Inlägg

Inlägg som Nikodemous har skrivit i forumet
Av Nikodemous

Samarbetet mellan olika svenska organisationer och enskilda spelare "Swedish Umbrella" fyllde 4 år i torsdags, vilket firades på gemensam partybåt 890 jump med medlemmar från diverse organisationer. En varning för magstarkt innehåll i videon, då det innehåller intagande av virtuell alkohol och nakenchock i spa-avdelning ^_^

https://imgur.com/XhcjP0Z.png

Tack till deltagare från organisationerna Swetrust, Swecon, Blackguard, Reavers och många fler

Av Nikodemous

https://store.steampowered.com/app/108600/Project_Zomboid/

Nu är spel på rea (33%) ifall nån oinvigd vill testa på liret 🙂

Av Nikodemous
Skrivet av Xverminator:

Borde det inte gå att lägga över mer Ray Tracing på CPU, alltså att implementera det i hårdvaran?

Min CPU används typ bara 35% i spel i snitt (extremt sällan jag kommer upp över 50%). Har rätt mycket kraft till godo som hade kunnat användas till annat.

Borde gå att göra mer samspel mellan cpu och grafikkort.

Japp. Jag väntar fortfarande på att AMD:s Smart Access Memory (SAM) skall ge mer fps i spel, men det är hugget som stucket om jag har funktionen påslagen eller ej 😐

Av Nikodemous
Skrivet av Kilroy:

Du vet inte vad du pratar om, det under du väl själv?

Ja asså, nu känns det som om vi är inne på flashback. Jag tycker vi drar ett streck här för alls bästa 🙂

Av Nikodemous
Skrivet av Kilroy:

Men då förstår du inte vad du pratar om.

På vilket sätt tror du att elektromagnetisk strålning orsakar cancer?

Elektromagnetisk strålning orsakar cancer genom att slå ut elektroner ifrån sina banor, men det är bara joniserande strålning som kan det. Icke-joniserande strålning har för låg energi för att påverka elektroner, och därmed atomer och molekyler, på det viset.

Ultraviolett, Röntgen och Gamma-strålning orsakar cancer.
Synligt ljus, infrarött, mikrovågor och radiovågor gör det INTE.

Hur joniserande och icke-joniserande strålning funkar har vi vetat om sedan Einstein lade fram sina teorier 1905, och fick senare nobelpriset för 1921 då det bevisats experimentellt åtskilliga gånger. Sen har vi 100 år av ytterligare forskning på området som bekräftat det hela gång på gång.

Om du tror att strålning bidrar till cancer-risk, din kropp sänder ut ca 1000 watt strålning konsant. Tror du att strålningen från en människokropp ökar cancer risken? Det är ungefär 10 000 gånger mer energi än en mobiltelefons radiostrålning.

Om inte, varför tror du mobilens strålning är farligare än människokroppens strålning?

Vi vänder på frågan istället. Ifall det är som du säger; varför behövde det då göras en forskning/mätning på mobiltelefoner?
Jag skulle säga att forskarna vet med sig att vi människor vet väldigt lite och tar inget förgivet innan motsatsen är bevisad. Förr trodde man att jorden var platt, och de hade ju rätt i sak tills motsatsen var bevisad. På 90-talet hade vi nyckelhålmärkta matvaror som var fulla av socker eftersom det endast var fettet som var farligt. De hade också rätt tills motsatsen var bevisad. När jag är på ett närliggande kärnkraftverk och jobbar, så är de flesta som jobbar där, väldigt snabba när de går under dessa starkströmskablarna från transformatorn. Det finns ingen forskning som tyder på att det är farligt med dessa kablar... idag, men varför ta risken?

Av Nikodemous
Skrivet av Sarato:

Det stämmer inte. Man visste redan på 40-talet att det var farligt:
https://tobaccocontrol.bmj.com/content/11/suppl_1/i110

Och på 90-talet hade man stenkoll på att det var cancerframkallande.

Kanske är det detta du hänvisar till?

"
Redan på 1940-talet hade forskare i Nazityskland upptäckt att nikotin kunde orsaka hjärtsjukdomar och lungcancer, men den forskningen försvann med regimen. Amerikanska och brittiska resultat från 1950-talet fick betydligt större genomslag och brukar betraktas som de första som visade på sambandet. Ändå dröjde det ända till 1971 innan forskningsresultaten togs på allvar i medierna. Då berättade nyhetspresentatörer i USA för första gången om tobakens faror utan att samtidigt själva röka i studion.

Del 7 av SVTs dokumentärserie om historiens bästa lögner heter “Cigaretter är inte beroendeframkallande”. Sammanfattning: 1953 förenades de största tobaksbolagen i en konspiration för att dölja hälsoriskerna med rökning så länge som möjligt, en lögn de lyckades hålla vid liv fram till slutet av 1900-talet genom köpta forskare och aggressiva marknadsföringskampanjer.

1994 svor de 7 ledarna för USAs mäktigaste tobaksbolag i utskottsförhör att nikotin inte är beroendeframkallande. Sen vittnade visselblåsande avhoppade forskare, och den stora lögnen började avslöjas."

Om vi nån gång bör lära oss av historien, så är detta fallet verkligen intressant. Man bör tex aldrig lita på några forskare som får betalt av en av parterna för att på så vis riskera en vinkling av det resultat man får ut. Kan nån tjäna på det, så kan vissa gå över lik för att få ta del utav stor stor del av kakan som möjligt. Detta är dock väldigt offtopic 😅

Med det sagt så säger jag inte att detta med mobiler har en sådan koppling. Om jag får spekulera fritt så tror inte jag heller att mobilen ENSKILT kan få folk att få cancer. Däremot om vi tar med alla andra grejerna i samhället så tror jag definitivt att den samlade strålningen bidrar till cancer (och då pratar jag själv väldigt ofta i mobilen med -och utan bluetooth utan att ens försöka skydda mig. Men jag iaf om att det finns en potentiell risk).

Av Nikodemous
Skrivet av Kilroy:

Alltså, radiovågor, mikrovågor, infrarött och synligt ljus är ej cancerframkallande.

Inget är definitivt innan motsatsen bevisats. Det är här jag menar att man har för lite på fötterna eftersom dessa element finns runtomkring dessa testdeltagarna. Rökning var ju inte farligt innan mitten av 90-talet eftersom det inte heller gick å bevisa. Det är kanske ofarligt med de saker du listat ovanför, men ingen vet innan man isolerat de olika elementen för att förstå varför vi får cancer i samhället.

Av Nikodemous

Att göra skillnad på folk beroende på ifall de använder mobiler eller ej känns rätt så meningslöst då vi har saker i vår närhet som ger astronomiska mängder med elektromagnetism såsom att stå under högspänningskablar. För att göra rättvisa av studien så måste dessa element tas bort för att sedan se hur mycket mobilen påverkar. Detta testet är ju lite som att mäta strålningsdosen ifrån gamla rördelar från ringhals, då dessa är placerade i området vid thernobyl 😂

Nä, däremot skulle ett test som visar på ifall elektromagnetism är cancerframkallande eller ej. DET skulle faktiskt vara en forskning som skulle kunna leda till vettiga duskussioner.

Av Nikodemous

Nu har vi även slängt upp en coop-server där vi flummar omkring. Även om spelen inte har särskilt mycket gemensamt, så drar jag ändå vissa paralleller med sea of thieves, där det kanske inte finns något särskilt endgame, utan där spelet skiner som bäst i de situationer som grupper försätter sig i.

Igår tex så fick vi den geniala idén att barakera oss inne i ett garage Mee ett par bilar och släpvagn jämte motorvägen. Det tog inte lång tid innan 10-15 zombies forcerade garageporten och rushade ihjäl oss då det samtidigt rasade in zombies från vår andra flyktväg. Dog vi? Jajjemensan! Var det roligt ändå? Jajjemensan 😆

Av Nikodemous

Inatt skrevs historia då en spelare hoppade ifrån stanton till pyro helt sömlöst mellan servrarna. Detta är definitivt värt å fira 🥳

Av Nikodemous

Men den stora frågan som vanligt; klarar den crysis? 😉

Av Nikodemous
Skrivet av CrispVanDahl:

Det är potentiellt en idé att göra ett separat test för det spelet när det lanseras skarpt.
Pre-release titlar är generellt en dålig idé att stoppa in i ett index eller svit då siffrorna blir inaktuella så fort det uppdateras.

Detalj nummer två är att ska en titel kunna användas för att jämföra olika grafikkort på ett tillförlitligt vis bör resultats vara möjliga att återskapa flera gånger med samma resultat. I ett fall där det finns fler variabler än vilket grafikkort som används är eventuella diskrepanser svåra att dra slutsatser om.

Kortfattat vi vill i vår testsvit ha så mycket kontroll som som möjligt över testmiljön så att datan enkelt går att analysera.

Med det sagt lär vi kika på Star Citizen när det är färdigt.

Ja, då får vi som fortsättningsvis lirar star citizen förlita oss på utländska källor i några år till när det kommer till gpuer, för innan dess lär inte star citizen släppas. Spelet är såpass utvecklat idag så det är spelbart, vilket paradoxalt nog är lite tråkigt eftersom speltesterna haltar efter . Det är svårt att göra en vettig bedömning vilket av dessa spel ni testar, som nyttjar liknande prestanda i star citizen.

Skrivet av Kibbo:

Det ska också tilläggas att det har länge varit känt i Star Citizen communityn att spelet flaskar stenhårt på CPU-fronten så länge du har ett hyffsat modernt grafikkort (kort från ~2018 och framåt), minst 32GB RAM och kör spelet på en SSD.

Yes så e det. Men det gör är grym skillnad om du har ett starkare grafikkort ifall du har en stark cpu. Nu e ju frågan om tex ett 7900XTX eller ett 4090TI ger mest fps då det skiljer sig vilken cpu och moderkort folk har som lägger upp de olika testen. Jag får ju försöka konvertera dessa testen så gott jag kan nu när jag skall köpa GPU, men jag tror faktiskt star citizen är i en särklass då spelet kräver såpass mycket och således kan sweclockers test bara ge en klenare fingervisning inom just det spelet och GPU. Det är också därför jag skulle vilja sett ett test just på det spelet.

Av Nikodemous

Även om spelet inte är släppt än, så saknar jag spelet star citizen i listan. Även om servrarna går på knäna och att även det påverkar fps:en, så är vi många i kommunityt som försöker förstå oss på vilket kort som ger bäst fps i de olika upplösningarna. Mitt gamla RX5700 klarar de flesta spelen i 1440p med vettig fps, men star citizen spelar i en helt annan kategori och frågan är vart gränsen går vilken gpu man behöver ha för att få en trevlig upplevelse i 1080p, 1440p 4k osv. Själv märker jag tex en skillnad på ungefär 7-8 fps mellan 1080p och 1440p, men jag inget att jämföra med nu när jag går i tankarna att uppgradera.

Av Nikodemous

I detta eventet skulle vi från organisationen SWECON fokusera på att utföra salvage med vultures, som i sin tur skulle lasta över sina lådor till en caterpillar. Vi hade lite otur då en 30K inträffade 1 timme in, så det ni ser är ungefär 1 timmes arbete från stationen och tillbaka. Annars var planen att fylla större delen av caterpillern.

Det som inte framgår, är att vi är 28 stycken spelare på samma server från tre helt olika discord-servrar där mindre grupper gör olika saker. Vi har däremot kommunikation mellan de olika grupperna/organisationerna via Simple radio standalone (SRS) i vanlig ordning ifall någon svensk inom det svenska communityt Swedish umbrella skulle behöva hjälp av de andra grupperna.

Av Nikodemous

Sitter på ett RX5700 kort. Skulle vara nice om denna funktion även kommer till 5000-serien då det tex ger en reell prestandaboost i tex star citizen . Det står på flera ställen att bland annat RX5700XT kommer få detta, men inget datum vad jag kan se. Nån som vet mer om saken?

Av Nikodemous

Skall till lund imorgon på lunch och släktkalas. Kan köpa på plats för 1500 kr, men då måste det hämtas innan lunch.

Av Nikodemous

Freeflight fram till 15 februari om ni vill lura in nån i fördärvet 😆

Om man använder nåns referral-code i samband med skapadet av kontot OCH skulle få för sig att också köpa spelet innan den 25 februari så ingår en drake dragonfly och röd armor med tillhörande hagelbrakare.

Av Nikodemous
Skrivet av medbor:

Hellre äga än att hyra, svårt att se att spelabbonemang någonsin kommer vara något för mig

Ställer samma fråga till dej: läste du min text? Alltså om du i mitt scenario, har disney+ för att du eller familjen använder det för filmer och serier, å så plötsligt ingår hela epics spelbibliotek automatiskt eftersom du har disney+. Skulle du då fortfarande köpa spelet på steam trots att du kommer åt spelet via disney+ helt utan extra kostnad? Jag kommer alltså inte stänga av disney+ oavsett lösning. I min värld så skulle denna lösning bespara mig många spelköp i framtiden, och det skulle vara ett incitament för framtida kunder att skaffa sig ett disney+-konto framför tex HBO MAX, även om de olika streamingsiterna har olika utbud. Med denna kombo så skulle både disney och epic kunna erbjuda något de andra streaming/spelplattformarna inte kan, dvs båda 2 för en billigare peng.

Notera det att jag har 99.9% av mina spel på steam och tycker om plattformen. Med det sagt så är det inte svårt att tänka att detta kan bli en giftig kombo för konkurrenterna.

Av Nikodemous
Skrivet av Defender:

Personligen betalar jag hellre mer på steam för jag tycker den plattformen är hästlängder bättre än någon annan.
Valve behöver knappast vara oroliga för nån annan plattform.
Dessutom är dom privatägda så inga tjatiga aktiägare.

Så i mitt scenari där du har en betaltjänst i form av disney och där vi leker med tanken att hela epics bibliotek ingår, så betalar du hellre extra för spelen på ytterligare en tjänst fastän du har tillgång till dom helt gratis pga ditt streaming-abonnemang? Läste du mitt inlägg, eller gillar du steam såpass mycket att du kan tänka dig att betala för spelen även om de ingår i en tjänst du redan betalar för?

Nu menar jag inte att just du har ett abonnemang hos disney, men vi är många barnfamiljer här som redan betalar för streamingtjänsten. Om då barnen kommer å tjatar om att de vill köpa diverse spel och hela epics sortimentet redan ingår via disney så undrar jag hur många som är sugna på å betala extra för samma spel som de redan får tillgång till via tjänsten. Lägg därtill lågkonjunkturen och inflationen som råder där många sparar in på det som går. Detta är som sagt bara ett scenario, men jag har svårt å tro att inte redan denna tanke har slagit disney och epic när disney gick in med pengarna.

Av Nikodemous
Skrivet av Dizzö:

Sjukt bra. Epic kämpar för bra saker och viktigt att det finns alternativ till Steam som i princip nästan är ett monopol redan.

Jag kör steam i regel som standard även om jag har ett konto på epic. Med det sagt så har jag även disney+ för familjens streamingsbehov. Ponera att epic och disney inför att du får tillgång till epics bibliotek sålänge du har abonnemanget igång hos disney. Varför skulle jag då köpa ett enda spel hos steam längre? Jag skulle vara väldigt orolig på steams sida efter denna affären iaf.