Inlägg

Inlägg som TobbeH94 har skrivit i forumet
Av TobbeH94

Spännande framtid ändå och också kul att se att hoppet från 26nm till 14nm och de landvinningar som uppenbarligen gjordes där också gör det enklare att ta ytterligare steg.

Av TobbeH94

Otroligt märkligt att inte ta sig tid att kolla i datorn innan man gör en annons. Finns nog många intressenter om du faktiskt listar allt och sätter ett rimligt pris. Typ 3000kr.

Av TobbeH94

Tycker ärligt talat att det inte finns någon anledning att inte ta en PS4 pro om man köper en PS4a idag. Främst för att den inte kostar speciellt mycket mer men ändå bjuder på mycket mer kraft. Om man i framtiden eller åtminstone de närmaste 2 åren skaffar sig en 4k tv får man dessutom en rejäl boost i bildkvalite. Själv kör jag 4k och en PS4 pro, en grym kombination.

Av TobbeH94
Skrivet av SvanteP:

Du behöver ju inte köra 4k bara för att tv'n stödjer det. Kör 1080p så ska du se att 1060 hänger med bra.

Fast blir det verkligen en bättre upplevelse än 4k med PS4 pron? Handlar ju mer om vad som är smidigast att göra.

Av TobbeH94
Skrivet av rapparsven:

Om du har en TV du gamear på med PS4an, varför inte koppla in datorn till den och gamea där med laptopen?

För att 1060:t i laptopen hanterar 4k sämre än en PS4 pro. :/

Av TobbeH94

Behålla GS63vr eller gå för en ultrabook?

Hej, har under den senaste tiden insett att jag inte längre kan ha mer än en dator. Jag behöver alltså en dator som kan hantera allt jag gör. Allt från universitet till jobb till att sitta vid hemma. Spelande gör jag idag främst på min PS4 pro. Jag gick i tankarna att köpa mig en Macbook pro 13" eller 15" för att använda till skolan och till arbete och surf. Dock fann jag en MSI GS63 för 17 000kr, varianten med 1060. Och slog till för att testa. När jag nu har haft den ett par dagar och testat hemma, försiktig som en mus, för att kunna skicka tillbaka den om jag ångrar mig köp så är jag ganska konfunderad.

Datorn är grym på alla sätt till att sitta med i knät och surfa, förutom batteritiden då. Skärmen är trevlig och byggkvaliten är toppklasss. Vid spelande känner jag dock att skärmen är för liten. Det är svårt att uppskatta grafiken i ex BF1 på en så liten skärm, och jag kan på inget sätt säga att jag kan se skillnad mellan medium eller ultra-inställningar. Som student så är det pengar från sommarjobb och extrajobb som datorn kostar mig, pengar jag också kan ha till annat. Jag känner därmed kommer jag verkligen att spela på maskinen, eller är jag kanske förlorad till konsolerna?

Den stationära datorn har jag sålt av. Men tanken slog mig att om jag köper en billigare ultrabook för studier och dylikt så kan jag ju alltid i framtiden köpa mig en ny stationär för pengarna jag sparar. Så vad hade ni valt, spendera 17 000kr på en spellaptop för att kanske längre fram spela, eller köpa en ultrabook och senare köpa en ny stationär om andan faller på?

Av TobbeH94
Skrivet av seraj5:

vanliga k70 rgb har också kostat 1000kr på inet, alla switchar

Det spelar ingen roll. De kostar inte det nu. Marknaden styr. Vill ingen ha den för priset jag har satt så köper ingen tangentbordet. Har dock svårt att se att RGB varianten kostat så pass lite...

Av TobbeH94

Dock inte bruna brytare. Finns som billigast för 1700kr med det. Bruna brytare väljer man för att man vill ha bruna brytare. Skulle inte köpa för röda om det så var halva priset mot bruna. Så är det kanske inte för alla, men så är det för mig. Vill du inte köpa, är du välkommen att inte göra så.

Av TobbeH94

Corsair Gaming K70 LUX RGB Cherry MX Brown

Säljer nu mitt tangentbord då jag ska byta ut hela setupen hemma.

Ett Corsair Gaming K70 LUX RGB Cherry MX Brown inköpt i September på netonnet. Kvitto och garantibevis finns.

Tänker mig att släppa det för runt tusenlappen.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3679773

Läs hela annonsen här

Av TobbeH94

Alienware 13 oled

Hej,

Funderar på att införskaffa en alienware 13 med oled-skärmen.
På den svenska produktsidan står det att det ska gå att välja till oledskärmen , men den finns ingenstans att välja när man konfigurerar sin modell. Den finns dock på den amerikanska sidan. Vet någon av er om det går att lösa så att man kan köpa en Alienware 13 med oledskärm även här i Sverige?

Av TobbeH94
Skrivet av ericb:

Tänkte sälja min stationära och köpa en laptop. Just nu har jag I5 6600k r9 390x 16gb. Om jag köper en bärbar för runt 10k kommer det bli ett stort nerköp? Man får väl typ I5 6300 och ett GTX 960m. Lite osäker hur datorn kommer hålla i längden spelmässigt?
Med vänlig hälsning, Eric

Jag har kollat på den här. Sen ska jag såklart se om man hittar något bättre på mellandagsrean.

https://www.komplett.se/product/898653/datorer/datorer-barbar...

Den här är ett mycket bättre val. Lika bra grafikkort som i din nuvarande men något slöare processor. http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/253865-a...

Av TobbeH94

Var inne och klämde på nya 15-tummarn idag. Fantastisk byggkvalitet. Helt outstanding på den punkten. Sen om den verkligen är värd sitt pris, njae inte för prestandan iaf. Men det finns ingen dator som är ens i närheten av lika välbyggd...

Av TobbeH94

Har samma problem. CPU-usage 100% på en I5 4690k i 4.4ghz. Dock har jag bara 8gb ram....

Av TobbeH94

Köpes gamingskärm i och kring Örebro.

Söker en gamingskärm i Örebro med omnejd. 24 eller 27" helst med 120/144hz är dock öppen för förslag. Gärna i en prisklass mellan 1000kr-3000kr.

Läs hela annonsen här

Av TobbeH94

Verkar ha haft enorma kvalitetsproblem iåtminstone i början. I övrigt en grym skärm. Så vågar du gå med i lotteriet så köp, annars inte.

Av TobbeH94

Har spelat 8 timmar nu och har inte det minsta roligt längre. Vi snackar verkligen noll variation. Varje uppdrag känns verkligen exakt likadant och redan nu känner jag att jag nog aldrig vill spela en enda minut till... Synd. Älskade Mafia 2. Men det här är verkligen ren smörja...

Av TobbeH94

Hur har ni lyckats starta spelet? För mig står det att det inte är släppt än när jag försöker starta i steam...

Av TobbeH94
Skrivet av Laxpudding:

Datorer/windows/grafikkort tenderar att betrakta skärmen som något statiskt och oföränderligt. TV:n fungerar tvärtom. Så när du ändrar något hur kretsarna i skärmen/TV:n beter sig, kommer datorn i första hand att fortsätta som innan vilket kanske leder till någon form av inkompatibilitet.

Detta brukar man kunna gå runt genom att starta om dator, rycka kablar och byta ingång på TV:n, kanske i en viss ordningsföljd. I en del fall får man gå in och rensa i registret.

Skrivet av fermia:

Man måste slå av TV helt innan man aktiverar det i TV..Har du gjort det??

Eller iallafall dra ur HDMI kabeln innan du aktiverar

Testade att dra ut kabeln, med datorn avstängd, ställa om TV:n och sedan starta upp igen. Nu verkar det fungera. Stort tack!

Av TobbeH94

4.4.4 Chroma med LG LG 43UH664V

Hej, köpte häromdagen en https://www.netonnet.se/art/ljudbild/tv/39-43tum/lg-43uh664v/... för att använda som datorskärm. Är än så länge extremt nöjd med såväl bildkvalite som flyt i spelläget. Dock har jag lite funderingar kring LG:s hdr-läge deep colour mode. Om jag sätter igång detta via menyn hittar inte längre tv:n datorn. D.v.s mitt grafikkort verkar inte skicka sådan signal. Har köpt en sån där dyr HDMI kabel med stöd för HDR och 18gps och kör med ett Geforce 1070 borde inte denna setup gå att köra i 4.4.4 Chroma?

Av TobbeH94

Har sålt kortet redan tackar för intresset!