Inlägg

Inlägg som magnusvmt har skrivit i forumet
Av magnusvmt
Skrivet av ilstallione:

Humble Bumble har 25 gilla i nuläget, kanske borde tolkas som att det trots allt är välkommet i fyndtråden?

Njea. Hade man postat varje gång ett billigt bundle kom hade man postat varannan dag. Finns ju Indie Royale, Indie Gala, Bundle Stars, Groupees osv.
Jag tycker vi kan hålla oss till hårdvara i den här tråden.

Av magnusvmt

Jag och flygsimulatorer går verkligen inte hand i hand, men vill ändå säga att detta är en väldigt bra idé och tycker det är kul att någon tar sig tid att anordna events i den här stilen!

Av magnusvmt

ilstallione, hårddisktipset du klagade på tycker jag faktiskt inte var ett dåligt fynd direkt. Lägstapriset på prisjakt är nu 185kr högre och på dustin är priset nu 304 kronor högre. Inte bästa fyndet men 20% rabatt är inte jättedåligt.

Av magnusvmt

10 år om ett par veckor, löjligt vad tiden har gått fort.

Av magnusvmt
Skrivet av mrqaffe:

Använd en kabel för att förlänga mätsladdarna på multimetern ?

Skrivet av MultiMan:

Kjell hade billigare kopior tidigare av dessa: https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?item=76-504-68&t... Mitt håller iaf än. Ett mycket användbart instrument.

Skrivet av Marcusk:

Ett batteri och en multimeter borde fungera fint om du t.ex. kopplar den positiva sidan av batteriet till ena änden av en kabel och sedan mäter i andra änden mot jord vilken kabel som har en annorlunda potential.

Tack för alla tips! Ska nog lista ut något nu!

Av magnusvmt

Hur utföra kabeltest (ej RJ45) ?

Jag har en bunt vanliga kopparsladdar som går ut i en vägg och en bunt som går in i en annan vägg, men flera har samma färg.
Hur ska jag ta reda på vilken som är vilken?
Hade jag haft korta sladdar hade jag helt enkelt kunna testa resistansen med multimeter, men nu kan jag inte det. Kan man använda ett batteri+multimeter på något vis? Har någon några andra idéer?

Av magnusvmt

Tycker Firefox har fungerat MYCKET bättre nu än vad det gjorde för något år sedan. Har knappt haft några hängningar alls på sista tiden.

Av magnusvmt

Vad finns det som motsvarar Netbooks nuförtiden som inte bygger på ARM-arkitektur? Jag vill ha en liten billig dator som jag kan boota upp med olika operativsystem från USB utan att det skiter sig (som det gör med Chromebooks).

Av magnusvmt

Nej, inte på 15 års datorbyggande. Nån enstaka gång har det varit något fel vid start men det behövde inte nödvändigtvis bero på ESD.

Av magnusvmt

Nytt samtal... börjar bli väldigt trött på det. Kan man göra något åt saken eller får man stå ut med att bli väckt av dom minst två gånger i månaden?

Av magnusvmt
Skrivet av AltUnderCtrl:

Hej
Innan uppdateringen på cs 1.6 så kunde jag spela i 800x600 med svarta kanter. (windows upplösnig: 1920x1080)
Gick till ccc>egenskaper>bildskalning>aktivera gpu-skalning och bockade i Behåll bildförhållandet.
Jag kunde då spela i 800x600 med svarta kanter i cs, men 1920x1080 i windows.
Nu efter uppdateringen så gör jag om samma sak som jag gjorde förut men cs vill inte bli i svarta kanter utan att windows ställs in på 800x600.
Så är det någon som vet hur man får cs i svarta kanter utan att ändra upplösningen på windows 7?

Jag vet inte hur man fixar ditt fel tyvärr, men kan säga att ingenting har ändrats för mig. Jag kör 640x480 i 4:3 i CS och behöver inte ändra upplösning i Windows. Testa uppdatera drivrutiner och sånt.

Av magnusvmt
Skrivet av petterg:

Mitt tänkande är som följer: Jag har varken tid eller ork att läsa igenom någon tingsträttsdom, kolla prisstatistik (har TS gett artikelnumret?) eller leta reda på någon papperskopia av en gammal göteborgsposten, detta är något jag tror majoriteten av de som gett omdömen på prisjakt inte heller orkar.

Han skrev Hitachi 1TB, här är prisutvecklingen: http://www.prisjakt.nu/bilder/graph_price.php?p=510239&s=larg...
Ganska solklart när han köpte.

Av magnusvmt
Skrivet av Marathonkillen:

Inga problem med att upplysa om priset per styck. Domen i Tingsrätten är offentlig handling, vilket innebär att vem som helst får ta del av den.

Styckpriset var 170 kronor för en hårddisk för intern montering. Hitachi och 1TB.
Ett 15-tal butiker med priser på mellan 140 och 200 kronor per styck plus frakt. Priset låg ute i 2 dagar.
Jag hade ingen anledning att misstänka fel pris. Jag hade köpt 6 stycken 2TB Western Digital externa hårddiskar från Pixmania för 401 kronor styck plus frakt. Köpet från ClickOk var inte enbart till mig själv, liksom köpet från Pixmania. Jag beställde tillsammans ett några vänner för att dela på frakten.
För min del fanns det inget skäl att misstänka fel pris. När så många butiker har liknande priser och att det är Hitachis diskar, som blivit uppköpta av Western Digital, fanns det inte en tanke hos mig att priset skulle vara felaktig. Att betala 401 kronor plus frakt för en 2TB extern disk och sedan 170 kronor för en intern disk på 1TB, ingav mig inte att misstänka prisfel.
Diskarna är en standarddisk på 7200 varv och 32MB cache.

Hoppas denna upplysning gör inlägget mindre misstänksamt.

Det är mindre än halva normala priset, var du hittar "ett 15-tal butiker med priser på mellan 140 och 200 kronor" har jag ingen aning om. Det är knappt att man får en 250GB för det priset.
Du borde helt ärligt misstänkt prisfel, men det spelar ingen roll, butiken får skylla sig själv.

Av magnusvmt

Låter som registernycklar som pekar fel. Har du verkligen installerat om programmen, eller bara kopierat dom?

Av magnusvmt
Skrivet av bAkewelle:

Har terroriserad mig med två nya samtal, tre totalt, börjar bli irriterad

Bara? Jag har fått minst två samtal i månaden i säkert ett år... har fått slut på roliga saker att göra när dom ringer.

Av magnusvmt
Skrivet av fieskmask:

Tror du dom verkligen gör det för SimCity?
Vore ju faktiskt bra, skrev på denna redan igår

Jag skulle inte vara säker på att de ens KAN ändrade det utan att förändra hela spelet i grunden. För så vitt jag har förstått det så körs stora delar av simuleringen server-side.

Av magnusvmt

Folk är väldigt naiva som tror att prisen på spelen kommer sjunka...Varför skulle de sänka priset efter att ha gjort en jätteinvestering just för att tjäna mer pengar?

Av magnusvmt
Skrivet av panpo98:

Lagade Youtube på alla upplösningar så behöver du nog lära dig optimera och hålla onödigt skräp borta från alla dina datorer.

Det gick bra för mig (billigaste äldre netbooks för 1500-2500kr, VGA, XP/Win 7) efter att jag installerat om allt, tagit bort adware, skräp osv. Tror att t.o.m 720p gick bra när jag inte körde något annat tyngre i bakgrunden (1 st extern skärm kopplad via VGA, Dvs 2 st skärmar, ej klonad bild). 1080p gick förstås inte men jag såg inte så stor mening med det heller på en sån liten skärm och upplösning som netbooks har.

Ja, jag använder fortfarande min Eee PC 901 och den fungerar fint upp t.om. 720p.

Av magnusvmt
Skrivet av Fränkie:

Nej, jag vill att den ska ha tangentbord oxå. Men annars är det precis så
!
Iaf helst slippa byta mellan två system, för enklare saker. Inte som att lira BF på max på min Ipad, utan att kunna logga in på netbanken och visa flashsidor etc.
Kanske programmera "Hello World" och liknande simpla, nybörjare- ej så krävande programmering.

Varför isåfall inte bara använda laptop?

Av magnusvmt

Intressant. Jag fick inget ID alls, bara ett sms från posten om att det är påväg. Men på cdons tracking står det "varorna packas".