Inlägg

Inlägg som Klubba har skrivit i forumet
Av Klubba

Viton är ju skön att köra för att vara skåpbil, dock rostar de sönder omedelbart om det kommer 2 droppar vatten på dem.
Annars är pickuper ofta mycket mer fokuserade på komfort än skåpbilar, men då brukar bränsleförbrukningen istället vara värre. Dessutom är det skönare med skåp så man kan lämna saker i bilen, inte behöver surra allt, inte regnar på gipsskivor etc.

Men i min erfarenhet är skåpbilar sällan byggda för komfort, de brukar vara byggda för att vara så billiga som möjligt och ofta saknas basala saker som farthållare och automatisk klimatkontroll

Av Klubba
Skrivet av employed:

Hur kom de fram till denna summa egentligen?

De gjorde nog som när herr Pontén räknade ut hur mycket piratebay tjänat på sin sökmotor, där de räknade med att 100% av besökarna var unika och varenda en klickade på 100% av alla reklambanners.

Alla som sökt en produkt på google hade ju såklart köpt den på pricerunner och betalat med klarna om inte google-resultatet kommit upp.............. såklart

Av Klubba

Känns spontant som de drar till med löjlig fantasisumma för att skrämmas och sen hoppas på förlikning och lyckas få ett par miljoner.
Klarna är ju maffia-styrt så lite samma metod som de använder i övrigt med påhittade skulder.

Hoppas verkligen google står på sig så skiten klarna en gång för alla går i konkurs av rättegångskostnader så vi slipper skiten

Av Klubba

Nvidia shield på sovrums-TV'n då den har kasst OS inbyggt.
Inbyggda på TV'n i vardagsrummet då dne har riktig Android TV.

Borde ju gå att svara i pollen med flera alternativ, är nog ganska många som har mer än en TV hemma

Av Klubba

Jag ligger på runt 12-1600KW/h per månad under kalla vintermånader.

Jag skulle alltså då tjäna pengar på att förbruka mer el? Får starta upp bubbelbadet igen då........

har fastpris på 40-nåt öre så hamnar totalt på under kronan med skatter och avgifter

Av Klubba
Skrivet av Utrymningsplan:

En snabb undran, hur gör man för att veta om det är ändrat till priv ip?

Tog just bredband2 och kör dels Ts3 server och nas.
Men jag har noll koll på ipv4 6 cg Nat osv.
Just nu är alla servers släckt pga ombygge så kan som inte ansluta för att kolla.

Jämför IP på porten till den router/dhcp-server/brandvägg/whatever som du har ansluten till WAN med någon onlinesida, t'ex här https://dyndns.loopia.se/checkip

Annars bara testa om du kommer åt dina servrar, http/sftp/whatever-du-nu-kör från något som inte är på ditt LAN, t'ex mobilen med wifi avstängt.

Edit: Är det samma IP på din WAN-port som rapporteras av sidor online så är du alltså INTE bakom någon sorts NAT

Av Klubba

Gick från platt 29" ultrawide till krökt 34" för ett par år sen.

Blev helt tokig på att allt var snett och skevt första veckan och dessutom känns det som skaker flyttar sig när man flyttar huvudet p.g.a vinklarna, sen kändes det OK, och efter en månad känns det helt normalt. Nu gillar jag att den är krökt

Så räkna med lite tid att vänja dig om du är sån som märker av detaljer.

Av Klubba

Själv kör jag med zoneminder som har egen http-server i sig, så bara logga in från vilken dator som helst med vilken webläsare som helst på vanliga port 80 så ser man alla kameror direkt.

Äter lite cpu-kraft dock om man kör hög upplösning och hög fps, speciellt med många kameror

Av Klubba

Ladda hem gratisdemot av Xeoma, det programmet är grymt bra på att autodetektera kameror på LAN, sen kan du se IP och rtsp-länk på dina kameror och ansluta dem till valfritt annat program.

Av Klubba

Vad säger diskpart om du skriver list disk?

Av Klubba
Skrivet av KAD:

Internetstiftelsens arbete tillsammans med branchen att definiera vad "internetaccess" innebär, innehåller så vitt jag kan se krav på publik ("globalt adresserbar") IPv4-adress i punkt 2.1. Texten är dock inte supertydlig. Oavsett, så kan den otydligheten ju innebära att kommunikationsoperatörer inte vill sätta sig i en sits där de inte längre kan sälja "internetaccess", medan Bahnhof och andra ISP:er ser sig tvugna att göra något åt IPv4-bristen och då väljer att göra det hos kommunikationsoperatörer som är mer CG-NAT-vänliga.

Är det denna text du menar?

"Mäts genom att prova sändning och mottagning
av TCP-paket mellan en mätserver med globalt
adresserbar IPv4-adress placerad utanför
internetleverantörens nät och det gränssnitt som har
kundens tilldelade IPv4-adress. Om paketen når sina
destinationer med oförändrad nyttolast är resultatet
godkänt (Ja)."

Jag tolkar det som att mätservern (t.ex. bredbandskollen.se) ska ha globalt adresserbart IP, inte nödvändigtvis kunden.

Av Klubba
Skrivet av Shen:

Jag har inte hört något alls om en sådan avgift, står inget på mina sidor eller eller i min faktura.
Hade nogt försökt få det gratis genom att säga att man gärna byter operatör om avgiften finns kvar, varit kund sedan 2008.

Svaret blir då "jag kan koppla dig till avdelningen för uppsägning".

Har iofs bara ett konto och inte 4st som Doskii här ovan.

Av Klubba
Skrivet av Rauf:

@UndaC Bahnhof känns ju lite som en ISP för entusiaster. Att de börja ta extra betalt för att kunna nyttja sin uppkoppling på ett sätt som lite mer datorintresserade människor gör känns ju väldigt märkligt ur den aspekten. Skulle SweClockers inte kunna lyfta denna fråga officiellt med Bahnhof? Jag kan ju tycka att det finns vissa likheter med att en ISP inte heller får begränsa eller spärra vissa delar av trafiken, som för några år sedan t.ex. när de tog extra betalt för Spotify eller vad det nu var. Genom att inte erbjuda publik IP till alla eller gratis åtminstone så går det ju faktiskt inte att nyttja många saker...

Är inte Bahnhof en av sweclockers sponsorer? Lär ju aldrig hända att de lyfter något som kan få dem framstå negativt då...

Av Klubba

Kontaktade nu kundtjänst och frågade, de sa att det mycket riktigt kostar 50:- extra, ville då ångra min beställning och blev kopplad till avdelningen för uppsägning.... kan ju säga att väntetiden där var något längre än vanliga kundtjänst

Det går ju inte heller kontakta dem på andra vis än telefon, förrutom brev.... ja brev, INTE e-post....

Varför folk rekomenderar bahnhof kan jag inte förstå, riktigt jobbiga att få kontakt med och dolda avgifter jag aldrig varit med om hos någon annan leverantör

Av Klubba

Beställde för ca 3 veckor sedan, mindre än 2 veckor tills jag ska kopplas in.
Har beställt med publikt IPv4 och inte fått höra något alls om att det skulle kosta extra, har letat överallt på deras hemsida och står absolut ingenting om extra kostnad för IPv4.
I bekräftelsemailet har jag bara detta pris angett:

https://i.imgur.com/hlzR4Oq.png

Kan de plötsligt höja priset hur de vill? Låter väldigt märkligt isf.....

Av Klubba
Skrivet av solomon:

Men facepalm på riktigt.....
Det hela handlar ju om att ett dyrare moderkort (OFTAST) har bättre komponenter än ett skitmoderkort för 500kr.
Att köpa ett moderkort för $899 är ju lite overkill till vardagsanvändning samt gaming men är säkert otroligt jävla bra om du ska överklocka så pass att du kan värma huset.

1500-2500:- är en bra prisklass tycker jag för ett moderkort du ska använda i vardagen, skulle aldrig köpa något billigare än så.

Skilde ju mindre än en procent mellan alla Z590 kort??

På B560 sidan skiljde det ju lite mer, mest pga aggresivare strömsettings på MSI-kortet med förvalda läget, går antagligen kompensera med manuella settings för de övriga.

Var annorlunda förr när man hade northbridge, nu ligger ju allt i CPU och moderkortet har bara i uppgift att förse den med ström och fysiskt koppla ihop pci-platser, cpu och chipset.
Köper man ett moderkort med riktigt dåligt strömförsörjning kan det ju såklart påverka prestandan, men finns ingen relation till pris för slutkund.

Men tjejen arbetar med marknadsföring, och ni betalar ju hennes lön så tack för det.

Av Klubba

Ja där har vi ju svart på vitt, asus-brädan för 179dollar slår dyrkortet för 899dollar i prestanda,
de som tror priset på ett moderkort avspeglar prestandan verkar försöka övertyga sigsjälva att ett moderkort för 5k inte var bortkastade pengar....

Av Klubba
Skrivet av Zalamander:

Stanna upp och tänk efter lite nu, varför ska du snåla med moderkortet om du ska ha en ny fin CPU?

Fattar mig inte riktigt på folk som tycker 2000 är mycket för ett moderkort, detär ju för tusan den viktigaste komponenten, hela din dator med alla funktionerna. varför lägger du inte 4-5K på moderkotet istället?

Men det låter som du kan lika gärna köpa en äldre generation av både CPU och moderkort istället för att sätta en sprillans ny V12-motor i en gammal rostig volvokaross.

Förlåt att det inte var svaret på din fråga, men jag har aldrig förstått mig på folk som inte tycker moderkort är värt pengar alls.

Varför kasta pengar på moderkort helt i onödan? Ett för 500:- presterar ju precis likadant som ett för 6000:-, kan lika gärna elda pengarna i kaminen. Och självklart blir höga priser på moderkort en faktor i prisjämförelse när man på röda sidan enkelt hittar moderkort med överklockningsstöd för under tusenlappen.
Blir ju snarare som att betala några miljoner extra för en ferrari med RGB-lampor och guld-wrap..... Med samma prestanda

Angående orginalfrågan från TS så har jag ingen aning när de billigare chipset brädorna från intel kommer ut, men att köpa en CPU utan att kunna använda den känns onödigt, är ju knappast sista gången det är rea nu....

Av Klubba

"Dessa produkter är skänkta av Playstation för att bidra till insamlingen."

Ni menar inte skänkta av Sony?

Av Klubba

Kan du inte bara titta på netflix i webbrowsern?
https://help.netflix.com/en/node/30081