Inlägg

Inlägg som Tekanna218 har skrivit i forumet
Av Tekanna218
Skrivet av Zargoz:

1500 är för mycket för det du fick. Jag köpte i5 4690k från komplett helt ny för 1590kr.
Du får ju ändå byta ut allt annat.

Har inte bytt ut det än Bara köpt moderkort än så länge. Har mycket hårdvara hemma också. Men det e fan en bra deal för en 4690k!

Av Tekanna218
Skrivet av lord_vasagos:

20pin är inget problem men är antagligen ett bra gammalt agg så ett byte gör inget även om 20pin funkar på 24 men cx 500 är ett billigt snik agg och om din polare matar det över 500w skulle jag säga det kommer dö jävligt snabbt för dom gör jobbet men är inte mer än så och avänder ett sånt själv för det är billigt och tyst men är inget agg man kör överbelastat då blir det pang bom tack och godnatt snabbt annars är han full av skit och går inte över 500w

a.n.g värme så vcore 2.2v visar programmet fel annars hade du stekt cpu´n men när du pratar om värme problem så säger du inte vilka temperaturer du får så finns inget att gå på om du har ett problem eller ligger inom acceptabla ramar och kan vara många saker som ger problem men att moderkort matar för mycket är inte ett vanligt problem utan brukar mer vara åt andra hållet så oddset att moderkortet skapar värme problem är väldigt, väldigt låg och min gissning är att problemet inte är moderkorts relaterat och att den visar 2.2v är något annan "fel"givare än vcore som visas bara och är antagligen inget fel på moderkortet

Tempsen är idle: 30... stiger till 40 snabbt, som stiger till 45 rätt snabbt och sedan stiger den långsamt. När jag stresstestar lite lätt så åker den upp till 80/90 inom nån minut. Kylaren sitter på bra som sagt med ny kylpasta.

Av Tekanna218
Skrivet av Starchild333:

Köpte en dator för inte så länge sen för 500 kr
i5 2500k 8 Gb corsair vengeance P8Z68 deluxe xfx radeon HD6950
Chassi define r3.
Killen som sålde den visste inte vad felet var, fast han hade tagit ur nätagget? Koppla in ett nätagg och prova starta den gick igång på direkten. Ibland har man tur

Haha. Najs!

Av Tekanna218
Skrivet av Kethsi:

jo visst bra pris men den har ingen ssd? jag hade blivit knasig om jag inte hade en ssd idag sen så stock kylaren låter som en jet motor,
har själv en OEM dator med amd stock kylare och den låter som fan bara nu när jag surfar och spelar jag så väcker man nog halva stan..

hade bytt kylare om jag var du och sen så vet jag inte är det en k processor eller utan k och är det låst moderkort eller inte? är det upplåst så klocka cpun så långt det går med en ny kylare den har nog inte mycket liv kvar ändå efter att ha kört på 2,2v hahaaaa ärligt talat 2,2v jag har aldrig hört talas om att någon har kört på så hög volt förut man ska akta sig för att gå över 1,4 på skylake t.ex och du har fan nästan 1.0v mer de va lite roligt..

Jag tror att mjukvaran visar fel, för bios visar 1.2 volt. Men jag får se när moderkortet kommer. Jag kommer nog inte stoppa i en annan kylare då den är rätt tyst i detta case. Ska som sagt inte spela med denna så...

Av Tekanna218

Men ändå. 1500 kr för datorn är helt ok. Nya moderkortet kostar 400kr. Nya dimms kommer väl kosta 300kr. Nätagget hade jag sen gammalt. Im pleased af

Av Tekanna218
Skrivet av Fisken1986:

2.2V på prollen...det är som att röka 6st pack cigg om dagen...förkortat livet med 95%..

HAHA. Jupp

Av Tekanna218
Skrivet av jOnÄTÄn:

Ta ur moderkortets batteri några sekunder då kommer det återställa allt till standard, testa och se vad som sker då.

Nej oftast inga problem men iprincip alla moderna aggregat har en 24pin eftersom det är den nya standarden, men jag körde under några år ett 20 pin nätaggregat i 24 pin utan problem.
CX500 är säkert bättre än det som kom i datorn i alla fall för de som kommer i OEM hemdatorer är ibland riktigt dåliga. Har själv ett CX600m i en av mina datorer hemma.

Jag själv har heller aldrig haft problem med CX-nätagg. Det som kom med maskinen var ett igenkakat cooler master från stenåldern, så det var lika bra att slänga skiten. Blir nog att uppgradera ramminnet också. Som tur är så tar datorn ddr3.

Av Tekanna218
Skrivet av jOnÄTÄn:

Har du börjat med att ta ur moderkortets batteri i några sekunder så att allt ställ still standard?

Sen
"Jag har bytt ut psun till ett ordentligt cx500 från corsair. Snubben som hade den innan hade satt en 20-pin kontakt i 24-pin hålet på moderkortet... suck..." CX serien är ju även de budget grejer, och att köra en 20 pin i 24 pin brukar inte vara några problem. Men det skadar antagligen inte att ha bytt till ett nytt nätaggregat.

Nej okej Jag trodde kanske moderkortet inte gillade det riktigt

Ja asså, polarn har kört på ett cx500 i en rigg som ska ha en hel del mer än 500w och det nätagget är helt igenkakat med damm. Den maskinen rullar på bra fortfarande

Av Tekanna218
Skrivet av Kethsi:

ändra i bios så att den inte pumpar för mkt ström till cpun 2,2v är många gånger för mkt så något är galet i bios..

Det går inte. Bios är typ låst. Man får inte ändra något, inte ens fläkthastighet. Endast bootorder, filsystem etc.

Av Tekanna218

Slog till på en i5a för 1500kr!

Tjena!

Jag hittade en dator på blocket för 1500 kr. Den hade en i5 2500 med en 700gb hårddisk, 8gb ram(olika dimms dock), riktigt dåligt psu och moderkort, men jag slog till ändå. Datorn kommer att användas som en inspelningsdator så det enda jag brydde mig om var cpun och ramminnet. Jag har bytt ut psun till ett ordentligt cx500 från corsair. Snubben som hade den innan hade satt en 20-pin kontakt i 24-pin hålet på moderkortet... suck... Moderkort är beställt från ebay och kommer förhoppningsvis snart och är fungerande.

Problemet är att cpun, förvisso med stockkylaren, blir väldigt varm så fort jag startar upp datorn. Ja, kylaren sitter bra, den har ny kylpasta och allt, oroa er inte. Men kan det vara det gamla packard bell moderkortet som gör detta? Det är det enda jag kan komma fram till iaf. Att moderkortet är så pass slitet och gammalt att den tillför extrema mängder ström till cpun, kanske? Jag gick in på cpu-z och där står det att det är 2.2 volt på vcoren!!! Går jag in i bios så står det att det är 1.2 volt. Så vad är grejen?

Jag hoppas att det är moderkortet och att det nya kommer lösa detta problemet. Datorn kommer att användas som en sorts workstation så vill verkligen att cpun inte grillas.

Av Tekanna218

Problem med nepton 240m på 4690k

Hej.

Idag uppgraderade jag från nepton 120xl till nepton 240m. Får väldigt höga temps när jag bänkar både klockad och stock. Idle temps är mellan 35 och 40 grader sen när jag drar igång occt drar den iväg till 70-80 grader nästan direkt.

Detta har hänt hittills:

Monterar den nya kylare med den gamla bakplattan för de var identiska. Kylpastan som åkte med använde jag och märkte att den var stenhård. Bytte kylpasta och satte på pumpen igen. Nu vill datorn inte starta, den sätter på och stänger av sig själv flera gånger. Jag lossar på pumpen och känner att skruvarna sitter lite väl hårt. Nu sätter jag dit pumpen med den nya bakplattan(som är identisk) och ser till att inte skruva för hårt. Nu bootar datorn iaf och nu sitter jag och nästan bryter ihop över tempsen.

Den idlar så lågt som 30 men när det väl ska bänkas så drar den iväg till 80 grader med en gång. Jag har pumpen på sys fan och den går 100% hela tiden. Resten av fläktarna har jag på en hub med fläktkurva.

Har jag sabbat mitt moderkort? Har processorn blivit körd? Är det nåt fel på kylaren eller pumpen?

Tacksam för svar

Av Tekanna218

@chapeR:

Gjorde en uppgradering. Har funderat på att fixa en usb med win10 iso och köra en clean install, men inte orkat. Har inte haft nvidia installerat på detta system. Har uppdaterat drivrutiner, kört med gamla, installerat om osv osv. Nu har jag dock inte haft problemet på ett par dagar. Får se hur det utvecklas. Har för tillfället 16.1 version av crimson.

Av Tekanna218

R9 295x2, win10 - Skumma grejer som händer med datorn

Hallå,
mitt första inlägg här och det kommer bli långt.

För ett tag sen fick jag tag i ett 295x2 kort och är riktigt nöjd med det. Uppgraderade även till Windows 10 för att jag fick det gratis(har självklart stängt av alla sökfunktioner och spårning som jag kan hitta). Mina problem existerade dock även med Windows 8.1.

Det som händer är att jag startar upp min pc och första programmet som kommer upp är skype då det är på autostart. Kontakterna är av någon underlig anledning suddiga, och öppnar jag chrome och kollar så är texten suddig där också. Detta vill jag ju självklart inte att det ska vara och jag startar om datorn. Nu har den suddiga texten försvunnit. Efter denna omstart dock, när jag startar t.ex CS:GO, så är fps:en väldigt låga och jag får väldigt mycket stuttering. Jag startar om typ fem gånger på rad och sedan fungerar datorn som den ska, utan suddig text eller låga fps. Har någon annan upplevt detta? Vad är det för fel på min dator??

Specs:
i5 4690k @ 4.3ghz
R9 295x2
850w cm nätagg
Kingston 2x8gb ram
Acer xr341ck 1440p skärm

Ps. Någon som sitter på nåt tips för att få igång crossfire till Dayz??