Inlägg

Inlägg som TotalF har skrivit i forumet
Av TotalF
Skrivet av maniac:

Tack! Efter ett antal timmar genom runda 3 så har man samlat på sig en del moddar 😅
Just denna är: ErebusArms - Linothorax

Har ibland funderat på att modda cp2077 även om det ser riktigt smutt ut med mitt 4090 - men snubblar alltid på tröskeln till nexus mods för jag hittar ingen riktigt bra tutorial på hur det fungerar...

Av TotalF

Sjukt störig disneyreklam som börjat komma överst på Sweclockers (iaf i mobilversionen).

Är så van att klicka mig in i trådar och trycka på knappen för Sista Lästa Inlägg men nu har jag räknat missclicka mig in i disneyreklamen säkert tio ggr bara idag.

Av TotalF
Skrivet av maniac:

Gillar Snake Eyes-kostymen 😀👍

Av TotalF
Skrivet av MadMantiz:

<Uppladdad bildlänk>

En inte allt för ovanlig syn. Så dumt att dessa får köra utan bakre regskylt, i bästa fall har de skylt framtill men för att läsa av den måste man köra om och försöka titta i backspegeln. Dessutom har de bara skrapat fram LGF-triangeln men struntat i själva bakrutan..

Text onödig, bilden räcker MER än väl som godkänt gubbgnäll.

Av TotalF

Ner tre kg sen första januari och byxorna känns redan lite slappare i midjan.

Bara att fortsätta vara duktig. Ska jobba upp löparformen igen är tanken, inget slår ett bra löppass när det gäller att må bra, både fysiskt och psykiskt. Men får börja lugnt med lite löpning/powerwalk om vartannat. Haft problem med en nerv tidigare, pga överträning, och måste ducka att få tillbaka det (piriformis, gör ont som f*n).

Har inget fastare mål med löpningen just nu annat än att det ska ske en kontinuerlig upptrappning samtidigt som jag droppar ett kg i vikt per vecka i snitt. Målet är väl egentligen detsamma som med viktnedgången, må bra.

Av TotalF
Skrivet av Sarato:

Du kan använda det i appen under "belöningar" efter att du tryckt på ditt saldo högst upp. Det bästa är att byta dem emot pengar så kan du köpa vilket spel du vill på alla dussintals reor som dyker upp under året.

Ah, där hittade jag rätt, tack för hjälpen!!

GUI-avdelningen på Sony borde få sparken allihopa.

Av TotalF

Har 3k Playstation stars poäng i appen men det är ju sjukt användarfientligt. Hur/till vad kan man använda dom? Kan man få rabatt på spel, isåfall hur?

Av TotalF
Skrivet av Milt:

Ekonomiskt så gjorde Elon Musk en väldigt dålig affär ser det ut som.
Men man kanske bör vara medveten om att det är fullt möjligt att man kan kvitta förluster mot vinster i viss omfattning inte bara i Sverige utan även i USA och det kan vara svår-skattat i vilken omfattning detta ev kan ha gjorts.
(så folk kan tro att det är rena förlustsiffror, men exakt omfattning är svår-skattat tror jag)

Faktum kvarstår att jag givetvis tror att det varit en dålig affär, bara att exakta siffror också kan vara svår att skatta pga ovanstående.

Hur som helst, att Elon skulle ha en annan policy på sin censur är naturligt och vi behöver inte alla tycka lika.
Om det pågår demokratiska juridiska spörsmål Alex Jones, varför censurera situationen?
Avbryt inte rättssystemet, låt det fortgå bara.

Men det är klart många personer i båda politiska läger saknar principer och _vill_ ha politisk censur mot sina fiender (eller protesterar i alla all inte emot politisk censur som råkar drabbar deras politiska fiender), see tex Twitter files för talande exempel.
[https://en.wikipedia.org/wiki/Twitter_Files]

Hur mycket pyntade Elon upp själv för köpesumman då? En fjärdedel? Lånat mot sina teslaaktier?

Resten är investeringar från UAE, banker och investmentbolag. Är väl ett rimligt antagande att de inte räknat med detta värdetappet. Hur kommer det att påverka deras villighet att investera i Elon i framtiden om Twitter faller?

Av TotalF
Skrivet av Def_Dog:

Det är väl kanske inte alla ändå som kan/vill lägga 200k på en bil och då få typ 15 mils räckvidd.

Har man t ex en V70 idag så har jag väldigt svårt att se att man gör bytet.

Rattar själv en bil för 50k, att ens börja tänka på en Tesla för 400k+ finns ju inte.

För mig handlade det inte så mkt om bilens värde då jag valde mellan en Tesla eller billig fossilbil. Då jag körde ca 3500mil per år så blev min totala månadskostnad lägre med en två år gammal Model 3 än en 10 år gammal Mazda 3. Då såg jag på bränslekostnad, servicar, lån och allt det man normalt pungar ut under ett års ägande. Då sparade jag på teslaköpet, sett på totalen. Att det var en väsentligt trevligare bil att äga och köra var sekundärt, men nice.

Den dagen jag får ett förändrat behov, dvs kör såpass få mil per år att det inte längre är värt att köra en dyrare bil - ja då säljs den om det är bra läge för det

Av TotalF
Skrivet av Nioreh83:

Hehe, tänkte väl det. Vad är det för film?

Hur som helst, här kommer en gammal favorit. Kanske har varit X antal gånger redan, men kom inte på nåt bättre just nu.
<Uppladdad bildlänk>

Vet ej, dök upp i en walkthrough om Heimdall som jag kollade på för att hitta en bra screenshot

Av TotalF

Haha, Japp 😁

Av TotalF
Skrivet av cfw:

Givetvis är det rätt! Trodde det skulle bli lite svårare med game over-skärmen men icke.

Well, antalet spel man faktiskt klarade blir ju lite minnesvärda 😁❤️

Vi kör en ny. Det här är INTE en bild från spelet utan är lyft från en film som spelet MÅSTE ha plagierat. De som vet... vet.

Svara gärna med rätt bild från spelet för jämförelse skull

Av TotalF
Skrivet av cfw:

Då kör vi på en gammal klassiker, men kanske lite svårare bild

<Uppladdad bildlänk>

Gud vad jag älskade min Amiga.

Lost Vikings 😁

Av TotalF
Skrivet av myhorsehaspants:

Med andra ord är du för kollektiv bestraffning. Då vet jag. Sen så är det väl ändå kulturella normen att uttrycka intensiv avsky för vita nu för tiden. Inte har ju marknadsförare ha några problem med det när nästa hollywood film gör det.

Sen om du vill kalla politik konspiration så är det ditt problem, men faktum är att det genomsyrar alla företag. Enda skillnaden är att du godkänner vissa företags politik mer än andra, som t.ex sweclockers politik med aggressiv censur. Ännu en "konspiration" gissar jag? Din avsky för Elon präglar dina åsikter.

Gissar detta också är "konspiration"? https://www.youtube.com/watch?v=GAIcet1mQwg

Du väljer att låta allt gå obesvarat och pådyvlar dessutom mig åsikter jag inte har. Kul diskussionsteknik.

Av TotalF
Skrivet av myhorsehaspants:

Handlar inte om det. Det handlar om att dessa företag använder deras maktposition för att driva agenda. Dem "väljer inte bara att annonsera någon annanstans", dem ställer orealitiska krav på den dem vill annonsera hos. En youtuber gör någonting dumt (pewdiepie adpocalypse), sen straffas både youtube och alla youtubers kollektivt på grund av detta. Jag tycker man måste få dra en gräns hur mycket man vill låta andra företag styra och ställa över ens egna även om många inte vill att man ska få göra det. Det problematiska är egentligen hur beroende internet är av reklam, och hur stor påverkan det har på den offentliga opinionen. Det enda dessa reklam företag bidrar till samhället är echo chambers och polarisering.

Musk påstår att deras algoritm kan säkerställa att annonsörer kan styra om det är något slags material deras reklam inte ska synas intill, t.ex hatpropaganda, nynazism. En lobbygrupp (minns inte namnet rakt av nu men är enkelt att googla fram) släppte en rapport som visade att detta inte fungerade och att du absolut kunde se denna sorts reklam intill material ingen annonsör vill synas ihop med (eftersom Twitter delar annonsintäkter med kreatörer så blir det ju som om dessa företag indirekt skulle sponsra materialet).

Så jo, det är precis vad det handlar om. Du får det att låta som om det finns en konspiration bland annonsköpare att sänka Twitter när du säger att de har en "agenda".

När de egentligen bara inte vill att den stora massan ska se deras reklam intill t.ex Nick Fuentes videos där han säger triviala grejer som "when we get to power we'll execute every non- white, non-christian in the country".

Svårare än så är det ju inte.

*Edit* lade till en länk:

https://www.mediamatters.org/twitter/musk-endorses-antisemiti...

Av TotalF
Skrivet av gurkburk92:

Denna åsikt är inget exklusivt till internetforum, utan delas runtom i Sverige & världen. Det är en komplicerad diskussion men i detta fallet svarar du inte på frågan/påståendet utan låter det passera med annat fluff. Det är en legitim fråga personen ställde. Kanske inte helt relevant idag, men om sånt tillåts att gå överstyr så kommer det vara ett problem i framtiden.

Utanför medicinska frågor får man identifiera sig som en lastbil om man så vill. Men på papper så är du X eller Y enligt vad du är född till & Det handlar inte om empati eller sympati. Det kan vara viktigt för läkare/USk att veta det *riktiga* könet på personen dom behandlar eller ska utvärdera.

Om man nu inte får skriva han eller hon i journaler, utan man ska utgå ifrån namnet på personen & intraskande kommer en person med ett annat kön så kan en behandling skifta helt.

Jag svarade på frågan och la ungefär den energin på svaret som frågan krävde utefter hur den var formulerad.

Nu råkar verkligheten vara sådan att jag har ett barn i övre tonåren som lever i "fel" kropp. Detta blir väldigt anekdalt men jag har på nära håll sett hur detta har påverkat alla aspekter av hans liv, hur sjukvården och andra jämförbara instanser har agerat inkl tolerans/intolerans från omvärlden.

Jag är mest troligt alltför känslomässigt bunden för att ha denna sorts dialog med en för mig okänd på ett forum men ska ge det ett kort försök.

Jag ställer inte upp på premissen att detta är ett stort problem inom sjukvården. Jag bara gör det inte. Ingenting av min begränsade erfarenhet, i kontakt med sjukhus, får mig att vara orolig för att min grabb skulle råka få felaktig vård om något skulle ske.

På ett överordnat plan ser jag det som långt mycket viktigare att ha accepteras i samhället och det inkluderar att slippa kommentarer som getts uttryck för här ovan (inte nödvändigtvis av dig även om lastbilskommentaren är ett exempel på sådant jag menar)- det skulle på det stora hela göra hans liv enklare. Spontant känns det fullt jämförbart med intolerans mot homosexuella - där har samhället kommit längre även om det fortfarande är väldigt långt kvar att gå.

Det är liksom... det här var säkert inte ett svar på frågan men det är vad det är. Full förståelse för om modsen bryter ut den här diskussionen för det handlar väl rätt lite om gubbgnäll.

Av TotalF
Skrivet av Bacon:

Vad hade du gjort om de medvetet kallat ditt barn för "han" och detta lett till barnets död då en allvarlig livmodersinfektion lett till sepsis men viftats bort som magont eftersom män inte har någon livmoder?

Jag menar, om du tror att detta är ett allvarligt problem i dagens sjukvård så finns det mest troligt inte mkt värde i en diskussion med dig.

Bristen på empati är... ... tråkig att se, för att uttrycka det milt. Får väl skylla det på att det är ett internetforum och inte irl.

Av TotalF
Skrivet av mrSvamp:

Självfallet om man kam undvika det, ibland gör man fel och det borde inte va värre än att man rättar felet.
I det här fallet kan det ju va uppsåt eller en riktig tabbe som förtjänar det, vi har ju rätt lite information att gå på.

"Han påpekar låglumbal smärta", ändra journalen, no harm done
Väldigt annorlunda från: "Han tror att han är en hon, vilken korkad homofil" sedan satt en psykiatrisk diagnos som kod.

Angående rätt pronomen:
Jag skriver aldrig han/hon/hen i journalen. Mitt förslag är att inte ha värderingar i journaltexten och kalla patienten för patienten om man måste nämna denne (det måste man nästan aldrig då hela texten handlar om patienten, det är normalt sett relevant om man är fler personer i rummet och behöver klargöra vem som exempelvis säger vad, annars inte) då könstillhörighet i personens egna text normalt sett inte är relevant.
Journalen handlar om patienten, inte om mig eller mina värderingar/åsikter.

Väl formulerat :tumme upp:

Skriver själv ofta journalnotat, och beslut efter SoL, och det är ett hantverk som tar ett par år att mästra väl.

Av TotalF
Skrivet av Oegat:

... det är knappast så att det samtal som vaskar fram framtidens mest revolutionerande idéer...

Länge sen du var på Twitter? Vad det än var för ett par år sen så är det en dumpster fire idag där folk bara skriker på varandra, inga samtal förs.

Och musk har ju, riktigt effektivt måste ju tilläggas, dödat all förtrolighet man kunde ha till mediet. Med the blue checkmark som fanns tidigare så kunde man vara säker på att kontot var den person/institution som den utgav sig för att vara. Det gjorde att vi kunde ha tilltro till rapportering vad gällde omvärlden, nyheter, akutsituationer och liknande. Något som gjorde Twitter SJUKT användbart.

Idag vet vi väl alla hur det gick med det...

Av TotalF
Skrivet av Senseye:

Märker att jag börjar bli för gammal för svenska samhället, men vad fan är det som händer egentligen?
Vilket lidande har personen utstått för att det ska bedömas värt 15000 för att det står fel pronomen i en journal?
Går ju inte att göra någonting utan att någon blir kränkt nu för tiden.

Som far till en biologisk dotter som identifierar sig som pojk vill jag bara flika in att könsinkongruens är otroligt allvarligt. Att känna att man är född i fel kropp låter kanske väldigt märkligt men ägnar man en stunds tanke åt det så kanske man kan börja förstå hur det påverkar hela ens väsen.

Självklart ska staten använda rätt pronomen.

Med det sagt hade jag aldrig stämt/bett om ersättning för min grabbs skull om jag trodde att det berodde på ett misstag. Hade de gjort det medvetet så hade saken legat annorlunda.