Inlägg

Inlägg som loevet har skrivit i forumet
Av loevet

Man bör också ha förmågan att utsätta kollegor för omänskliga hyss som bryter mot all tänkbar humanitet. Skämt åsido, att följa Calle är ett stort skägg att fylla!

Av loevet

De senaste dagarna har jag diggat loss till Crypta, ett brasilianskt band som formats efter sångerskan/basisten och trummisen lämnade tidigare bandet Nervosa. De släpper snart debutalbumet, och baserat på de tre tillgängliga singlarna har jag höga förhoppningar om stordåd i debuten! Trevligt nog levererar Nervosa med nya bandmedlemmar också bra musik, så win win för metalfans som diggar den här sortens metal.

Av loevet
Skrivet av anon2110:

Du verkar ha redan bestämt att detta sätt som Sweclockers drivs på är det optimala och det är helt okej. Jag brukar tänka att man inte ska skita där man äter. För då vet man inte om det är maten som luktar skit eller om det är skit man äter =P. Nåja. Det finns ju olika grader av helvetet, men det gäller att vara nyktert över vad man ger sig in på. @loevet för min del har tappat lite trovärdighet efter Samsung S21. Han såg inte helt bekväm heller med att göra det sponsrade reklaminlägget. Sweclockers tappar @laxpudding, vem är nästa att röra på sig? När profilerna försvinner en efter en.

Som jag skrev tidigare. Att inte ens ha bemöda sig att bemöta kritiken från Medierna i P1 eller vara med på TechBubbel visar att man innerst inne skäms lite för det man håller på med.

Jag kan inte uttala mig om medverkan i SR-reportaget eftersom det ägde rum efter jag slutade, men jag kan kommentera S21-videon. Där hade Samsung inget att säga till om innehållet, utöver att hela produktnamnet skulle sägas någon gång under videon, och att vi inte skulle visa konkurrerande produkter tillsammans med S21-telefonerna (vilket vi ändå inte gör i videos om en specifik produkt). Jag och Anton satte ihop en lista över saker vi tyckte vara värda att nämna i en videogenomgång av S21 Ultra, och vi belyste också aspekter med telefonen som kan vara besvärligt för vissa (inget minneskortsstöd eller frånvaron av laddaren, ingen mmWave i Sverige, etc). Vi nämner också i videon att vi bara haft telefonen i våra händer några timmar, och kan därför inte uttala oss om saker som batteritid (Exynos vs Snapdragon), kamerans prestanda, med mera.

Målet med videon var också att den skulle bli kortare och inte så "pratig" som SweC-videos kan bli, och vi försökte båda därför vara lite mer konkreta och mindre utsvävande för att nå en kortare speltid. Jag är ordbajsandets okrönta mästare och det var en utmaning att inte sväva iväg på allt för mycket detaljer, det kanske är det du reagerade på som att jag skulle vara obekväm? Obekväm med videons ämne var jag inte, däremot ovan vid att hålla mig kortfattad.

Av loevet
Skrivet av Mental:

Nu är det måndag! Din NDA borde vara lyft

Hur är första dagen utanför sweclockers varma famn?

Skrivet av NordhNet:

Jag gissar på att det är kyligare, ingen doft av våfflor (eller @kenneth) och en massa tentakler ”japansk kultur” ❤️❤️

Första dagen har varit fylld av massa ny information att lära sig, system och terminologi att bemästra och nya ansikten att försöka lägga på minnet Intensivt, men kul att lära sig något helt nytt så här på ålderns höst

Och jag blev igenkänd i lunchrummet! "Där är han, FZ-Lövet, jag har läst hans japanska texter länge". Det verkar inte vara många tungt tekniknördiga runtomkring mig (än i alla fall), men några spelnördar finns det åtminstone!

Av loevet

Åh vad roligt att höra! Förhoppningsvis lyckas vi bibehålla den goda standarden från tidigare år, eller till och med levla upp kanske Jag tackar och bockar, delade dina fina ord med Fulkulturkollegorna och de skickar sitt bugande och bockande också!

Av loevet
Skrivet av Yoshman:

Så FRA alltså, signalspaning är ju spännande

Vad du än är på väg, lycka till. Kommer sakna dina deep-dives!

Ja håll koll på internethistoriken din

Tack! Kommer sakna att skriva dem, och bolla tekniska aspekter med dig, och med din nya mission i livet skulle jag säkerligen få än mer saker att nörda loss med dig om!

Av loevet
Skrivet av cyklonen:

FRA bekräftat!

Haha, nej det är det inte, så mycket kan jag säga

Av loevet
Skrivet av bärplockaren:

Tråkigt att höra men alltid lika kul att läsa dina artiklar och input om saker och ting, framför allt vid Stadia lanseringen.

Hur som helst lycka till med vad du än tar dig för!

Kul att det uppskattades! Ja mitt mål var att ge en omfattande och saklig genomgång av Stadia, som trots alla kritiker ändå representerade det första steget i en ny typ av spelplattform. Det är mycket roligare att diskutera fördelar och nackdelar med något nytt och spännande, än att kritisera det för att det är något annat än det etablerade. Tack för delaktigheten i diskussionerna!

Av loevet
Skrivet av anon5930:

Nej, riktigt trist men förståeligt att man vill prova något annat samtidigt! Lätt min favoritskribent och den enda jag brukar försöka läsa det du publicerat. Gillade skarpt när du var på 99Mac, sen när ni började köra Podcasts och de avsnitten du var med.

Hoppas du trivs bra med din nya inriktning. Aktuellt med någon form av podcast framöver?

Fantastiskt trevliga ord, och jag har också uppskattat våra diskussioner, i artikelkommentarer såväl som JRPG-trådar Precis som @Gorian nämner fortsätter jag podda som aldrig förr med Fulkultur, där har vi redan spelat in 2021 års första avsnitt och har fler planerade redan. Poddar om teknik är jag inte inblandad i för närvarande, men det händer att vi diskuterar teknik som en del av de fulkulturella diskussionerna. Exempelvis avsnittet om VR. Där får du gärna lyssna och tycka till!

Av loevet
Skrivet av Lagers:

Vad synd att du ska sluta, helt klart! Hoppas verkligen att det kommer gå bra med nya jobbet. Får man fråga vad det är för bransch du byter till?

Blir svårt att ersätta dig som har jobbat så hårt med alla nyheter och artiklar genom åren.

Tackar och bockar för de vänliga orden, det värmer! Jag vet dessvärre inte hur mycket om det nya jobbet jag får säga än (börjar på måndag), men när jag väl vet ska jag dela med mig av så mycket jag kan. Men jag försvinner som sagt inte från forumet

Av loevet
Skrivet av roxkz:

Tack för alla välskrivna artiklar och tiden som varit, är dagligen inne och läser det du skriver! Verkar hända mycket hos Swec för tillfället.

Lycka till med din nästa fas i arbetslivet! Level-up!

Level-up indeed! Kul att läsa, hoppas mina alster har varit givande och kittlat din tekniknördiga ådra under åren, det har det gjort för min del!

Av loevet
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Mycket förändringar senaste året på Swecs redaktion/skribenter.
Inte alltid dåligt så ser fram emot vad som sker framöver.

Tack för alla härliga nyheter med mera och lycka till på din nya tjänst, vad det nu kan vara.

Ja visst är det så, men det är skribenter med många år i branschen och många år här på SweC, jag ser fram emot att se vad ett nytt gäng kan åstadkomma för storverk här. Tack själv för de peppande orden! 👌

Av loevet

Funny cause it's ... tar och censurerar den där.

Av loevet
Skrivet av trickeh2k:

Oj, trist! Men kul för dig så klart! Önskar dig stort lycka till, må kaffekannan alltid vara välfylld på din nya arbetsplats!

Det finns (mig veterligen) ingen Calle på den nya arbetsplatsen, så jag ska nog klara mig utan kaffeattentat. Men å andra sidan, det finns ingen annan arbetsplats som har en Calle. Tur är väl det, annars hade den stora koffeinrevolten lamslagit vårt land vid det här laget

Av loevet

Lövet avlövar sig från journalistiken

Vänner, det är dags för mig att lämna SweClockers grönbete och bege mig ut på helt andra äventyr. Efter femton år i teknik- och speljournalistikens tjänst har jag fått för mig att testa på ett helt annat yrke, och påbörjar det äventyret redan nästa vecka.

Det innebär att det här är sista veckan ni kan läsa nyheter där jag på olika sätt försöker kuppa in skärmdumpar från japanska rollspel på alla tänkbara vis Men att jag inte är en del av redaktionen innebär inte att jag kommer kunna hålla mig borta från att skriva om och kommentera på allt som berör japanska ting, spelutveckling, open source och spelkonsoler. Ni har inte hört det sista från mig!

Vill passa på att rikta ett tack till alla jag tjötat med här, i forumtrådar, på egna och andra artiklar, och positiv såväl som konstruktiv kritik på mina alster. Det har varit grymt kul, och vi lär säkerligen synas igen även IRL på framtida träffar när pandemisituationen är ett minne blott.

Väl mött alla SweC:are!

https://i.pinimg.com/564x/f8/40/69/f8406930ebb18563175d39079908b...

Av loevet
Skrivet av pv2b:

Hela den här storyn har ju fler frågetecken än svar känns det som.

- Varför går det inte att använda hela 120 MHz?
- Varför går det inte att använda bara 80 MHz?
- Varför är 100 MHz optimalt?
- Varför säljer man i block om endast 80 MHz om det inte går att använda?
- Varför skickar Tele2 ut den här sortens story till att börja med?

Det hela är för mig totalt obegripligt, och utan att fatta någonting känns känns detta just nu bara som en massa chefer på telekombolagen som snackar skit.

Ser fram emot en artikel som faktiskt reder ut vad det är som faktiskt pågår och vad de faktiska tekniska begränsningarna är på riktigt.

Telia svarade på våra frågor om konkurrenternas påståenden i den här artikeln.

Av loevet
Skrivet av Anders Andersson:

Hur bra fungerar Samsung Dex?
Skulle vara intressant med en recension/visning av den funktionaliteten, förstår att det är svårt att klämma in något sådant i en sådan här kortare artikel.

Jag har inte testat det på S21, men när jag testat det med tidigare års S-telefoner (och plattan Tab S6) fungerade det imponerande bra i de appar som stöder det. Moderna Dex-versioner kan blåsa upp gränssnittet även i appar som inte stöder det, men det fungerar inte i alla. Vissa appar fungerar inte alls och vissa får funktions- och gränssnittsbuggar. Men jag skulle definitivt klassa det som en användbar funktion för den som har en skärm tillgänglig och vill komma åt bättre produktivitet.

Av loevet
Skrivet av Shudnawz:

Tror vi det finns en chans att "gamla" S20 Ultra får en uppdatering så den också får lite bättre stabilitet i 100x-läget? Eller pallar inte CPUn med det?

Also, måste påpeka att även min S20 Ultra saknar 3.5mm-uttag, så det är inget nytt för just S21 Ultra.

Samsung har inte sagt något om det, men jag misstänker att det till viss del är beroende av AI-beräkningarna i NPU-delen i Exynos 2100/Snapdragon 888 som tar det största prestandamässiga steget framåt jämfört med föregångarna. Samsung skulle dock säkert kunna införa förbättringar, men när den funktionen är ett av säljargumenten för de nya telefonerna minskar sannolikheten för att de ska förbättra äldre telefoner. De har dock introducerat funktionsnytt i äldre telefoner när de funnits ute i de nya telefonerna ett tag, så helt omöjligt är det inte!

Ja precis, som vi är inne på är det inget nytt för Galaxy S-telefonerna, men många reagerade ändå negativt över att det inte finns i S21-serien. En 3,5 mm-port är i det närmaste utrotningshotad på dagens telefonmarknad. Jag har enbart använt trådlösa hörlurar de senaste åren så för mig är det inte ett problem.

Av loevet
Skrivet av rymdriddaren:

Heter den verkligen Ulta 5G och inte bara Ultra, för om alla S21 modeller har 5G så är ju 5G i namnet helt redundant och får Ultra att låta ännu mer desperat än om det bara heter Ultra.

Ja och det är Samsung inte ensamma om, flera Android-aktörer slänger med 5G i produktnamnet för att lyfta fram det som en nyhet. Min gissning är att det kommer vara så med 2021 års flaggskepp, och under nästa år behövs det inte för att 5G är en given funktion i alla nya telefoner. Även nästan samtliga mellanklass-kretsar i år har 5G, så man kan nog inte vända sig om under 2022 utan att välta en 5G-telefon.

Av loevet
Skrivet av anon56869:

Blev inte helt klok på kamera speccsen.
10mpixel 100x zoom?
Vad menas med det? Kan knappast tänka mig att det är en kamerasensor med en fast lins som ger 100x förstorning

Som vi är inne på i videon handlar både 30x och 100x zoom om digital sådan, det vill säga att kameramjukvaran förstorar bilden som den optiska zoomen levererar. Medan 30x använder 3x och 10x optisk zoom för att ge en så bra digital förstoring som möjligt är 100x helt enkelt en väldigt stor förstoring av bilden i realtid, och Samsung menar att stabiliteten i den 100x förstorade bilden har förbättrats med hjälp av AI.

Under det väldigt kortfattade testandet jag hann med upptäckte jag inte en väsentlig skillnad i hur 100x-upplevelsen var jämfört med S20 Ultra, men den som använde den funktionen mycket kan säkert märka av större skillnader.