Inlägg

Inlägg som ågren har skrivit i forumet
Av ågren
Skrivet av Esseboy:

Ett citat från en av de första googleträffarna:

Citat:

When asked if any of the original cards are reaching end of life, Walker concurs. "The [2080] and [2070] will" be discontinued in favor of their Super iterations, while the original 2060 will live on at its $349 price point. "There's going to be some time where these things will live together," says Walker.

Så 2070 och 2080 ersätts av 2070S resp. 2080S medan 2060 lever vidare (för tillfället). Vad som kommer att hända med övriga kort när supervarianter lanseras är svårt att säga men jag skulle tro att även de billigare modellerna ersätts av sina respektive supervarianter för att hålla produktutbudet någorlunda avsmalnat. Dessa modeller är väl inte ens officiellt bekräftade än så det vore att skjuta sig själv i foten om man redan nu gick ut med att de befintliga korten är överprissatta och snart ersätts av något bättre.

https://www.usgamer.net/articles/nvidia-replaces-the-rtx-2080...

Av ågren
Skrivet av Baxtex:

Wow, jag som brukar köpa konsoller när generationen är slut för att spela pärlorna behöver inte det längre! Man undrar lite hur de tänker, givetvis går allt mot mer streamat material, men nu finns det ju ingen anledning att köpa konsoller längre om detta funkar bra?

Det finns flera anledningar till varför någon skulle vilja ha en fysisk konsol som t.ex. att inköp av spel är en engångskostnad, man saknar annan hårdvara att spela PS Now på, man saknar tillräcklig internetuppkoppling etc. Regelrätta konsoler kommer nog fortfarande att leva vidare någon generation eller kanske två till men även strömmade tjänster kräver någon form av hårdvara så det beror också lite på hur man definierar en konsol.

Av ågren
Skrivet av Beginner:

[quote postid="18085972" userid="250958" name="ågren"]
Jag förstår fortfarande inte vad du menar med svårigheter att ta dig in till stan då närmaste p-hus som sagt ligger ett par hundra meter längre upp på samma gata? Är det att du föredrar att inte åka hiss? För problemet med avstånd till bilen och liknande kvarstår ju även om Inet skulle öppna butik.

Webhallen utför f.ö. enklare felsökning direkt i butik.

Tack för infon om Webhallen och enklare felsök!

Vet inte ens hur det glidit över till min förmåga att ta mig upp ur ett garage till Webhallen.

För mig är det helt enkelt enklare att ta mig till valfritt område liknande Gränby, Boländerna eller Stenhagen och lalla in där och stå näsa mot näsa med någon än vad det är att ta mig in i city och ner i garaget som är trångt (fortfarande inget svar om det är gratis i garaget eller ej), glöm inte heller att jag får ju inte köra i city med dubbdäck t.ex om jag nu skulle ha ärende/behov av att ta mig till Webhallen under vintertid.

Så. Jag ber om ursäkt för min förhoppning om en Inetbutik till Uppsala trots att, utmärkta, Webhallen finns i city redan.

Det lät på dina tidigare inlägg som att det var problematiskt att ta sig från parkeringen till butiken och att det var jobbigt att "bära ner saker och få in i bilen" snarare än att det skulle handla om själva parkeringsmöjligheterna. Även om butiken nu skulle ligga ute vid ett handelsområde så kvarstår fortfarande samma problem med att hitta parkering nära butiken om du inte är där vid udda tider. Det är inte gratis att parkera i St. Per men eftersom det generellt är väldigt dyrt att parkera i parkeringshusen i city så brukar det vanligtvis inte heller vara några problem att hitta parkering. Jag har för mig att det kostar runt 40kr/h men ett enkelt ärende/inköp tar väl inte mer än max 10 minuter.

Skrivet av teanox:

Som företagare bryr man sig inte om ifall butiken finns centralt eller bättre belägget med bil. Det man bryr sig om är hur bra service/garantierna är, vilket den kontakt och insyn jag själv haft med dem företagen som idag finns i Uppsala är lika med noll.

Man vill ha en leverantör som faktiskt har ett etablerat varumärke bakom, som inte tar ut ockerpriser, som inte är dryga idioter när det gäller garantier och så man faktiskt måste ta in ett ombud då dem går emot lagen.

Finns absolut inget dedikerat företag idag som har detta i stan, därav hade Inet som redan har en väldigt stark bakgrund och en fungerande infrastruktur varit bra, men ja... Svårt för trångsynta att se steget längre.

För det första så utgör företagskunder förmodligen en väldigt liten andel av kundunderlaget för båda dessa kedjor så jag förstår inte vad det har med saken att göra? Att du har haft negativa upplevelser av Webhallen och positiva upplevelser av Inet vid garantiärenden är inte heller representativt för butikerna i stort.

Du pratar om att butiken ska vara ett etablerat varumärke och så vitt jag vet är Webhallen både grundat tidigare än Inet, har 23.000+ omdömen på Prisjakt (jämfört med Inets ca 5800), omsätter mer än dubbelt så mycket samt har en gigant i form av Komplett som moderbolag. Inet är dessutom oftast dyrare än sina konkurrenter så om du prioriterar en butik som håller låga priser känns det inte heller som förstahandsvalet. Det låter mer som att du har varit med om ett tråkigt bemötande någon gång och väljer att såga en hel butikskedja vid fotknölarna.

Av ågren
Skrivet av Beginner:

Förstår mycket väl att man inte knäpper med fingrarna så står butiken på plats. Jag uttryckte bara ett önskemål, om nu Inet ens läser. Mest för att visa att det finns några som skulle vilja ha en butik i Uppsala.

Köper en hel del via postorder från Webhallen men tyvärr skulle jag aldrig köpa en komplett dator från dem på grund av mina bekymmer att komma in i centrum. Superbt att de finns och bra för de som kan ta sig dit.

Frågan är vad datoranalfabeter som jag ska göra? Jag köper mina burkar från Alina. Mina skäl är som sagt att kunna köpa över disk, att prata med någon. Är det något som skiter sig kan jag åka till butiken och få hjälp istället för att packa in datorn och dra iväg till ombudet och hoppas vid alla högre makter som finns att ombudet eller posten inte har sönder något, likadant med leveransen till mig.

Nu vet jag ju inte hur det är med Webhallen, om jag krånglar mig fram till dem och hämtar en färdig dator och tar mig hem. Om något sen djävlas med den och jag krånglar mig tillbaks till dem, hjälper de på plats på en gång eller skickar Webhallen Uppsala i sin tur datorn till Stockholm?

Jo tack. Uppsala "drunknar" i närheten till Stockholm. Ska inte ens nämna elitidrotten, hockey och fotboll, i Uppsala och alla inflyttade Stockholmare. Det är en heeelt annan tråd. I övrigt blir det långt att åka från norduppland till Järfälla (?).

Jag förstår fortfarande inte vad du menar med svårigheter att ta dig in till stan då närmaste p-hus som sagt ligger ett par hundra meter längre upp på samma gata? Är det att du föredrar att inte åka hiss? För problemet med avstånd till bilen och liknande kvarstår ju även om Inet skulle öppna butik.

Webhallen utför f.ö. enklare felsökning direkt i butik.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av Beginner:

Förstår inte heller varför denna/dessa reaktioner för att jag och och TS uttrycker ett önskemål. Jobbar ni åt Inet? Känns nästan som om jag har varit oförskämd mot Inet med ett önskemål om butiksplacering.........

För att många verkar ha en helt orimlig bild av vad som krävs för att driva en butik och tror att det "bara" är att fixa en lokal, slå upp portarna och skratta hela vägen till banken. Inet har redan provat att ha en butik utanför storstäderna med bra läge i ett handelsområde utmed en starkt trafikerad motorväg och det gick uppenbarligen inte runt så varför skulle Uppsala fungera bättre?

Att Webhallen håller sig flytande trots att de har fler butiker handlar förmodligen om att de har ett betydligt bredare sortiment likt El-Giganten, netonnet m.fl. som inte enbart riktar in sig på datorer och liknande. Det är nog helt enkelt väldigt svårt att driva en nischad butik i en bransch med väldigt knappa marginaler med hård konkurrens både från nätet och utlandet.

De anledningar som har lagts fram hittills är att det är enklare att hantera reklamationer (genererar ingen vinst och sker väldigt sällan), enklare att hämta sina produkter (genererar inte heller någon vinst jämfört med onlinehandeln och ett tveksamt argument när man kan få det till närmaste ombud eller hem till dörren) samt att det är enklare att parkera vilket möjligtvis skulle kunna leda till viss impulshandel (men endast under rätt omständigheter). Förstår du min poäng? För att det ska gå att driva en fysisk butik så måste det finnas ett ekonomiskt incitament vilket uppenbarligen verkar saknas.

@Stig Vildmark summerade situationen väldigt väl.

Citat:

Kort och gott så är det en stork risk för Inet att öppna en ny butik. Det är nog betydligt smartare att lägga pengarna på tv-reklam för att nå Svenssons. Allt fler drar sig till e-handel för att det är bekvämare och billigare. Kan man testa grejorna i butik så finns det fortfarande ett syfte med en fysisk butik. Kan man inte det så blir butiken ett in- och utlämningsställe där du kan få kontakt med lite personal.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av Beginner:

Sällar mig till att vilja ha en Inetbutik till Uppsala!

Jag brukar köpa från Alina, komplett dator vartannat år. (Kan inte bygga själv!)

Ja. Webhallen finns, i centrum. Som boendes på landet är det inte det lättaste att ställa bilen för att lubba iväg in på Webhallen.

Ja. Kan köpa komplett dator via webben men jag föredrar "ansikte mot ansikte över disk"!

Ställer du dig i St. Per som föreslagits så är det vad, 200-300m till butiken? Hur hade en Inetbutik i city varit annorlunda? Eller föreslår du Gränby? Stenhagen? Även där är situationen densamma med problem att hitta parkering osv. och jag förstår inte hur något av ovanstående skulle vara smidigare än att a) hämta paketet hos ditt lokala postombud på väg till/från jobbet eller b) få gratis hemleverans direkt till dörren dagen efter beställning?

Det känns som att många är helt orimliga i sina förväntningar och inte har en aning om vad som krävs för att driva en butik och få verksamheten att gå runt utan vill mest bara ha en butik för möjligheten att spontant kunna kika in där någon gång då och då. När det väl finns butiker klagas det istället över att lagerhållningen är kass och det slutar med att folk ändå handlar det mesta på nätet och kanske köper en chassifläkt för 139kr i butik. Se bara på Webhallen i Västerås och Inet i Uddevalla, båda butikerna hade lägen vid stora handelsområden med stort potentiellt kundunderlag och ändå gick de under.

Det finns en anledning till att väldigt många kedjor dör butiksdöden och det finns inga direkta argument för att handla hårdvara över disk istället för på nätet där kunskapen förmodligen är betydligt högre än hos den genomsnittliga butikspersonalen.

Sweclockers be like

https://i.imgur.com/pK2l8RK.jpg

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av Stig Vildmark:

Problemet med Webhallen i Uppsala är att butiken ligger så pass centralt så att det blir jobbigt att gå till bilen. Slutar med att man istället beställer tunga datorprylar på nätet. Så att man snabbt och smidigt kan hämta ut grejorna vid närmaste postombud.

Som konsument vill man ha parkering nära till hands. Alina har parkering nära till hands i Uppsala. Men deras dåliga lager får en att beställa på nätet. NetOnNet har jag besökt flera gånger för att göra ett kap. Allt för ofta så har de inget och jag besökte de i onödan. Vilket åter igen slutar med att jag beställer i från en annan försäljare på nätet.

Kort och gått så lider de fysiska butikerna i Uppsala av ett dåligt lager eller parkeringsmöjligheter, som får den otåliga konsumenten att söka sig till nätet. Ska Inet öppna en butik här i uppsala och gå runt så behöver de bra parkering och bussmöjligheter. Sedan ett stort lager så att det finns en anledning att besöka dem.

Parkering är nog inte den enda faktorn. Webhallen hade sin Västeråsbutik bredvid ICA Maxi med tillhörande parkering och gick ändå under efter något år eller två. Att försöka hitta parkering vid Barkarbybutiken på en lördag är också helvetet på jorden så man kan inte bara utgå från parkeringsmöjligheter och i båda dessa fallen tycker åtminstone jag att näthandel är betydligt smidigare om man nu inte är ute och impulshandlar och/eller behöver en produkt omgående.

Att fysiska butiker saknar många produkter och vanligtvis bara har ett fåtal exemplar av de produkter man faktiskt lagerhåller beror på att det är väldigt kostsamt, ett problem som NetonNet valt att tackla genom att placera sina butiker avsides där man har tillgång till större lokaler till lägre pris men då gäller det också att kunna dra kunder om det inte finns andra butiker i närområdet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

Vad känner ni att ni saknar med fysiska butiker som ni inte redan får på nätet? Idag är det så pass bekvämt med ångerrätt, fri retur, fri frakt och leverans dagen efter vid beställning innan kl. 17 så jag förstår inte riktigt vitsen med fysiska butiker annat än i undantagsfall där man absolut måste ha ett nytt chassi eller en SSD nu, nu, nu och det känns inte som att det är värt det, särskilt inte när det gäller den här typen av butiker som mer eller mindre är ett paketombud med viss lagerhållning då man sällan eller aldrig kan undersöka produkternas och dess egenskaper på plats i alla fall.

Att fysiska butiker går under är ju bevis på att de är rätt överflödiga, särskilt när det gäller nätbaserade butiker, och det är dyrt med lagerhållning, lokal, personal m.m., pengar som jag hellre ser att man lägger på nätbutikerna som till skillnad från de fysiska butikerna faktiskt har det mesta i lager och i fler än ett exemplar.

En del av er skulle säkert argumentera för att fler butiker leder till ökad försäljning men som samhället ser ut idag är det väldigt svårt att driva fysiska butiker p.g.a. konkurrens från nätbutiker som har möjlighet att hålla lägre priser av flera olika anledningar och att man fokuserar främst på nätbutiken är väl också anledningen till att man kan erbjuda tjänster som gratis hemleverans.

Det är även lite lustigt att förslagen på nya butiker faller på orter som Uppsala och Västerås där man kan ta sig till t.ex. Barkarby på under timmen från båda dessa städer om det skulle krisa. Ytterligare något som tyder på att önskan om en butik handlar om impulsiv bekvämlighet (t.ex. att kunna spontanhandla på lunchen) snarare än ett faktiskt "behov".

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

Prova att höra av dig till t.ex. Inet, de har säkert ett helt gäng såna där i reservdelslagret.

Av ågren
Skrivet av P-son78:

Sorry men känner mig lite dum nu men om jag vull köpa en Max. Hur gör jag då? Vart ska jag skriva schwedwn etc?

Skickades från m.sweclockers.com

Stadt -> Stockholm Schweden som jag förstått det, dvs. att man anger stad samt Sverige i samma fält.

Av ågren
Skrivet av DavidtheDoom:

Två butiker i Stockholm. Inte fyra.

Man har även konkurrens av Webhallen som har butik i city.

Av ågren

Google ger 21 % rabatt på nästan allt, bara idag!

20% rabatt hos Google Store (gäller endast idag) med koden b-google21. Erbjudandet gäller även hos den tyska butiken där man dessutom kan köpa Pixel m.m.

Tack till Swedroid för tipset!
Mer info : https://swedroid.se/forum/threads/google-store-idag-21-rabatt...

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av the squonk:

Finns väl inga 2TB SSD som är lika billiga som 660p?

Nej, inga NVMe åtminstone, men vi diskuterade väl inte någon specifik storlek? Upp till 1TB finns det betydligt bättre alternativ och över 2TB är 660p inte ett alternativ ändå eftersom den inte finns i dessa storlekar så det känns lite missvisande ("cherry picking") att bara ta upp den specifika storleken i jämförelsen. 2x1TB av andra fabrikat och modeller ger även betydligt bättre prestanda till lägre pris om man kan tänka sig att ha flera diskar.

Tvärtemot vad Olle var inne på så kan man dessutom fråga sig om 660p verkligen är billigare i slutändan vid större storlekar om man måste räkna bort säg 10-20% för att inte få försämrad prestanda. Detta tar inte heller hänsyn till hållbarhet, kvalitet på minneskontroller osv.

Alla tester jag kan hitta är dessutom för 1TB eller lägre och det blir svårt att jämföra prestandan för en diskstorlek som knappt verkar vara med i några tester så jag förstår inte riktigt varför du valde just 2TB som exempel om det inte är för att du vet att det inte finns några jämförbara produkter?

Visst, i inköpspris är 660p oslagbar (men endast vid just 2TB och man tvunget vill ha en disk) men frågan är om det verkligen är prisvärt? Nej säger jag men andra kanske inte håller med.

Edit: Det beror även på vad det är man jämför, om man tittar på maximal peakhastighet eller kanske hastighet när den är full osv? Det här är definitivt inte mitt område och någon får gärna rätta mig om jag har fel men om jag tolkar resultaten rätt så är hastigheten i nivå med vanliga SATA-diskar när 660p börjar bli full och då finns det gott om likvärdiga alternativ men det känns inte heller som en rättvis jämförelse.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av Olle P:

Anandtech visar ju inte vid vilken fyllnadsgrad prestandan börjar rasa. Kanske räcker med 10-20% ledigt för att hålla bra fart, och då gör det låga priset att du får råd med så mycket överkapacitet.

Pris per maxkapacitet är förvisso intressant, men med dessa lågprisdiskar är även pris/TBW intressant. Det blir inte mycket billigare om man måste byta dubbelt så ofta...

Oavsett vilket så finns det andra diskar som kostar lika mycket men där man slipper dessa problem så vad är vitsen med att köpa en undermålig produkt till samma pris? Man skulle behöva kapa priset med åtminstone 20% om det ska vara intressant.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av PlogarN97:

Stämmer! Det du skrev tidigare gäller alltså iPad air gen 1

Jag tar för givet att det är ipad gen 3 som TS tittar på.

Hur som haver så var det ändå en bra länk då den nyaste airen finns med där

Jag jämförde med Air 2 då jag antog att det var den senaste modellen men jämförelsen är i alla fall irrelevant då det tydligen fanns en tredje modell.

Någon som vet varför man valt att byta namn istället för att gå från Air 2 till Air 3? iPad har ju alltid hetat bara iPad och att man använt generationsbeteckningen för att särskilja dem. Jag antar att tanken är att man ska göra samma sak med Airserien men det blir lätt förvirrande om de redan har påbörjat en numrerad serie.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av ztenlund:

Din beskrivning tyder på att du inte tittar på de senast prestenterade modellerna, varav den vanliga (ej Air) väl precis är på väg till butik.

Jag hade inte koll på att det kommit en ny Air som dumt nog bara heter iPad Air. Jag har själv en Air 2 och trodde att det var den senaste modellen men det har tydligen släppts en ny variant som av någon anledning heter samma sak som den första modellen istället för Air 3.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av babyroo:

Sweclockers marknad kräver dock att man gjort minst 10 inlägg i forumet. Om man lurkat om kring här sen 2005 och inte skrivit inlägg som en annan är man inte pålitlig.

Jag har själv börjat lägga ut grejer på sphock, utan större framgång kan väl erkännas. Men å andra sidan är det gratis. Facebook market är ett annat alternativ om man orkar med skambud och högre andel oseriösa "köpare".

Det är inte direkt något orimligt krav och tanken är just att man ska sålla bort oseriösa personer. Det är klart att bedrägerier och felaktiga beskrivningar fortfarande förekommer, det går inte att undvika men risken är nog mindre om man handlar av någon som är aktiv på forumet dagligen och har skrivit hundratals inlägg över flera års tid jämfört med någon som precis registrerat sig.

Vänder man sig till Sweclockers så har folk vanligtvis bra koll på produkterna och även dess värde och jag upplever det som enklare att sälja datorkomponenter om den potentiella köparen har högre kunskapsnivå än "hur många fps har grafikkortet i datan??" även om man sällan får maximalt betalt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

https://www.apple.com/se/ipad/compare/
De verkar rätt likvärdiga så om du inte har några större krav så köp den som är billigast. Den största skillnaden är väl att vanliga iPad har stöd för pencil medan Air saknar stöd men du verkade inte vara intresserad av det ändå. A10 istället för A8 men knappast något som gör skillnad vid filmtittande.

Nu vet jag inte hur prisläget ser ut men air har några år på nacken och jag hade nog valt den vanliga iPaden om de är likvärdiga i pris men jag antar att den är betydligt dyrare?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

Det har funnits på marknaden i flera månader och jag har inte heller några problem att gå vidare till kassan på Nvidias hemsida där 1-3 dagar anges som leveranstid. Att det inte är möjligt att beställa till en boxadress är väl antagligen för att förhindra bedrägerier, tror inte att någon seriös ÅF tillåter det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av mrpijey:

@ågren: Man behöver inte mer än 640KB minne och max 5 datorer i världen heller, borde räcka.

Sluta larva dig, det är klart att 1TB är tillräckligt för typ 90% av befolkningen. Sweclockers representerar knappast den genomsnittliga PC-användaren.

Skickades från m.sweclockers.com