Inlägg

Inlägg som TobbeH94 har skrivit i forumet
Av TobbeH94

Säljes Asus MG279Q 144hz 1440p freesync skärm

Står nu i begrepp att sälja min Asus MG 279Q-skärm köpt i juli 2015 från CDON.
Självklart finns kvitto, originalkartong och alla tillbehör kvar.

Skärmen har inga döda pixlar och jag har inte haft några problem med den. Finns visst lightbleed i de nedre hörnen i övrigt så är skärmen felfri. Kan skicka bilder till den som önskar, och skärmen kan också ses på plats i Örebro.

Ser helst att skärmen hämtas hos mig i Örebro, så kan också eventuell köpare testa skärmen.

Förbehåller mig rätten att sälja till den jag vill eller inte sälja alls om priset inte är rätt.

Läs hela annonsen här

Av TobbeH94

Säljes Sapphire Radeon Fury!

Står nu i begrepp att sälja mitt Sapphire Radeon Fury på grund av att jag tänkt uppgradera till Geforce 1080. Kortet är köpt på Netonnet den 7 mars 2016. Det finns därmed fortfarande garanti. Kortet har aldrig körts överklockat och har suttit i ett rymligt chassi. Har inte haft några problem med det. Kvitto, tillbehör och originalkartong finns självklart kvar.

Länk till kortet. https://www.netonnet.se/art/fyndvaror/fyndvaror-datorkomponen...

Ska kortet skickas vill jag ha förskottsbetalning. Föredrar dock att kortet hämtas i Örebro. Ska kortet skickas så står köparen för frakten. Skickas isf via posten.

Tänker mig budgivning på kortet. Förbehåller mig rätten att sälja till den jag vill, eller inte alls om inte priset är rätt.

Läs hela annonsen här

Av TobbeH94

Om du kan hämta i Örebro och är villig att ge ett vettigt pris har jag en Asus MG279Q jag går i tankarna att sälja. PM om du är intresserad.

Av TobbeH94

Hjälp med värdering av Asus MG279Q

Hej,

Tänkte sälja min Asus MG279Q-skärm då jag insett att jag hellre vill ha en G-Sync skärm tillsammans med min kommande uppgradering till ett Geforce 1080. SKulle dock behöva lite hjälp med värdering av skärmen. Har sett att de ligger mellan 5500kr - 6000kr i nypris, vilket är mer än vad jag gav för min för lite drygt ett år sedan, och tänkte därför lägga mig runt 4-4500kr? Var hade ni varit villiga att betala för en ett år gammal sådan skärm?

Tacksam för svar.

Av TobbeH94

Surface pro 3

Säljer nu min drygt ett år gamla Surface Pro 3.
Det är I3 varianten, med 64gb SSD, dessutom har jag köpt till ett 32gb minneskort för totalt 96gb lagring. Externa lagringsenheter kan självklart också kopplas in via usb.

Spec:
Processor. i3 4020Y
Ram: 4 GB ram.
Skärm: 2160x1440
SSD. 64gb
USB: 1 USB 3.0

Surfacen är köpt på Webhallen och kvitto och dylikt finns. Den är välanvänd (som studiedator vid universitetet) och det finns en del mindre repor på baksidan (sedan denna är oskyddad). Även type-covern är något sliten. Kan bytas emot en PS4a med spel, eller säljes för priset nedan.

Läs hela annonsen här

Av TobbeH94

CPUN är kass, thats why. CS:go gillar verkligen Intel CPUER!

Av TobbeH94
Skrivet av infigo:

Dock så ersatte Hawaii bara toppklassen samma sak med fiji så troligen kommer polaris ligga i den övre prisklassen på kort för 5000 och över.

PS4 lanserades en månad efter AMD släppte Hawaii och PS4 och XBONE har båda GPUer från generationen innan. Fiji kommer troligen med HBM vara för dyr för att ha i en konsol även om de trycker in ddr5 istället. Min gissning är fortfarande en Tonga GPU om inte AMD kommer med något nytt som är lite billigare. 380x presterar nästan 30fps low i 4k idag och med optimeringar så kan det gå.

Klarar inte PS4 UHD bluray? jag har för mig att den gör det

Där har du fel. Polaris kommer först att nå mellanklassen och bärbara speldatorer. Därmed är den utmärkt för användning i en spelkonsol.

Av TobbeH94

Mest troligt är det polaris sony ämnar att använda. Borde därmed gå att få lite mer än dubbel prestanda med bibehållen tdp.

Av TobbeH94

Grafikkort för max 5000!

Hej, sedan mitt 7870 nu på riktigt har kastat in handduken (artifakter och annat otrevligt) så är det dags för en ny GPU.
AMD eller Nvidia spelar ingen roll (har visserligen en Asus MG279Q freesync skärm, men föredrar 144hz framför max 90hz med sync). Prislappen är max 5000 och föredrar köp från Inet, Netonnet, Komplett eller Webhallen och spelandet kommer med tanke på skärmen ske i 1440p.

Kan nämnas att jag står och velar mellan ett 390x (3790 på netonnet) eller Radeon Nano (4490 på netonnet).

Vad borde jag välja?

Av TobbeH94

Kan ge 1800, hämtar isf!

Av TobbeH94

Tar sapphire radeon 290 för 1600. Bor i örebro så hämtar. Kan hämta imorgon. Skicka PM!

Av TobbeH94

Går ju knappt att driva ens på ett 980ti med allt på ultra i 1440p, så vad mer begär ni egentligen?

Av TobbeH94

Söker grafikkort i Örebro

Sedan min gamla trotjänare 7870 nu kastat in handuken söker jag ett vettigt kort för spelande i 1440p. Kort som kan vara intressanta är radeon 290 och uppåt eller Geforce 780 och uppåt. Om du har ett kort som stämmer överrens med de ovan givna kriterierna, och bor i Örebro med omnejd så lämna ett erbjudande nedan eller i PM - så diskuterar vi utifrån det.

Läs hela annonsen här

Av TobbeH94

Har också märkt av att detta verkar ha accelererat på sistone. Personligen gör det mig än mer skeptisk än jag redan var till begagnatmarknaden...

Av TobbeH94

Har du möjlighet att sälja korten med originalkylare?

Av TobbeH94

Runt 3000kr med tanke på grafikkortet...

Av TobbeH94

Bjuder 2000, hämtar isf.

Av TobbeH94
Skrivet av AplAy:

@TobbeH94: Tack så mkt för svaret. Jag hittar inte ASUS GJ752-serien. Menar du ASUS G752VY-serien?

Olika undermodeller har olika slutbokstäver. Därav 752 serien

Av TobbeH94
Skrivet av AplAy:

Tjena!

Det är så att jag pysslar mkt med videoredigering (Premiere Pro & After Effects) och då är det ju viktigt att ha bra processor å grafikkort och jag kmr nu att vara i behov av en bärbar dator som kan pyssla med videoredigering (upp till 1080p i upplösning, ej högre än så).

Kan gaminglaptops vara ett alternativ då? Sitter å kikar på: https://www.inet.se/kategori/871/gaming

Vad jag förstår så är grafikkorten inte samma i bärbara som dem du köper till stationära. Så GTX 970M i bärbar har inte samma prestanda som GTX 970 till stationär. Kan man säga dylikt om processorerna oxå, och hur stor skillnad mellan dylik processor å grafikkort gentemot deras stationära mostsvarigheter är det?

Tack för svar på förhand! / AplAy.

Beträffande grafikkorten har 970m ungefär samma prestanda som ett "stationärt" 960-kort. Beträffande processorerna är prestandan likvärdig för respektive modell med samma antal kärnor och samma frekvenser (sedan de inte delar namn med sina stationära motsvarigheter) där måste du därmed jämföra. Det går att få rejält bra prestanda bärbart (ex finns "stationära" 980 som grafikkrets i laptops och 980m är ett 970 med något lägre klockfrekvenser) men det kostar rejält med kosing. Se till och välj en dator med en bra IPS-panel dessutom, då detta krävs för att du överhuvudtaget ska kunna arbeta med bild och videoredigering.

Personligen skulle jag rekommendera asus GJ752-serien med adekvat grafikkortslösning som passar dina behov!

Av TobbeH94
Skrivet av Gurk:

Nej, det var det jag menade... har aldrig hört talas om någon dålig kylare på dom korten. Blev lite paff här.
Ah, refernskylaren är allt annat än dålg... den är möjligtvis "bra" eller "ok" som sämsta betyg.

Kände för att kalla dig trög - men avstod. Som sagt finns sämre kylare, finns bättre och finns fantastiska kylare. Kylaren på mitt Inno 3d 980 är helt okej. Den låter en del i load (väldigt mycket överklockat) men är ändå helt okej. Kylaren på det kortet du länkade är av samma snitt - medan Zotac kortet har en betydligt tystare och mer effektiv kylare. Alla klarar original TDP:n såklart. Men inte alltid det finns rum kvar för överklockning.