Inlägg

Inlägg som ågren har skrivit i forumet
Av ågren
Skrivet av KorvMos:

Dom säger sämre hållbarhet, vad är en realistisk hållbarhet? Min första SSD är från 2011 och tuffar på fint.

Svårt att säga. Tillverkarna brukar vara väldigt försiktiga i sina specifikationer och tester visar att de flesta diskar klarar långt mer än vad som utlovas.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av mrpijey:

Priserna är fortfarande för höga och det känns som de hålls där kontrollerat...

Det är en definitionsfråga. Det är klart att man gärna hade sett lägre priser men jag kan ändå tycka att typ 1200kr för 1TB NVMe är prisvärt och borde räcka för de flesta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Citat:

De slutgiltiga prestandasiffrorna för SSD 665p kan alltså hamna mer i linje med vad SSD 660p presterar, till potentiellt lägre prislappar.

Det känns som att det skulle behöva vara en bra bit billigare när det idag finns alternativ som t.ex. Kingston A2000 som prismässigt ligger på samma nivå men vad jag förstår erbjuder betydligt bättre prestanda.

Av ågren
Skrivet av Zycore90:

Bumpar denna tråd istället för att starta en ny.

Om man ej har bindningstid på sitt bredband, så måste man alltså kontakta företaget då och då för att få det nya priset, om det nu är billigare? Det är alltså inget som dras av automatiskt?

Det verkar så, ja. Jag skapade en tråd om detta förut och blev i stort sett idiotförklarad när jag tyckte att det var rimligt att även prissänkningar skulle ske per automatik när prishöjningar gör det. Jag har varit med om automatisk prissänkning då Tele2 uppdaterade sina priser och man automatiskt fick ta del av sänkningen men bortsett från det har jag nog aldrig stött på det.

Av ågren
Skrivet av Akerhage:

Tack, försökte sno en kod, men man var tvungen att ha någon AMD-produkt i sitt system för att kunna ta tillbara på koden. Det saknade jag tyvärr.

Jag ber om ursäkt, det stod ingenting om det i mailet jag fick som innehöll koderna. Tack för påpekandet, jag lägger till infon i inlägget.

Av ågren
Skrivet av Juus1:

Köpte en Google Pixel av er 2017-12-31.
Fick den utbytt på garanti 2018-04-19 efter ett besök hos mobilbyrån.

Nu har samma problem dykt upp igen, och jag undrar hur det fungerar med reklamationsrätt?
Ordernumret är 60599629 och jag har skickat in ett ärende på er hemsida, men kände att jag ville kolla med er här också.

Återkom gärna på PM.

//C

Från det att produkten byts ut förlängs reklamationstiden med ytterligare tre år.

Citat:

Om du ger konsumenten en ny vara och fel uppstår även på den varan, oavsett om det är samma fel eller ett nytt, har konsumenten rätt till tre års reklamationsrätt. Reklamationsrätten gäller då från den dagen konsumenten fick den nya varan.

https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-...

Citat:

23 § Köparen får inte åberopa att varan är felaktig, om han inte lämnar säljaren meddelande om felet inom skälig tid efter det att han märkt eller borde ha märkt felet (reklamation). Meddelande som lämnas inom två månader efter det att köparen märkt felet skall alltid anses ha lämnats i rätt tid. I fall som avses i 1 § andra stycket kan meddelande om felet i stället lämnas till näringsidkaren.

[S2]Har någon annan än säljaren åtagit sig att för dennes räkning avhjälpa fel i en vara, kan reklamationen i stället göras hos honom.

[S3]Reklamerar köparen inte inom tre år från det att han har tagit emot varan, förlorar han rätten att åberopa felet, om inte annat följer av en garanti eller liknande utfästelse. Lag (2005:62).

https://lagen.nu/1990:932

Av ågren

Jag har två koder för tre månaders gratis Xbox game pass (fungerar på PC och antagligen även Xbox?). Jag vet inte om det går att lösa in flera koder men även om det är möjligt så ser jag gärna att ni bara tar en var så att någon annan också får chansen.

3N*4ZWVPHFACDDCT
485E*H8B3*55HA6*

OBS! Det verkar krävas att man har antingen CPU eller grafikkort från AMD för att kunna lösa in koden.

Löses in via https://www.amdrewards.com/amdrewards/
Eftersom koderna verkar plockas av bottar så är * = 88/4-20. Skriv gärna en rad i tråden om ni tar en kod så att jag kan uppdatera inlägget och andra slipper lägga tid på att skapa konto hos AMD bara för att få upp ett felmeddelande om att koden redan är förbrukad.

Av ågren
Skrivet av REWplayFF:

Efter lite över två månader byttes dosan i väggen och allt började funka som vanligt igen.

Då låter det snarare som att det var ett hårdvarufel ej relaterat till Bahnhof och deras tjänster i alla fall? Eller missförstod jag vad du menade? Visst, dålig service med långa svarstider osv. men det känns lite missvisande att påstå att det skulle vara fel på tjänsten/leverantören i sig när så inte är fallet, förutsatt att jag förstått det hela rätt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av Benham20:

Vill att chassit ska vara så liten som möjligt men inte för liten så att det blir för varmt.

Man får göra avkall på vissa egenskaper för att kunna uppnå andra och litet format är av naturliga skäl förknippat med högre temperaturer rent generellt. Med det sagt så köper du ett kvalitetschassi från t.ex. DAN eller Louqe så går det att få vettiga temperaturer med rätt lösningar men det kommer nästan alltid att vara varmare än motsvarande komponenter i ett större chassi.

I fallet med Louqe Ghost så är det ett öppet chassi vilket bidrar till bättre ventilation men då uppstår andra problem som förhöjd ljudnivå osv. Frågan är vilka egenskaper du prioriterar mest, är storleken t.ex. viktigare än ljudnivå och temperatur? En annan sak att ha i åtanke är att man blir väldigt begränsad i sitt val av komponenter när man väljer en liten formfaktor.

Av ågren

Jag kan rekommendera marknadsavdelningen på Sweclockers...
https://www.sweclockers.com/marknad

Av ågren
Skrivet av JeanC:

Precis på samma sätt som att deras 4K stream är 15 000 kbit/s när en full HD bluray är runt 25k. En nedkomprimerad 4K när man filmar brukar landa på 100k om de kör med 8 bitars färger; så man bör ju kunna förvänta sig runt 40-60k tycker man.

Men folket betalar ju ändå

Det är klart att man får förvänta sig nedbantad bitrate med tanke på den bandbredd som krävs och den låga prislapp man betalar men här menar man på att 1080p skulle vara Ultra HD vilket är direkt felaktigt.

Av ågren

Netflix: "1080p = UHD"

Jag kikade igenom Netflix användaravtal och såg detta stycke som fångade min uppmärksamhet:

Citat:

En nerladdningshastighet på minst 5 Mb/s per stream rekommenderas för att kunna titta på HD-innehåll (som definieras som en upplösning på 720p eller högre). En nerladdningshastighet på minst 25 Mb/s per stream rekommenderas för att kunna titta på innehåll i Ultra HD (som definieras som en upplösning på 1080p eller högre) och i HDR.

Jag kan köpa att man benämner 720p som HD då det tekniskt sett är HD (även om jag och säkert många andra förväntar oss 1080p år 2019) men hur kan de definiera Ultra HD som 1080p eller högre? Själva standarden för UHD omfattar endast 4K (2160p/3840x2160) resp. 8K (4320p/7680×4320) och 1080p är alltså inte "Ultra HD" utan snarare full HD.

Hur kan Netflix komma undan med detta? Det måste väl vara någon form av falsk marknadsföring att medvetet använda felaktiga termer för att få sin produkt eller tjänst att framstå som bättre än den i själva verket är? Det vore en sak om man hävdade att man med ett s.k. premiumabonnemang får tillgång till 1080p resp. Ultra HD i de fall det finns tillgängligt eftersom inte allt material finns i dessa upplösningar men det är inte vad som står i användaravtalet, det står klart och tydligt att man definierar Ultra HD som 1080p eller högre.

Tankar kring detta? Använder man samma definition i USA där stämningar/grupptalan är vardag?

Av ågren
Skrivet av Dimestam:

Tjena @vviikkttoorr! Min erfarenhet är att forumet blir vad man själv gör det till. Den som väljer att ge sig in i tuffa debatter kan säkert uppleva tonen som hård och oresonlig, medan den som väljer att hjälpa till och bidra ofta får mycket uppskattning och tacksamhet tillbaka. På det viset är det ingen skillnad mellan forumet och livet utanför. Det handlar fortfarande om människor och beteendet är väldigt mänskligt.

This. Nu har jag inga siffror att backa upp det med men det känns även som att Sweclockers har vuxit en hel del de senaste åren och då blir en naturlig effekt att fler rötägg finns i användarbasen och även tar mer plats.

En sak som jag dock tycker att många är dåliga på är att ibland avstå från att kommentera. Ser man ett inlägg som är menat att provocera och/eller är otrevligt är det i så fall bättre att anmäla det och låta moderatorerna ta hand om det istället för att själv sjunka till samma låga nivå vilket nästan alltid slutar i ett sandlådekrig som ingen går vinnande ur.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av Söderbäck:

Ja det är möjligt att det är för dyrt. Jag har undrat lite över samma sak högre upp i tråden.
Så mycket pengar lägger nog inte folk på spel i butiken så det skulle innebära en prisökning.

Men att jämföra med gratisspelen som släpps blir kanske lite missvisande.
Det är väl just kvalitétsspel där man slipper betalningsmodeller och reklam i spelen som är ämnade för denna tjänst.

De spelen som redan nu är gratis är ju ofta en sörja där spelmekaniken i grunden bygger kring att låsa upplevelsen för att man ska stoppa in pengar efterhand eller titta på reklam för att komma vidare.
Det är en styggelse ;).
Liknas kanske vid att försöka se en film på TV4 med reklamavbrott varje kvart som blandas upp med nyheter som också har reklamavbrott. Ugh!

Jag håller med, jag betalar hellre 50kr/månad och får schyssta spel istället för att jaga gratisspel som är uppbyggda med cooldowns och andra saker som uppenbart finns där för att hindra fritt spelande och att man istället ska betala sig vidare.

I podden tog de upp hur marknaden för mobilspel har urvattnats och nämnde även ett exempel där någon tipsade om ett spel för tre dollar och personen sa något i stil med "Va? Betala för ett mobilspel? Nej, då får det vara." och jag tror att rätt många har samma syn på saken vilket är lite synd eftersom det som du är inne på leder till att vi bara får ännu fler skräpspel med paywalls istället för att man stöttar utvecklare av bra spel med några tior här och där.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av Söderbäck:

50 spänn i månaden är inte så mycket. Men att lägga 50 spänn i månaden i just play store... är väl ganska mycket mer än vad folk generellt lägger där i nuläget. Tänker jag mig iaf.

I den bästa av världar så kanske betalda spel kan få mer utrymme av det här istället för "free to pay"-träsket som i dagsläget har mobilmarknaden i ett järngrepp. Det här skulle kunna städa upp och innebära en nystart ;).

Men vi får väl se hur betalningsvilliga folk är på ännu en prenumerationstjänst.

Jag lyssnade precis på senaste avsnittet av Kotaku Splitscreen där man diskuterade just detta (fast om Apple Arcade) om hur de flesta är så pass vana vid att mobilspel är gratis och istället innehåller paywalls att det kan bli svårt att få prenumeranter för tjänster som dessa.

De förde även samma resonemang gällande månadskostnaden och hur det ökade antalet streamingtjänster gör det lite dyrt om man ska ha alla eller åtminstone flera av dem. 50kr/månad är ingen summa man höjer på ögonbrynen åt men ser man det istället som 600kr/år och att man dessutom prenumererar på flera olika tjänster så sticker det iväg till slut.

Sen är det väl upp till var och en att avgöra vilka tjänster man tycker är värda att prenumerera på men det är nog risk att många hamnar i "prenumerationsfällan" där man i slutändan betalar mer än man tror eller kanske till och med har råd med. Vi får se, tiden får utvisa hur det går för tjänster som Apple Arcade, Google Stadia m.fl. men de verkar ha en uppförbacksbacke att ta sig igenom till en början.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

Det är nog en fråga om inställningar, kanske hur man senast besökte Sweclockers? Jag använder alltid mobilsiten då jag oftast skriver från mobilen och jag kommer i alla fall till den mobilanpassade sidan om jag klickar på en artikel på Facebook. Android 9 och Firefox av senaste version.

Jag provade att byta till fullversionen av siten innan jag följde en annan länk för att se om man då skulle hamna på desktopsiten men även då skickades jag vidare till m.sweclockers.com.

Edit: Detta är alltså via Facebookappen. Man kanske hamnar på desktop om man följer en länk via Facebook i webbläsaren?

Edit 2: Japp, använder man m.facebook.com så hamnar man på desktop. Det kanske är det som är problemet i det här fallet?

Av ågren
Skrivet av andreas_dock:

Blev intresserad och skulle läsa på lite om vad detta var för pryl...
Men jag tror bestämt att Kickstarter -länken går till fel Aqua 😜

Radbrytningen ställer till det.
https://www.kickstarter.com/projects/nexumaudio/aqua-worlds-m...

Av ågren

Gah, vad retsamt att ni döljer resultatet! Svårt val, alla har bidragit väldigt mycket på sitt egna sätt och jag hade önskat att man kunde rösta på flera alternativ men jag valde till slut @Söderbäck av samma skäl som den ursprungliga motiveringen, att han på något märkligt vis lyckas hålla sig saklig, trevlig och objektiv även i de hetaste av ämnen och levererar intressanta, hjälpsamma och informativa inlägg på löpande band.

Av ågren
Skrivet av j0mppie:

tack, får hålla koll på prisjakt

Nintendos egna spel brukar sällan se några större prissänkningar så du borde nog inte hoppas på allt för mycket men det skadar inte att skapa en bevakning. Det kan man göra även utan att registrera sig och man får då ett mail så fort det lägsta priset sänks.

Av ågren
Skrivet av Trunk:

Om det stämmer förstår jag verkligen inte varför de tog erbjudandet. Det här är ju ändå ett ganska omtalat spel och borde sälja ihop de pengarna väldigt snabbt om det finns på steam m.fl.

Om utvecklarna nu inte tror att spelet är så pass dåligt att det inte kommer nå de siffrorna på en lång period.

Skrivet av Yatagarasu:

Kopierar det jag skrev på swec's FB rakt av gällande denna artikel, allt jag har att säga kring ämnet numera.

Om en utvecklare i AA-rang tror så lite på sitt spel att dom hellre säkrar intäkter genom EPIC på detta viset, då är det nog ett spel jag väljer att skippa då det onekligen inte lever upp till någons förväntningar.

Jag har full förståelse för att man nappar på ett erbjudande som detta oavsett om man tror på produkten eller ej. Spelutveckling av denna kaliber är oerhört resurskrävande och kostsamt och det är pengar man själv får ligga ute med under hela utvecklingsperioden vilket vanligtvis är ett par år. Är man då en mindre studio som Remedy så kan det ju vara så enkelt att det här erbjudandet är skillnaden mellan att hålla sig flytande ekonomiskt och kunna behålla sina anställda jämfört med att riskera konkurs.

Även om spelet är en braksuccé kan man fortfarande ha likviditetsproblem och det är inte så att intäkterna trillar in på kontot under releasedagen. Utgivaren 505 Games verkar inte heller vara något gigantiskt konglomerat utan snarare en "liten" indieutgivare vars enda riktigt stora titel är Payday 2 och då kan jag också förstå att man gärna tecknar avtal som tryggar en betydande inkomst. Sen kan man tycka vad man vill om hur det påverkar marknaden, oss konsumenter osv. men att påstå att man inte har någon som helst förståelse för beslutet känns oerhört naivt.

Edit: Att bojkotta produkten drabbar dessutom bara utvecklarna (och givetvis utgivaren) som lagt ner enormt mycket tid och engagemang på att skapa en produkt som de hoppas tilltalar sina potentiella kunder. Det är inte så att Epic på något sätt blir lidande ekonomiskt av det och jag kan personligen tycka att det finns andra sätt att tackla problemet än att ge studion långfingret om man nu är intresserad av spelet i sig. Det har för övrigt fått ett ganska blandat mottagande vad jag förstår men även med toppbetyg finns det inga som helst garantier att det ska sälja i ett visst antal ex, det finns gott om exempel på spel som hyllats i recensioner men ändå floppat i handeln.