Inlägg

Inlägg som Tekanna218 har skrivit i forumet
Av Tekanna218
Skrivet av Drttop:

Så bygget verkar bra eller går det att få mer för pengarna? 😁 Sitter nämligen och är påväg att beställa grejerna, blir från netonnet, inet och grafikkortet, moderkort och nätaggregat köper jag från amazon.de, säljaren är Amazon. Blev dock ett powercolor rx 580 red dragon 8gb och tx550 nätagg istället!

Skickades från m.sweclockers.com

Som sagt, ett gediget bygge. Bara att köra enligt mig.

Av Tekanna218
Skrivet av r_b89:

Där är i princip inga skillnader mellan 9700k/9900k och 3700X/3900X i Sweclockers egna CS go test: https://www.sweclockers.com/test/27760-amd-ryzen-9-3900x-och-...

2600 är dock en bit efter, dock så dyker det ganska ofta upp 3600 för 1999kr på Netonnet. Så det kan vara smart att hålla utkik efter den, då det nog ger dig mest fps/krona.

Ja jag såg det. Vet inte om det är någon variabel som de inte haft med för när jag själv har testat ryzen mot intel i just CSGO så har skillnaderna varit väldigt stora. Men det kanske har förändrats på senare tid? Körde de testen ocappat, hittar ingen info om det?

Av Tekanna218

@Drttop: I framförallt CSGO så är ju Intel att föredra då fps:en sticker iväg över 400, om du tänker på spela på lite högre nivå så är ju detta bra. Men man får ju 200+ fps på en ryzen med. Skärmen du har valt har ju freesync så det passar bra med grafikkortet du valt. Gediget bygge.

Av Tekanna218
Skrivet av Borupzki:

Intressant tråd! Jag kommer förmodligen köpa samma eGPU setup till min Matebook X PRO vid årsskiftet.
När allt fungerar, tycker du det är tillräckligt bra och vad spelar du för spel?

För det mesta märker jag ingen skillnad mot min förra burk förutom i de mest cpuintensiva spelen. BFV t.ex spelar ingen roll om jag kör 1080p eller 1440p High/low, det är 60 FPS som gäller där haha.

Jag tycker undervoltningen fungerar bra. Jag kör thottlestop och kör -100mv på core och cache. Då boostar laptopen längre och högre.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tekanna218

Väldigt noice.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tekanna218
Skrivet av idizen:

Haha sorry grappar nu stör ja er igen, tack för alla svar också!
men jag får fan inte ordning på det här. försökt med så sjukt många metoder utan resultat.
Såhär ser det liksom ut, cappade 240hz till 180hz och fps ingamet ill 180 för det ligger jag konstant på. https://imgur.com/a/WDPG5g6
När jag flyttar musen så flimrar alla dom där vita linjerna så man blir helt spyfärdig

Hur aktiverar jag TSSAA (8TX)? jag vill få det till som på bilden ovanför med det.
min adhd'n kommer snart ta över och ut skräpet genom fönstret :')

Det är inte säkert att fortnite har TSSAA. De kanske bara kör med MSAA t.ex. Det är olika tekniker bara på AA. Langa ett screencap på alla inställnignar i spelet. Kolla även nvidia control panel att dynamic super resolution inte är igång.

Av Tekanna218

Uppdatering på mitt problem:

Nu efter mycket ominstallerande av drivrutiner och dylikt så har jag fått det att fungera någorlunda. Har även installerat GPU switcher som ploppar upp när coren kopplas in. Då väljer man egpun som primär drivrutin och det verkar fungera för det mesta.

Mitt ärende med razer känns inte hoppfullt iaf. Hittills efter lång väntetid har jag fått tills svar att installera om drivrutiner. That's it. Har sagt att jag redan gjort allt det och ska se vad de säger härnäst.

Av Tekanna218
Skrivet av miizoo:

Har funderat på det ett tag. Ont om egen tid, inte en vettig ursäkt men som småbarnsförälder väger man minuter i guld.

Skickades från m.sweclockers.com

Äsch, det var bara en idé. Tror nog att den där maskinen streamar utan problem.

Av Tekanna218

Servern har nu ändrat namn och discordlänk. Vi heter numera Analog Milita och den gamla discordservern kommer fortfarande att vara aktuell. Men main base of operation kommer att ske på vår nya discord.

https://discord.gg/PRvkh7W

Av Tekanna218
Skrivet av miizoo:

Tack! Sitter fin fint med Hue+ och kablarna

Vet inte om jag ska avrunda med ovan tester, eller finns det sug för något annat spel när ändå burken ligger här fram till helgen? Helst ur Microsoft Store.

Skickades från m.sweclockers.com

Testa streama!

Av Tekanna218

Ser bra ut!

Av Tekanna218

Har du knappat in rätt streamkey, rätt server för ditt område?

Av Tekanna218

Se til att spelet körs på rätt upplösning också!

Av Tekanna218
Skrivet av Purjolök:

Hej alla,
jag är nybörjare i spelet och har inte så mycket koll på hur man joinar "tredjepart server" undrar om det är fortfarande gott folk som spelar och gärna lite detaljerad info om hur ska jag ansluta mig till eran server, har spelat i typ två gånger i en random server som fick mig att nästan hata spelet, där ett gäng spelare som är allierade tydligen och tror att jag kommer från rymden eller något för varje gång jag försöker hitta ett äpple eller en makrill burk då får jag 1000 skott.. Hade tänkt mig att hyra eget server men det kändes ändå tråkigt att spela själv.

Kommer ni acceptera mig i servern och gärna hur ska jag söka efter er?

Tackar bojs😊

Skickades från m.sweclockers.com

Nu blir jag lite förvirrad. Lirar inte du redan på vår server?

Av Tekanna218
Skrivet av burton666:

Jag har idag en Dell T20 med en Xeon 1225v3 cpu och 12GB icke ecc RAM. Den fungerade bra när jag började experimentera, men efter att ha installerat Unraid och en hel drös dockers så börjar den gå på knäna i emellanåt. Att processorn saknar hyperthreading gör det inte bättre. Jag funderade först på att uppgradera CPU och RAM men priserna på vettiga Xeon E3 12xx processorer med hyperthreading var inte speciellt billiga. Om jag även ska byta ut minnet till 16-32Gb ECC så sticker priset iväg ganska mycket.

Jag vet att jag snubblat över några säljare på ebay tidigare som har kunnat ha riktigt bra priser på färdiga refurbished servrar men just nu så hittar jag inget.
Någon som sitter på tips på vart man kan handla billiga servrar/workstations inom EU ? Alternativt om någon har tips på billiga Xeon E3 processorer.

It-auktion har den del grejer och de skickar även vunna auktionstitlar.

https://www.it-auktion.se/index.jsp?category=Servrar__och__N_...

Av Tekanna218
Skrivet av miizoo:

Tack! Benchmarks on the way :). Syrran dök upp med lillgrabben, så den fick stanna kvar i Skövde till nästa helg. Kan passa på och testa några spel till.

Radeon Adrenalin 19.9.2 verkar ha gett en mindre boost i fps. Får nästan testa om BFV.

Lägger till Metro Exodus i upcoming bench

Skickades från m.sweclockers.com

Aa gört! Jag tjackade faktiskt BFV i helgen och testade lira på laptopen. Det rullar på i 60-70 fps. Märker att cpun flaskar en del, vilket e synd, men det är helt klart spelbart.

Av Tekanna218

CPU, moderkort, disk och ram är ju hyffsat nya och du kan säkert få 1500-2000kr för de som ett paket. CPUn är ju dessutom överklockningsbar.

Grafikkortet, 400-500kr kanske?

Av Tekanna218

Med dagens mått så är en fx processor rätt värdelös. Jag tycker du ska sälja delarna separat, och återanvända cpun till nån nas eller nåt, eller kanske sälja den billigt. Det kommer du få ut mest stålar av.

Tänk bara på att rengöra allt så gott det går, det är alltid uppskattat.

Av Tekanna218

Hur länge har detta pågått? Är det en ny dator, hur gammal är installationen?

Rent spontant låter det som drivare/firmware fel.

Av Tekanna218

En disk som är 512gb står alltid som mindre iom att det tillkommer partitioner med backup och säkerhetsfiler. Det är fullt normalt.

Själv hade jag dock fotat att den var smutsig, pratat med återförsäljaren att jag vill ha en ny då den uppenbarligen varit och snurrat hos någon och vem vet vad de har gjort med den? Om du klarar dig utan burken ett tag så tycker jag du ska lämna tillbaka den och köpa någon annanstans.

Vart köpte du den från?