Inlägg

Inlägg som Wachtel har skrivit i forumet
Av Wachtel

Pong var det första jag använde. 70-tal i gillestugan. En central enhet som kopplades till TV:n och två enkla kontroller. Kul på sin tid.

Av Wachtel

Instämmer i ovanstående. Jag har också mATX chassit och det är mycket smidigt att ändra/justera något mindre. Tyvärr lider det av samma värmeproblem som alla Evolv hittills så det går nu som HTPC/Plex burk hos mig. Skulle inte köra Evolv X idag. Dyrt och verkar av testerna att döma inte ha fått någon större förbättring i kylning.

Funderade på att byta till PC-O11 Dynamic men det verkar ha en del kvalitetsproblem så avvaktar. Mitt Define C TG är inte det smidigaste men det fungerar bra nog för tillfället.

Av Wachtel

Jag är väldigt nöjd med mitt Ducky One 2 Backlit men jag ser att nu är lite svårt att få tag i nu. Cooler Master Pro S hade jag innan och det var också bra men inte lika välgjort som Duckys.

Av Wachtel

Logitech MX Master passar mig bra vid kontorsarbete.

Av Wachtel

@Veidit:

För mig är det en av fördelarna! Två stickor är optimalt för plattformen och de nya dubbla minnena finns ju snart för de som vill ha 64GB. Jag är mer intresserad av max prestanda med 16 eller möjligen 32GB.

Av Wachtel

Mest intresserad av ASUS ROG Maximus XI Gene. Ett mATX avsett för höga prestanda är vi inte bortskämda med!

Av Wachtel

I de flesta chassin hamnar ett grafikkort för nära glaset vid vertikal montering. Det leder till högre värme då luftflödet blir för dåligt.

Viss, ex R6, har en egen lösning där kortet hamnar mera mitt i chassit och då avtar denna effekt.

Av Wachtel

Såg nu att leverans beräknas till början av oktober. Får se om den kommer före älgjakten ...

Av Wachtel

Dubbat eller odubbat är en fråga om vilken typ av vägar man åker mest på. Jag åker en hel del på sämre vägar och bor där vi har snö hela vintern så för mig är det dubbat som gäller. Kör man mest på bara vägar stannar man fortare med odubbat!

Vad du ska kolla på är ,som nämnts ovan, kondition på AC (har flera bekanta som fått byta kompressor) och hjulupphängningen, framförallt framvagnen.

Av Wachtel

Jag har också en G502 samt en MS Master, första versionen. G502:an är en trevlig mus men för mer exakt arbete så föredrar jag MS Master. Den håller laddningen väldigt bra, jag har aldrig haft några problem med dålig kontakt.

Av Wachtel

Kika på lite tester av Kraken 62 vs Corsair 115i Pro och EVGA CLC-280 innan du bestämmer dig. Vid köp av en vattenkylare ska du nog också räkna med att byta ut fläktarna. De som kommer med brukar vara högljudda. Jag bytte till HP-14 PWM.

Av Wachtel

Frågan är om du vill stanna i mITX formatet? Ett mindre chassi gör att komponenterna påverkar varandra mer då du har en mindre luftvolym. Ett större chassi, som ett Meshify C TG, ger dig bättre luftflöde och bättre möjligheter att kyla.

Jag har en i7-7700K i ett micro ATX chassi. Med en NH-D15S fick jag hela tiden spikar i temperatur och därmed fläktens varvtal. Men en CLC-280 fick jag samma spikar men ett lugnare uppförande.

Av Wachtel

Jag har använt Venturi serien i flera datorer. De fungerar utmärkt och är dessutom tysta utom på mycket höga varv.

Av Wachtel

Nu är också Limestone slutsåld. Verkar vara bra åtgång.

Av Wachtel

Jag har Crosshair VII (Wi-Fi) och kör enbart med en 8-pins till CPU. Har testat normal överklockning av både processor (4,25 GHz) och minne (3400MHz och CL14) utan problem.

Gå in i UEFI/BIOS och ställ in defaultvärden på allt (F5) om du inte har det redan. Fungerar det bra så uppdatera till senaste BIOS version.

Av Wachtel

Standardgrillen går inte att välja bort, enligt svar på en fråga i våras. Så den kommer mao alltid med.

Av Wachtel
Skrivet av CooingPendulum:

Jag har sett att man kan montera en fläkt under PSU:n, tror ni att det skulle få plats en hybrid kylare som EVGA har på sina grafikkort?

Kikar du på ritningarna på Louges hemsida så ser du att det utrymmet bara är 27 mm högt. Så det får bara plats en fläkt.

Av Wachtel

Då ett EVGA 1080 Ti FTW3 ska rymmas så kan du kolla måtten på det.

Av Wachtel

Jag rekommenderar att du tar en kylare med 280mm radiator. Jag har EVGA CLC 280 i fronten i ett Define C TG och det fungerar mycket bra. Eftersom du tänkt köpa två HP-14 så kan du byta till dessa (som jag gjort 😉) vilket förbättrar både ljudnivåer och kylning.

Av Wachtel

Ska bli kul att testa. Menar du inte NH-L9a?