Inlägg

Inlägg som Nikodemous har skrivit i forumet
Av Nikodemous
Skrivet av Baxtex:

Bah 40 kr per person. Tycker det är mycket för det lilla jag använder det. Finns ju nån version på XDA som plockar bort reklamen. Men gäller ju bara android vad jag vet. 🤔

XDA?

Av Nikodemous
Skrivet av Goedendag:

Priset på hårddiskar har gått ner över tid för de som vill lagra filer lokalt

Kombinationen med billiga hårdiskar och stigande priser på bland annat streamingtjänster är en riktigt giftig cocktail. Vi lär se tillbakarullande tränder a la 2010 inom nåt år ett två.

Av Nikodemous
Skrivet av Cenorida:

Hur ofta är det som priser faktiskt går ner? Även historisk sett. Om man tar hänsyn till penningvärde så är säkert Spotify billigare efter en prishöjning, än vad man betalade när Spotify lanserade.

Se på datormarknaden. Köpte min p120 med 15 tums skärm för 18800 kr -95. Idag får du fortfarande en vettig dator för samma summa, å då är inte en svensk krona i närheten av det värde den hade 1995. Således har datorkomponenter sjunkit i värde.

Av Nikodemous

https://imgur.com/dUWEqVU.jpg

Då har vi sjösatt den första Svenska neutrala Star citizen-Radiostationen med namnet Intercom 17!
Den sänder på en SRS-server (simple radio standalone) där flera olika organisationer och enskilda frilansare från olika discords har tillgång till. Tanken med att sända på SRS har att göra med att alla skall komma åt den oavsett plattform. Dessutom kan man samtidigt kommunicera med alla andra som finns på servern på samma gång!

Just nu sänder den bara musik, men allteftersom så kommer vi sända repotage, intervjuer mm under vissa planerade tider.
Ifall någon här har intresse av journalistik, eller vill skapa sändningsmatrial så är det bara att säga till

Av Nikodemous

Svt ingår i skatten. Nåväl, det får duga för den fattige 😄

Av Nikodemous

Då var det en ny freeflight som pågår till den 17 juli 😀

Av Nikodemous

I detta fallet så skulle jag vilja veta om det även gäller 3000-serien. Ifall 3000-serien inte rörs, så har detta inte med valutan att göra, utan snarare att nvidia vill påvisa hurpass "billiga" 3000-serien är i jämförelse med 4000-serien för att på så vis sälja slut 3000-lagret.

Av Nikodemous

Skippa nivå-rabatterna och sänk generellt priserna för alla istället,oavsett om du är trogen kund eller ej. Nivåerna kan ge andra saker istället.

Av Nikodemous
Skrivet av Aleshi:

Kräver Windows 10. :/

Gött. Sicken tur att jag inte uppgraderat 😎

Av Nikodemous

Haha, det kanske blir lite dyrare i början, men sedan kommer priserna sjunka ännu mer eftersom väldigt få köper nåt just nu. Paradoxalt så känns denna artikeln som att media går säljarnas ärenden eftersom artikeln i sig kan få vissa att "passa på" innan det blir dyrare. Inte för att artikeln i sig var menat så, men ni fattar.

Ha is i magen allihopa så får ni billigare grejer fram emot hösten, det är mitt stalltips 😉

Av Nikodemous
Skrivet av Dunder:

Prioriterar man ljudnivå över prestanda och byter till ett tystare kort, så har man ju de facto uppgraderat...

Skrivet av Edin1984:

Ja, tänker man i sådär så man kan ju köpa ett GTX 1060 och låtsas som att man har "uppgraderat" 😁 Enligt mig år det en nedgradering med ljudet som fördel bara...

Skrivet av Dunder:

Precis, poängen är att det är en subjektiv bedömning.

Sidograderat.
Slut på diskussionen 😉

Av Nikodemous

Vilken trevlig tråd!
Självklart har jag kvar allt mitt 80-talslego som har tagits över av mina barn. mycket rymdskepp är det som gäller, men även riddarlegot går varmt.
Var på Dreamhack i helgen. Blev positivt överraskad att Legot letat sig in även där. Träffade till och med en kändis inom legobyggandet ^^

https://imgur.com/fkZDZOk.jpg

https://imgur.com/m12WJgF.jpg

Av Nikodemous
Skrivet av Megaforce:

Tja alla förändringar inte till det bättre. Det vet de som brukade ha frysboxar i kalla utrymmen eftersom moderna fryxboxar måste ha minst 10 graders omgivningstemperatur för att fungera.

Nä så e det ju, men vi får ju hoppas att majoriteten av nya produkter/regler är till det bättre, annars e vi illa ute 😄

Av Nikodemous

Jag köpte en biljett till dreamhack via den länk som nån postade i fyndtråden (89 kr entrébiljett). Denna QR-kod funkade inte i kassan när jag skulle in idag. De var snälla och släppte in mig ändå, då menade på att strulet kan ligga i deras databas. Men tanken har ju slagit mig ifall dessa biljetter är legit eller ej? 🤔
Kudos till DH iaf.

Av Nikodemous
Skrivet av holo:

Nu minns jag inte, men slog inte den här skatten på alla varor oavsett om de hade farligakemikalier eller inte?

Ja e det så, så e det ju en väldigt dålig skatt 😄

Av Nikodemous
Skrivet av HappySatan:

Eftersom den här skatten är baserad på varans vikt och inte hur/när/var den producerats hjälper den inte ett dugg. Kanske tvingas den som egentligen vill köpa en lite dyrare svenskproducerad/ren produkt istället att välja en billigare/miljöfarlig skitprodukt från Kina istället på grund av skattepåslaget.

Nu är jag dåligt påläst, men handlade det inte en form av ytbehandling på kretskorten som inte var särskilt nyttig för varken oss eller naturen? Om det finns ett alternativ till detta som är miljövänligare, så skall givetvis denna varan vara billigare än den hälsofarliga. Lite som när vi gick från de miljöfarligare kylskåpen på 80-90-talet, utan för den sakens skull få en sämre produkt. Att tillverka miljövänliga produkter betyder ju inte att varan måste bli sämre så att säga. Om konsumenter slutar köpa dessa miljöfarliga varorna för att de blir för dyra, så blir företagen tvugna att anpassa sina varor så att de slipper skatten och således blir varan också billigare för konsument. Det blir alltså win-win för både företag och konsument i slutändan, men det måste finnas ett incitament för företaget att göra den kostsamma omställningen.

Av Nikodemous
Skrivet av ronz:

Har Sverige råd med sig själv snart? Kanske inte haft det på länge iof?

Skrivet av SectionX2:

vilket skämt, vi har ju redan en av världens högsta priser på elektronik.

Man kan tycka att det är oklokt att införa skatter på miljöfarliga varor när vi redan är i en lågkonjunktur. Men vänd på det istället. Om vi vore i en högkonjunktur; skulle då påslaget göra samma inverkan på dig som konsument att avstå ifrån att köpa varan? För det är väl främst det som är meningen med skatten, att du helt enkelt hellre skall välja en miljövänlig vara, istället för den sämre smutsigare varan.

Av Nikodemous
Skrivet av Dinkefing:

Vet inte vilken planet du lever på men ett topp medelklasskort har inte kostat runt 4000 kr på många år. RTX 2070 kostade båda runt 6000 kr. Inte ens GTX 1070 kostade i närheten av 4000 kr. När vi hade 70-serie kort runt 4000 kr då låg kronan runt 6-7 kr för en dollar och det var tio år sedan. Du får skylla på en usel krona istället.

Så ditt påstående är felaktigt.

Du har helt rätt. Men samtidigt har nvidia och amd visat helt öppet att deras prissättning varit totalt överdriven under en längre tid. Såpass länge att konsumenterna lärt sig att korten är för dyra oavsett vad tillverkarna lägger sig prismässigt i dagens läge. Detta får nu tillverkarna betala dyrt för, för även om ett highend gpu-kort får ett "ok" pris enligt gamla standarden + prestandahopp, så kommer fortfarande konsumenterna tro att även detta är överpriser. Du ser tex föregående talare.
I och med såna här artiklar som sweclockers (och annan media) lägger ut om att gpuer inte säljer, så kommer detta späs på ytterligare då insatta konsumenter kommer fortsätta hävda att priserna är för dyra. Och detta är givetvis jättebra för oss konsumenter eftersom priserna på gpuer kommer sjunka i pris ifall inte nån köper produkten 🙂

Av Nikodemous

Detta ser grymt bra ut för oss konsumenter. Snart dags för uppgradering nu när gpu-priserna väntas falla 🥳

Av Nikodemous

Då var det dags igen för en Bar citizen, och precis som förra året så kommer några svenska organisationer gemensamt arrangera detta ideella projekt på lördagen den 17 Juni i samband med Dreamhack summer. Nytt för i år är att vi kommer ha en husbil strax utanför Elmiahallen på västra sidan nånstans enligt bilden.

https://imgur.com/ynZgRg5.jpg

Lättast att hitta oss blir att titta efter en husbil, och i samband med den även finna denna beach-flagga utanför. Finner ni den så har ni kommit rätt

https://imgur.com/V2K90Ti.jpg

Skulle vi bli väldigt många, så kommer vi röra oss till Scandic hotell för vidare socialt häng. Vi kommer officiellt öppna denna Bar citizen kl 15.00 på lördagen. Husbilen kommer dock redan rulla in på parkeringsplatsen fredag kväll, så ifall nån är sugen på att snacka star citizen innan dess, så finns möjligheter.

För att veta schema, läge på husbil mm så kan man få vidare information på discorden i min signatur.