Inlägg

Inlägg som Överklockad_gasklocka har skrivit i forumet
Av Överklockad_gasklocka

Känner en instinktiv ilska när jag ser att en uppdatering vill göras, eftersom det är så fastetsat i ryggmärgen hur bloatat det kan bli. Det som förstörde mig var MSN messengers utveckling.

Av Överklockad_gasklocka

Känns som att det aldrig mer kommer bli ett köp av ett nytt grafikkort, utan i stället vänta till dess att ett minst två generationer gammalt grafikkort på begagnatmarknaden innebär en ökning med minst 100 % i prestanda.

Av Överklockad_gasklocka

AMD tycks alltid få lite sämre resultat i tester på Sweclockers än hos Hardware Unboxed.

Av Överklockad_gasklocka

Villhöver-kundernas smärtgräns för 4080 är väl ändå nådd. De rika sådana kanske kan svälja 4090:s pris för att få det bästa.

Av Överklockad_gasklocka

Hur ligger det till med kapabilitet att välja 1440p 120Hz-läge för de som har 4K 120Hz? Det var en grej som lyftes fram för den Samsung från 2018 som jag har, men det nämns inte här vad jag kan se.

Av Överklockad_gasklocka

Jag har aldrig ägt ett, men:

LIAN LI PC-D600. De görs inte så här längre.

Av Överklockad_gasklocka

I hemmet ser jag ingen anledning till annat än en halvliggande ställning. Därav har jag tangentbordet på mitt mittparti när jag ligger i den ständigt utfällda bäddsoffan (en "uni-divan") och musen vid sidan av höger höft. Detta under tittande på en 55-tums-tv som dataskärm.

Av Överklockad_gasklocka
Skrivet av Karaff:

Ursäkta sent svar, men va trodde du skulle hända?

Det där med att det händer saker bara för att man kopplar in dem är ett väldigt nytt påfund..

Datorn bryr sig inte det minsta vad du gör med serieporten, så länge du inte har ett specifikt program som försöker prata med den, att skicka data mot serieporten från något annat bryr sig datorn inte om.

Hade du vetat hur enheten pratar, hastighet, paritet, stoppbitar etc så KANSKE du skulle kunna göra något med ett terminalprogram.

Jag vet inte. Jag hittade ingen instruktion. Har ingen erharenhet av en sådan port. Jag hoppades väl antingen att datorn skulle indikera att något har stoppats in, och försöka klicka mig vidare från det. Eller att någon lampa skulle börja lysa på enheten.
Ja, jag borde vara bättre på data, min jävel :/

Av Överklockad_gasklocka

Köpte ett par begagnade Logitech G Pro X. Känns hur bra som helst! Är ju lite tjocka men så pass sköna och klämmer inte åt. Bra ljud i samtal både in och ut, och bra musikljud tycker jag.

Av Överklockad_gasklocka

Köpte en eGPU (i form av bara en adapter) typ 2019 men läste på internet att min laptopmodell hade smygstrypt Thunderbolt 3 till 20 Gbps och blev lite putt, sen fick jag inte tummen ur och så kom prischocken och gjorde det oförsvarligt att köpa ett grafikkort bara för att experimentera.

Av Överklockad_gasklocka

Är en dator ett bättre och bättre köp för varje år som går?

En sak som jag aldrig riktigt hört nämnas men som åtminstone jag själv gissar torde stämma, är att utvecklingen av de saker man använder en dator till går långsammare än utvecklingen av datorkomponenter i sig och att konsumenten då torde ha större och större anledning att vara nöjd med sin dator tio år efter inköpet. Håller ni med?

Det känns som att folk har en tendens att mena att utvecklingen ständigt går framåt – på ett sådant sätt att saker lämnas hopplöst i kölvattnet. Det är något som skaver med det tycker jag.

Jag ska sticka ut hakan ännu mer: Kan man faktiskt säga att en dator med dagens komponenter är objektivt sett en kraftfull maskin, emedan man inte kunde säga det för 20 år sedan?

Om jag vill redigera en video med en dator av dagens mått om tio år, så kommer det självklart att vara en sak som går bra. Om inte annat får man använda en gammal programversion.

I allt detta ingår förstås poneringen att datorn håller bra och att priserna inte blir helt absurda (vilket en del väl anser att de är).

Av Överklockad_gasklocka

Jag tycker att hemsidan är helt okej. Näst bäst gränssnitt efter Inet. I övrigt har jag svårt att uttala mig senaste året, då jag tycker att allting gällande datorkomponentköp för konsument känns som ett förlorande spel.

Av Överklockad_gasklocka

En liten berättelse jag skrev för några år sedan som bl.a. utforskar det här med plötsliga avskedanden:

Hans-Olof Cederblomqvist, 96, äntrar denna måndagsmorgon foajén till det företag som han är VD på men där han inte satt sin fot på 40 år. Sedan 1972 har han befunnit sig på en paradisö i söderhavet, efter att ha tillförordnat en vice VD i den fördragsamme Leif Autosson, 79. Nu behagar alltså Hans-Olof att återkomma till sin post, helt utan förvarning. Efter en snabb blick på sitt fickur av ren astat¹ kan han konstatera att han är 15 minuter tidig, och går till sitt gamla, numera Leifs nuvarande, kontor. Han plockar ner Leifs familjefoton från hyllor och skrivbord och ersätter dem med emblem, standar, utmärkelser och statyetter av guld, diamant och platina och som pricken över i:et, mitt på arbetsskrivbordet, en byst föreställande honom själv i solitt francium².

Klockan 07.00 öppnar Leif Autosson teakdörren till sitt kontor och finner Hans-Olof tillbakalutad i stolen; de Armaniklädda fötterna på bordet, fördjupad i senaste utgåvan av "Trilliardaire's Digest". Han känner först inte igen Hans-Olof p.g.a. dennes oerhörda solbränna, vars kanter vittnar om att han ekiperat sig i full tjänstemannamundering under hela söderhavsvistelsen. Autosson är just i färd med att slå numret till den närliggande demensavdelningen när Hans-Olof drämmer ner tidskriften i bordet och sätter sig upprätt.

- Autosson! Ni kan plocka ihop era personliga tillhörigheter och utrymma premisserna inom tio minuter, för från och med nu är ni inte anställd på det här företaget längre.
- Vad i hela ... Cederblomqvist? säger en märkbart chockad Autosson.
- Vem skulle det annars vara? Jultomten? Jag är VD på det här företaget och det innebär att ni inte är det. Ni kan anse er själv avskedad med omedelbar verkan.
- Men ni har ju varit borta i 40 år! Inget samtal, inget brev, ingenting. Ni är ju dessutom pensionär, flera gånger om höll jag på att säga.
- Det är ni också. Och i och med att båda är över pensionsålder, jag är VD och ni är, eller var, vice VD så innebär ju det att jag tar ut er, eller hur?
- Nu är ni absurd. Ni kan inte komma efter all denna tid och förvänta er att få bli återinställd som VD.
- Behöver en VD förklara alla sina beslut? Nej, jag trodde väl inte det, och han behöver inte heller förklara sina order. Och dessa lyder: Samla ihop alla personliga, eller nej förresten, jag kan vara snäll och själv slänga det åt er. Men då måste ni lämna lokalen inom fem minuter, annars ringer jag efter poliseskort.

Autosson finner sig inte, utan kan bara se på när Hans-Olof river ner Autossons personliga materiel i papperskorgen och även en hel del viktiga dokument. Autosson noterar att Hans-Olof med en kuslig precision lyckas hitta just Autossons alla saker och ingenting annat. Ena handen stoppar, utan att han tittar, ner saker i papperskorgen medan den andra matar in papper efter papper i dokumentförstöraren. PM, protokoll, bokslut, kontrakt och fullmakter i Autossons namn strimlas till oigenkännlighet.

- Hur känns det att se hela sitt livsverk gå upp i rök? Dock kan inte dessa föremål anses vara era längre eftersom ni inte är anställd. Och har i mina ögon heller aldrig varit det.

Bit för bit börjar Autossons synfält falla sönder. Det är som en gammalmodig bildövergångseffekt inom videoredigering, där små fyrkanter i snabb följd lösgör sig och trillar ur bild och det som uppenbarar sig när bilden bytts är en genomskärning av Cederblomqvists kropp. Som en levande undervisningsfigur gällande homo sapiens muskulatur och organuppsättning, med diverse känsliga nervcentra utmärkta i fluorescerande rött. Autosson fokuserar på ett område kring ischiasnerven, sätter höger knä på golvet och vrider torso ett halvt varv åt höger med utsträckt högerarm för att ladda upp inför ett slag, med ihopknipna ögon och en mun förvriden i ett desperatt grin.

Hans min signalerar en känsla som närmast kan hittas hos en soldat som mot alla odds brutit igenom fiendens linjer och just nått fram till sin tillfångatagna familjs bunker, men genomborras av en kula i ryggen, faller ner på knä och ger uttryck för hur otroligt förjävligt det känns just i det läget.

Autosson siktar på en punkt något bortom målet, för maximal genomdrivning i träffen och avfyrar ett knytnävsslag som, trots att han bara använder överkroppen, har större rörelseenergi än en proffsboxare som även använder benen. Han har nästan tagit ut segern, han kan känna en föraning av triumf och en tvär fantomkänsla av att ha slagit ett hål i Karl-Olofs rygg.
Det hans knytnäve träffar är vänster järnstång på Karl-Olofs stolsrygg. Trots att slaget träffar endast två centimeter ovanför konstruktionens mitt är det nog för att tvärt vicka Karl-Olof och stolen framåt. Det är en otrolig fysisk bedrift, och Autosson kommer aldrig att kunna använda sin högerhand igen. Men för Karl-Olof, som är fullt inbegripen i att strimla Autossons sons födelsebevis, är det knappt märkbart.

¹ Den totala massan av all astat som finns på jorden uppskattas vara 25-28 gram.
² Vissa experter menar att det finns så lite som 15 gram francium i jordskorpan.

Dold text
Av Överklockad_gasklocka

Brukar ge en kompis en blandskiva till födelsedagspresent, till vilken jag kommer på en titel, ritar ett omslag och skriver låtlista på baksidan etc.

Av Överklockad_gasklocka

Hemma har jag tv:n som skärm och använder vanliga fästet, men i studion har jag bordsfäste till 27-tumsskärmen eftersom jag dels inte bara vill sitta vid skrivbordet utan även kunna se skärmen från andra vinklar, dels har fullt med grejer på skrivbordet så att jag sparar mycket plats genom att kunna låta saker ligga under skärmen.

Av Överklockad_gasklocka
Skrivet av elfaro:

Ett exempel bara,Sony WH-1000XM4.
Benämns som trådlösa hörlurar med mikrofon för samtal,har även 3,5mm jack.

Ah. Blir ett lite grovt prispåslag för den trådlösa möjligheten dessvärre.

Av Överklockad_gasklocka
Skrivet av mrqaffe:

De finns inte riktig, endera får du trådlösa eller så blir det spelheadset men då har du oftast en mikrofonarm eller så tar du kablade hörlurar och då blir det mikrofon på sladden.

Jag har inget emot om det är en pinne som sticker ut från kåpan, tror du i så fall spelheadset är den kategori jag bör leta inom?

Av Överklockad_gasklocka

Letar hörlurar med mikrofon (från kåpan) + 3,5 mm-sladd, för både samtal och musik

Någon som har tips om var man kan hitta, eller åtminstone vilken kategori man ska söka inom om man vill hitta, hörlurar/headset som lämpar sig både för mobilsamtal och musiklyssnande? Det behöver inte vara någon toppkvalité på musikljudet men iaf så man inte stör sig. Jag vill att det ska vara:

- Mikrofon som utgår från en kåpa, ej på själva sladden eftersom det blir irriterande skrapljud för personen i andra änden
- Trådbundet, med 3,5 mm-kontakt
- Hörlurar, alltså en bygel ovanpå huvudet
- Så pass små/platta öronkuddar/kåpor att man skulle kunna dra huvan över om det är kallt ute, men inte så små att det blir dåligt ljud/hårt mot öronen. Alltså typ några sköna någorlunda omslutande kuddar men som inte sticker ut så värst från huvudet.

Av Överklockad_gasklocka

De kan väl försöka hålla skutan flytande utan sånt här, genom att kapa bort lite lull-lull och inte förnya saker i onödan. Jag hade inte haft något emot om Youtube såg ut som, och fungerade som, det gjorde för urmånga år sedan. Längtar tillbaka till tiden då man kunde buffra hela videor.

Av Överklockad_gasklocka
Skrivet av Necrophor:

Vad är det för fel på ljudkvaliten? Rätt många band på 80-talet lät ju rätt snarlikt inom just denna genre, som jag ALLTID kommer förknippa/jämföra med Heavy Load ^^

Utöver det tycker jag det lät rätt trevligt och uppskattar att det är en dam bakom micken som inte försöker leka "så här höga toner kan jag ta", saknar det en del i "dagens läge". Tackar för tipset, blir att grotta ned sig i dessa och se vad mer de har att erbjuda

Just i Wild Spirit är det bra ljudkvalité tycker jag, verkar som att det mesta gamla är tillputsat på nya samlingen. Sången kommer fram bra där också och verkar vara hennes bästa tonläge. Älskar lägre kvinnlig sång, som i t.ex. Kim Sixx. Ofta i de högre tonlägena låter rösterna snarlika (gäller även män), personligheten kommer fram mer när det är lite lägre.

Gillar man demos från 80-talet så är det väl inte jämförelsevis jättedåligt ljud på deras material men t.ex. den här som är en av mina favoriter, är det kanske en del som skulle säga "Men vad är det här, byt låt" om man slog på den på en fest: https://www.youtube.com/watch?v=LuvpU4r0-hw&ab_channel=ASHTHZ...