Inlägg

Inlägg som Tekanna218 har skrivit i forumet
Av Tekanna218

Jag har kört min blade stealth och core x chroma i lite över en vecka nu och är faktiskt väldigt nöjd. Har varit skeptisk till detta hela tiden men kände att jag ville ha en mer portabel lösning då jag vill ha min privata laptop på jobbet också.

Den enda flaskhalsen jag märkt i spel är BFV där det är uppenbart att cpun inte orkar med riktigt. I övriga spel som jag spelar märker jag ingen skillnad.

Av Tekanna218

Blev riktigt cleant!

Av Tekanna218

- eGPU ägartråd -

Jag har inte hittat någon samlingstråd för oss som kör eGPUer och tänkte att det vore bra att ha någonstans där man kan ställa frågor, posta bilder på sin setup och rent allmänt snacka om eGPU och bärbart.

Tekniken har ju gått fort frammåt och jag har länge varit tveksam till detta koncept. Nu är jag dock en ägare till en laptop+Core X Chroma och måste faktiskt säga att jag inte kan märka någon skillnad på detta och min förra rig som var en Ryzen 7a med ett GTX 1080.

Min upplevelse har dock varit allt annat än smärtfri då den har kantats av blåskärmar och drivrutiner som inte vill fungera. Jag har till slut hittat en lösning som funkar för mig och jag undrar nu; Vad har ni för erfarenheter kring detta? Vad för hinder har ni stött på? Hur ser er setup ut?

Jag löste kopplingsproblemen mellan Coren och laptopen genom att innan jag kopplar på eller av min laptop så försätter jag den i sömnläge. På så sätt slipper jag blåskärmar och dylikt. Har även ett ärende med Razer om detta och jag kommer posta uppdateringar i denna tråd.

Min setup:
Razer Blade Stealth 2019
Core X Chroma
GTX 1080 FTW1
---------------------------
2st MSI Optix 27" 1440p144hz
1st Acer Predator 27" 1440p165hz
2st Yamaha HS7 Studiomonitorer
1st Focusrite Scarlet 2i4

Jag hoppas denna tråd kommer fyllas med bra information som vi andra kan ta del av

Av Tekanna218

Har du testat att disabla alla ljudenheter som INTE används? Ibland kan det hjälpa att bara ha den du använder aktiv.

Av Tekanna218

Kan du få tag i en VGA kabel? Vet att vi hade strul med det där på jobbet en gång och när vi kopplade in VGA så fick vi bild. Sen kunde vi enabla CSM-support och få bild via HDMI.

Av Tekanna218
Skrivet av fjamsetramsa:

Ddr4, tror jag hittat grejor, finns ett asus 2066 mkort som tar upp till 512gb

Om priset e bra så ere bara hugga

Av Tekanna218
Skrivet av Hybr:

Hej jag spelar endast på 1080p med en skärm och lirar bara OW, WoW samt lite PoE ibland. Vill ha en tyst burk och därav overkill på GPUn. Har testat OC:a cpun men med min nuvarande kylare låter det mer som en dammsugare en dator.. Vet du kanske om det skulle bli bättre kylning med en aio eller klarar dark rock PRO 4 att kyla ner boostad 4,4ghz 4790k samt hålla dig tyst i burken?

Har du kanske något bättre alternativ för mig? Vad hade du valt för en sval och tyst burk i dagsläget på en budget 8-12k. Fast bara på att det blir ett mehisfy c

Skickades från m.sweclockers.com

Dark rock pro slår de flesta AIO. Finns ett test med Linus tech tips där man kollar på just luft vs vatten. Plus att man slipper stressen med läckor, döda pumpar osv.

Köp en dark rock pro. OCa skiten ur din i7a, sen blir det kalas vettu. Ångrar att jag sålde min 4790k. Bästa chip jag haft asså. Hade min på 4,8ghz jävligt länge.

Du kan alltid uppgradera mobo och CPU i efterhand också 😊

Av Tekanna218

@burton666: Hur mycket ram ska datorn ha?

Stationär för 5k: https://www.inet.se/kundvagn/visa/12822007

Av Tekanna218

Vad för typ av dimms snackar vi, ddr2 ddr3 ddr4?

Av Tekanna218

Överklockar du din nuvarande cpu? Vilken upplösning spelar du på?

Du kan absolut köpa en fläkthub och styra hela hubben från en pwm header. Värt att tänka på är att hubben agerar som en fläkt, dvs samma hastighet på samtliga fläktar som är påkopplade.

Ta detta med en nypa salt:
https://pc-builds.com/calculator/Core_i7-4790K/GeForce_RTX_20...

Här får du en ungefärlig överblick om cpun kommer flaska. I ditt fall skulle jag säga nej, men det beror som sagt lite på hur man överklockar och vilken upplösning man kör på. Och självklart även vilka spel man spelar.

Av Tekanna218

Beroende på delarnas ålder 25-50% av nypriset.

Din dator skulle nog gå för 12-13k.

Av Tekanna218

Jag tror det är rätt vanligt att man nojjar över grafikkorttemps. Men det brukar inte vara någon fara. Mitt 1080 idlar på 50/60 också och ligger runt 75/80 på full last. Känns det jobbigt så pröva byt kylpasta och rengör kortet.

Det är åtminstonde inte 110c som nya 5700xt

Av Tekanna218

Min morgonrutin:

Upp ur sängen kl 6. Käka lite havregrynsgröt. In i duschen, sedan borsta tänderna. Sedan in i datorrummet och plocka ner datorn i molekyler. Sedan sätta ihop datorn igen och öppna en ny tub kryonaut för varje komponent som behöver kylpasta. MYCKET VIKTIGT: En gammal öppnad tub kan ej användas för risk av kontaminering. Använd lasermätaren för att säkerställa att lagret kylpasta mäter exakt på micromillimetern. Slutligen, få det dagliga samtalet från chefen runt lunchtid som frågar vart fan jag håller hus och sedan sjukanmäler mig.

Skämt åsido.. nån gång vartannat år kanske? Var tredje år?

Av Tekanna218

@miizoo: Flera benchmarks åt folket!!!

Av Tekanna218
Skrivet av The Dark Enemy:

Ja det är en annan femma men du skrev faktiskt 570 4gb.

Svar nej.

Av Tekanna218
Skrivet av The Dark Enemy:

Vad menar du, du ger upp när jag med officiella benchmarks belägger RX570s tveksamma prestation?
Men tack i alla fall!

Det handlar om ett 580 8gb. Vill bara klargöra det.

Av Tekanna218
Skrivet av The Dark Enemy:

https://gpu.userbenchmark.com/AMD-RX-570/Rating/3924

Om vi ser till denna länken är fps under 60 för vissa spel och knappt 60 för PUGB etc. Den riktiga fpsen i intensiva grafiksituationer lär droppa ännu mer.

Sedan kommer jag lira på 1440p i fullt hd och då är 6gb grafikminne ett minimum.

Jag tror jag ger upp här.
Lycka till med datorn!

Av Tekanna218
Skrivet av The Dark Enemy:

Svårt att tro att ett grafikkort på 1500kr klarar alla spel i ultra.
Sedan kommer jag ha minst en 7 processor eller motsvarande i7 då jag gillar att multitaska ganska mycket och ha tillexempel 3 spel uppe samtidigt.

Svårt att tro, du har ju benchmarks i tråden videoinspelat?

Av Tekanna218
Skrivet av Ferrat:

@Tisaks: Du råkar inte ha någon logitech mus eller keyboard? Logitech har en "tjänst" i deras mjukvara som aktivt kollar updates och skit i tid och otid, jag hade jätte stora problem med det i flera spel :/

Kan även vara OSD-servern för precision X, cam software och dylika OC-mjukvaror som ligger i bakgrunden och spökar. Allt med en overlay och tillhörande overlay-server kan störa spelande. Enligt egen erfarenhet iaf.

Av Tekanna218
Skrivet av Tekanna218:

Låter vettigt. Ska testa!

Skickades från m.sweclockers.com

Har äntligen fått arslet ur vagnen och testat detta och det fungerade. Lite överflödigt då det blir köp av ny router snart. Men det fungerade iaf!