och dylikt).

Av Grafikante

Release 2020-11-30

Av Grafikante

@SweDragon:

Ja så blir det nog.

Av Grafikante

@SweDragon:

Att jag är mer intresserad av Asus variant är för att Acers inte ser något vidare ut på bilderna I övrigt är de säkert likvärdiga.

Av Grafikante
Skrivet av Jalle64:

Fast vad jag vet så har det ju inte kommit något datum för releasen än, så om det blir försenat är ytterst svårt att säga.

I sommar talades det ju om även om det inte uppgavs något specifikt datum.

Av Grafikante
Skrivet av Pliind:

@Grafikante: Corona effekten börjar redan avta och bör ha avtagit närmare launch är min gissning. Mycket kommer vara ikapp in mot sommaren igen, Kina är uppe och rullar så det som sinkar ner nu är backlog (alla buffertlager har tömts medans fabrikerna stod stilla) och containerleveranser (inte lika många båtar lämnar landet, har medfört till kösystem för att få med sin leverans med båt)

Vi får hålla tummarna för att du har rätt om det förstnämnda

Av Grafikante

Förseningar på grund av Corona?

Jag har läst att den här skärmen Asus PG32UQX skulle lanseras i juni men rent logiskt så borde den väl försenas med anledning av Coronapandemin. Har någon här lyckats hitta information om detta?

Av Grafikante

RTX 3000 > Corona : /

Är det någon här som har läst något om försening av releasen av 3000-korten med anledning av Coronapandemin? Rent logiskt så borde det väl röra sig om en försening på några månader?

Av Grafikante

Jag har varit nära att beställa en 2560x1440 skärm men varje gång ändrar jag mig med tanke på svindyra 4K som kommer i sommar; t ex Acer Predator X32. Det vore så häftigt att äga en sådan skärm som kommer att räcka bra i minst 15 års tid.

Av Grafikante
Skrivet av hipstergamer:

Enligt denna recensent så har 32GK850 nåt som kallas partial subpixel illumination, som bidrar till att texten har vad som ser ut som en liten suddig aura runt sig. Det var nåt jag märkte med mitt exemplar.

Ajdå --> undvik! (tänker jag).

Av Grafikante

Åkäj

Av Grafikante
Skrivet av headphoneninja:

LG's 32GK850G 32" är en av få VA-paneler som har korrekt RGB-struktur. Sitter själv på en, är ägare av 3st 32" VA-skärmar, och denna är helt klart bäst!

Tack för denna värdefulla information.

Av Grafikante
Skrivet av PsyCor:

För min egen del som gick från 24" 1080p till min LG 32GK850G som är 32" 1440p så är jag supernöjd!

Jag har inte kravet på den absolut lägsta pixel response time man kan få då jag inte spelar competitive shooters likt CSGO. Bildkvalitén är superbra efter kalibrering! För att inte glömma svärtan...

Har inte märkt av några problem med text eller liknande som beskrivs ovan. Men jag kanske bara inte är lika känslig. Jag använder min till största del för spel eller video.

Märkligt eftersom det i ditt fall verkligen rör sig om en VA-skärm

Av Grafikante
Skrivet av adzer:

@Grafikante: Som sagt så är det samma som 1080 på en 24". Om man tycker det är bra nog eller ej är upp till var och en och svärtan är ju inte nödvändigtvis sämre på en 32" jämfört med en 27".

Är det en IPS eller VA-skärm du har?