Inlägg

Inlägg som TotalF har skrivit i forumet
Av TotalF
Skrivet av glemmy:

Den har mer gemensamt med en högtryckstvätt än en dammsugare faktiskt 😁

Precis som Andreasa64 skriver så tar den ingrodd smuts bra, och det är speciellt användbart på svåråtkomliga ställen. Det finns ett "power"-munstycke som kan rengöra små springor och hålrum, som man inte kommer åt med borste/trasa.

Största anledning till köpet var är jag har gammal luftvärmepump på stället vi flyttade till som aldrig fått utedelen rengjord. Förångarens tunna aluminiumflänsar är täckta av alger och smuts. Har sett att företagen som kommer hem och gör service använder en ångtvätt för detta.

Den kommer också användas flitigt i badrummen, bilen, köket osv.

Låter ju fantastiskt användbart. Vad kostar en lagom kompetent maskin???

Av TotalF

Märker väldigt väl att lusten att gejma korrelerar stenhårt med hur jag mår i övrigt.

Stundtals mkt stress och oro - mindre spelande.

Harmoni i vardagen - mer spelande.

Av TotalF

Såg färdigt Onimusha på Netflix igårkväll - åtta avsnitt lång anime(?) om samuraj/samurajer på uppdrag med övernaturliga grejer i görningen. Välproducerat, bra karaktärer, snygga fightingscener osv.

Om du uppskattade Ninja Scroll så kommer du mest troligt att gilla det här.

Passar på att reka Blue Eye Samurai när jag ändå håller på.

Av TotalF

Jobbar med att saksbehandla beslut inom social omsorg och har hållt på med detta, och liknande saker, i 20+ år vid det här laget.

Har vart igenom ett antal olika journalföringssystem och program som ska hantera saksbehandling från söknad till beslut.

Genomgående kan man väl säga att den röda linjen är att inte en jävel har någonsin satsat på GUI utan tippar de bara låtit kodarna göra det jobbet också. Fullkomligt ointiuitiva system. Man vill bara gråta när man ska lära upp en ny kollega och de efter två minuter frågar "varför är det.." och man bara avbryter som med ett "jag vet, jag vet, bry dig inte om varför det är så här, ingen vet, bara klicka i den här ordningsföljden så blir det rätt".

Av TotalF

Den här mofon var ett riktigt nice köp. Philips Aqua Plus, kört den två veckor och det är en mkt kompetent dammsugare. Tillbehöret till vänster är ett kombinerat dammsugar-/våttorkamunstycke som utför bägge uppgifterna samtidigt. Testade det idag och det funkade ypperligt (var skeptisk men resultatet talade för sig självt).

Av TotalF

Apropå batteripack - och nu ställer jag en fråga som mest troligt kan vara hyggligt korkad - är det ens en möjlighet att jag en dag, om batteriet i min tm3 är skadat/rejält degraderat, skulle kunna tänkas få ett "större/bättre" batteri i utbyte?

Jag menar, det hade ju vart nice...

Av TotalF
Skrivet av anders190:

Bra spel är värda att spela oavsett datorns prestanda.

Har lagt ner "ett par" timmar med Stardew Valley med mitt 4090. Men brukar oftast bli på min MBA. Upplösningen är rätt hög och sedan fippla lite på zoomningen så ryms tillräckligt.

Dock föredrar jag ju att spela tyngre titlar med 4090't så den får spänna musklerna lite. Typ idle-förbrukning i denna typ av titlar med ett 4090 trots allt. Iofs händer det att jag foldar lite då resurserna är lediga och datorn ändå är igång och används.

Tror nog sexåringen nyttjat mitt 4090 till Roblox i väsentligt högre grad än vad jag har haft tid att gamea 😂

Är nog liknande user case som OP. Spelar mest singel player open world. Rekar Elden Ring, Horizon Zero Dawn/Forbidden West, Alan Wake 2, rdr2, baldurs gate 3, dying light 2, control, metro exodus, resident Evil Village, ass.creed Valhalla/Odyssey... För att nämna några.

Av TotalF
Skrivet av MadMantiz:

Jajamen, snyggt!

Ett av få rpgs jag spelade i tonåren - trodde alla rpgs hade den sortens... öh, innehåll, efter det 🤣

Av TotalF

Hade en 27tums 4k i 16:9 som skötte allt gameande men så fick jag upp ögonen för ultrawide så hittade en fin och begagnad Samsung 32:9 i 1440p som ställdes intill.

Nu står väl iofs lillgrabben på snart sju år för det mesta av spelandet så är väl nåt overkill med Roblox i 5120x1440 🤣

Av TotalF
Skrivet av Ureet:

50 mer eller mindre ambitiösa människor filmade en scen var ur Robocop och satte ihop det till en nyfilmatisering. Scen 27 är väldigt NSFW, och definitivt inte för alla, men den är känd för en absurt skruvad och överdriven version av en av filmens scener.

Det här låter ju fantastiskt underhållande. På youtube?

Av TotalF
Skrivet av serafim:

Klarar inte av att se sånt, huga #jätteblödig

Av TotalF
Skrivet av baath:

Jag tänkte testa Slapchop-tekniken, kika på youtube. Dom flesta jag sett som kör den tekniken använder Army Painters Speedpaints.
Har även köpt belysning/förstoring som jag tycker var prisvärd.

Jag som har dålig närsyn på ena ögat, pga gråstarr-op, hade nog behövt ett sådant.

Vad köpte du och varifrån? Nåt du kan reka eller avråda?

Edit - jäääädrar, såg inte länken först 😁

Av TotalF

Uppskattar tipsen och att de kom så snabbt, hoho!!

Bara fortsätt ni som kan bidra med nåt, please and thank you

Av TotalF

Figurmålning - vad behövs för att starta?

Här på forumet finns säkert några som håller på med figurmålning oavsett om det gäller brädspel eller större grejer som Warhammer 40K.

Har en sjuttonåring som är väldigt artistiskt begåvad så tänkte beställa hem vad som behövs för att sätta igång och måla figurerna till mitt HoMm3-brädspel plus Mutant Chronicles - Siege of the Citadel.

Vad rekommenderas? Har sett några videos men det är mest amerikanska grejer och vill ju helst hitta sådant jag kan köpa online i Norge eller Sverige.

Primers?
Färger?
Penslar?
Tillbehör?

Kom gärna med tips på grejer, fabrikat, tillverkare. Skriv gärna en rad om varför du tycker att det är just det märket man borde köpa.

Tar gärna tips på all möjlig kringutrustning som är bra att ha förutom det jag skrev ovan.

Av TotalF

Hur mycket tid tror egentligen bmw- och audiförare att de kommer att tjäna in (om de inte orsakar en trafikolycka dvs) genom att ligga och göra farliga omkörningar när de ska hem från fjällen efter påsk och har ungefär 500 bilar framför sig???

Seriöst, körde hem till Norge igår så hade dessa idioter i mötande fil ett par timmar mellan Örebro och sälen. Helvete vad förbannad man blir. Hur kan de inte inse att de INTE är de enda som ska hem söndag eftermiddag och att dessa omkörningar inte kommer att spara dom någon tid öht utan bara orsaka farliga situationer och enorm frustration?

Av TotalF

Lyckades hitta fram till Nordstans p-hus i mörkret/regnet trots att jag inte kört bil i centrala Gbg på säkert 12 år. Var bra orolig där ett tag...

Av TotalF
Skrivet av DasIch:

Beror ju väldigt mycket på omständigheterna, tycker jag. Under min uppväxt var vi ett litet gäng som oftast satt hemma hos två av vännerna. Det blev så för att de bodde stort och var bra samlingspunkter för de flesta. Om alla vi blivit bjudna på käk varje gång vi var där hade föräldrarna fått jobba ihjäl sig och dessutom blivit ruinerade, trots högst respektabla inkomster. Jag menar, fatta att föda ett gäng tonårsgrabbar under flera års tid.

Jag tycker de var generösa de gånger det bjöds på käk. För det gjorde de faktiskt ibland.

Hemma hos mig försökte min käre mor bjuda på mat, men då var vi aldrig särskilt många då vi bodde förhållandevis litet. Det var inte särskilt ofta heller. Jag menar, i det läget är det lätt att bjuda på käk.

En annan vän hade en far som jobbade som kökschef. Hans farsgubbe hade fan utfordrat hela Sverige om de kom på besök. Då var han också uppväxt under fattiga förhållanden och blev kock för att då har man i varje fall mat på bordet. Han blev liksom lite ledsen om han inte fick bjuda på mat. En skön karaktär och där åt jag mycket. Saknar den där galna gubben ibland. Jag har många fina minnen därifrån.

I vilket fall, min poäng är att om du har sju hungriga grabbar hos dig 5 dagar i veckan kanske det där med att bjuda på käk blir lite jobbigt. Då blir det liksom som att ha en handfull extra-ungar och det är ju knappast gratis.

Köper absolut att det finns "extremfall" där det liksom inte är hållbart i längden men det var inte heller riktigt det jag själv pratade om.

Well, det är vad det är.

Av TotalF
Skrivet av omxz24:

genomsnittligt användande var väl strax över 30+ minuter per dag. Alltså 23h 30 minuter av 24h som inlägg dyker upp som du inte läser direkt. Senast i oktober tog genomsnittlig CN 7,5h att komma upp. Alltså i vissa fall snabbare, i andra långsammare.

Är det så att om du har interagerat med en post som ett par timmar senare får en community note - då ser algoritmen till att den återigen dyker upp i ditt flöde?

Av TotalF

Ja, det där är en community note. Men min ursprungliga fundering var ju hur snabbt en CN attachas till en post och hur stort genomslag den får visavi hur många som såg posten före noten? Alltså, utan den infon kan vi ju inte med säkerhet säga något om dess effektivitet?

Av TotalF
Skrivet av Recall:

Community notes har fungerat väldigt bra skulle jag säga. Det sprids snabbt när en post får en note, och under flera dagar dessutom.

Hur vet vi det? Genuint intresserad.