Inlägg

Inlägg som magnusvmt har skrivit i forumet
Av magnusvmt
Skrivet av MooD:

Var går gränsen då anser ni? Säg att ni har "kampanj" på en produkt i 4 månader, är det kampanj eller ordinarie pris det rör sig om då? I detta fall är det nästan 2 månader.

Det är ganska vanligt. Butiker som i princip "alltid" har rea bara för att det ser bättre ut.

Av magnusvmt
Skrivet av Azoicer:

Troligen. Men man vet aldrig.
De kanske har kvar "Overachiever" som Feat of Strength eller något sedan.

Det hoppas jag verkligen inte, för det enda cheevet jag inte kunde göra är att ressa alla klasser...ingen dör ju

Av magnusvmt

Jodå, total commander bör väl de flesta redan känna till. Explorer är ju näst intill oanvändbart när man hanterar stora mängder filer dagligen.

Av magnusvmt
Skrivet av HarmlessWarrior:

Några exempel:
"Herp derp att ladda ner är inte samma sak som stöld. Sakens finns kvar hööhöö"

Det borde vara uppenbart för alla att normalbegåvade att denna liknelse inte ska tas bokstavligt. Som alla vet gjordes den för att påvisa att en vara inte är värd mer än vad den säljs för. En förlorad försäljning är en förlorad vara i slut ändan. Man kan hålla med eller inte men man går inte full retard på den.

Nu tänker jag inte försvara piratkopiering, men att säga att det är en förlorad försäljning är fel. Det går inte att bevisa att varan hade sålts ifall den inte piratkopierats. Bara för att ett spel laddats ner 100000 gånger, innebär inte detta att spelet hade sålt 100000 fler kopior ifall det inte piratkopierats.

Däremot(!) när man t.ex. går in på Game och vill köpa ett spel, beredd att betala fullpris men försäljaren säger: "Du kan få detta spelet begagnat för 100 kronor mindre, vill du ha det istället?". Tackar du ja i detta fall, så har utvecklaren förlorat en försäljning. Detta är alltså en laglig stöld, per din definition.

Av magnusvmt

Vad menar du? Du kan inte trolla fram en högre upplösning. Om spelet maximalt har 640x480 pixlar kan du inte få fram dubbelt så många från ingenstans.

Av magnusvmt
Skrivet av bubbleq:

Antar att du hade tänkt köra windows, vill inte vara lame men med linux hade du kunnat skriva något sånt här:
cp ./mappAttKopiera destination/mappAttKopiera

Det kan du göra i windows också, men då skriver man copy istället för cp... det är inte det han frågar om. Han vill veta hur man gör i c++

#include <windows.h> #include <iostream> using namespace std; int main(){ SHFILEOPSTRUCT sf; memset(&sf,0,sizeof(sf)); sf.hwnd = 0; sf.wFunc = FO_COPY; sf.pFrom = "d:\\masm32\\*.*"; sf.pTo = "d:\\masm33"; sf.fFlags = FOF_NOCONFIRMATION | FOF_NOCONFIRMMKDIR | FOF_NOERRORUI; int n = SHFileOperation(&sf); if( n == 0){ cout << "Success\n"; } else{ cout << "Failed\n"; } }

Av magnusvmt

Jag har en 70GB SSD som jag har systemet på, funderar på att skaffa en till att ha spel på då jag märkt avsevärda förbättringar i de få som jag faktiskt lagt på systemdisken. Kan man snåla och ta en billig variant då?

Av magnusvmt

Haha, ja, jag har faktiskt läst att han skulle släppa en rom. Känns väl lite konstigt att säga att man smakat på Ron de Jeremy dock

Av magnusvmt

kahlua och grädde/mjölk à la The Dude.

Av magnusvmt
Skrivet av Kripp666:

Jag gjorde en liknande uppgift men en hiss och 3 våningar, men i ett annat program dock Det som var knepigt var att få till var olika prioriteringar. Te.x hissen var på väg till våning 3 men någon på våning 2 trycker på knappen, då stannade hissen på våning två före den åkte vidare till våning 3 Tyckte detta prodjekt var skitkul och lärorikt Så fråga inte för mycket

Ja, en klassisk realtidsprogrammeringsuppgift. Själv gjorde jag den i Java.

Det närmsta jag kommer PLC var nog digitaltekniken när jag fick koppla en jäkla massa sladdar mellan logiska kretsar för att skapa trafikljus vid en korsning.

Av magnusvmt
Skrivet av Göran med guran:

De böter jag får på rutan bryr jag mig inte om att betala, det kan ju vara som så att parkeringsvakten helt enkelt förlägger blocket med uppgifterna, då har du ju betalt böterna fast du egentligen inte hade behövt.
Nej, vänta tills du får inbetalningskort i brevlådan, vilket brukar ta 1-1½ månad där jag bor.

Precis. Sen har det funnits fall av falska böter också. I vilket fall som helst, bara vänta tills de skickar räkningen.

Av magnusvmt
Skrivet av CCWarlock:

Har sett en del filmer. Kan inte säga att jag blir sådär äcklad.. men tror att August Underground-filmerna är de som påverkat mig mest. Får en att fundera. Framförallt trean.. August Underground Penance.

Home Invasion, våldtäkt och mord med hammare på julafton? helt psycho

Dold text

Jag skulle nog påstå att tvåan är värre

b.la. spädbarns-scenen är riktigt vidrig

Dold text

Men värst av allt i den här tråden är nog Men behind the sun ändå, just för att den är baserad på verkliga händelser.

Av magnusvmt
Skrivet av ElectroGeeza:

Tack för hjälpen!

Vad sökte du på?...

Om man söker på "lastbilar gröna skyltar" är första resultatet en forumtråd som ger den bilden.

Av magnusvmt

Borde man inte även införa en ogilla-knapp för inlägg som är korkade/felaktiga?

Av magnusvmt

Tycker de borde gå tillbaka till brittiska B-kändisar, tycker inte det är lika kul med alla jänkare som kommer dit och kör automatväxlat.

Av magnusvmt

Hade jag bott i Göteborg hade jag gått till inet med en kopia artikeln och bett om ett jobb. För det verkar som att det behövs kompetens samtidigt som det sitter massor av arbetslösa datatekniker i sina hem och glor på dåliga filmer.

Av magnusvmt

Ser väldigt bra ut tycker jag, kör på det!

Av magnusvmt

jag flög mot honom för någon vecka sedan, det var inte alltför kul

Av magnusvmt
Skrivet av Amöban:

Enligt dokumentationen är en punkt bara en punkt i Java, så \\ ska inte behövas.
Och den delar ju strängen på rätt ställe, fast den verkar kasta bort första delen. =/

split tar emot regex, det står i dokumentationen. I regex är . en wildcard char, dvs den kan representera vilket tecken som helst. Du ska skriva information.split("\\.",2);

Av magnusvmt

Nej, detta är galenskap.
Varför just barnporr kan man fråga sig? Varför censurera barnporr och inte andra brott? När man väl börjar med detta kommer det utan tvekan gå över till andra olagligheter. Enda anledningen till att man valt barnporr att censurera är för att det är det brott som flest tycker illa om. Ganska smart av dem egentligen... man börjar försiktigt med barnporr, sen kanske djurplågeri, kanske vapentillverkning... listan kommer bara göras längre och längre, det lovar jag.
Det är väldigt synd, då åtminstone jag är en av de som drogs till internet pga. dess öppenhet och frihet back in the day.

Jag är övertygad om att man vandrar på en väldigt dyster väg när enda sättet man kan komma på att "förhindra" brott är att ignorera dem.