Inlägg

Inlägg som JonkenPonken har skrivit i forumet
Av JonkenPonken

Jag har fått ett till spännande fel med min installation. Detta felet började helt random för nån vecka sen. Varje gång jag startar datorn så får jag upp ett felmeddelande om att Active-X kontrollern inte kan köras (pga säkerhetsinställningar typ nåt sånt) och att webbläsaren inte kan visa vad det nu är för nåt den vill visa. Sen öppnas en liten ruta som är helt blank och denna rutan är precis ovanför klockan ovanför aktivitetsfältet.

Så vitt jag vet så har jag då inte blockerat Active-X och webbläsaren som åsyftas kan ju inte vara nåt annat än Edge (som jag knappt använder förutom för streaming).

Velar mellan att återställa systemet via backup då jag antagligen lär få samma problem igen och en nyinstallation.

Av JonkenPonken
Skrivet av [SH]:

Ny tvättmaskin!
https://i.imgur.com/xQGWVqm.jpg
Den har ett fantastiskt gränssnitt, är tyst, tvättar mycket bra och är allmänt underbar!

Vi har oxå en W1 men valde den utan deras tvättmedelsluckor. Maskinen är riktigt tyst default och ställer man in tvättprogrammet på extra tyst så ja du, maskinen hörs knappt.

Av JonkenPonken
Skrivet av Markus_LKPG:

Nu har jag packat upp och startat datorn samt börjat ladda ner spel (bara hunnit starta något enklare; WoW shadowlands som förstås flyter utan problem med maxade inställningar).

Unboxing-experience var bra tycker jag. Dator och tillbehör var snyggt packade i lådan och själva chassit låg i en skyddande tygpåse. Kändes lite premium.
Wi-fi-antennen som följer med har magnet så att den håller sig kvar på chassit (eller om man sätter den på något annat med järn).
Jag maxade ut mitt 100/100 över wifi så bra drag i den ändå (kör ett unifi-nät hemma så det hjälper väl).

Ljudnivån var inte tyst som en laptop, men inte störande hög enligt mig. Men som sagt, jag har inte pressat den än.
Återkommer med mer uppdatering senare.

Kul att du fick din julklapp i förskott samt att du blev nöjd.

Av JonkenPonken
Skrivet av Perrablerra:

Ja får nog bli så. Fasen vad varmt det blev. Och då körde jag bara på lägsta effekten (750 watt).

Blir det för varmt så får du vädra 😄

Av JonkenPonken
Skrivet av Perrablerra:

Då det är lite si och så med värmen i lägenheten (har undertryck så det pressas in kall luft genom bla balkongdörrarna) införskaffade jag ett elelement från Biltema. 2000watt för 199 spänn. Skulle jag få tummen ur och fixa nya tätningslister till balkongdörrarna kan jag ha den i garaget så det blir lite skönt där också

http://minabilder.online/albums/userpics/10001/3/PXL_20211123_141801269.jpg3

Du får ju se det positivt att du får kall dryck så släng in elementet i garaget du.

Av JonkenPonken
Skrivet av HoboCop:

Eller så håller man in skift när man igenom startmenyn klickar på starta om

Kallas för Shift override och är en trevlig kompis.

Av JonkenPonken
Skrivet av sp1k3n:

För det första så skrev du inte vilken drivrutin det var och för det andra fungerade väl mus och tangentbord innan den nya drivrutinen försökte installeras? I så fall borde de väl fungera med window standarddrivrutiner som installeras automatiskt när ny hårdvara hittas, Rätta mig om jag har fel. Det här var bara ett försök till hjälp, men det kanske inte löser nånting.

Är tacksam för all hjälp.

Skall prova ditt tips och se vad som händer och fötter. I värsta fall så får jag göra en återställning och sen ge tusan i att välja att ladda ned drivrutinen igen, alternativt stänga av drivrutinsuppdatering via WU.

Av JonkenPonken
Skrivet av sp1k3n:

Har du försökt med att starta i felsäkert läge? Kanske kan du avbocka drivrutinen där.
Skriv i Run: msconfig och tryck enter, sen under Boot-fliken bocka i Safe boot. För att starta normalt tar du bara bort ibockningen.

Jag kan ju inte stänga av drivrutinen för då funkar inte mus och tangentbord. Blir ju svårt att aktivera dessa sen.

Av JonkenPonken

Nu har jag råkat ut för ett problem som jag inte riktigt vet hur jag skall lösa.

Har fått drivrutinsuppdatering via WU (Valfria uppdateringar). Tyckte det va smidigt att ta drivisarna där så här i början med Win 11.

Alla drivisar den vägen har hittills funkat bra men inte nu. Har fått en drivrutin den vägen som vägrar börja ladda ned, står på 0% nedladdat hela tiden och jag kan inte avbryta nedladdningen och ta bort denna drivrutinen. Hela alltet för drivrutinsinfo är typ gråskuggat eftersom nedladdningen fastnat på 0%.

Verkar som om all annan WU har fastnat för jag får inte upp några virusdefinitioner för inbyggda AV tex. Nu är ju inte det hela världen i sig då jag endast har inbyggda AV som sekundär manuell skanning (allt annat avstängt) men det kan ju finnas nya paket att installera som inte har med AV att göra.

Har backup så jag skulle kunna backa i värsta fall men har knappast gjort systembackup varje dag utan bara vid större ändringar så gör jag en återställning så har jag massor med småuppdateringar för diverse program jag måste göra, så därför så chansar jag att skriva denna tråden i hopp om lite hjälp på traven.

Av JonkenPonken
Skrivet av Ozzed:

Inte mer än rätt med tanke på att det moderkortet var ett av de dyrare när det släpptes. Jag är glad att jag blev med CHVII,men det hade svidit lagom om jag från början tänkt att jag köper något superfläskigt som står sig genom sockelns livsläng, så jag hoppas för er skull att det kommer. Det är ni värda

Tack 🙂

Av JonkenPonken
Skrivet av Novdid:

Ja det hade förlängt livet för en av mina burkar här hemma.

ASUS CH6 är utan tvekan det bästa moderkort jag ägt under alla dessa år jag byggt datorer (började på 90-talet). Visst, en del buggar första tiden men de sista firmware innan moderkortsbytet var helt suveränt bra och stabilt.

Kör B550 nu men skulle rätt firmware komma till CH6 så vette faen hur jag gör he he. Just nu så spelar det ju ingen roll då jag har 3700X men så småningom så blir det väl den sista CPU av AM4 är det tänkt.

Av JonkenPonken
Skrivet av Ozzed:

Med 320A till Vcore så är det nog möjligt att pressa även en 5950X ganska hårt utan att det blir svettigt, om Asus nu får för sig att implementera stöd vill säga.

Man kan ju alltid hålla tummarna att ASUS får tummen ur och fixar ny firmware till CH6.

Av JonkenPonken
Skrivet av Ozzed:

Deras officiella förklaring var väl en något tvättad version av att många moderkort i 300-serien helt enkelt var för dåliga, men det de borde gjort istället är såklart att låta tillverkarna själva avgöra om en viss produkt håller måttet eller ej. Om en moderkortstillverkare lägger till stöd som kan innebära att någon ploppar i en 5950X i typ ett Prime B350 Plus, så blir det ju ingen bra upplevelse för användare. Men de kanske resonerade så att om det står att det stöds så finns det såpass många användare som är så dåligt pålästa att de tror att de ska få samma upplevelse på ett Prime B350 Plus som ett Crosshair VI Hero och sedan bli besvikna och ta ut sin ilska på ASUS eller AMD istället för att titta sig själva i spegeln.

Det är ingen jätteenkel fråga. Visst måste det få finnas billiga moderkort, men jag tycker inte man borde få sätta såpass dålig VRM på att den kraftfullaste processorn som stöds inte kommer funka på ett OK sätt, och där går det klandra både AMD för en för slapp mininispec, och tillverkarna för att de ens kom på tanken att tillverka brädor som i många fall inte ens är "OK".

Har ju ett när det kom rätt så fint moderkort, CH6 liggandes och det kortet klarar utan problem av 5950X effektmässigt. Sen huruvida kortet klarar av tokhög OC har jag inte nån aning om men det är ju inte upp till tillverkaren heller att bry sig om idag utan det är ju stock* som gäller + lite marginal.

* = PBO

Kollade på ASUS hemsida och den senaste firmware för CH6 är gjord för Win 11.

Av JonkenPonken
Skrivet av stgr:

Och mig veterligen så hörde denna till de enda som hade bra kvalité

Åfan, där ser man. Vilken enorm tur jag måste ha haft som såg just denna filmen, första filmen på ganska länge via HBO.

Är nästan så man tycker de där 44.50 kr per månad är hutlöst dyrt.

Av JonkenPonken
Skrivet av stgr:

Har kvalitén på det mesta kommit över VHS-nivån än eller är det fortfarande bara typ de 4 filmerna som det snackades om i början som har nån kvalité?

Såg Godzilla vs Kong och blev mäkta förvånad över kvaliteten på "filmens kvalitet" (själva filmen i sig sög).

Av JonkenPonken
Skrivet av chksix:

Varför döpte Intel de inte till i10 nu när de lyckats gå ner till 10nm tech?

Därför att I7 redan är upptaget.

Av JonkenPonken

Grymma bilder 😊

Av JonkenPonken

Brukar mestadels ha eget tagna bilder som skrivbordsunderlägg.

https://i.imgur.com/zUSxzHu.jpg

Av JonkenPonken

Skönt att få min magkänsla bekräftad, dvs varje gång jag hör eller ser om Gigabyte så måste jag bums på muggen och släppa lass.

Måste ila.........

Av JonkenPonken
Skrivet av Cytoplasm:

3 365,28kr tar de för 2TB disken. Övriga sidor tar väl runt 4?

https://www.amazon.se/Western-Digital-WD_BLACK-WDS200T1X0E-In...

3290:- https://www.proshop.se/SSD/WD-Black-SN850-PCIe-40-NVMe-M2-2TB...