Inlägg

Inlägg som nyllet83 har skrivit i forumet
Av nyllet83
Skrivet av Michael1:

Jag har comhem iptv på deras tv-hub. Den är enormt slö. Tar ca 5-10 sekunders laddande för den att byta kanal på "linjär tv". Någon annan som har den och kan bekräfta att den är så slö eller ska jag försöka få den utbytt? Har den kopplad via ethernet.

Min mor har samma enhet men via Boxer (IP-TV och inte via antenn) och för henne tar det max 2 sekunder att byta kanal.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nyllet83

Har du provat båda hdmi-kontakterna på receivern?
Får du bild om du kopplar ur tv:n?

Av nyllet83

Njuter av en pilsner med tilltugg och njuter av musik. Samtliga vänner har flyttat från stan och de som inte har småbarn bor femtio mil bort och jag hade ingen lust att köra den sträckan idag för att sedan köra ner imorgon (lång arbetsdag 30/12 och 2/1).

Skickades från m.sweclockers.com

Av nyllet83

Behöver du verkligen en så pass kraftfull dator för ROON? De rekommenderar själva en i3, 4GB RAM och SSD som bootdisk.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nyllet83

För år 2019 måste det nog vara en Raspberry Pi och mjukvaran Roon.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nyllet83
Skrivet av timmylilly:

Någon som har problem med routing igen?

När jag kör en traceroute på reddit får jag följande resultat:
Tracing route to reddit.com [151.101.1.140]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms [192.168.24.1]
2 8 ms 8 ms 8 ms 10.190.0.146
3 * * * Request timed out.
4 * * * Request timed out.
5 22 ms 43 ms 42 ms sk1-peer-1-ae2-0.net.comhem.se [213.200.169.17]
6 * * * Request timed out.
7 18 ms 20 ms 19 ms 151.101.1.140

Trace complete.

Någon som har liknande problem just nu?

Ja. Får liknande fel även mot google.com

Skickades från m.sweclockers.com

Av nyllet83
Skrivet av moire:

Tack

Av nyllet83

Blanda 802.3at och 802.3af i samma switch

Hej
Jag har fått en Zyxel GS1008HP av en vän. Det är en PoE+ 60W switch med stöd för både 802.3at och 802.3af. Jag har en UniFi AP HD som stödjer 802.3at men som jag för närvarande driver med den medföljande PoE-adaptern men tänkte nu driva den direkt från switchen istället.
Jag funderar även på att uppgradera till en Cloud Key Gen 2 Plus och även införskaffa UniFi G3 Flex. G3 Flex skall drivas med 802.3af. Är det möjligt att koppla in och driva AP HD och G3 Flex samtidigt i switchen när den ena skall ha 802.3at och den andra 802.3af?

Av nyllet83
Skrivet av Bugger:

Vi köpte precis nyligen Philips 55 pus6704 för 5990:-
https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/tv/55-60tum/philips...

Hade precis som du inga 10 lax att lägga men tycker ändå att vi fått en hyfsad tv för pengarna. Miltals bättre än vår 10 år gamla 32-tummare Gillar verkligen ambilight. Tycker det förhöjer upplevelsen. Vill du däremot kunna ladda ner egna appar (typ kodi) är det här inte tv:n för dig då den kör på philips egna, lite halvdana operativsystem saphi. Ska du ladda ner appar behöver du antingen köpa till utrustning för det eller skaffa en annan tv. Nöjer du dig däremot med netflix, viaplay och alla de appaaar som finns förinstallerade är det definitivt en tv värd priset. Philips köper sina skärmar från LG och håller hög kvalitet. Köper du samsung så betalar du en slant bara för märket. Som sagt, vi är nöjda med tv:n. Bra bild, enkel interface och ambilight ger lite mervärde enligt mig i alla fall.

Skickades från m.sweclockers.com

Att de köper OLED-panelerna från LG visste jag om. Jag hade inte koll på att de även köper sina LCD-paneler från LG.

Av nyllet83

Som redan nämnts av några tidigare vore det bra med svarsalternativ som sträcker sig bortom 24 månader när det gäller inhandling av nya saker. Vissa köper eller uppgraderar saker ofta medan andra väntar flera år (längre än 24 månader). Många har skrivit vad de har för utrustning och prylar i sina signaturer och där ser man en stor spridning från de som har det allra senaste till sådant som har många år på nacken.

Av nyllet83
Skrivet av Osmanix:

Testade precis och ljudet är lika burkigt om jag kopplar högtalarna via usb till datorn som när jag ansluter till pucken med 3.5mm's sladd..

Testade även att lyssna i mitt headset till datorn. Kopplar jag headsetet direkt till datorn är det burkigt ljud. Om jag däremot kopplar headsetet till mitt externa ljudkort är det bra ljud.

Och eftersom jag testat 2 olika par högtalare och det blir samma sak, bra från mobile och dåligt från datorn så har jag uteslutit att det är högtalarna som spökar.

Får du även burkigt ljud om du ansluter högtalarna till ditt externa ljudkort med 3,5mm-sladd?
Vad har du för externt ljudkort?

Av nyllet83
Skrivet av Osmanix:

Men om det det betraktas som ett "externt ljudkort" i subwoofern. Varför får jag då fortfarande dåligt ljud från datorn precis som när jag kopplar in ett par högtalare till datorns 3.5mm's ingång?
Spelar jag istället upp musik från telefonen kopplad till högtalarna blir det kanonbra ljud igen.

Det hela började med att mitt ljud från datorn blev skitdåligt och burkigt efter en windowsuppdatering. Har felsökt i mängder, uppdaterat drivrutiner, avinstallerat drivuritner helt och hållet och installerat igen. Läst om alla möjliga tänkbara lösningar på internet, inget har hjälpt.
Tills att jag köpte ett externt ljudkort till mina förra högtalare, då blev det bra ljud igen.
Nu har jag taigt med mina bose-högtalare till kontoret istället men då får jag sämre ljud igen när jag spelar upp från datorn. Burkigt och dålig bas. Provade att spela upp från mobilen igen, bra ljud.. Så det har ju med datorn att göra.

Ansluter du telefonen till högtalarna via usbkabeln eller ljudingången på controll poden eller vad den heter (den runda pucken)? Om du ansluter via pucken kan det vara så att det är något fel på usb-anslutningen. Jag läste manualen först nu så jag visste inte om att det var möjligt att ansluta både ljud in och hörlurar ut via pucken. Prova anslut datorns ljud via ljud in på pucken och se om det blir någon skillnad.

Av nyllet83

@Osmanix: Det går inte eftersom du endast kan ansluta via USB. Subwoofern som du ansluter usbkabeln till har ett ”inbyggt ljudkort” och du använder inget ljudkort i datorn. Datorn betraktar hela högtalarsystemet som ett externt ljudkort anslutet via USB.

Av nyllet83

Tack för svar. Jag skall kolla in nämnda alternativ.

Av nyllet83

Ny telefon till mor för ca 4000kr

Min mor 70 år gammal behöver köpa en ny telefon då hennes nuvarande Galaxy Note 4 håller på att ge upp (den dör av sig själv oregelbundet och behöver startas på nytt).
Hon vill ha en telefon med stor skärm och bra batteritid. Den kommer främst användas till enklare surf och e-post, BankID, Swish samt ta bilder och filmer av barnbarnet när hon kommer på besök. Min tanke var att en Samsung Galaxy A70 skulle vara lämplig.
Finns det någon annan lämplig mobil som jag missat som skulle vara ett bättre alternativ eller tror ni mor skulle bli nöjd med en A70?

Av nyllet83
Skrivet av Radolov:

Somliga säger att korten med fulla 24CU går till Apple, varför de börjar med 5500. När är nästa Apple event? Brukar de inte ha ett i Oktober?

Apple brukar ha ofta ha ett event i oktober. Ryktet i år är att det blir nya datorer bla MacBook Pro med 16” med tunnare ramar så att själva datorn inte blir större än dagens 15”. Mycket möjligt att denna krets hamnar i den datorn.

Av nyllet83

Tack för svar. Då kan det ev bli så att jag kikar närmare på surroundreceivers.

Av nyllet83
Skrivet av mrqaffe:

Som sagt, varför vill du ha hdmi i samband med 2 kanalare ?

Skrivet av roxkz:

Gissar att han vill köra 'ren' stereo i men ändå plugga in det till TV, PS4 etc på ett vettigt sätt... Personligen hade jag bara köpt en schysst surroundreceiver och i värsta fall hakat på ett slutsteg på pre-out. Större möjligheter och det är ärligt talat inget större fel på de bättre modellerna.

Jag kommer bara köra ren stereo och av ren bekvämlighet är det smidigt med hdmi. Jag kommer ha en dvd-spelare, Apple TV, tv-mottagare och dator ansluten.

Jag funderade på surroundreciever men har inte koll på skillnad i ljudkvalitet jämfört med en renodlad stereoreciever vid samma pris.

Av nyllet83

Stereoförstärkare/Reciever med HDMI

Jag är på jakt efter en stereoförstärkare/reciever som har hdmi för upp till ca 10.000kr. De jag hittat som verkar intressanta är Marantz NR1200, Onkyo TX-8390 och Onkyo TX-8270.
Finns det några fler intressanta alternativ som jag missat?
Är det någon av dessa tre nämnda produkter ni skulle rekommendera eller om det finns någon annan som är att föredra?

Marantz NR1200
Onkyo TX-8390
Onkyo TX-8270

Av nyllet83

Stämmer det verkligen att Opera 16 har stöd för detta med tanke på hur länge sedan den versionen lanserades?

Skickades från m.sweclockers.com