Inlägg

Inlägg som Wachtel har skrivit i forumet
Av Wachtel

Jag hade siktet inställt på en 3950X men priset blev lite väl högt för min del. När jag titta på prestanda för 3900X i jämförelse med Intels tolv-kärniga så blev valet lätt enkelt. En 3900X räcker gott och väl.

Sedan går det ju alltid att vänta på bättre tider, frågan är bara hur länge.

Av Wachtel

Jag testade också proceduren med minnen men fick F9 varje gång. Beslutet var lätt i vilket fall. Behövde en dator till så det var lika bra att slå till.

Och så slipper jag skicka tillbaka processorn!

Av Wachtel

Nu fick jag AA! En rätt så enkel fix. Köpte ett Aorus X570 Master 😀

Av Wachtel

Vill man slå på stort så rekommenderar jag Seasonics Prime Ultra Titanium-serie. Väldigt trevliga och inte så mycket dyrare om man slår till på någon rea.

Av Wachtel

3900X i Crosshair VII Hero Wi-Fi fungerari inte, kod F9

Hej!

Tänkte uppgradera från 2700X till 3900X i mitt Crosshair VII Hero Wi-Fi. Uppdaterade BIOS till senaste 2801 och satte alla inställningar till standard som jag alltid gör. Installationen gick smärtfritt men datorn stannade på Q-kod F9 (recovery capsule not found). Detta fel verkar, av del lilla jag hittat på nätet, vara relaterat till minnen eller BIOS på kortet men har inte hittat något om hur man ska åtgärda det. Testade med färre stickor och andra minnen men inget fungerade.

Bytte tillbaka till min 2700X och då fungerade allt som vanligt igen. Testade även att nedgradera BIOS till den version som fungerade bra innan och det gick också bra så BIOS på kortet verkar fungera som det ska.

Kontaktade återförsäöjaren och de tar in processorn för kontroll. De nämnde även att det kunde vara fel på kortet men det fungerar ju med den gamla processorn så det verkar osannolikt.

Någon som stött på något liknande?

Av Wachtel

Komplett, ofta konkurrenskraftiga priser och bra service.

Av Wachtel

Skulle nominera Ryzen 9 3900X fast väntar på 3950X!

Av Wachtel

ASUS har i alla fall tidigare haft en egen ordning på stiften i kontakterna för RGB. Det ska följa med omvandlare (korta med korslagda kablar) som jag använder mellan mitt ASUS moderkort och EK:s slingor.

Av Wachtel

Har råkat ut för samma problem men det har också hänt att det fungerat utan problem trots olika serienr på just Vengeance LPX. Detta var dock på Intel.

Av Wachtel

Första datorn hemma var en 8086 med 512 och senare 640 kB minne, måste ha varit runt -90. Följdes av en begagnad IBM AT 80286 med matematikkretsen 80287, den var snabb! Hade den tills Pentium kom och sedan ett långt uppehåll till dagens "sjö-serie".

Har nu helt gått över till AMD:s Ryzen-serie

Av Wachtel

Svensk/Finsk är den standard vi har i Sverige och Finland.

Av Wachtel

Ja, det gör det.

Av Wachtel

Du behöver normalt inte använda den extra kontakten, om du inte ska köra extrem överklockning med ex flytande kväve.

Av Wachtel

@wayney: Jo, jag brukar göra en ”ren” installation med ett par års mellanrum på mina datorer. Det blir en hel del installationer, avinstallationer och uppdateringar med tiden. Fast i detta avseende är Mac bättre än Windows så på dem har jag bara gjort det ett par gånger.

Om datorn fungerar med 860 EVO nu så kan du nog slippa problem. De som fått problem verkar ha fått det direkt.

Av Wachtel

Jag bytte i min MBP 2012 för tre år sedan. En väldigt bra uppgradering som gav datorn nytt liv och den tickar på fortfarande. Jag blev då rekommenderad Crucial MX300 före Samsung 840 och satte i en 500GB. En snabb koll på nätet verkar tyda på att det fortfarande finns en del problem med Samsung i äldre MBP. Jag skulle välja en Crucial MX500 som tydligen fungerar bra.

Ett tips, gör en Time Machine uppdatering innan bytet om något trasslar. Mitt vanliga användarkonto försvann men det var då enkelt att hämta backup och få tillbaka allt. Fast allra bäst är givetvis att göra en ny installation om det fungerar.

Av Wachtel

Har en liggande på nostalgihyllan, den gula varianten. Där har den sällskap med minidisc-spelaren, en zip-drive och diverse annat som visar hur gammal man blivit

Av Wachtel

Jag har efter en del trassel fastnat för G.Skill 3200MHz med 14-14-14-34. Dessa har fungerat väldigt bra både med X370 och X470. Kör jag 2x8GB kan jag lätt klocka dem till 3400MHz / CL14 i mitt Crosshair VII. Och då ligger de inte långt från max i effektivitet till vardagsbruk.

Av Wachtel

Säkrare att använda ren isopropanol.

Av Wachtel

@kniven:

Inet har Louqes tophats. Jag köpte min M i Limestone därifrån.

Av Wachtel

@Aktsu: Bytet till NH-L12 kommer att göra stor skillnad på ljudet, mycket beroende på att ljudet blir dovare. Det blir inte så störande som NH-L9x65 som har ett mer vinande ljud.

Jag hade inga problem med skruvarna i chassit. Däremot reste sig mitt lock också i ena hörnet. Jag skruvade fast det med fyra av de små kulliga skruvarna. Efter ett par månader så var det rakt och jag kunde ta bort skruvarna.