Inlägg

Inlägg som magnusvmt har skrivit i forumet
Av magnusvmt

Du kan skydda dig mot sånt här t.ex. genom att ha ett speciellt kort som du endast handlar på internet med som du såklart binder till en konto där du inte har mer pengar än vad du behöver för att handla. Ett annat sätt är att vissa banker (t.ex. swedbank) erbjuder e-kort, dvs att man får ett temporärt kortnummer så att ditt riktiga kortnummer aldrig lagras i någon databas. Måste dock erkänna att jag själv inte använder någon av metoderna.

Av magnusvmt

Testa köra http://www.testufo.com/ testet på 120Hz. Ser du någon skillnad på 60Hz och 120Hz där? Se till att du har en stutter-free browser (http://www.testufo.com/browser.html )

edit: annars, slå på v-sync och kolla med net_graph 3 i cs:go. Du ska få 120FPS låst isåfall.

Av magnusvmt
Skrivet av anon176726:

Svampiga brytare? Detta känns bra mycket svampigare än MS SW X4.
Som sagt, tror det är som med Apple. Där folk tycker det är jättrebra för att alla andra gör det, ingen direkt som kritiserar grejjerna.

Det finns en anledning till att jag har kvar mitt tangentbord sen 80-talet och kastat alla andra tangentbord jag fått sedan dess åt sidan. Visst, folk brukar göra narr av det på LAN under 2000-talet, väldigt ofta kommentarer om att det lät för mycket och att det var stort och fult. Men det har helt enkelt alltid varit överlägsen känsla i det och fler människor måste insett det eftersom mekaniska tangentbord blev populära igen 20 år senare.

Av magnusvmt
Skrivet av plutoachilleus:

On-topic. Har länge fruktat att oculus skulle få monopol på VR-marknaden. Förhoppningsvis leder facebook-köpet till att alternativen får lite luft, uppmärksamhet och en chans att komma i fatt.

Jag tror snarare raka motsatsen. Nu när Facebook som sitter på enorma resurser är med i leken kommer varenda liten uppstickare på VR-marknaden attackeras av deras advokater.

Av magnusvmt

Hade absolut inte översatt overlay till "i-spelet funktion" för det betyder ingenting. Jag tror jag hade valt "Lager", även om det inte heller låter bra.

Av magnusvmt
Av magnusvmt
Skrivet av callawayno1:

Ni som har skaffat er en väldigt hög utbildning och kanske väldigt bred allmänbildning, kommer ni ihåg det mesta ni lärt er ? alltså finns det där när ni behöver eller behöver ni också repetera mm för att kunna använda er av kunskapen om ni förstår vad jag menar , är det skillnad som nyexaminerad dem första åren då kunskapen är färsk å ny mot låt säga en 10 år efter ? Använder ni er av kunskapen inom jobben ? , klarar ni er då att tänka fritt från kunskapen i huvudet eller använder ni er av hjälpmedel av olika slag om ni förstår vad jag menar ?

Funderar på att utbilda mig vidare , men vet inte om ett papper med intyg att man genomgått en bra utbildning alltid är att man faktiskt blivit så mycket smartare i alla anseenden då jag mött några personer med just ett papper men inte nått som verkat ha fastnat för alltid hos många av utbildningen dem genomgick efter att det gått några år utan jobb mm kanske inom yrket tex osv?

Det är mest pappret med intyg det hela handlar om. Har man inte kontakter är chansen att få ett bra jobb utan någon utbildning liten. Men dummare blir man inte iallafall, så det finns egentligen ingen anledning att inte utbilda sig om man inte hittar ett jobb inom branschen man vill ta sig in i.

Av magnusvmt

Som alla andra har sagt, det är väldigt individuellt. Själv började jag få skäggväxt väldigt tidigt, var tvungen att börja raka mig när jag var 13 (inte så kul som du kanske tror det är). Men jag har 25-26 åriga vänner som knappt har skäggväxt alls.

Av magnusvmt

Du kommer vara fast i den där loopen för evigt. Du behöver en annan tråd om du vill kunna interrupta.

Av magnusvmt
Skrivet av ZaInT:

Kanske skulle tillägga något mer OnT också.
Jag var tveksam till att en platta kunde ersätta min netbook (ASUS EEE1001HA) men efter att jag köpt min platta (Sony Xperia Tablet Z 4G) har jag inte känt något behov av att gå tillbaka. Det enda jag saknar är fysiskt tangentbord men eftersom det finns USB-OTG kan man koppla in det om man så önskar.
Jag trodde att jag skulle sakna spel men nej, faktiskt inte.
Så om du kan avstå spel kan jag varmt rekommendera den, och tycker inte att du ska utesluta Android.

Skriver just nu på min EEE901 (Linux modellen) som jag haft i många år och jag har svårt att se en surfplatta ersätta den. Fast det beror väl på när och hur man använder sin netbook, min används främst i sängen och att ha en platta på magen känns inte lika bekvämt. Jag anser att både netbooks och surfplattor har sina platser och användningsområden, lite synd att netbooksen i princip försvunnit.

Av magnusvmt
Skrivet av Cameltotem:

Lär er optimera grafik.

Gta 4 är helt underbart spel på PC! Saknar dock de öppna ytorna, köpte gta 5 men spelade bara några dagar då jag inte klarade av 30fps men jävlar vad kul det var.

GTA 5 till PC är något jag verkligen ser fram emot!

Mitt problem med det var att nån jävla launcher lade sig i bakgrunden hela tiden så att Steam trodde jag hade spelat 250 timmar när jag knappt rört det. Dessutom är det något fel när man inte ens med dagens grafikkort kan spela det utan att "optimera grafiken" som du skriver.

Av magnusvmt
Skrivet av Sisyfos:

MSI GTX 560 Ti Hawk.
Bra kort i teorin men fy f*n för den fläkten, värre än de flesta referenskorten som någonsing har släppts, R9 290X släng dig i väggen!

Jag kör fortfarande det kortet och det är skitbra, men ja, ljudet är verkligen i högsta laget. Det är dock bara högt om man kör något som kräver 3D-rendering, i idle mode låter det inte så farligt. Personligen bryr jag mig inte om ljudet från min dator eftersom jag ändå sitter med lurar på hela tiden, men jag kan förstå att det stör andra.

Av magnusvmt

"kampen för att alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet" är inte det en jättekonstig formulering? Varför skulle de inte ha rätt att överleva?

Av magnusvmt

Usch, jag hatar verkligen det problemet. Har haft det 2 gånger förr. En av gångerna hjälpte en ominstallation men den andra gången kunde jag inte isolera felet och det slutade med att jag bytte ut nästan all hårdvara.

Av magnusvmt
Skrivet av DaBone:

Du har en licensnyckel till en dator.. om du ska installera på en annan dator också, behövs en ny licensnyckel.

Ja, det gäller OEM versioner av Windows. Har man retail kan man registrera om nyckeln på en annan dator om man avinstallerar det från datorn som använde nyckeln innan.

Av magnusvmt
Skrivet av coopish:

Western Digital My Book 1 TB är väl bara en USB-disk??

Nädå, de har ethernetanslutning.

Av magnusvmt
Skrivet av Sweede:

Jag har kört dubbfritt i flera år och aldrig haft några problem med det, både bakhjulsdrivet (vanlig och svetsad diff) och framhjulsdrivet. Bor på landet (och snö röjningen är inte alltid helt hundra här) så kör småvägar, landsvägar, riksvägar och i större städer.

Jag har aldrig upplevt några bekymmer eller känt att jag har offrat någonting förutom blank is kanske, och då menar jag inte en isig väg utan snarare typ hockeyrink.

Ligger folk med dubbfritt i diken beror det inte på däcken utan skit bakom spakarna.

Håller med fullständigt. Kört dubbfritt med med en gammal bakhjulsdriven Volvo under väldigt lång tid, inga elektroniska hjälpmedel heller. Visst, man glider lite längre än om man hade haft dubbar men det gäller bara att hålla avståndet och veta hur man tar sig ur en sladd. Man ska även köra som att man har ägg under gas och bromspedalerna brukade man säga förr.

Av magnusvmt
Skrivet av morxy49:

personligen så hatar jag oftast spel som är baserade på filmer och även vice versa. de brukar aldrig bli bra.
finns dock ett undantag, och det är såklart telltales walking dead, det är nog ett av de bästa spel jag kört någonsin.

Håller med. Därför vill jag heller inte se serier jag tycker om gjorda till spel. Skulle bara bli arg.

Av magnusvmt

Kul att se hur träffarna har växt! Jag tror jag var med på Summer 2004 träffen om jag minns rätt, ingen som sitter på den?
edit: Hittade den efter lite grävande med waybackmachine

Summer 2004:

http://i.imgur.com/xsbsDHC.jpg

Av magnusvmt

Är det inte bara samma som i BF2 då?