Inlägg

Inlägg som Överklockad_gasklocka har skrivit i forumet
Av Överklockad_gasklocka

Går det att gå till the Pitt bara för att utforska, ensam, såsom om det vore en vanlig del av kartan? Eller är det alltid knutet till ett tidsbestämt uppdrag?

Av Överklockad_gasklocka

Datorn säger att ingen nätverkskabel är ikopplad

I går funkade internet via nätverkskabel på förmiddagen, sen efter att ha kommit hem så sade datorn plötsligt att det inte är någon nätverkskabel ikopplad. Kan inte minnas att det hände något fysiskt med datorn. Har provat med tre olika nätverkskablar varav en nyinköpt i dag. Enhetshanteraren säger dock att nätverksporten funkar som den ska. Moderkortet är ett MSI Tomahawk Max B450. Har provat stoppa i andra änden av nätverkskabeln både i routern och i själva lägenhetsboxen med samma resultat. Vad kan vara fel?

https://i.imgur.com/vuTwkmJ.jpeg

https://i.imgur.com/kxSExWc.jpg

Av Överklockad_gasklocka

Alla dessa kroppsdelar ska sedan köras i FinFET

Av Överklockad_gasklocka

Jag kör snabbkaffe. Nescafés är djävulskt dyrt, men smakar väl helt okej. Jag tror det är Ica vars egna märke också har ett koffeinfritt snabbkaffe, som är hälften så dyrt men mycket bättre än hälften så gott. Lidl har också (haft) nåt koffeinfritt snabbkaffe (typ Queen?) som var billigt och helt okej.

Av Överklockad_gasklocka

Skaffade en, inte komplett docka med chassi utan själva "sladden" som man kan koppla ett grafikkort till laptopen med. Hann dock aldrig skaffa något grafikkort till den innan bristen kom. Dock fick jag sedan reda på att min laptop, och många andra i "smyg" inte har fulla Thunderbolt 3-lanesen, men att det ändå skulle kunna bli okej prestanda.

Av Överklockad_gasklocka
Skrivet av Superthug:

Lite intressant är det faktiskt. Utan att du märker att du ändrat dina vanor så ökar trafiken mer än 4 gånger.
Kan du se specifikt vad det är som drar mer data?

Skrivet av Kr^PacMan:

På min Xiaomi Mi-telefon finns det en "Dataanvändning" under "Anslutning & Delning" under inställningar. Där kan du se vilka appar som drar mest. I mitt fall var det Facebook, Imgur och systemappar i toppen. Har du en Android-telefon borde du ha något liknande.

Det är webbläsaren som är i topp, sen hamnar facebook och instagram ungefär likvärdigt men oftast mycket mindre data än webbläsaren. Allihopa har höjts med ungefär samma procent över denna tidsperiod.

Av Överklockad_gasklocka
Skrivet av NordhNet:

@Överklockad_gasklocka:

Vad är det för mobil du har?

Facebook har ju en tendens att återställa ens inställningar på hur sidan ska buffra videos så det kan vara något sådant med den eller liknande sidor.

Sen är frågan om du har uppdaterat mobilens firmware? Ibland så finns det ju vissa inställningar som ska ”optimera” (i.e paja en massa) upplevelsen.
Det kan ju innebära att man fått någon sorts inställning där man prioriterar mobilnätet över wifi om mobilnätet är snabbare(?).

Kanske även finns inställningar på hur data på sidor ska komprimeras?

Beror ju såklart på vilken telefon man har.

Jag har en S10. Det har varit en notifikation om en ny uppdatering i ett par veckor nu som jag har ignorerat. Jag ser iaf att min inställning angående att prioritera mobildata över wi-fi är avslagen.

Av Överklockad_gasklocka

Jag uppdaterade min drivrutin dagen då Elden Ring kom, 25:e. Men det blev då inte den här versionen. Jag fick 21.10.2. Som släpptes 2021-10-05. Så det var bra att jag blev uppmärksammad på att det fanns nyare!

Av Överklockad_gasklocka
Skrivet av jnsson:

Vissa sidor startar videos automatiskt och då buffrar in en del av videon, även om man pausar videon direkt.

Frågan är då om det har skett någon förändring i hur det funkar med videor, jämfört med ett par månader sedan.

Av Överklockad_gasklocka

Kraftigt ökad mobildataanvändning på sistone

Jag har under lång tid bara haft 2 GB surf på mobilen per månad. Det har alltid räckt. Det har till och med räckt även om jag i perioder har råkat vara frånkopplad från wi-fi:t hemma och använt mobilen vårdslöst. Dock har det sett ut så här på dataanvändningen på sistone (och jag har alltid varit uppkopplad mot wi-fi hemma de senaste två månaderna):

Nov: 0,91 GB
Dec: 2,02 GB
Jan: 4,76 GB
Feb: 4,65 GB

En kollega hade också märkt samma sak, att det skenat iväg oerhört på sistone. Det är webbläsaren som drar mest data, men alla appar som jag brukar använda har dragit mer data än normalt.

Jag har inte ändrat mina mobilvanor på något sätt förutom att ev. läsa nyheterna lite mer sedan februari. Streamar aldrig video.

Är det något som "hänt" på sistone inom den här världen? Har ni också märkt en ökning?

Av Överklockad_gasklocka

Kanske bra för någon som av misstag köpt en F-processor och bara vill kunna använda datorn.

Av Överklockad_gasklocka

Nu har jag inte full koll på det där projektet men ... sa man inte Xe förut? Har inte sett det ordet på länge. Bara sett Arc.

Av Överklockad_gasklocka

Älskar ordspel, men slutade mer eller mindre spela det på internet när de förstörde Keyword på king.com. Det här spelet hade jag inte provat förr, det var ett kul koncept. Jag tycker inte det spelar roll om det är endast grundformer eller även böjningar som accepteras. Det nuvarande ordet hade jag inte hört förut, men gissade det på femte.

Av Överklockad_gasklocka

Hade aldrig hört talas om det namnet Bara hört Xe.

Av Överklockad_gasklocka
Skrivet av SCORPIUS:

Vi har en hel del här på sweclockers som lägger ut pengarna det kostar för en riktigt fet tv.
Har frågor till er

1. Är detta i artikeln något ni vill lägga extra pengar på eller skulle ni hellre köpa samma tv billigare utan?
(Förutsätter att nu vill ha "den":)

2. Hur många av er vill egentligen bara ha en fet monitor? D v s allt utom bild sker med extern källa.

En fet monitor. Jag kollar inte på tv eller nåt tv:n i sig har att erbjuda. Däremot vill jag gärna kunna koppla in allt möjligt såsom VHS och gamla konsoller och på den fronten blir det ju bara värre allt eftersom åren går. Men även det blir bättre med tv än med dataskärm. Jag gillar stort och gillar att vara tillbakalutad i soffan när jag multimedia:ar. Har en 2019-Samsung kapabel till 120 hz i 1440p och är helnöjd med det, kommer ta många år innan jag får för mig att behöva högre upplösning (och/eller uppdateringsfrekvens) än så i spel.

Av Överklockad_gasklocka

Vore intressant att se någon statistik senare över könsfördelningen på besökarna.

Av Överklockad_gasklocka

Är det något ställe som har grövre rabatter nu överlag när det är fredag jämfört med tidigare under veckan? Eller är det samma halvdana rabatter överallt fortfarande?

Av Överklockad_gasklocka

Jag förstår vad du menar med att vilja ha stor skärm. Det är ju urhärligt för sinnena att ha en stor skärm att jobba med jämfört med en liten. Dessutom förstår jag också det här med att även om en stor laptop må vara tung, så är den väldigt mycket mer bärbar än en dator + skärm + kringutrustning (alldeles oavsett strömfrågan). Så från mig är det idel ryggdunk, förståelse och eloger.

Av Överklockad_gasklocka

Det jag reagerar över vad gäller många gaminglaptops är att hoppet från typ 13000 till typ 23000 kr brukar innefatta att gå från 3060 till 3070 och från i5 till i7. Hade det inte varit rimligare att stå kvar på i5 och ha 3070 och landa på ett pris däremellan.

Av Överklockad_gasklocka
Skrivet av Mumu55:

Produkt: LG OLED55B1 4K120 eARC VRR HDMI 2.1 DV α7
Länk: https://www.netonnet.se/art/tv/46-55tum/lg-oled55b1/1018848.9...
Kategori: TV
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/product.php?p=5724832
Pris: 9990kr

9990kr hos alla för 55". Vi får se om någon drar ner ytterligare under veckan.

Produkt: LG OLED65B1 4K120 eARC VRR HDMI 2.1 DV α7
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/334823-LG-2021-65-OLED65...
Kategori: TV
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/product.php?p=5724833
Pris: 14990kr

14990kr hos alla för 65". Vi får se om någon drar ner ytterligare under veckan.

Detta är bästa 55 och 65" köpen tycker jag. Vill man gå upp så LG C1 (65" 17990kr just nu, webbis körde den 16990kr en kort stund) med bättre bildprocessor α9 och lite högre ljusstyrka. Vill man gå ner så LG A1 (65" har reats för 12990kr) men då tappar man 120Hz stödet.

55" eller 65" OLED
4K120
HDMI 2.1 med ALLM, VRR varav 2 av 4 portar är 2.1
eARC
WebOS
Dolby Vision

Rtings
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b1-oled

Har dessa TV-apparater ett läge för 1440p? För att satsa på 4k 120Hz är inte en vidare prisvärd proposition för en gamer.