Inlägg

Inlägg som ebackman har skrivit i forumet
Av ebackman

1. Witcher 3
2. Divinity original sin-spelen
3. Diablo 3 (kom igen nu d4....)

Avskyr är väl att ta i lite, men competetive multiplayer-spel har jag börjat dra mig ifrån. När tiden inte finns, så känns det ganska hopplöst att försöka hänga med i rankerna.

Av ebackman
Skrivet av wixia:

@CyberVillain: Du är säkert en jätteduktig programmerare men du behöver onekligen jobba på din attityd mot andra människor. Du framstår som en ganska otrevlig typ och snudd på osympatisk när du skrattar rakt ut åt folks åsikter, tycker att det borde vara dödsstraff på vissa typer av kommentarer och skriver rakt ut till en annan människa att hen borde få sparken. Jag hoppas för din egen skull att du inte behandlar dina kollegor på samma vis.

Med den attityden så sitter han nog ensam helt utan arbetskamrater.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ebackman

Om matte är så jobbigt så kanske inte mjukvaruutvecklare är något för dig. Utbildningarna är somsagt gjorda för att förbereda dig inför något du ska göra resten av arbetslivet...

Skickades från m.sweclockers.com

Av ebackman
Skrivet av oqvist:

Synd det är EA. Finns de loot crates och annan skit?

Early access, inte electronic arts

Skickades från m.sweclockers.com

Av ebackman
Skrivet av ClintBeastwood:

Jag har två frågor angående kabel/adapter
1) mitt grafikkort har bara en hdmi-utgång. Finns det något välbeprövat sätt att fixa det nu? Jag vill ha ljud via Tvn och helst ljud via headsetet. I andrahand endast ljud via TVn. Är så jobbigt att kravla bakom datorn och byta.
2) finns det någon USB hub som man kan koppla in headsetet, mus, ratt och pedaler i utan att få en sämre upplevelse? Jag antar att när allting används samtidigt så kan det bli svettigt för en hub?

Skickades från m.sweclockers.com

Tv:n via adapter verkar vara enda sättet. Lärde mig den hårda vägen, riftens hdmi-port var för trång och förstörde grafikkortets enda hdmi-port. Adapters och rift verkar i många fall inte fungera. Så det blev nytt grafikkort för min del.

Av ebackman

Du kanske inte alltid behöver ett returvärde som resultat?
Reboot () är ju ett exempel. Även om det ofta är snyggare att köra med returvärden för att kunna hantera fel, loggning osv.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ebackman
Skrivet av N3P:

Jag är en av de som drabbats. Bara under detta år har tre försändelser helt försvunnit efter de anlänt till Sverige. Det är rejält jobbigt att åtgärda detta och PostNord slår bara ifrån sig. Det blir snabbt ansträngda kontakter med avsändaren som måste göra reklamationer. Alla kontakter med PostNord är bortkastad tid, personerna som har ansvar för konsumentkontakter skickar enbart standardsvar och svarar inte ens på det man skrivit. De sköter inte sitt jobb. Någon jobbmoral existerar inte överhuvudtaget!

Som privatperson så har jag under året fått flera brev ett par veckor efter utskick. Jag har fått påminnelse och inkassokrav samma dag, påminnelsen över en månad gammal, inkassot en och en halv vecka försenad. Brev som skickats till mig innehållande känslig information har inte kommit fram över huvud taget, vilket har ställt till enormt mycket problem privat.

Så, några 99.9 procent kan du nog avskriva. Om jag drabbats såhär, hur ser det då ut i övrig?

Fan, läser folk överhuvudtaget eller? Jag tog 99.9 procent ur RÖVEN. Detta för att visa en poäng: att så lite som 0.01 procent fel blir 15k paket i det stora hela, dvs att de fortfarande kan ha ganska höga procent rätt, men att endå många drabbas. (och de som drabbas är självklart de mest högljudda).

Eftersom det satt folk i tråden och tyckte att det var konstigt att de själva inte drabbas av hemska postnord när de själva får ett brev levererat i halvåret.

Om det sedan är 99.9, 98, 95 eller 85% vet jag inte ,och jag bryr mig inte heller.

Men om man tar nordens statistik på "142Miljoner paket" om året som exempel. Så är 1% fel 1,42Miljoner paket. Ser du var jag vill komma?

Av ebackman

Någon som kan rekommendera en router för 1k~?

Av ebackman

Lite besviken på utbudet av 1080/1080ti. Men köpte endå 1080ti-kortet från cdon. Hoppas att det levererar.

Av ebackman
Skrivet av Akerhage:

...

Av ebackman
Skrivet av Akerhage:

Och massa erbjudanden försvinner eller dras tillbaks?

Han sa ju att de kommit upp "för tidigt". så lugn, så är de nog tillbaka ikväll.

Av ebackman

Känns som att elgiganten är fel ja? PS4-spel för 599 är väl inga direkta "Rea-priser"?

Av ebackman
Skrivet av Kevlarheart:

Om någon ser en razer extended musmatta på rea, hojta gärna till!

har inte komplett en, eller är det inte vad du syftade på?

här

Av ebackman
Skrivet av BasseBaba:

Absolut, problemet är att i postnords fall är det inr 99.9%.

Mitt paket som skulle kommit i fredags har nu ”sorterats fel” och körts till ett postombud som ligger i en annan stad. Jävla haschtomtar!
Då fick dom inte ens paketet därifrån igår utan det hämtas tidigast idag och förväntas komma ons/tors. Nästan en vecka sent.

Jag har väl fått runt 30 paket via PostNord i år och skulle säga att det varit någon typ av problem eller förseningar med runt 50%.

Meningen med mitt inlägg var följande: Eftersom det görs MÅNGA leveranser, så är en väldigt liten andel fel ganska många paket. Även om det är många drabbade i det stora hela, så är det en försvinnande liten del av alla paket som blir fel.

99.9 procent var somsagt taget ur röven, för att göra en uträkning, eftersom folk sitter här som fågelholkar och undrar varför de aldrig drabbas av postnord, då de verkar tro att det blir problem med 50% av leveranserna.

Men jag kan lova dig att det är ett litet antal fel sett i procent, även om en högljudd minoritet som t.ex. du. vill få det att se ut som mer.

Av ebackman

@kozmos: kopierat rakt av från deras hemsida.

Av ebackman
Skrivet av Megacrash:

Undra om det beror på vilken region man bor i om man blir drabbad eller ej.

Förstår inte folk att post nord skickar ett ganska stort antal brev och paket? Närmare bestämt "Under 2016 levererade PostNord 5 miljarder brev och försändelser, 142 miljoner paket till Nordens 25 miljoner invånare och två miljoner företag.".

Kör paketen som ett exempel från ovan: Har vi 142 miljoner paket och postnord gör rätt i 99.99 procent av fallen så är det endå 14000paket som går fel. Och som vi alla vet, är de mest högljudda de som är missnöjda. De 99.99 procenten som fått sina paket skiter lite i vilket.

Av ebackman
Skrivet av s0sdaf:

Mja, eller det är iallafall tanken. Kan inte direkt säga det om min Xbox One. Världens drygaste process under första uppstarten där systemet måste uppdateras (även om du bara tänker använda den offline), skapas/loggas in på Microsoft-konton (krävs också även om du bara vill köra offline, om du vill kunna spara), vilket dessutom måste upprepas lika många gånger som antalet handkontroller du tänkt ansluta. Å när man väl pinat sig igenom det måste man sitta och vänta på att spelen ska installeras, samt uppdateras i hundra år.

Sen kommer det en jädra systemuppdatering stup i kvarten som lätt kan sluka upp en halvtimma innan du får använda din konsol.

Ja juste, och så är den rätt buggig också. Har stött på säkert 10 olika oförklarliga felmeddelanden här och var som jag inte kunnat lösa, en del av dom har försvunnit till slut efter 5-6 systemuppdateringar till.

I jämförelse med en dator så "bara fungerar det". Om du inte optimerat datorn för att vara just ett "mediacenter" med all skit du kan tänka dig trådlöst. Annars blir det ett jävla spring fram och tillbaka eller byten mellan mus tangentbord och dosan. Utöver det problem att få dosan att fungera, trots steams bra stöd för t.ex ps4-dosan. Kan man inte styra muspekaren så att man tvingas sitta med mus tangentbord och dosa samt att spelen visar xbox-knapparna eller buggar ur.

PC i all ära, ja det är snyggare osv osv. Men i användarvänlighetssynpunkt? Jag måste göra något jävligt fel.

Av ebackman

Härligt att folk kan läsa! TS har skrivit att han har en PC, testat att koppla in den via hdmi, men inte är nöjd med "hur det bara fungerar".
Har samma problem själv, därför föredrar jag att lira på ps4:an då "det bara fungerar", även om jag har en dator som piskar skiten ur mitt gamla ps4 sett till råprestanda. Irriterande att behöva springa mellan tv:n och datorn för att inget går att styra med dosan osv osv.

PC-masterrace-mentaliteten i denna tråden är fan löjlig, trodde sweclockers var bättre. Folk med användarnamn som hintar att de är i övre 20års-åldern. Väx upp.

Av ebackman
Skrivet av pi:

Förlåt, men hur får man tag i en 50% kod?

Ta en redan existerande kod. t.ex: ktfabbt
byt ut tre bokstäver i koden ovan och lägg in där du kan lägga till rabattkoder i kassan. Får du ingen/sämre rabatt än du önskar, byt ut ett par bokstäver och testa igen.

Av ebackman

Smart-leds, chromecast/mi box. Även sjukt billiga komponenter för den som är intresserad av lite hemmabyggen (µ-kontrollers alltså).