Inlägg

Inlägg som nyllet83 har skrivit i forumet
Av nyllet83

Du kan inte få låna hem den och prova med dina högtalare så kan du avgöra själv vilken du föredrar?

Av nyllet83

Har du material i Dolby Vision är det ju lämpligt att du har en TV som stödjer det.

Av nyllet83
Skrivet av thmz:

Rekommenderar denna sidan: http://ipv6-test.com/

Tack för tips. Jag har använt den.

Av nyllet83

Från och med i måndags aktiverade de Bredband 600 för mig och jag får i snitt 530/50Mbps. Tror ni man vågar uppgradera till Bredband 1200 och förvänta sig minst 800/100Mbps?

Av nyllet83

Efter att provat mig fram och ett idag 30 min långt samtal med Comhem framkom att jag fått fel uppgifter och att IPv6 ännu inte är aktiverat på min adress trots att jag fick den informationen både i tisdags och i inledningen i dagens samtal.

Av nyllet83

Jag köpte Google Wifi till morsan under mellandagsrean ifjol och för henne fungerar det bra. Hon bor i hus på 120m2 fördelat på två plan. Två punkter placerade på bottenvåningen och en centralt placerad på övervåningen. Hon har fiber 100/10Mbps och når full hastighet i hela huset. På uteplatsen får hon ca 70Mbps. Hon har tre iPads, en stationär dator, en laptop och en mobil ansluten via wifi.

Av nyllet83
Skrivet av ZerxXxes:

Du borde verkligen få en /56 men om det inte funkar så testa med /64

Jag har provat ett antal olika värden nu men får inte IPv6-adresser. Jag skall prova en reset på modemet ikväll och inte köra i bryggat läge för att se om min C1 får någon IPv6-adress.

Av nyllet83
Skrivet av Ugga:

Jag får en /64 av Comhem iaf.

Tack för svar. Jag får prova det när jag kommer hem.

Av nyllet83

Jag har fått svar från Comhem att jag nu skall ha IPv6 efter att de uppgraderat nätet. Jag kör i bryggat läge sedan länge och undrar om någon vet vilken prefix delegation size man skall ställa in för DHCPv6 på WAN-porten på sin egen router? Jag kör med Ubiquiti USG och använder även en cloud key. Jag läste 56 på någon blogg men vet inte om det stämmer.
När jag frågar Comhem får jag bara till svar att de använder IPv6 och så får jag en instruktion hur jag bryggar deras utrustning. Det är samma visa varje gång jag kontaktar kundtjänsten och frågar något lite mer tekniskt så får man inte svar på en enkelt rakt ställd fråga.

Av nyllet83

Jag har som sagt Bredband 500 idag och får 400-430Mbps när jag testar med Bredbandskollen eller Speedtest. Tyvärr röstade de i min Brf ned förslaget om att dra in fiber till samtliga lägenheter.

Av nyllet83

@KaiserWilhelm: Tack för info. Återkom gärna med info om vad du får för hastighet när allt fungerar som det skall. Jag funderar på att uppgradera men priset avskräcker i dagsläget.

Av nyllet83

ComHem Bredband 1200

Hej

Är det någon/några här på forumet som idag använder Comhems Bredband 1200 och kan berätta vilka hastigheter ni får i verkligheten?
Spannet på 600-1200Mbps är stort så det vore intressant att få veta vad vi kunder får ut i verkligheten. Jag har själv i dagsläget Bredband 500 men ser nu att jag automatiskt kommer få Bredband 600 snart. Lägsta hastighet blir fortsättningsvis fortfarande 300Mbps.

Av nyllet83

Jag hade liknande problem med en Honor 8 Pro efter att den var in på reparation och jag fick hela kretskortet utbytt vilket ledde till att telefonen fått ett nytt IMEI-nummer. Kontaktade Huaweis support som bad mig uppge vilket IMEI-nummer jag har och mobiloperatör. Efter det började jag få uppdateringarna igen. Jag fick även då veta att man är tvungen att ha ett fungerande sim-kort i telefonen för att få uppdateringar. Utan sim-kort och endast uppkopplade via wifi gör att man inte får några uppdateringar.

Av nyllet83
Skrivet av DasIch:

Det är pentile-matriser i Samsungs OLED för mobiler. Vet inte hur det ser ut hos andra, men pentile har fördelen att vara mer energieffektiv så det är ett rimligt val i enheter som behöver vara energisnåla.
Pentile kan ge "fringing" och "jaggies" i vissa element, som text. I högupplösta skärmar är det på mikroskopisk nivå men det kan fortfarande ge ett intryck av att texten inte är lika skarp som på motsvarande skärm med bättre lämpad subpixel-layout.
På äldre OLED var problemen tydliga. Idag... inte så mycket. Galaxy S7 var nog första telefonen med en riktigt bra OLED-skärm. Det är i grunden samma typ av pentile-matris som introducerades i S5, men med förfinad teknik. Sedan S5 använder alla Samsungs OLED samma diamantformade matris.
Jag håller för övrigt med om att iPhones LCD har snyggare text än S7;an. Jag vet inte hur det är jämfört med S8 och S9 dock. Här ska man dock tänka på att skillnaderna också kan bero på typsnitt och textrendering. Det behöver inte vara skärmens fel.
IPhone X använder också en pentile-matris i diamantmönster. Apples variant är dock tätare och det är just med motiveringen att text ska bli skarpare. Jämför du iPhone X och iPhone 8 sida vid sida tvivlar jag på att du skulle lyckas se någon skillnad i textrendering.
Vad man kan se, om man vet att det är där, är på vissa ikoner. Ta någon ikon med vit bakgrund, som kalendern. Rundningen av hörnen är inte helt 100% jämn. Det kan du se om du kollar riktigt nära och vet att det finns där. Det är något som skulle kunna bero på pentile-matrisen (jag har ingen iPhone med LCD att jämföra med). Varför du inte ser det i text beror antagligen på att de renderas på olika sätt.

Jag vet inte om det gav ett bra svar på frågan. Själv skulle jag absolut inte vara rädd att byta till iPhones med OLED. Jag läser mycket på min telefon så dåligt renderad text är något som verkligen skulle störa mig. Finns dock inget att anmärka på där. I övrigt är det också en ypperligt bra skärm. Det jag hoppas ska förbättras i framtiden är färgskiftningarna vid större betraktningsvinklar (LCD;erna får urblekt bild, OLED skiftar mot gult). Även där är det dock på en nivå som är bra.

Hur nya Samsung ser ut vet jag inte. De har ju dock också jäkligt bra skärmar.

Stort tack för ditt svar. Jag skall gå till en butik och jämföra hur skarpt jag upplever texten är när nya iPhone med 6,5 tum släpps.

Av nyllet83
Skrivet av Belgaar:

Varför undrar alla vad den kommer heta. Inte särskilt svårt att lista ut.

iPhone
iPhone 3G
iPhone 3GS
iPhone 4
iPhone 4s
iPhone 5
iPhone 5s
iPhone 6 och iPhone 6+
iPhone 6s och iPhone 6s+
iPhone 7 och iPhone 7+
iPhone 8, iPhone 8+ och iPhone X (x = 10 på romerska siffror, dom hade 10 års jubileum för iPhone)

Eftersom dom inte släppte iPhone 7s utan gick till 8an direkt så antar jag att dom har slopat s modellerna.

Altså kommer nästa generations iPhone heta:

Minsta modellen: iPhone 9
Mitten-modellen: iPhone 9+
Största modellen: iPhone XI ((11) års jubileum på romersa siffror)) Dessutom kan den ju inte heta Xs av det enkla skälet att den inte är extra small

Borde de inte särskilja mittenmodellen eftersom den blir lite enklare och billigare med LCD-skärm och endast en kamera på baksidan? Så de nya namnen blir:
Minsta: iPhone XI
Största: iPhone XI+
Mitten: iPhone 9

Av nyllet83

Det har varit en hel del diskussion om skärmar i denna tråd och jag tänkte fortsätta den.
Många av Samsungs telefoner och iPhone X använder OLED (AMOLED). Det jag nu undrar är hur skarpa dessa är? Jag ägde en gång i tiden en Note 4 som min mor nu använder och min syster använder en Galaxy S7. När jag tittar på dessa två skärmar och sedan jämför med min iPhone 8 Plus föredrar jag att läsa på min iPhone med LCD-skärm då jag upplever den som skarpare och mer behaglig för ögonen under en längre period. För ett antal år sedan var det mycket prat om Pentile som oftast eller alltid används i AMOLED-skärmar och att det var anledningen till att trots hög upplösning kunde man uppleva skärmarna som lite oskarpa. Hur är det idag angående detta på tex iPhone X och Galaxy S9? Skulle jag fortfarande föredra min 8 Plus eller är det mer behagligt att läsa på en S9 eller X? Jag har som sagt inte haft möjlighet att jämföra det själv än.

Av nyllet83

@Lan: Tack för svar. Jag noterade det imorse när jag vaknade.

Av nyllet83
Skrivet av Lan:

@YamahaDGX630: Den kommer att läggas upp igen.

Vet du ungefär när det kommer ske?

Av nyllet83

Som många redan skrivit tycker även jag att ni bör sluta med direktsändning och istället satsa på en mer kvalitativ produktion där ni väljer ut ett antal ämnen ni diskuterar mer ingående. Klipp då gärna in bilder eller kortare videoklipp. Att rabbla upp kort info om många av de nyheter ni redan skrivit om är inte särskilt intressant då jag antar att de flesta som ser fredagspanelen redan läser det ni skriver. Längdmässigt är ca en timme lagom tid.

Glöm inte bort att förändring inte alltid innebär förbättring. Behåll det som de flesta tycker är bra och ändra det som de flesta tycker är mindre bra.

Av nyllet83

Morsan har fiber via IP-Only och Boxer som leverantör och har haft det i snart 1 år. Det har fungerat väldigt bra. Hon har även tv via fiber från Boxer som fungerar skitdåligt. Så jag kan rekommendera internet via fiber från Boxer men avråder dig verkligen att skaffa tv via fiber från Boxer om det är något du funderat på.