Inlägg

Inlägg som Wachtel har skrivit i forumet
Av Wachtel

Också hundägare och kör även jag Define C men TG modellen i ATX-format. Mycket enkelt att hantera dammet. Har två 140 fläktar in i lådan och en 120 ut med samma fläktkurva så inget smyger in någon annanstans.

Och ställ datorn på bordet så slipper du det värsta.

Av Wachtel

Bjuder 3500 kr, kan hämta nu på söndag.

Av Wachtel

Jag skriver ut en del foto så det fick bli färglaser, en Brother DCP-L3550CDW, när jag tröttnat på att byta patroner i den gamla bläckstråleskrivaren. Bra scanner etc också.

Av Wachtel

Jag letade efter en bra skärm för samma ändamål i vintras. Kom fram till att för mina amatörbehov räckte 8 bitar bra. Jag prioriterade dock en bra design; platt med ett bra gränssnitt och möjlighet att enkelt använda två olika datorer. Tunna kanter och bra fot med rejäl höjdinställning. Det senare då jag är lite längre. Mitt val blev en Dell D2719D.

Av Wachtel

Köper du en Samsung SSD så har de ett mycket smidigt program där du kan migrera den befintliga systeminstallationen till den nya disken. Har använt det själv vid några tillfällen och det fungerar väldigt bra.

Av Wachtel

Lika bra att spendera nu, det blir dyrare totalt att byta upp sig. Ett förslag från mig

AMD Ryzen 2600
Asus ROG Strix B450-I Gaming
G.Skill Flare X 3200MHz 2x8GB
WD Black SN750 500GB M.2
EVGA GeForce RTX 2060 XC Black
Corsair SF450

Totalt 11 817 kr på Proshop.

Av Wachtel

Alla fläktar fungerar men de har olika optimala användningsområden och inte minst pris. T.ex. Venturi-serien finns både som HF (för högt flöde=chassifläktar) och HP (högt tryck=bäst för radiatorer som sluten vattenkylning).

Jag hade två HF-14 fram och en HF-12 bak då jag hade luftkylare. Nu har jag vattenkylning i fronten så har bytt till två HP-14 fram, bytte originalfläktarna till dessa.

Av Wachtel

Kika på Fractals fläktar i Venturi-serien. De använder jag i mitt Define C TG och är nöjd med effekt, ljudnivå och hållbarhet. Det senare då jag haft dem i andra chassin före mitt nuvarande.

Av Wachtel

Du kan söka i Prisjakt på chassin med USB 3.1 typ C. Fler exempel är Lian Li PC-O11 Dynamics, Cooler Master SL600M och Phanteks Enthoo Evolv X.

Av Wachtel

@Kenneth: Planerar ni att testa Be Quiets nya Dark Rock Slim? Skulle vara intressant att se skillnaden mot NH-U12A. Väljer mellan dessa då jag ska byta från en sluten vattenkylare (som börjat låta mer) till luft.

Av Wachtel

32" med upplösning 2560x1440 tycker jag känns för stort för upplösningen. För rent arbete kör jag helst en 27" 2560x1440 IPS skärm. Jämför gärna innan köp.

Av Wachtel

Jag hade problem med att få DP att funka efter att ha använt HDMI. Då testade jag ett knep jag hittade på nätet. Koppla skärmen med både HDMI och DP kablarna och starta dator och skärm. När datorn startat så stäng av den igen. Ta bort HDMI kabeln och dra ut strömkabeln för både dator och skärm. Låt stå i 15-20 min och koppla sedan i strömkablarna och starta igen. För mig så fungerade DP efter det.

Av Wachtel

Jag slog till för en kort tid sedan då Komplett hade rea på G.Skills 4x8GB Flare X minnen. Var med i listan för mitt X470-kort från ASUS och är väldigt stabila i standardfart.

Av Wachtel

Har du tittat på Be-Quiet Shadow Rock LP eller Noctua NH-L12S?

Av Wachtel

@Decster:

Jag är intresserad av en NH-U12A men väntar på Dark Rock Slim och en jämförelse mellan dessa. Vill ersätta en krånglande vattenkylare med en bra luftkylare i lämplig storlek i vår.

Har testat en NH-D15 men det blir så trångt och bökigt att arbeta i mitt Define C TG.

Av Wachtel

Ett ASUS ROG Crosshair VIII Gene skulle jag köpa direkt.

Av Wachtel

Vill man inte ha en stor 3.5" hårddisk som kan låta en del kan jag rekommendera Seagates 2.5" i 1-2TB. Har dem i ett par datorer och de är tysta och hyggligt snabba.

Av Wachtel

Ingen signal via displayport LÖST!

Någon annan kanske har nytta av detta

Jag köpte en ny arbetsskärm, en Dell U2719D. Testade den först med HDMI kabel och den uppfyllde alla mina förväntningar. Anslöt sedan min bärbara via displayportkabel och fick ingen signal. Testade då displayportkabeln på min stationära dator men samma där.

Efter mycket felsökande och tvivel på kabel etc hittade jag fixen på nätet.

1. Stäng av skärmen och dra ur strömsladden.
2. Koppla bara in displayportkabel.
3. Anslut ström och starta skärm och dator.

Nu fungerar allt normalt!

Av Wachtel

Sitter just nu på mini-ITX, ett Ghost S1. Den andra burken är en Define C TG. Båda fungerar lika bra!

Av Wachtel

@Jonas79: Bra, skulle vara snyggt om de satte på en kabelstrumpa också.