Inlägg

Inlägg som Doomfarer har skrivit i forumet
Av Doomfarer

Börjar verkligen bli en del elbilar på vägarna nu. I morse körde jag i en karavan med två Teslor, en Ioniq 5, jag i en Enyaq och så en ID4 bakom, samtidigt som vi passerade en EV6 samt några Teslor i innerspåret.

Måste medge att jag är glad jag inte köpte en Ioniq 5, tycker verkligen den blir fulare varje gång jag ser den den medan EV6 blir snyggare varje gång. Tyckte den var cool i början men nu ser den bara skum ut. Bara min åsikt förstås.

Av Doomfarer
Skrivet av last_grimm:

offtopic - But I need to ask this question.

Is there a Swedish site Sweclockers which focuses more on Hifi Audio equipment ? Which also has an active marketplace.

I remember seeing some website in one of the forum's on Sweclockers but unable to find that thread now. Basically looking for used HiFi audio gear (FB, Blocket not that good).

Thanks !

There's this for shopping at least: https://hifitorget.se/

Av Doomfarer
Skrivet av Lidodido:

Då var Skodan beställd till slut Arctic Silver, blev ett sista tillägg också med Family Plus istället för Basic (sambon gillade idén med att ha utfällbara brickor bak). Utöver det Climate Plus, Comfort Seat Basic, Drive Sport Plus, Convenience Plus, Area View och ett lastskyddsnät. Svarta läderstolar och utfällbar dragkrok får man inte glömma heller. Skippade HUD och massa bling

Nice. Har en 80X Arctic Silver själv och är mer nöjd med färgen än vad jag trodde jag skulle vara. Jag tog svart läder, riktigt snyggt till den gröna färgen.

Av Doomfarer
Skrivet av Daniel75:

Bluetoothen drar en del på AA, absolut.

Jo, men hade BT koppling på min förra bil också (telefon, Spotify osv) och det drog inga större mängder batteri.

Av Doomfarer

Kanske inte en ren elbilsfråga, men har Android Auto på min nya bil, problemet är att det verkar dra bisarra mängder batteri (på telefonen). Bara jag eller allmänt problem?

Av Doomfarer
Skrivet av Lidodido:

TL;DR: Är DCC och Led Matrix värt att skaffa på en Enyaq? Ni som har bilen, är ni nöjda i allmänhet? Saknar ni nåt? Nåt ni tycker är överflödigt som tillval?

Skumt, när jag köpte min Enyaq i höstas ingick LED Matrix gratis, men inte Crystal Face. Nu får man båda för gamla CF priset. Jag hade tagit det utan tvekan. Skippade DCC, tyckte det var dyrt för vad man fick, men kör mest motorväg så mindre viktigt för min del.

Edit: Beror väl lite på hjulstorlek också, Har du 21"-are vill du nog ha DCC. Själv tog jag 19". Osexigt men förnuftigt.

Av Doomfarer
Skrivet av Dizzö:

Fan vad gött!

Vilken blev det?

En 80x i Arctic Silver. Ville själv ha en grafitgrå men andra i familjen bestämde. Tycker själv den är lite väl turkosgrön i visst ljus, men coolare i verkligheten än på bild.

Av Doomfarer

Nu jäklar händer det saker, min Enyaq är producerad och har fått regnummer. Så inom några veckor borde den vara på en parkering nära mig.

Beställde 5/10-21, så har väntat ett tag.

Av Doomfarer
Skrivet av Specias:

Du har plockat upp vapnet som ligger där och slåss mot den med hjälp av den? Använt dess weapon-art?

Och kanske t o m uppgraderat vapnet? Jag drog upp det till +6 eller så, stor skillnad.

Av Doomfarer
Skrivet av Cerb:

Kanske några 100% overkill dock.
35kg även på arm lär inte flexa 12mm spånt med 9mm gips över. Fästets "avtryck" mot väggen lär ju inte vara några 5x5cm med enorm punktbelastning.

Som jag skrev i mitt första inlägg, ingen arm/tilt, skall bara vara fast.

Av Doomfarer
Skrivet av Havrefras_:

Har du plyfa/OSB bakom gipset så är det inga som helst problem att skruva upp 35 kg på väggen.

Antar att man kör träskruv då eller?

Av Doomfarer

VESA fäste i gips+spånvägg (Byggclockers)

Tjena!

Tänkte fästa min tv (75" på 35 kg) på väggen med ett VESA fäste men vet inte riktigt om det kommer funka. En fast lösning, så ingen arm/tilt eller sånt.

Har enligt ritningarna: 9 normalgipsskiva på 12x95 spårpanel med stomme av 45x70 regel. Antar det betyder 9 mm gips på 12 mm spånskiva.

Vilka skruvar skall man använda? Hur många? Behöver jag träffa reglarna eller är väggen nog?

Av Doomfarer
Skrivet av Benedict:

Fungerar Kindle inköpta på amazon.se även med ett amerikanskt konto för Kindle?
Kan man fortfarande lägga till egna böcker exempelvis via Calibri?
Har i dagsläget en Kindle Paperwhite från 2013.

Finns det landsspecifika konton? Jag har samma konto till amazon.se, .com, .de osv. Sitter du i Sverige är det automatiskt amazon.com du handlar från, så inga problem där. Borde vara samma på din nuvarande Paperwhite eller? Och ja, du kan läsa andra böcker också, bara att skicka via mail som nämnts ovan, eller så funkar Calibri. Även detta samma som din nuvarande paperwhite.

Av Doomfarer
Skrivet av Naki:

Hur är den där Kindle när det kommer till PDF? Har en del föreläsningsanteckningar(stor del konverterade Powerpoint) jag skulle vilja läsa så, men får mixade signaler när jag försöker googla.

Lite jobbigt att zooma om det är fel storlek, ibland ok, ibland inte alls. Om man skickar en pdf till sin Kindle via mail konverteras pdf-en till ett läsbart format. Lite omständigt bara.

Av Doomfarer
Skrivet av nu1mlock:

Du menar alltså att du tycker att det är BRA att man inte kan prova vapen? För jag kan inte prova alla vapen jag vill. Har inte råd att uppgradera alla vapen jag vill testa! Ska jag då vänta till NG+? Glöm det - då har jag gått vidare till ett annat spel!

Delvis ja. Bossarna är ju svaga mot olika vapen t ex. Hade man kunnat byta vapen efter boss helt fritt hade det tagit bort en del av nöjet med spelet för mig. Nu har du ditt vapen som är superbra mot boss 1, medan det inte alls är lika bra mot boss 2 vilket gör att du måste anpassa dig mer.

Av Doomfarer

Spelet bygger lite på att du skall levla upp dina vapen efterhand. Så halvvägs genom spelet är vapnen typ halvvägs uppgraderade. Hade alla vapnen varit max från början eller inte möjliga att uppgradera alls hade det påverkat balansen i spelet markant.

Jag gillar som sagt var att uppgradera och tycker det är en viktig del av spelet. Uppgraderingsangst FTW.

Av Doomfarer
Skrivet av nu1mlock:

Jag tror att du missar hela poängen eftersom poängen är att kunna använda fler vapen innan man har klarat spelet.

Att spela igenom spelet "flera gånger" är fortfarande väldigt ovanligt och den enorma majoriteten gör det inte.

Edit: Vet inte var din statistik för att kunna uppgradera vapen till max för 8st specialvapen och 13st vanliga vapen kommer ifrån, men den statistiken stämmer verkligen inte överens med min verklighet.

https://eldenring.wiki.fextralife.com/Ancient+Dragon+Smithing...
https://eldenring.wiki.fextralife.com/Somber+Ancient+Dragon+S...

Men jag förstår vad du säger, håller bara inte med om att spelet skulle vara bättre utan.

Av Doomfarer
Skrivet av nu1mlock:

Huh? Vilket par? Vilken åsikt?

I slutet så har jag spelat färdigt, varför skulle jag vilja uppgradera vapen då? Att vara begränsad till typ 2-5 vapen under hela sin playthrough, beroende på hur mycket material man lyckas samla på sig är ju helt galet!

Man får testa 2-5 vapen om man kör melee.

Att equippa ett vapen som inte är uppgraderat bara för att testa dess moveset och "power" är ointressant om man ändå inte kan använda vapnet eftersom det saknas uppgraderingsmaterial.

Begränsningen pågår 100% hela tiden genom hela spelet. Vad som händer efter att man har klarat spelet är irrelevant.

.. i slutet av spelet kan man uppgradera hur mycket man vill... pfft.

Det är ju inte ovanligt att folk spelar igenom det i alla fall tre gånger för att få all slut. Du har nog med material till att uppgradera i alla fall 8 somber och 13 vanliga vapen till max per genomspelning och oändligt många till +9/+24.

Av Doomfarer
Skrivet av nu1mlock:

Just "uppgradera vapen-funktionen" tillför absolut noll och borde försvinna helt från deras kommande spel. Funktionen tillför ingenting och spelet skulle vara mycket bättre utan.

Tror du glömde minst ett par i min åsikt där men i och för sig underförstått.

Helt oense då jag tycker det är en av de roligaste bitarna i spelet att hitta material för att uppgradera ett vapen eller två. I slutet på spelet kan du uppgradera hur mycket du vill så ingen större begränsning egentligen utom i början.

Av Doomfarer
Skrivet av Hondaxl:

Fan va jobbig sista bossen är.. irriterande jobbig.
Cheesade första fasen och stendog i andra😁

Helt enig. Mitt betyg på ER gick från 9/10 till 2/10 ett tag där.

Själv använde jag Adula's Moonblade, sjukt effektivt på båda, men speciellt på den sista blobben. Efter ha dött alltför många gånger gick det på tre försök med endast den + Tiche som summon. Fortfarande frustrerande men överkomligt. Spring nära och svinga två tre gånger med den. Han är så stor så han träffas flera gånger per sving på något sätt. Också bra att veta att man kan hoppa över de där lysande cirklarna. Använd Snow Witch Hat för 10% extra skada.

Är du inte magiker hjälper mitt tips ju föga. Pest Threads skall vara sjukt bra om du är incantations användare.