Inlägg

Inlägg som magnusvmt har skrivit i forumet
Av magnusvmt

Det är tydligt att väldigt mycket redan är auto-genererat. Nyhetsartiklar som copy-pastas, youtube videos som har nån syntetisk röst som läser upp en reddit-tråd etc. För att inte snacka om kommentarsfält som är helt överkörda av bots som försöker scamma eller troll som försöker sprida någon form av propaganda. Generellt är Internet betydligt tråkigare idag att bara surfa runt på, man får hitta små hörn där folk delar intressen.

Skrivet av merdique:

"För att höras genom bruset är det extremt viktigt att innehållet som publiceras kureras för att trycka på de exakta punkter som belönas av plattformen".

Just detta är vad jag tror skapar mest falskhet online, (bortsett från uppenbara saker som deepfakes och ai). Content creators beter sig på ett extremt tillgjort sätt enbart för att algoritmerna premierar det. Jag ser på vad mina syskonbarn kollar på på YT, där unga youtubers visar extrema överreaktioner och skriker hysteriskt för att man fått ett halvovanligt skin i stumble guys, eller liknande trivialiteter. För de vet att algoritmerna älskar starka reaktioner.

Det är så störigt att alla verkar följa samma guide på hur man får folk att klicka. Click-bait titel + en thumbnail med någon som grimaserar är standard på nästan alla som rekommenderas av algoritmen.

Av magnusvmt
Skrivet av Thomas:

Håller visserligen med, men många power users kör nog annan mjukvara än utforskaren.
T ex Total Commander eller Directory Opus.

Förvisso. Tycker bara Microsoft borde försöka fånga in användare istället för att skrämma bort dem.

Av magnusvmt
Skrivet av MsSmith:

Det finns ingen poäng i att använda vare sig vår teknik eller bil (om man äger den) tills den brinner upp. Det är i sådana fall bättre att lämna in den till Netonnet, Clas Olsson eller liknande och använda den som delbetalning för en ny produkt. Det är både ekonomiskt bättre så väl som bättre för miljön.

Inte en chans att det är bättre för miljön att tillverka nya prylar än att använda gamla. Det där är något tillverkare vill att folk ska tro så att de konsumerar mer. Större delen av koldioxidavtrycket är vid produktion.

Av magnusvmt

inga vanliga in-ear passar mina öron, behöver sånna som går runt hela örat för att de inte ska ramla ut.

Av magnusvmt

Använder 4 av de 9 inställningarna... Vilken power user vill inte se enhetsbeteckningar eller systemfiler?

Av magnusvmt
Skrivet av Aka_The_Barf:

Känns som ett ilands problem. Jag har aldrig hämtat på box, bara ombud och det fungerar lika bra nu som för 20 år sedan.
Vissa ombud har dessutom öppet lika länge som butiken vilket i många fall är 22.00 vilket borde räcka för de flesta.

Alla problem vi har är ilands problem, vi förbättrar saker som redan fungerar. Folk beställer hem mycket mer nu än för 20 år sedan och därför bör man titta på hur man kan förbättra logistiken. Tycker inte att det är så konstigt?

Skrivet av BergEr:

Det är på väg.

PostNord mm vill helt flytta ut postfacken från hyreshus till centrala postboxar på området så att de slipper gå in i lägenheter eller köra runt farmför portar.

Får branschen som de vill så har vi postboxar utanför varje hyreshus inom tio år.

Det är last-mile problemet som är svårast inom logistik. Postboxar i samband med lägenhetskomplex låter ganska vettigt.

Av magnusvmt
Skrivet av Finkelzvin:

Aldrig hört talas om postboxar som står utomhus? Alla jag stött på har varit inne i butiker.

Att ha dem utomhus låter allmänt ogenomtänkt.

Utomlands har jag sett mycket postboxar utomhus, men inte i Sverige. Jag hade föredragit utomhus eftersom man kan hämta dygnet runt då, men i Sverige kanske risken för att de bryts upp är för hög.

Av magnusvmt

Bygger aldrig "nytt" utan uppgraderar oftast. Så chassi & nätagg får stanna. Hårddiskar följer med så länge de klarar sig. Oftast består en uppgradering av ett mid-range moderkort utan några fancy features och en bra processor. Grafikkort är så dyra nu för tiden att jag inte uppgraderar om det inte är riktigt dålig prestanda i nya spel.

Av magnusvmt

Missade på modemet, tycker 56k lät lite för millenieskiftet

Av magnusvmt
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag håller i princip med det du säger förutom denna detalj.
Jag skulle snarare påstå historisk att man får ha väldigt låga krav hårdvaruväg om man vill ha en telefon så länge. För varje år som går nu (bortsett från de vikbara) så går det dock emot som du skrev.

Har en 5 år gammal Xiaomi A1 som köptes för 1800kr April 2018. Jag ringer, använder diverse chat program, surfar, lyssnar på musik, loggar träningsrundor med GPS:en, tar bilder, betalar med NFC. Jag har säkert superlåga krav men vet inte riktigt vad det är andra har behov av som jag inte bryr mig om. Är det bara kameran och bluetooth som du säger?

Av magnusvmt
Skrivet av Sarato:

När du inser att världens snabbaste person kan springa i nästan 44km/h

Det får de sluta upp med. Förbud på det också.

Av magnusvmt

Tycker fordon bör förbjudas. Människor ska inte få färdas i över 12km/h överhuvudtaget, det är onaturligt.

Av magnusvmt
Skrivet av Göteborgaren:

har inget med detta att göra, är något helt annat än å dumpa ner minnena.
kan iaf få full kontroll över hela nätverket och alla datorer som ör uppkopplade till en tplink router.

Borde inte vara ett problem om man kör openwrt istället för default firmware va?

Av magnusvmt
Skrivet av Belgaar:

Det är självklart dom ska ha tillgång till att läsa krypterade chattar för att minska brottsligheten. Vi som inte har något grovt att dölja behöver inte bry oss, det som granskas ligger ändå under så hög sekretess så även om dom ser din chat så kommer den inte ut i tidningar eller till dina bekanta. Finns ingen fara med detta, bara fördelar i kampen mot kriminalitet.

Varför litar du på något sätt på personerna som ska ha tillgången till datan? Ifall detta går igenom, hur lång tid tror du det tar innan politiker blir utpressade för sin otrogenhet eller nakenbilder på kändisar börjar läcka ut på internet? "Hög sekretess" var det säkert på de amerikanska läckorna förra månaden också.

Av magnusvmt
Skrivet av joakim99:

Det är säkert så personen menade men jag tyckte det var värt att förtydliga. Det finns en utbredd okunskap om vilken skatt man faktiskt betalar tycker jag. Det är fortfarande en utbredd uppfattning att man betalar 33% i skatt om man har skattetabell 33 t ex.

Om man jämför mellan länder måste man väl ändå jämföra totalt skattetryck, inte enbart inkomstskatt.
Arbetsgivaravgifter, moms etc. står för en stor del av skatten vi betalar.

Av magnusvmt

Jag köper nästa skärm när jag kan få en 240hz OLED för ungefär hälften av vad den kostar idag.

Av magnusvmt

Detta kontot skapades när jag var så ung att jag använde mitt förnamn. Skäms kanske inte direkt, men konstigt känns det.

Skrivet av Zyie:

Ibland möter jag på folk online, som frågar om jag är Polsk. Har visat sig senare att Zyie är snarlikt ordet "życie", vilket är Polska och tydligen betyder "liv/lever/livstid".

Även ordet "żyje" finns på Polska vilket är en böjning "życie" som betyder "lever" t.ex. "Ja żyje" = "Jag lever". Så jag förstår att du får frågan

Av magnusvmt

Tänk på hur du löser en tredjegradare och tänk baklänges.

Av magnusvmt

Det beror faktiskt på vem som har skrivit den. Om det är nån junior utvecklare har jag massor med överseende och ger gärna tips. Är det någon som har jobbat i 10+ år och som inte ens klarar av att formatera sin kod på ett vettigt sätt blir jag irriterad och undrar hur människan har behållt sitt jobb.

Av magnusvmt

Ja nu är det läsbart. Som Philoslothical säger kommer du enbart få ett resultat. Men sen vet vi inte vad du har för input. T.ex. måste ju listorna vara sorterade på lista[n][0] (vad jag antar är titeln på inlägget) eftersom det är mot den jämförelsen görs.