Inlägg

Inlägg som Wachtel har skrivit i forumet
Av Wachtel

ASUS har haft problem med hög volt för processorn som standard. Jag bytte till X570 Master av den anledningen, har haft ASUS tidigare, och är mycket nöjd med mitt köp.

Av Wachtel

Puget Systems har bra rtiklar med rekommendationer för datorer för olika ändamål.

Ex Adobe:

https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-...

Av Wachtel

@Ceogar: Jag köpte den spelaren men den fungerade inte med min Windows 10 dator med 1909. Och inte heller med min gamla Macbook pro med Catalina.

Av Wachtel

Försöker ha samma fläktar i hela chassit. Ställer dem på det högsta varvtal jag inte hör som utgångspunkt. Sedan gradvis ökning uppåt från c:a 50 grader till 85 grader då de får gå på max, eller det högsta varvtal som ger bra effekt.

Av Wachtel

Så länge blocket befinner sig lägre än den högsta delen av radiatorn bör detta inte vara ett problem. Drar man slangarna lägre än blocket så kommer pumpen då att ha vatten konstant.

När jag hade AIO var detta aldrig ett problem förutom direkt vid start då det kunde ta 20-30 sekunder innan pumpen var helt vattenfylld.

Om det fattas mycket vatten i systemet blir det givetvis problem.

Av Wachtel

@Gainsgoblin: Eller köp en Apple 4K TV så kan du köra Plex via den. Så gjorde jag!

Av Wachtel

Jag har kört med ett X570 Aorus Master sedan det började säljas. Det har varit väldigt stabilt och överlevt alla mina tester med överklockning och/eller minnesjusteringar. Kör just nu 4x8GB 3200MHz då jag tyckte att 3600 var lite dyra när jag handlade. Men de har nu fallit i pris så pass att jag nu funderar på 2x16GB 3600MHz, som då kan utökas till 4x16 vid behov.

Jag har uppdaterat BIOS till version F11. Följer en tråd på Overclockers vad gäller BIOS uppdateringar och avvaktar de tidiga testarna där innan jag uppdaterar.

Det enda problem jag stött på är låsningar vid allt för entusiastiska överklockningar som alltid gått att lösa med en BIOS reset.

Av Wachtel

Finns grafikkort under 1000 kr som har DVI. Sök ex via Prisjakts filter.

Av Wachtel

Har i flera år nyttjat skärmar med USB-hubb för detta ändamål. Enklare att bara byta ingång på skärmen. Tyvärr finns det inte så många bra skärmar med denna bra hubb. Just nu får jag flytta en USB-kabel också då min nuvarande skärm bara har en anslutning för mus och tangentbord.

Av Wachtel

@StuntmanMike och övriga: Tack för bra svar. Tangenter på mitt Ducky är betydligt högre än de som visas som Cherry så profilen OEM bör bli rätt lika. Det får nog bli ett köp!

Av Wachtel

Det setet såg väldigt trevligt ut. Men det fungerar alltså inte på Cherry MX? (Ursäkta en nybörjarfråga.)

Av Wachtel

Jag har testat diverse tips under min tid med Ryzen-baserade processorer. För senare generationer har det varit mest effektivt, och definitivt enklast, att låta allt gå i standardläge. Vinster har varit relativt låga och ofta med någon form av problematik, ex flertrådade gentemot enkeltrådade processer.

Av Wachtel

Rekommenderar Nocuta NH-U12A. Jag har den på en Ryzen 9 3900X och den är både tyst och effektiv.

Av Wachtel

Körde AIO i flera år men tröttande på ljudet. Har nu luftkylare (NU-U12A) och det fungerar lika bra och känns trygggare.

Av Wachtel

Tillhör den äldre skaran men har slutat att överklocka processor efter byte till AMD. Nu är det mer inriktat på stabilitet och tysta datorer. Gillar att bygga åt mig själv och andra.

Av Wachtel

Körde länge med ett enklare stereo system. Men då filmtittandet tilltog så investerade jag i ett 5.1 med golvstående frontar som ger en helt annan upplevelse. Köpte lite bättre enheter på rea från specialiserade butiker får att få det mesta för pengarna. 60% rabatt på elektronik från ifjol var inte ovanligt. Det gäller att välja med omsorg så det inte ser hoprafsat ut. Har nu inte uppdaterat något på över fem år, får se hur länge det håller.

Av Wachtel

Ointresserad av lego men kul att det finns ett intresse för dessa härliga kort fortfarande.

Av Wachtel

Har dator på tre på olika platser och har 27" 16:9 på två och 32" 3440x1440 på en.

Av Wachtel

Svarade ringfingret då jag just nu sitter med en MX Master på jobbet. Kör lika hemma med en G502 Hero. Vid resa har jag en G305 och då blir det långfingret.

Av Wachtel

Har jobbat hemma eller från annan plats av och till. Kopplar min arbetsdator till skärm, mus och tangentbord på samma sätt som på jobbet. Håller vanliga arbetstider och raster. Fungerar bra om man har mycket att göra men nog är det rätt tråkigt i längden.