Inlägg

Inlägg som Överklockad_gasklocka har skrivit i forumet
Av Överklockad_gasklocka
Skrivet av lappen81:

1. Googla developer läge, usb fildisk eller liknande.
2. Google Drive.

Ta mig tusan. I utvecklarläget så hittar den USB-minnet.

Hade varit klädsamt för dem om en användare kunde komma åt en sån grej redan från början.

Av Överklockad_gasklocka

Har försökt hela kvällen att få över en 4 GB stor fil från mobilen till datorn

Det är så sjukt att det inte ska gå år 2021 med relativt många och relativt moderna möjligheter.

Min dator (Windows 10) hittar inte igen min telefon (Samsung Galaxy s8+), vilken USB-port och vilken USB-sladd jag än använder. Förut hittade den telefonen ibland, men brukade tappa kontakten. Nu hittar den inte alls. Inte heller min laptop hittar mobilen. Har följt tips på internet så gott jag kunnat, ända till punkten att jag nu har avinstallerat min MTP-grej i decive managern på PC:n och hittar inget sätt att förnya den. Mobilen är inställd på att syssla med filöverföring och inte bara strömladdning, via USB.

Försökte föra över via bluetooth till datorn, har en bluetooth-USB till den. Efter 20 minuter hade det överförts 1 %. Gav upp.

Stoppade in ett USB-minne i telefonen. Inte minsta reaktion, inte en aning om hur jag skulle komma åt det.

Försöker ladda upp filen till min OneDrive, eller rättare sagt tog jag en på 2 GB för att kanske ha en chans att komma vidare. Efter en timme hade den överfört typ 15 % och sen står det bara "OneDrive är inte tillgänglig" och den står bara och tuggar. Startade om telefonen. Då verkar den vilja börja från början med att överföra filen. Funderar på att ge upp det också.

Finns det nåt alternativ som återstår?

Av Överklockad_gasklocka

För att vara inne så kanske de slutar att ha förtydligande siffror efter namnet, och i stället ett kolontecken och något mer ord efteråt. Windows: The Experience eller nåt.

Vad det än blir så kommer det att svassa för en datorointresserad publik som bara vill ha omedelbar belöning i form av runda, snälla ikoner och appar.

Av Överklockad_gasklocka

Jag förstår tanken kring kartongen till en alldeles nyss köpt produkt ... och då tänker jag att kartongen åtminstone bör vara kvar så pass länge att originalköparen har sett att produkten faktiskt funkar etc. Men när det är säkerställt (kanske samma dag som köpet) så är kartongen i mina ögon iaf lika överflödig som den vore ett år efteråt.
Å andra sidan så köper jag bara grejer som jag vet att jag har användning för och är intresserad av

Av Överklockad_gasklocka

Ses man som en slarver om man inte har originalkartonger till prylar?

Om ni ska köpa datorkomponenter (eller vad som) privat, känner ni ett styng av misstänksamhet/besvikelse om säljaren inte har kvar kartongerna, eller om man vänder på det, ett styng av förtroende/glädje om säljaren har kvar dem?

Själv så har jag en liten lägenhet och pyttelitet förråd så jag kan helt enkelt inte hålla på att spara kartonger. Såvida de inte skulle generera tusenlappar extra i inkomst vid försäljning.

Av Överklockad_gasklocka
Skrivet av Petterk:

Ebay Global Shipping Program fungerar utmärkt, blir ingen avgift i efterhand.

Däremot verkar det programmet omöjliggöra val av billig fraktmetod. Det har gjort att mina köp från USA har minskat med 90 %. Förut kunde en liten/lätt grej bli c:a 5-10 dollar i frakt. Nu inte sällan typ 37 dollar.

Av Överklockad_gasklocka
Skrivet av Pliind:

Inga 30% som Nike utger det för, och jag har fortfarande inte clownstorlek på fötterna

Har en clown stora eller små fötter?

Av Överklockad_gasklocka

Tackar varje dag min lyckliga stjärna för att uppgradering gjordes vid tidpunkten för Zen 2 och Navi.

Av Överklockad_gasklocka

Om inte grafikkort är ett krav så är det en enkel match. Om jag skulle köpa nåt för enkel musikproduktion just nu så hade jag köpt en begagnad dator med fyrkärnig+ i5 eller i7 från DDR3-eran för 1000-2000 kr. Hade lagt desto mer pengar (förhållandevis) på ljudinterfacet om han inte har ett redan. Vad gäller att blicka framåt mot uppgraderingsmöjligheter så hade jag bortsett från det just nu och lämnat det därhän för att köpa en nyare plattform i framtiden.

Har själv de senaste tre åren använt en i5-3570K, en i7-4790K, en r3700x och en I5-8250U (laptop) med Cubase och knappt märkt någon skillnad i prestanda. Långt tidigare använde jag en tvåkärnig G3258 som är nyare än en i5-3570K men p.g.a. tvåkärnigheten väldigt mycket sämre presterande.

Av Överklockad_gasklocka

Produkt: Lenovo Q27h-10 27" bildskärm
Länk: https://www.elgiganten.se/product/gaming/gamingskarm/182860/l...
Kategori: Skärmar
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5362929
Pris: 1990

Alla specs och även produkt-ID tyder på att det här egentligen är den modell som kallas Q27h-10, inte Q27-10, därför skrev jag med h i titeln.
1440p, 75 Hz, USB-C med power delivery på upp till 80W. Har aldrig sett det för under 3000 och jag har letat i över ett år.

Av Överklockad_gasklocka

Katt är väl djuret som är mer för nördar/alternativa. Även om datapersoner kanske inte alltid är just den typen, alltså vad ska man säga, "gothtypen", så är de i ännu mindre utsträckning sport och bilar/båtar-svenssontypen (alltså hundtypen).

Av Överklockad_gasklocka

Fanns det några techaktörer som var snabba på bollen och rekommenderade folk att köpa innan bristen hunnit komma? Jag minns inte riktigt/hade inte riktigt koll.

Av Överklockad_gasklocka

Letat över ett år efter skärm med USB-C-laddning för under 3000 kr, finns det på horisonten?

Det jag vill ha är minst 27", en strömförsörjning via USB-C på minst 45W och minst 1440p. För några månader sedan hade Philips en på Elgiganten för 1995 kr men den missade jag (sen höjdes priset med typ 100 %). Annars är det idel 4000+ kr som gäller för dessa skärmar verkar det som. På sistone verkar priserna dessutom ha gått upp, jag vet inte om skärmutbudet också är drabbat i hög grad av pandemin. Jag letar även begagnat men inte heller där hittar jag något. Nästan alla produkter brukar man ju, om man letar i ett år, hitta någon sorts "extra bra" deal för, men inte för de här skärmarna verkar det som! Är det någon som vet om det finns något på horisonten som talar för att dessa priser kommer gå ner? Även om det kanske inte kommer något till ordinarie pris under 3000 på ett bra tag, så tycker man ju att det borde kunna finnas fyndvara, extrapris, begagnat ... Men det är som att den här produktkategorin fått någon undantagsstämpel av Gud att "det här får inte vara billigt"

Av Överklockad_gasklocka

Det klassiska resultatet då man inte visar sig kunna nånting: 4 av 10. Har aldrig haft ett "sånt där" ljudkort nån gång, bara audio interfaces som man kopplar instrument till.

Av Överklockad_gasklocka

Är rädd att det bara blir för casual användare med ultramoderna behov, som gillar molnet och såna grejer. Inte något för en som är intresserad av att stoppa in lite vad som helst i datorn.

Av Överklockad_gasklocka

Härligt att det faktiskt inte blev "Bra produkt"

Av Överklockad_gasklocka

Hur kan ransomwaregruppen förväntas hålla sitt löfte att inte sprida? De började ju inte direkt på ett hederligt sätt.

Av Överklockad_gasklocka
Skrivet av Lorault:

I svenska domstolar skulle dem inte ens få fängelse eller böter. Hundra procent.

Är det någon brottslighet det ses allvarligt på här så är det väl ekonomisk sådan.

Av Överklockad_gasklocka

Undrar hur stor del av de potentiella köparna som är sådana som helt enkelt köper nya komponenter utan större tanke på vad de faktiskt behöver, och som nu kommer avstå och tycka det är tråkigt/gammalt om marknaden kommer igång om nåt halvår?

Av Överklockad_gasklocka

Är det någon som vet vilken knappkombination som utlöser tillståndet i min första bild? Det har hänt typ 20 gånger sen dess och jag börjar bli lite frustrerad. Det händer typ aldrig att jag kommer åt nån annan konstig knapp, bara den – och detta bara i sömnen. (Jag brukar somna med tangentbordet i sängen).
Jag har frågat på tre av de största internationella datorhjälpforumen jag kunnat hitta, men har fått ett (1) svar, att det förmodligen är något 3D-läge. Okej. Jag har försökt googla på det men det är, sjukt nog, bara rena spekulationer jag hittar! Det är som att folk har hittat ett 3D-läge men de vet inget konkret om det? Det finns ingen sida som förklarar det, tillhörande Microsoft eller AMD eller vilka som nu kan tänkas ha funktionen! Det är helt sjukt att det inte går att gå till botten med det!