Inlägg

Inlägg som TobbeH94 har skrivit i forumet
Av TobbeH94

Allt jag behövde se var resultaten i Odeysseu och BFV. Nu blir det en uppgradering!

Av TobbeH94

Tack för en ruskigt bra kväll, och stort tack till Bussovic som tjatade med mig. Vi syns i Stockholm!

Av TobbeH94

Rör mig ner mot stan nu. Kille iklädd grå kavaj och vit t-shirt med ett försök till ansat semesterskägg = jag!

Av TobbeH94
Skrivet av OSkar000:

Tur att vi har några platser kvar då

Sena anmälningar ser ut att fungera bra så länge vi håller oss under 42 bokade platser. Men skriv upp er här ändå så vi vet vilka som dyker upp.

Skickades från m.sweclockers.com

Kommer också!

Av TobbeH94

I år blev det inget traditionsenligt midsommarfirande då jag haft för många bollar i luften på sistone. Tänkte därför spendera kvällen med en kall cola vanilj, chernobyl på HBO och möjligen lite BFV!

Av TobbeH94

Rätt sugen på att komma och nörda, är övriga välkommande och trevliga mot den som kommer ensam?

Av TobbeH94
Skrivet av Olsson80:

Skulle vara kul om det testades i Ultrawide någongång. Många som sitter på det nu och svårt att köpa rätt kort efter skärmen....

Ultrawide i 3440x1400 finns det bara ett kort för och det är 2080ti...

Av TobbeH94

Jag äger skärmen och är helnöjd. Jag delade med mig av mina tankar om den i recension på inet. Bra allroundegenskaper, snabb som skabb men med värdelös HDR. Allt som allt mycket 4k för pengarna!

Av TobbeH94

Är så många saker som är så fantastiskt märkliga med detta spel. Laddningskärmar för att gå in i grottor ute i den öppna världen. Fiender som spawnar från ingenstans och som fadear ut från skärmen så fort ett objective uppnåts. Värdelösa kontroller för att flyga till PC. Att hamna bakom gruppen enbart litegrann leder till ytterligare en loadingscreen. När du är Fort Tarsis och vill customiza din javelin så måste du in i en meny och därefter se ytterligare en loadingscreen. Spelet känns så fruktansvärt ofärdigt. Som om olika team byggt små delar av ett spel som de ännu inte hunnit bygga samman till en helhet.

Kan tilläggas att det flyter ofantligt dåligt även i 1080p. Dipps ner till 35 FPS i 1080p ultra. HDR-läget är trasigt såväl till konsol som PC.

Av TobbeH94

Hade en Phenom II 940, den var fantastisk ända fram till BF3 där jag upptäckte att min uppgradering från Radeon 5770 till Geforce GTX 580 inte gav någon vidare prestandaskjuts på grund av att CPU:n flaskade. Gick därefter i några år över till laptops innan det blev 4690k och sedermera Ryzen 1700. Många fina minnen med min Phenom prolle!

Av TobbeH94
Skrivet av Abachus:

Hej

Jag har en speldator som är några år men tänkte blåsa lite nytt liv i den så att den håller några år till.
Grafikkortet som jag tänkte byta ut heter iceQ X HD6950.... Vad kan jag uppdatera till?
Vad jag förstått så ska modernare kort med PCIE 3.0 fungare mot 2,1.

Tar tacksamt emot tips.

Moderkort: ASUS M4A79XTD EVD (Crossfire X ready)
Processor: AMD 3,5 GHZ.
PCIE 2.1.
Nätaggregat: 750W.
Minne 16GB.

Mvh
Björn

I ett så pass gammalt system skulle även enklare grafikkort bli flaskade av CPU:n (om det ens finns tillräckligt nytt bios för att få igång nyare kort) - så skulle om jag var du göra en uppgradering av såväl mobo, cpu, ram samt grafikkort. Kanske till en nyare ryzen cpu och ett Radeon 570.

Av TobbeH94
Skrivet av Miicheal:

Vart en 156 C, lite orolig över ljudet och värmen, men har beställt en annan kylplasta och tänker undervolta CPUn typ direkt så hoppas inte att det låter som ett flygplan!

Fick dock mail igår kväll att datorn är skickat så det har gått snabbt, bra support också då man hade några frågor!

Sitter i detta nu och funderar över att beställa mig en just sådan dator. Hur upplever du din nu efter att du haft den ett tag?

Av TobbeH94

Har inte hunnit använda den så mycket än, men kanske får den åka tillbaka till Inet helt enkelt. Även om det finns stora fördelar med en Blade så känns den inte riktigt som den där spelmacbooken som jag ville ha.

Av TobbeH94

Köpte en fyndvara Razer Blade på Inet. Har läst massvis av recensioner, men hade nog inte förväntat mig att den skulle vara såhär jäkla ljudlig som den är. Är det något även ni andra blade ägare reagerat på att fläktarna lixom tjuter som stuckna grisar?

Av TobbeH94

Update efter att ha spelet ett antal matcher. Spelet påminner mig massor om Battlefield 2. Det har samma slags dramatik, kanske något mer realistiskt, men också lika långa passager mellan flaggorna och en del "clunkyness". Spelet flyter ohyggligt dåligt på de nu fulla servrarna. Det belastar samtliga kärnor på min Ryzen 1700, men verkar ändå belasta kärna 1 allra hårdast. Det är dock oklart om den dåliga prestandan (runt 30-35 fps i strider) beror på servrarna eller spelet. Hur som så är det roligt men opolerat. Rekommenderar alla att avvakta något med köp dock.

Av TobbeH94
Skrivet av Oliver91:

PS4 Pro eller Xbox One X fixar inte 4k särskilt bra, då blir man fast i 30 fps träsket med lägre grafikinställningar.

Köp förövrigt Xbox One X om det är ett Xbox One du har sedan innan men var beredd på att bli besviken om 4k är målet.

Det där Spider Man spelet kommer ju släppas på andra plattformar senare garanterat, det har ju sålt väldigt bra och utvecklaren vill suga ur det lite mer pengar

Så många fel i en och samma mening... Inställningaran på Xbox One är relativt höga, i vart fall i 2160p-lägena. Spider Man är utvecklat exklusivt av Sonya för Playstation och kommer således inte släppas till andra format...

Av TobbeH94

@hunkaboy86:

I 1080p flaskade min CPU rejält. Hade en average FPS runt 70 med 55% GPU-usage. Resolution scalern var helt trasig, men fick den att funka på 150% låg då på samma FPS men med runt 80% GPU-usage. I 4K (200% resolution scale) fick jag mellan 50-70 FPS. Samtliga test körde med texturer på ultra och resten på high. Snyggt som attan i de högre upplösningarna men ganska statisk värld jämfört med BF.

Av TobbeH94

Spelet fungerar tyvärr inte i dagsläget. Har försökt logga in sedan vid 20:00 igår och har lyckats spela en match. Övrig tid har jag varit fast vid "ansluter till servrarna" bilden. Utvecklarna jobbar som det verkar för fullt. Nämnas skall dock att spelet kändes fantastiskt den matchen jag faktiskt fick spela. Så köp, men vänta tills spelet är i ett fungerande skick.

Av TobbeH94
Skrivet av anon277728:

En fundering bara, varför lägga över 30000kr för att spela i 1080? Eller är tanken att köpa skärm med högre upplösning senare?

Många gånger använder jag downscaling från högre upplösningar redan idag. Exempelvis ser Gears of war 4 fantastiskt ut i 1800p nedskalat. Då får jag ändå flytet från 240hz och gsync. Kör alienwares skärm. Så bildkvalitén är det inget fel på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av TobbeH94
Skrivet av xcluzive:

Kollade inte så noga, men jag skulle byta 8x4 GB RAM till 2x16

Skickades från m.sweclockers.com

Okej, har funderat en del kring det. Kan minnena inte köras i quad channel om man kör 4 stickor?