Inlägg

Inlägg som finally har skrivit i forumet
Av finally
Skrivet av nessu:

Hejsan Clockers.

Kommer ni ihåg spelet Habbo hotel som fanns på webben förut? Det var en virtuell chattvärld där man kunde skapa sin egen gubbe, springa runt i olika rum och chatta med allt möjligt folk. Möblera och designa egna rum, byta saker med varandra och allt var det var.

Det var verkligen mitt go-to spel när jag var yngre och skulle gärna vilja spela något liknande igen. Vet att den engelska versionen av habbo finns kvar men det är mycket som har gjorts om och gemenskapen är inte riktigt densamma som förr..

Så därför undrar jag om ni vet några spel som liknar habbo hotel idag? Helst på svenska och att det är spelbart via webbläsaren men alla tips tas emot

Vet att Blipville fanns, men det lades också ner efter Habbo. Har tyvärr inga tips på liknande spel på svenska.

Av finally
Skrivet av Joakim Ågren:

Kontrollerat att strömkabeln är ordentligt insatt? Om den är lite på sniskan så kan man få intermittent ström vilket kan ge de symptom du beskriver!

Den var ordentligt isatt när jag testade men då hände inget , men sedan höll jag in den ytterligare medan jag samtidigt startade datorn och då funkade det. Tog även bort dammsamlaren under datorn som var full av damm. Kan dammet ha påverkar något?

Av finally

Datorn går inte att få igång

Hej!

Försöker sätta på datorn men inget händer. När jag trycker på knappen så lyser den men slocknar direkt därefter. Vad kan problemet vara?

Edit: höll in strömkabeln medan jag samtidigt tryckte på startknappen så kom datorn igång? Tog också bort dammsamlaren som är under datorn och den var full av damm. Kan dammet ha varit problemet?

Av finally
Skrivet av Kent:

Iiglo-varianterna i mitt inlägg har dock stöd för PD-laddning så borde gå ganska kvickt att ladda dessa. Naturligtvis krävs det att man har en PD-laddare för att det ska fungera.

Har du något tips på en prisvärd PD-laddare eller ska man köra på den billigaste man kan hitta?

Av finally
Skrivet av xxargs:

Det har tveksamt värde då slitaget är så olika då om man ligger i 40-80% cykling med kanske 10 ggr längre hållbarhet än gentemot 0 - 100% i cykling.

En intressantare värde är hur många mAh som kan nyttjas i normal användning gentemot batteriets ursprungliga angivna mAh-värde.

en sak till - en stor del av slitaget är åldring över tid - oavsett om man använder batteriet eller inte, och det kan skilja sig väldigt mellan tillverkare om batteriet är slut efter 3 år eller klarar över 5 år.

Menar du "design capacity" och "full charge capacity"? står inget om det heller isåfall. Vad ska jag då kolla efter om jag vill veta hur slitaget på batteriet är?

Av finally

Antal "battery cycles" visas inte - varför?

Hej!

Försökte kolla upp antal "battery cycles" genom battery-report från kommandotolken men fanns ingen information om det. Någon idé till varför min dator inte har räknat det?

Av finally
Skrivet av Ostaren14:

Jag har också tittat på thinkpads i ungefär samma budget men främst x390 då, har hittat dessa två men har svårt att bestämma mig, fler trådar i ryzen men sämre batteritid o ingen thunderbolt. https://www.dustinhome.se/product/5011131725/thinkpad-x390
https://www.lenovo.com/se/sv/laptops/thinkpad/x-series/X395/p...

Ser bra ut. Hur skiljer den sig från T490/490s samt T480/480s?

Av finally
Skrivet av Meto:

Jag har en T470s finns på https://www.bluecity.se/lenovo-thinkpad-t470s-14-2-5ghz-256gb...

Ändra nackdelen är den lilla högtalaren som sitter under till men jag vet inte om det finns andra ThinkPad med stereo högtalare.

Ser bra ut. Vad väger den? Hittade inget om det.

Av finally
Skrivet av yugurt:

Det är fult möjligt. Sedan får man ju själv bedöma om det är prisvärt eller ej. Jag skulle satsat på en Thinkpad från X serien om du vill ha en lätt burk. T serien funkar dock också om man vill ha lite större skärm men då ligger dom och sniffar på 1.5KG lite drygt.

Vilken rekommenderar du från T serien bortsett från priset?

Av finally
Skrivet av yugurt:

Hej, Lenovo har studentrabatter dock inte några super bra. Vad för budget har du? är det nya datorer du söker eller är det begagnat? Begagnade thinkpads brukar ju ha helt okej priser!

Kan man få en ny Thinkpad med specsen jag nämnde för 12k eller går de för mer än det?

Har du några rekommendationer utöver Thinkpad som går för ca 9-10k?

Av finally

Vilken Thinkpad för studier?

Hej!

Letar efter en dator som främst ska användas till programmering på högskolenivå. Har kollat på Thinkpad då de verkar vara bra bra byggda.

Datorn ska vara 13-14 tum, ha minst 8 GB ram samt SSD. Då jag ska pendla med den så ska den vara relativt lätt också så max 1.5 kg.

Vad kan en sån Thinkpad gå för? Har de någon studentrabatt?

Av finally
Skrivet av reflux:

Om det är i sommar så är ett tips är att kolla med dessa: https://www.lsevacations.co.uk/

Det är studentrum som hyrs ut under sommaren; helt ok standard, bra priser och ofta ganska centralt.

Tack ska kolla på det. Vet du vilka områden i London som brukar vara populära att bo i?

Av finally
Skrivet av pålis:
  • Billigt boende

  • London

Välj ett

Billigt och billigt, men lagom pris iallafall. Har ingen koll på vad som är dyrt och billigt i London därför jag frågar. Men vilka områden är bra att bo i då?

Av finally

Ingen som har några tips på vilka områden i London som är bra att bo i? T.ex. Shoreditch, Spitalfield, Soho m.m

Av finally

Tips på billiga boenden i London för 4 pers och 4 nätter

Hej!

Åker till London snart och skulle behöva tips på hemsidor där man kan hitta billiga boenden, gärna centralt eller nära Victoria Station. Vi är 4 personer och kommer att stanna där i 4 nätter, så kan Airbnb vara att föredra eller finns det billigare alternativ? Kom med era bästa förslag!

Av finally
Skrivet av Shrudder:

Problemet ligger lite i att du försöker boka det mest attraktiva, alltså en lång weekend och direktflyg när turistsäsongen har börjat. Visst kan du hitta billiga flyg även med dessa preferenser men då får du ha en gnutta tur och hoppas att det släpps några billiga biljetter innan du vill åka - I värsta fall så kommer det inga såna och istället har priset gått upp.

TL;DR: Vill du åka billigt/billigare så får du vara mer flexibel.

Problemet är att jag inte kan vara så flexibel då jag ska på konsert den 1 juni.

Av finally
Skrivet av FabriciusRex:

Att boka en månad i förväg är inte att vara tidigt ute. Kolla på momondo, och kanske överväg att flyga från Nyköping/Skavsta, om du vill få ner kostnaden.

Jag tänkte att det är bara London liksom och att priserna inte ändras så mycket. Trodde inte att det skulle spela så stor roll om det var 1 månad eller 2 veckor innan, iallafall inte att jag skulle behöva betala 3000 kr, högst 1500.

Av finally
Skrivet av superpwnguin:

@mathwhat:
Du har rätt, det är svindyrt den helgen. Vet ej varför.
Innan du hade sagt datumen kollade jag tex 24:e maj till 26:e maj. Då kostade Landvetter - London 1200:- T.o.R. med korta, bra flygtider. (2h och direktflyg)
Den helgen du vill iväg hittar jag också bara för precis under 3000:-

Mitt tips är att flyga från Oslo, det går snabbt och är billigt. ~2000:- för T.o.R. och 2h flygtid.
Men då måste du ju förstås ta dig till Oslo också.

Lycka till!

Kan det ha med att det är en fullbokad konsert på 75.000 pers på Wembley Stadium den 1 juni att göra som leder till att flygbolagen höjer priserna?

Av finally
Skrivet av Trigger:

Norwegian brukar ta runt 1000 spänn tor Stockholm Göteborg. Har en kollega som fick punga ut med 4500 idag.. det jävligaste var att det hamnar på mitt konto....

Tillgång efterfrågan helt enkelt

Menar du att din kollega köpte tur och retur för 4500? När åker han och vad för typ av biljett köpte han?

Av finally
Skrivet av Trigger:

@mathwhat:

SAS strejken kan ju ha med saken att göra om du missat det

Läste om SAS-strejken. Tror du att det är kört att få tag på billiga biljetter innan 30/5?