Inlägg

Inlägg som Grafikante har skrivit i forumet
Av Grafikante

Tack Laxpudding. Har du fått någon hint om kommande TV’s av mindre modell för även 49” blir ju väldigt stort på ett skrivbord och på en halvmeters avstånd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Grafikante

120 Hz TV som spelskärm för PC?

Är det någon som känner till en eller flera 4K TV-modeller som nästan kan mäta sig med ASUS ROG SWIFT PG35VQ bortsett från själva uppdateringshastigheten på 200 Hz? Jag är i så fall intresserad av någon på mellan 27 till 38 tum eftersom den ska stå på mitt skrivbord

Av Grafikante
Skrivet av Sundberg_90:

När folk rör sig snabbt eller går ser du efter släppnigar i röd blå gul färger. vissa ser det inte alls eller bara väldigt lite av det. Men för mig och min fru blev det så dåligt att det inte gick att kolla på stor nackdel med DLP / Laser Projektor. Så beror helt på ens ögon.

Man ser där!

Av Grafikante
Skrivet av Sundberg_90:

Jag och min fru gick och såg star wars 2017 eller om det va 2016. Men vi fick lämna salongen för jävlar va det va rainbow efekt gick ju inte kolla på skiten. vi har kört med epson projektor hemma sen 2014 ger bra bild och en trevlig uppleves utan rainbow skit.

Beskriv rainbow-effekten?

Av Grafikante
Skrivet av Jonny Myran:

Nej, men snackande, uppkäftiga ungdomar har förstört bio för mig. Det verkar som att vissa går igång på att vara så störande som möjligt för att spela balla framför polarna.

Vilken stad har du då sett bio i?

Av Grafikante

Önskeskärmar: ASUS PG27UQX vs LG UltraGear 38GL950G

Jag kan bara inte bestämma mig för om jag bör vänta tills ASUS PG27UQX kommer (när blir det?) eller om jag ska slå till på LG UltraGear 38GL950G som ju redan finns tillgänglig. Prisskillnaden lär inte bli jättestor så jag är mer intresserad av fördelar respektive nackdelar vid en jämförelse av dessa drömskärmar.

Den förstnämnda har ju 4K och mini-LED´s men den andra har istället ett väldigt trevligt format för spelupplevelser och skillnaden i skärpa är kanske inte anmärkningsvärd, eller?

Av Grafikante

@improwise:

Där fick du till det

Av Grafikante

@oqvist:

Bra analys där och jag tror också att det främst är djupintrycket designarna har velat ta fram. Sedan ska man givetvis inte glömma att det även är ett försäljningsknep.

Av Grafikante

Får man en känsla av 4K när man spelar även om det inte är en sådan skärm?

Av Grafikante

@Frux:

Det var givande information.

Av Grafikante

@HandsomeT:

Det kan jag nästan föreställa mig

Av Grafikante
Skrivet av HandsomeT:

Jag skaffade en välvd 32" skärm under mellandagsrean och tycker om den. Var lite osäker på om jag skulle tycka om den före jag fick hem den men har inget att klaga på. Man tänker egentligen inte på att skärmen är välvd överhuvudtaget. Känns naturligt att titta på den. Fungerar bra till både film och spel. Mest spelat lite Outer Worlds hittills och inlevelsen är på topp. Färgerna är fantastiska också i och med att jag gick från en TN till en VA.

Tänk dig då färgerna om du skulle gå från en VA till en IPS!

Av Grafikante

@Pvt_Rinzler:

Det tål att tänkas på ja.

Av Grafikante

@hypermode:

Alright

Av Grafikante

@hypermode:

Det där ser inte så curved ut eller är det en sådan med en rak skärm jämte?

Av Grafikante

@Eric Hjalmarsson:

Okej, man ser där

Av Grafikante
Skrivet av podyx:

Nyttja själv en böjd UW under en kortare period. Tänkte jag skulle pröva något nytt, men för mig blev allting väldigt mycket jobbigare och än mer ansträngning för ögonen. Varför kan jag inte svara på, men det var så jag upplevde det. Bytte tillbaka till min gamla och det var som en fröjd för ögonen igen.

Kan även tilläggas att jag nyttjat både 34” & 24” skärm. 24” gick inte använda mer än 20 min, var alldeles för liten för att ha en böj på!

Skickades från m.sweclockers.com

Jag antar att du kände vad jag kände, d v s att inte ens periferiseendet får vila vilket gör att det lätt blir tröttsamt för ögonen.

Av Grafikante
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Jag har två raka 29" ultrawide ovanpå varandra.
Eftersom de är så små funkar det jättebra att de är raka, men om man hade 34" eller större vill man nog ha en böjd för att man inte skall se utkanten av skärmen i en allt för stor vinkel.

Av vilken anledning har du två raka ultrawide ovanpå varandra istället för en enda stor skärm?

Av Grafikante

@Chrisism8:

Tack för det mycket utförliga och informativa inlägget.

Av Grafikante
Skrivet av lappen81:

Jag tyckte att det var det jag svarade på, vad innebär segare eller klumpigare rent visuellt för dig?

Nja jag tyckte inte att det var så tydligt men jag har i vilket fall fått för mig att sidorörelserna skulle ta några tio- eller hundradelar långsammare än på en 27" skärm eftersom vridradien blir större. Eller är det bara en tankevurpa?