Inlägg

Inlägg som Klubba har skrivit i forumet
Av Klubba
Skrivet av NorthLight:

Exakt och skiten Borde heta - RTX 4070!

Väntat så länge på att uppgradera mitt 2060S till något från 40X serien likt 4070 eller 4060, typ. Men vågar knappt tänkt på hur svaga och överprisade de (antagligen) tyvärr blir :/

Tror du blandar ihop det med RTX 4080 16Gb

RTX 4080 12Gb borde heta RTX 4060 med sin 192bit minnesbus

Av Klubba
Skrivet av cfw:

När du skriver brackets i ditt seduttryck tolkas det som en regex-grupp. Du behöver escape:a dem med \. Alltså \[kalle\].

Cool
Tack för snabbt svar, perfekt!

Av Klubba

Ändra filnamn med brackets i "rename"

Skulle vilja ändra filnamn på ett större antal filer, och rename verkar ju perfekt.

Problemet jag stöter på är att filerna har brackets i filnamnet

"[kalle] fil nummer 1"
"[kalle] fil nummer 2"

osv.

Med rename 's/kalle//' kan jag byta namn på alla filer till "[] fil nummer *" men jag skulle ju även vilja ha bort [] och ett mellanslag.
Försöker jag istället med 's/[kalle] //' så vill den inte ändra namn alls. Hur får jag den att läsa "[kalle] " som ren text så jag kan ta bort det i filnamnen?

Av Klubba

https://cdn.discordapp.com/attachments/1008571088919343124/10254...

Skrev: "Anime style fox-girl on frozen lake" till Midjourney och fick denna, så är lite hit and miss vad man får ut av den, vissa bilder blir sjukt bra men långt ifrån alla

Av Klubba
Skrivet av ronz:

Hur fungerar Midjourney? Är det helt AI genererade bilder?
Det är sjukt imponerande.

Man skriver en kort text som beskriver bilden man vill ha och sen ritar den vad den tror man är ute efter, men förvänta dig inte att varenda bild ska bli bra, de flesta blir mest knaisga... Folk väljer ju sina bästa att visa

Av Klubba

När avslutas budgivning?

Av Klubba
Nytt bud: 950 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Klubba

Om man säljer något med "endast avhämtning" så kan det ju vara en fördel att berätta var någonstans i landet man bor. Är ju skillnad på om du är min granne eller om jag ska köra 200mil......

Av Klubba
Skrivet av snajk:

Jag har en laddstation som ser ut som en USB-hub men som inte är det. Köpte på Inet men de verkar inte ha den kvar, däremot har de denna som är lite mer otymplig men å andra sidan har den ju plats för enheterna också. Men denna ser ju bra ut annars.

Jag har en liknande den på inet från deltaco, fast med lite fler USB-portar.
De transparenta plastbitarna på toppen är löstagbara och helt valfria att använda, jag använder dem inte och då är den mycket smidigare och mer lättplacerad.

Av Klubba
Skrivet av monmac:

Jag saknar vissa funktioner från samsung. Bland annat när jag skriver och en bokstav blir fel så kan jag inte på iphone bara ändra en bokstav utan jag är tvungen att skriva om hela ordet. Och om det ringer och jag inte vill svara kan finns inte alltid den röda utan bara alternativ svara finns så jag får stänga av ljudet tills det slutat ringa. Tacksam för tips

Prova byta till swiftkey, blev också helt galen på apples standard-tangentbord

Av Klubba

Tycker ni får börja ha med steam deck i era prestandatester, är ju intressant att veta vilka spel som fungerar bra på den då den inte riktigt har kraften hos en modern dedikerad GPU.

Av Klubba

Om man bara leker med lite låtsassiffror.
Tittade lite på netonnet och en 65" QLED-TV uppges dra 101W vid drift.
Säg att du genom att ändra läge kan få ner det till 81W så sparas 20W.
Gissar vi sen att de tittar på TV 6 timmar per dag så sparas ju 120W/h per dygn.
På en månad 30 dagar blir det då 3600W/h sparat alltså 3.6KW/h.

Antar vi sen att snittpriset på el blir så högt som de varnar för, upp emot 4-5kr/KW/h (alltså snitt, inte peak) så handlar det då om 18:- per månad sparat.

Men det är inte heller riktigt sant för energi försvinner ju inte, utan de 20W du sparar skulle annars värmt huset/lägenheten, så du får ju även titta på vad de har för uppvärmningssystem och hur mycket effektivare det är än el-värme.

Värmer man upp sitt hus med t'ex el-element kan man fullkomligt strunta i att försöka spara el genom att släcka lampor och dyligt då det enda som kommer hända är att elementen istället är igång lite mer.

Tycker du kan låtar päronen fortsätta se på TV med bra bild istället, är så små skillnader oavsett

Av Klubba
Skrivet av Dhanjel:

Jellyfin är riktigt bra, men där det brister är tyvärr i appar. Google TV/Android är klockren, Apple TV kräver att du trixar med beta-version och den fungerar sådär, LG WebOS och Samsung Tizen(?) kräver nyare versioner/apparater alternativt sideloading.

Har bara kört på Android TV, Android och iOS och inga problem där i.a.f.
Enligt hemsidan stödjer det ju ändå väldigt mycket https://jellyfin.org/clients/

Räcker åt mig i.a.f, men trist om Apple TV strular, är ju ändå hyffsat populär, som sagt inget jag testat och kan uttala mig om men på iphone är det inga problem i.a.f

Av Klubba

På min iphone blir det jpeg-filer om jag för över med usb-sladd, men .heic om jag för över via FTP.
Antar det är någon autokonvertering som Zyphoon här ovan nämner som av nån anledning startar med sladd men inte över wifi, inte haft några problem med crasher eller att det blir avbrytet dock, kan kopiera hela telefonminnet men tar en stund då det inte är snabbaste överföringen direkt.

Av Klubba
Skrivet av LudvigLindell:

Det här stämmer inte, det går alldeles utmärkt att spela upp sina egna filmer om internet försvinner.

Jasså? Har inte använt det själv bara sett klagomålen på div forum/reddit/github och liknande. Kanske har de ändrat efter kritiken?

Av Klubba
Skrivet av ELF:

Så det är alltså ett krav att ha konto?
I så fall får jag testa DLNA istället och se hur den standardklienten på TVn är

Plex kräver konto och att du är online, du kommer altså inte ens åt dina egna filmer om internet strular.

Emby kräver konto och internet för "premium" (vilket även kostar månadsavgift), det går att köra med bara lokalt konto utan "premium"-tjänster och det fungerar även om internet är nere men blir väldigt segstartat då det försöker koppla upp online en bra stund innan det fattar att internet saknas (lite som steam)

Jellyfin är helt gratis och open source, och fungerar lika bra att streama lokalt helt utan internet, som över internet till app i mobilen. Är baserat på den sista öppna gratis versionen av emby som sen vidareutvecklats av communityt. Behövs inga registreringar eller konton online (bara lokalt på din egen server)

Av Klubba
Skrivet av nu1mlock:

Den stora frågan är vad du försökte skriva. För meningen du fick till betyder absolut ingenting och är inte logisk någonstans.

Menade bara att den ändå föreslår (och rättar om man så vill) engelska ord även med svensk layout.

Prova själv att bara skriva when med Apples engelska tangentbord då och se vilken mening den får till

When I got back from work today we were just getting back from work today so we are doing well in our room

Fick detta när jag gjorde samma sak med Apple English UK,
vilken som är bäst är väl en smaksak men för mig så ligger nog orden swiftkey gissar på betydligt närmare saker jag letar efter Och orkar som sagt inte hålla på och ändra saker bara för man skriver på engelska så tycker det är smidigt att bara köra svensk swift-key layout oavsett språk jag skriver på.

Av Klubba
Skrivet av stgr:

Jo, men iphones "autocorrect" är ju skräp, blir bara random skräp-ord utan sammanhang med fel layout.

Swiftkey är ju dock självlärande, ger du den tillgång till att dessutom hämta info om hur du skriver från tex Google och Facebook så blir den hyfsat bra på svengelska.

Kan testa skriva ett engelskt ord och bara klicka mittenordet på predict.

When you get the dungarees lah 😋 now i cannot even use both sides because you're watching and making comments

Så blev det när jag skrev when på mitt svenska tangentbord. Aldrig växlat tangentbord på någon telefon bara för man skriver på engelska.

Är ju som sagt självlärande algoritmer de använder. Och jag är nog slarvig med stort I så nu slarvar min SwiftKey också

Av Klubba
Skrivet av stgr:

Jag byter väldigt ofta mellan swe och eng.

Varför växlar du tangentbordslayout? Är ju ganska lätt att skriva engelska med svensk layout, precis som jag antar du gör på datorn?

Av Klubba
Skrivet av stgr:

Finns ingen inställning som jag kunde hitta som påverkar detta.

Om du deaktiverar alla tangentbordslayouter utom ett i SwiftKey inställningar så blir hålla inne space flytta markören, har du två eller fler aktiva så blir det byta layout