Inlägg

Inlägg som loevet har skrivit i forumet
Av loevet
Skrivet av Alphahanne:

Du måste väl se den problematik jag tog upp i mitt förra inlägg?

Att det står Centerpartiet i rubriken beror helt enkelt på att Rickard Nordin inte är ett hushållsnamn som alla på SweClockers känner till. Att vi pratat med honom specifikt och att han är engagerad i spel och e-sport lyfts redan i ingressen, som också syns på framsidan. Frågorna vi ställer till Rickard handlar också om hur han ser på frågan, vad han gjort och vilken fort av samarbete det finns runt spel och e-sport i riksdagen. Hade "köttet och potatisen" i artikeln varit vad Centerpartiet gjort hade jag haft mer förståelse för invändningen.

Men hur som helst, jag justerade rubriken till att lyfta fram Rickard istället för C.

Av loevet
Skrivet av Alphahanne:

Rätt och riktigt hade varit en presentation av samtliga riksdagspartiers officiella ståndpunkt i själva sakfrågan. Så bedriver man opartisk journalistik.

Det är också intressant för oss, men om vi skulle kontakta och invänta svar från representanter från samtliga riksdagspartier skulle den här artikeln sannolikt dyka upp någon gång nästa år. I och med att Rickard Nordin är engagerad och aktiv i denna fråga kunde vi gå från att fråga till att ha en färdig intervju på kort tid. Vi vill belysa aktuella frågor där teknik/spel och politik möts när det händer, och inte några månader senare. Om representanter för andra partier också uttalar sig eller kontaktar oss i frågan kommer vi självklart lyfta deras syn på frågan.

Av loevet
Skrivet av Klubba:

Personen som skrivit artikeln har ju tagit en stark politisk ställning, som sedan inte får diskuteras? PRK?

Artikelförfattaren har inte tagit en politisk ställning här. Det handlar om ett aktuellt ämne (att Dreamhack inte anses vara kultur och får därför inte krisstöd), och en politiker som är aktiv och engagerad i spel och e-sport intervjuas om synen på frågan. I egenskap av att vara aktiv i frågan har Rickard Nordin insikt i hur frågan diskuteras i riksdagen, och kan lämna råd om hur medborgare kan påverka (råd som gäller oavsett politisk tillhörighet). Det är inte att ta politisk ställning som artikelförfattare.

Av loevet
Skrivet av Pettson88:

Jag blir uppriktigt lite nyfiken på vem som gör Intels PR-slides... Så svepande och högtravande ("Amazing Intel® Iris® Xe graphics" eller en "Board miniaturization"-post?) att det nästan blir komiskt.

Den sistnämnda där får mig att sukta efter filmen som aldrig släpptes, "Älskling jag krympte kretsen".

Av loevet
Skrivet av Toasterlovin:

Vet någon hur svarstiden är på Stadia(Och liknande SaaS lösningar?) för något år sedan kunde det vara riktigt märkbart input lag

Det beror lite på hur stabil och bra Wifi-anslutningen är i din router, din bredbandsleverantör, om det är många andra Wifi-nätverk i 5 GHz-bandet, med mera. Det är tyvärr svårt att ge en definitiv slutsats när så många parametrar påverkar, men när jag har testat fungerar det riktigt bra. Om du inte spelar med Googles kontroll blir latensen för hög för reaktionskrävande spel, men majoriteten av spelen jag testat på datorn via Chrome eller Android-telefoner har varit fullt spelbara utan spelpåverkande latens. Jag har en ganska stabil anslutning så bildkvaliteten håller också ganska hög nivå, men då sitter jag också tillräckligt långt från TV:n för att kunna urskilja komprimeringsartefakter.

Av loevet
Skrivet av medbor:

Det är den bäst filmade luckan för dag 16 i sweclockers alternativa julkalender 2020 i alla fall, så det är alltid något

Haha, jag gillar inställningen! Varje regnmoln följs av en strålande sol någon gång

Av loevet

16:e december - väsk-Tetris i köket med usel bildkvalitet

Idag fick jag kasta mig ut i köket och spela in en video om min Peak Design-väska. Min 3 år+ gamla Iphone X gillade verkligen inte belysningen ute i köket, vilket ledde till den värsta bildkvaliteten jag sett på år och dar. Nåväl, det blev en video i alla fall om en väska jag tycker är väldigt bra.

Av loevet

Ni som uppskattar metal/rock och cyberpunk bör kolla in skivan Danse de Noir av bandet Lord Vigo. Ja, bandnamnet kommer från antagonisten i Ghostbusters 2, och temat för skivan är cyberpunk. En hel del citat från Blade Runner, och riktigt sköna låtar. Rekommenderas!

Skivan hos Youtube Music
Skivan hos Spotify

Av loevet
Skrivet av Mortal1ty:

Så Huawei tycker att Sverige ska vänta med 5G, medans resten utav världen rullar ut för fullt? Borde vara upp till varje nätleverantör att välja om man vill riska Huawei eller ej.

PTS förbud mot Huawei i auktionen säger att ingen operatör får använda Huaweis teknik för 5G-näten, så det är inte upp till operatörerna. Vad Kammarrätten har gjort här är att ge PTS rätt att genomföra auktionen med regelverket i det ursprungliga beslutet, trots att frågan om förbudet mot Huawei fortfarande är pågående i Förvaltningsrätten i Stockholm. I värsta scenario väljer en operatör att använda Huawei-teknik, och sedan få rycka ut den om Förvaltningsrätten i Stockholm ger PTS rätt i Huaweis överklagan.

Nu tror jag personligen inte att det blir så. Operatörerna är medvetna om att PTS kan få rätt i målet, och de riskerar nog inte att bygga med teknik som inte kommer tillåtas. Huaweis överklagan är dock viktig av andra anledningar också. PTS förbud säger också att operatörerna ska avlägsna befintlig teknik, och det har inget med Kammarrättens beslut idag.

Av loevet
Skrivet av icogniito:

Du kan inte förvänta dig någon bra prestanda ur ett 1080. Även om det kortet tekniskt sett har ray tracing stöd så är det via mjukvara och inte någon hårdvara i kortet. Det är inte meningen att det ska va ens i närheten av spelbart på något annat än 20 och 30 serien från Nvidia samt 6000 serien från AMD

Exakt, därav att jag nämnde att prestanda inte lär vara förträfflig Jag testade RT-stödet på mitt GTX 1080 med Quake II RTX när det begav sig och prestanda var i toaletten då. Samma sak lär vara gällande med den officiella RT-implementationen.

Av loevet
Skrivet av KorvMos:

Vilken prestanda kan man förvänta sig med ett 1000 seriens kort?

När det testades med Vulkan och Nvidias egna extensions var prestanda allt annat än förträfflig, så jag misstänker att samma sak gäller med den officiella implementationen. Har ett GTX 1080 hemma, kan testa och se om det är någon förändring där.

Av loevet
Skrivet av inquam:

Vilka har varit med i den gruppen, spelbolag eller?
Så som NBA2k21 eller Fifa 20 ser ut och står som lämpliga för barn från 3 år är ju skrämmande.

En politisk referensgrupp har arbetat tillsammans med Regeringskansliet, Konsumentverket, Konkurrensverket, Folkhälsomyndigheten, Spelinspektionen, Riksidrottsförbundet och spelbranschen genom organisationerna BOS och Sper. Gruppen säger sig också haft kontakt med ett stort antal forskare, myndigheter (nationella/utländska) och relevanta bolag. Viktigt att notera är att det handlar om utredningens rekommendation till regeringen, inte beslut regeringen landar i. Deras beslut tar utredningen i beaktande, men det återstår att se vad deras faktiska regleringar blir i slutändan.

Av loevet
Skrivet av henkiii:

Min gamla Sony PRS-T2 har hängt med på semestrar i snart 8års tid.
Att få med sig alla böcker i fickan och utan att behöva ladda är fantastiskt. Mycket trivsammare för ögonen att läsa på än mobilen. Funkar bra i direkt solljus m.m.
Läsplattor är brilliant.

Tyvärr används den dåligt utan för semestertider, och jag grämmer mig att jag var för snål för att köpa till skalet med inbygd belysning innan det slutade säljas.

Men förutom avsaknaden av inbyggd belysning ser jag ingen anledning att byta ut den gamla trotjänaren. Den tuffar på bra än.

Jag funderade på att köpa en Kindle för ett gäng år sedan men beslutade mig för att det var bättre att köra på en bra surfplatta som även fick agera e-boksläsare. Så här i backspegeln har det lett till att jag inte läser så ofta, skenet från skärmen är mer besvärligt för ögonen än jag tänkte att det var då. Har på senare tid funderat på om jag skulle investera i en dedikerad e-boksläsare ändå, vill läsa betydligt mer än jag gör numera, och fysiska böcker köper jag inte längre.

Av loevet

Lucka 11 - horribel bildkvalitet med trådlöst Switch-ljud

Eftersom dagens lucka flög under radarn fick jag slänga ihop en video ute i köket med högst tveksamma ljusförhållanden, med risig bildkvalitet som resultat. Hur som helst, idag pratar jag om den trådlösa Bluetooth-adaptern Homespot Bluetooth 5.0 för Nintendo Switch. Den låter dig ansluta valfritt BT-headset till Switchen, utan krav på att de ska vara kompatibla med Nintendos konsol. Den här rackarn är gammal nu, och det har sannolikt släppts än bättre varianter de senaste två åren.

Av loevet

Pillars of Eternity gratis i Epic Games Store!

Det här är en riktigt smaskig gratistitel att hämta hem. För er som inte känner till Pillars of the Eternity är det ett isometriskt rollspel, i samma anda som Baldur's Gate, Planescape Torment och Icewind Dale. Striderna sker i realtid men med möjlighet att pausa för strategiska beslut. Det är stort, snyggt, uppslukande och har en intressant berättelse. Det som bjuds på här är dessutom Definitive Edition med expansioner och ytterligare innehåll inkluderat. Om ni gillar den här typen av klassiska isometriska rollspel men ännu inte spanat in Pillars of Eternity är detta ett måste!

Länk: Spelet hos Epic Games Store

Utöver denna pärla är även rollspelet Tyranny gratis just nu, precis som Pillars of Eternity utvecklat av Obsidian Entertainment. Jag har själv inte spelat det, men som jag förstår det ska det också vara bra och värt att investera tid i. Jag lägger till det på den enorma skamhögen som kallas backloggen med den naiva ambitionen om att spela det "i framtiden när tid ges". Famous last words, för femtielfte gången.

Länk: Tyranny Gold Edition hos Epic Games Store

Av loevet
Skrivet av physicalist:

9/10
Gissade fel på Keanu Reeves Roll i spelet, försökte undvika spoiler hittills - och ett tag till, tills jag far tag i grafikkort som duger till spelets systemkrav (2022 alltså )

Håller med @Sidde annars, hade gärna sett några lite djupare referenser. Shadowrun fanns bara som felsvar i nån fråga t.ex.
Snowcrash då? Anyone? Ferris?

Den första halvan av quizet har ju ganska djuplodande och svåra frågor om man inte är expert på ämnet, och tanken är inte att bara experter ska få mer än två rätt här Men helt riktigt att det finns mycket mer att utforska i genren cyberpunk, och gör vi ett uppföljande quiz på ämnet i framtiden kan vi nörda ner oss ytterligare!

Av loevet
Skrivet av Yonie:

Älskar ändå gliringen till allas vår älskade VD för Activision-Blizzard.

Nu vet jag inte alls vad du menar

Av loevet
Skrivet av µiCro:

"5/10 Korrekta svar!
Halvbra jobbat! Du har okej koll på NAS och lagring."

Borde skicka en rättelse, men det gav mig ett litet skratt

För att komponera quizet snabbare kopierade jag ett tidigare. Det kan vara då att kaffet tog slut i eftermiddags 😀 Det ska vara fixat nu!

Av loevet
Skrivet av ggustavsson:

Då kanske man kan hoppas på att ultra efterföljaren till denna får raka kanter.
Men bra att vanliga S21 slipper tramset med edge..Har undvikit Samsungs flaggskepp i flera år nu PGA Edge

Visst ja blir väl scamsläpp med Enynos, så nix blir inget köp...

Rykten anger att Exynos 2100 ska hamna väldigt nära Snapdragon 888 sett till ren prestanda. Det återstår dock att se hur den blir sett till energieffektivitet och värmeutveckling.

Av loevet
Skrivet av edson:

Fin box! Men ska denna mastodontbox verkligen "avnjutas" på en Samsung TV med backbleeding modell L samt grå svärta? 😥

Den TV:n inhandlades för några år sedan när LG:s OLED:s var för dyra för den storleksklass jag var ute efter. Överlag levererar den riktigt fin bildupplevelse, och när regioner kan släckas ned blir svärtan ganska hygglig, men i mörka partier runt bildpanelens kanter bli den helt klart lidande Men halvsmålänningen i mig kan inte pensionera en bra TV som bara är några år gammal och överlag bra.