Inlägg

Inlägg som TotalF har skrivit i forumet
Av TotalF

Har hyggliga anlag för skägg men har aldrig, på allvar, låtit det växa ut mer än ett par cm och det är minst tio år sen sist. Tänkte det kunde vara kul med en förändring och faktiskt försöka sig på ett riktigt ståtligt skägg för en gångs skull.

Men, har sista åren märkt att om jag går orakad bara en vecka så börjar det klia och huden blir rejält irriterad precis under hakan.

Om man då ska börja spara ut det ordentligt - vad är det jag måste köpa och "behandla" huden, och senare skägget, med för att slippa sånt här? Läste lite flyktigt i tråden här och ser ord som skäggborste, skägg schampo och skäggolja. Hur/när använder jag dessa? Tips på bra grejer att köpa?

Av TotalF
Skrivet av LeifSandvik:

Angående påståendet att han bett annonsörer att dra åt helvete. Såhär sa han “If somebody is going to try to blackmail me with advertising, blackmail me with money, go fuck yourself. Go fuck yourself. Is that clear? I hope it is.”

Jag tolkade hans utspel som att han inte tillåter sig att utpressad av annonsörer. Jag begriper faktiskt inte alls hysterin kring detta. Förväntas man idag vara styrd av annonsörerna?! Är det annonsörerna som ska bestämma vad som tillåts och inte ska tillåtas skrivas på X? Herregud vilken värld. Och Elon är boven här.
Om det inte passar så får dom väl annonsera på FB eller CNN.

När musk unbannar folk som Nick Fuentes, Alex Jones m.fl så står det honom såklart fritt att göra det.

Men, att därefter gnälla när annonsörer tar sina annonsdollars och spenderar dom någon annanstans för att de inte vill synas bredvid den sortens innehåll som dessa personer skapar - well, det är ju en rak följd av hur saker och ting fungerar och öht inget att bli förvånad över imo.

Numera ser jag mest reklam om cryptoscams och liknande, kan knappt komma ihåg senast jag såg reklam från ett välrenommerat företag på Twitter. Kan vart nån kinesisk eller koreansk biltillverkare kanske ..

Av TotalF

Sagt det förr och säger det igen - kunskaperna och förmågan att driva en raket- och bilfabrik korrelerar inte nödvändigtvis med att framgångsrikt driva en social media-site.

Av TotalF
Skrivet av Halvmånen:

Behövde köpa en ny toasits under mellandagarna och kom hem och skulle öppna kartongen. "Inspired by nature" stod det på den och där nånstans så kände jag att jag inte kunde ta reklamflosklerna längre.

Vad i hela h-e är inspirerat av naturen på en toasits i mjukplast?

Helt omotiverat kom jag att tänka på den resan jag och en kompis företog till Kina 2005 där han, på ett hotell i Peking dagen vi skulle checka ut, både hade sönder toasitsen OCH kloggade igen dasset med en massiv kloss. Lämnade motsvarande 500 spänn på den trasiga sitsen och checkade ut.

Kanske han som fick ordna upp det gubbgnällde lite för sina kollegor??

Av TotalF

95,8 på vågen istället för 100+ som jag killgissade igår. Positivt överraskad.

Ska ner till sub 85. Ger mig till slutet av februari, gl me.

Av TotalF

Efter en skilsmässa i januari så gick det väl lite åt skogen med vikten. La allt mitt fokus på mina tre barn och slutade väl ta hand om mig själv, på gott och ont.

Utan att veta så tippar jag vågen skulle säga 100kg idag och min trivselvikt ligger på ca 85 med mina 189cm.

Har lätt för att gå ner i vikt - med löpning och lätt styrketräning ett par ggr i veckan så droppar jag 1,5-2 kg utan större besvär trots att man nu är närmre 50 än 45 😁

Så, målet med 2024 är att hitta tillbaka till normalträning och goda matvanor.

Jag kör ingen speciell diet utan tar en smoothie till frukost de flesta dagar och kör portionskontroll vid varma måltider - och unnar mig nåt i godisväg en kväll i veckan.

Målet här är inte att drömma om något slags Beach 2024 utan att komma ner till att bekvämt kunna använda mina Large-kläder istället för XL.

2024 kommer också att innebära en flytt tillbaka till Sverige från Norge och när man väl är på plats och ordnat med jobb och bostad så får man väl överväga att börja datea och då skadar det väl inte att vara i normalform iaf, så det ska väl hjälpa på motivationen litegranna.

Av TotalF

Cpu-z rapporterade 3000 på mina 6000-stickor men efter lite googling förstod jag att det var korrekt.

Av TotalF
Skrivet av Roger W:

Var ett tag sen jag såg den i tråden nu - det var klart dags igen
Gillar verkligen sången! Tjejen (Maria Franz tror jag) har verkligen skön röst, men killen är underskattad: han kompletterar verkligen snyggt!
Jag hade svårt för strupsången i början men har vant mig, och nuförtiden kan nog partiet när strupsången pausar, drar igång igen och avslutas vara min favvosektion i låten

Heilung har även släppt en liveversion av sin nyare låt Anoana också - rekommenderas!
https://www.youtube.com/watch?v=9PFz9FQsU8w

...

Sprang även på en annan låt med lite liknande stil (från Turkiet?) som var värt en lyssning
https://www.youtube.com/watch?v=aXsLlOPwe48

Anoana - svåra rysningar av den, ja 😁👍👍

Av TotalF

Heilung, Krigsgaldr live

Gör sig obv bäst på hög volym och med en kall bira i handen.

Gillar man vikingagenren så har de mkt att ge

Heilung på Spotify

Av TotalF

Äldsta gillar äppeljuice men inte f*n köper jag vanlig juice som gärna kostar uppåt 45 spänn nuförtiden utan det får bli den av koncentrat för 18kr, vilket är dyrt nog.

Av TotalF
Skrivet av Rouge of Darkness:

Jo men högst troligt mer än cpu och cpukylare som skiljer.

Rätt tvek att han sitter med delarna i ett gammalt define r3 t.ex. Med nätagget vänt så fläkten suger varmluft under grafikkortet istället för luft utanför chassit för att få bättre cirkulation under grafikkortet.

Fullsketet med mekaniska diskar förutom 1 sata ssd.

Tror det är 7 mekaniska 1 sata ssd i diskvaggorna.

😂😂😂

Well, insidan av mitt chassi kan väl summeras som Rymligt & Luftigt...

Av TotalF
Skrivet av Rouge of Darkness:

Mina kurvor är ju inte superaktuella egentligen iom att vi troligen har kylare som presterar lite olika.

Men typ flat kurva på ru t 25% nånstans fram till typ 60ish°c sen linjär ramp upp till 50% vid 70°c och sen brantare ramp upp till 100% vid 80°c

5s hysteres

Max 0.5%/s eller nått ändring både upp och ner.

Chassi fläktarna går på en typ flat kurva på runt 35 isc % fram till 80°c typ och sen öser på max om det går över 80°c

Har hör mig jag har chassifläktarna på en mix sensor som tar in gpu, cpu, disktemp och rapporterar den högsta av dem.

Det bästa är att experimentera med sin egen setup tills man får något som man kan acceptera.

Det ända man extern källa är ge andra synvinklar du kan ha i åtanke för en lösning.

Ska man tro swec's egna test (https://www.sweclockers.com/test/37550-thermalright-peerless-...) så spelar de nog hyggligt likt förutom under extrem last men 7800x3d ska väl vara en strömsnål cpu så är inte orolig där.

Tack för inputen, har inte lekt färdig med fan control än 😀👍

Av TotalF
Skrivet av anders190:

250kr kan det nog vara värt, bör vara något motsvarande ångerperiod på Epic med antar jag för de som vill ha möjlighet att ångra sig.

Lite jobbigare med Avatar, 33% rabatt gäller fortfarande men blir fortfarande nästan 500kr då spelet kostar en bra bit över 700kr normalt.

Hade hoppats på lite lägre pris på spelet även om spelet förvisso bara varit ute i någon enstaka vecka. Ubisoft brukar vara bra på att rea sina spel tidigt och rejält men för nära i tid troligen.

Lutar lite åt Dead Island 2, är ett par dagar kvar att klura. Mer tiden än pengar som är problemet men 500kr för Avatar är fortfarande lite väl kan jag tycka. Och då suktar jag fortfarande efter en 7800X3D alternativt 7900X3D där spelet fortfarande verkar ingå.

Fick Avatar ihop med min 7800x3d. Gillar man filmerna så lär man ha utbyte av spelet. Har bara kört två timmar än så länge för att testa och det är vackert och lite speciellt att utforska Pandora. Men måste köra klart bg3 och Alan Wake innan tid kan comittas till avatar.

Fullpris hade jag nog inte gett. Kanske hälften hade känts ok.

Av TotalF
Skrivet av Rouge of Darkness:

Jo jag glömde det inatt när ja kom hem va trött efter jobbet.

No worries 😂👍

Har iaf fått en väsentligt mer tystgående burk sen jag började mixtra med Fan Control och den håller inte på och varvar upp stup i kvarten som när bios styrde processen.

Av TotalF
Skrivet av Rouge of Darkness:

Ne inga platåer de e extremt störande...

jag kör min typ 25% upp till 60 öka typ till 50% vid 70°c och sen rätt upp från 70-80 med 100% vid 80°c

Går sällan över 66°c på men 5800 om man filtrerar div korta spikar på nån kärna.

Sen kör jag chassifläktarna på en konstant kurva upp till 80°c på ~35% nånting och sen fullt ös om cpu skulle skena upp till 80°c.
2 front 1 bak.

Visserligen med en d15 som ev är bättre iaf typ 500:- dyrare.

Ska ta en skärmdump på mina kurvor när jag kommer.

Påminner dig att posta dina fläktkurvor, hehe 😀😉

Av TotalF
Skrivet av anders190:

Gillar man Harry Potter världen och lockas att främst kunna rota runt i Hogwarts är det nog tillräckligt för köp i mitt tycke. Men är man inte det är spelet rätt tunt, speciellt en bit in. En ganska stor spelvärld som egentligen är ganska tom. Finns saker att göra (och döda) men då jag inte är något större fan så kändes det lite för enformigt snabbt. Flyga runt på kvasten var rätt trevligt men utan någon egen koppling till lore så föll det lite för mig med.

De två timmarna man kan spela på Steam hinner nog inte öppna upp spelet tillräckligt för att känna av spelet så skulle invänta ett riktigt lågt pris eller kolla mer på gameplay videor på YouTube exempelvis.

Funderar själv lite på att slå till på nya Avatar spelet men Avatar världen och filmer och lore har jag aldrig riktigt fastnat för men gillar mer det jag sett av själva gameplayet. Nu gillar jag väl utförda spel med Ubisoft formulan, speciellt när gameplayet kittlar Crysis suget. Men kommer nog ändå invänta ett pris närmare 200-300kr då Avatar-delen av spelet för mig är ett för stort minus.

Har man en 33% kupong på Epic store kan Hogwarts köpas för ca 250 pix just nu under vinterrean. Är ju rätt ok.

(Själv köpte jag Lords of the fallen, ser intressant ut. 300 spänn)

Av TotalF

FC installerat och kört setup. Skapade en kurva som både cpufläkt och samtliga chassifläktar följer (minus gpu), baserat på cpu core tempen.

Satt hysteres och respond på 5.

Ser det ok ut? Bara för att ha nånstans att börja, tänker jag.

Borde man ha en kurva med platåer istället för gradient?

Av TotalF

Stort tack, ska prövas!!!

Av TotalF
Skrivet av Rouge of Darkness:

https://github.com/Rem0o/FanControl.Releases

Får du bättre kontroll över vilka sensorer som den ska gå efter och men finkornig fläkurva dör du kan ha mer än 3 olika punkte i kurvan.

Även ställa in hysteresen bättre så inte fläkten får spelet för att tempen spikade i en halv sekund.

Rysen spikar rätt hårt i temp en kärna kan spika uppåt 70°c på min 3900 och 5800 i idle typ nån halvsekund här och där och tippar att ev 7000 serien är samma. Och medför att fläktarna varvar upp å ner konstant.

Jag satte 5 sec hysteres på min cpufläkt så tempen måste hållas eller gå upp under 5 sec innan fläkthastigheten justeras.

Av någon orsak hade jag problem med att konfigurera Fan Control i min "gamla" setup så körde på bioskurva den här gången.

Men ser absolut din poäng så kanske borde pröva Fan Control igen. Gissar jag måste ändra något i bios då för att låta Fan Control få full kontroll över alla nödvändiga settings?

Av TotalF

Fläktkurva i MSI-bios

Har en thermalright peerlessl assassin-fläkt på en 7800x3d-cpu i ett Corsair 7000D-chassi, dvs stort och rymligt. Fläktarna på kylaren är riktade mot bakre utflödesfläkten.

I tillägg har vi två inflödesfläktar i front, en utflödes där bak samt två utflödes i taket.

Cpu-tempen idlar på ca 40 grader men märker att den ibland går upp till 60 trots att datorn idlar (steam, Firefox fönster och lite bakgrundsprocesser är det enda som är igång).

Har ställt in en egen fläktkurva i bios baserad på cpu-tempen, 4 punkter.

1. 0 grader, 45%
2. 60 grader, 45%
3. 75 grader, 75%
4. 90 grader, 100%

Chassifläktarna är kopplade till samma hub och är uppsatt precis som cpukylaren.

Känns det här som ett normalt/bra sätt att lägga kurvan och hantera kylningen?

Borde jag kanske öka punkt 2 till 65 grader för att, förhoppningsvis, slippa höra fläktarna varva upp når burken, i idle, ibland slår upp till 60 grader i nån sekund.

Borde jag sätta upp kurvan helt annorlunda?