Inlägg

Inlägg som Erwya har skrivit i forumet
Av Erwya
Skrivet av anon271898:

Hur mycket ungefär ska Amd Phenom II X4 965 Black Edition 3.4Ghz Quad den ligga på? Vad är högsta bud att betala tycker ni?

Skulle absolut inte ge mer än 300kr. Det är högt ändå, men acceptabelt. Du ska väl inte ge mer för X4 965 BE när du kan få en i5-2500K, som är mycket kraftigare, för 300kr-500kr.

Skrivet av micke7406:

dom brukar gå för ca 700:-

För 700kr kan du få både 1155-CPU och -moderkort.

Av Erwya
Skrivet av mini-ryttge:

Det finns flera leverantörer som levererar fasta ip-adresser som en tilläggstjänst. Telia gör det inte.

Alla leverantörer blockerar dock portar som t.ex 25 och 53, detta pga open relay och open resolvers. Vilket heller inte är okej i mitt tycke.

Jag känner spontant att vad jag gör med mitt internet ska leverantören ge fan i. Dom ska vara common carriers så att säga. Vad hade hänt om posten slutade leverera brev till alla utan ett organisationsnummer. Jag betalar för en viss datamängd/s och hur jag nyttjar denna ska inte vara deras ensak. Att alla som vill ha någon sorts webbserver ska ha ett organisationsnummer är helt orimligt, för DNS och SMTP har jag någon sorts förståelse pga spam och dns amplifikations attacker men det krockar fortfarande med internet som ett fritt medium.

Jag går offtopic här och tänker inte fortsätta hijacka tråden. Vill ni ha svar så ta det i pm.

Jag håller helt med om rollen en ISP har mot sina abonnenter. Tycker inte det är acceptabelt att de ska fingra på vilka portar de vill tillåta och inte. Har försökt sätta upp en egen mailserver en gång men det gick helt åt skogen. Efter massor av felsökning hamnade jag hos deras kundsupport där de förklarade att de har en lista blockerade portar och att de inte skulle lyfta någon blockering ens på begäran. Det gjorde att jag sade upp mitt abonnemang så fort bindningstiden gick ut.

Av Erwya

Archive-disken har dokumenterat god läsprestanda. Den fungerar utmärkt att seeda torrenter med men att leecha ger dig i sämsta fall skräck-IO'n 1/4. Ladda ned på en annan disk och flytta sedan allt när det är klart till Archive-disken.

Nej, du kan inte ha den i RAID, men du behöver heller inte ha den som "cold" backup.

Av Erwya

Mycket möjligt, men eftersom det var tvärstopp när jag ringde förlorade de en potentiell kund.

Av Erwya
Skrivet av Paddanx:

RAID är inte backup

Skämt åsido, problemet jag ser är att mutationer sker även med "naturens skydd". Cancer pga strålning osv... det lär inte påverka denna typ av lagring bra.

Strålning knockar vanligtvis ut ena basen vilket gör att den kan repareras med hjälp av den andra. Om de ligger i lösning med reparationsproteiner åtgärdas det ganska snabbt vilket är långt bättre än vanliga hårddiskar som måste upptäcka felet först, vilket kan ske först nästa gång sektorn läses.

Anledning till att mutationer inträffar beror främst på kroppens system att hantera replikation. De flesta fel sker vid replikering. Där finns det också proteiner som är bättre eller sämre på att upptäcka om det blivit fel.

Om det vore en dator som "skriver" DNA skulle den kunna utrustas med bättre felkorrigering än naturen har. Vid "replikering" skulle en dator troligtvis läsa in hela DNAt och skriva en kopia av det snarare än att skicka in proteiner i lagringsenheten som utför en "naturlig" replikation.

Av Erwya
Skrivet av merdique:

Jag tror inte det är nån risk att använda A, T, C eller G. En organisms arvsmassa tar inte upp främmande DNA hur som helst, annars hade det varit riskabelt att äta, du får ju hela tiden i dig andra organismers DNA. Men det är så många virus fungerar, deras genetiska material (DNA el RNA) blir del av den infekterade cellens DNA. Men virus är speciella. Än sjukare är viroider.

Det hade ju varit mäktigt om man fick va sin egen backup-lösning, sitt eget moln hehe, och lagra allt i sin egen arvsmassa.

Våra kroppar är duktiga på att inte ta upp DNA utifrån, men bakterier är desto duktigare på det. De har även plasmider, ett slags USB-minne i jämförelse, som de byter mellan varandra. Om det är något riktigt otrevligt som tas upp och vi har otur kan det hamna i vårat DNA. Det ska dock mycket till det.

Jag är mer orolig för bakterier som tar upp något väldigt olämpligt.

Av Erwya
Skrivet av llxt:

@suzieq: Är det någon förbättring pågång till AMD? Min erfarenhet av AMD har inte varit så lyckad alla gånger.

AMD har gått förbi nVidia i fallet stabila drivrutiner. R9 390 ger bättre prestanda än GTX 970. AMD har inte segmenterat minne. AMD fungerar bättre med 4K än GTX 970/980

Av Erwya

Om du står ut med så låg IOPS som 1/4 vid lite tyngre användning så är Archive en disk för dig.

Av Erwya

Jo, men absolut. Det är klart att man vill stötta på något sätt.

Synd att det verkar ha varit dålig uppslutning på FZ, men det kan finnas många orsaker till det. Om det var tvingande/frivilligt, aggressivt påtryckande/för dolt, hur man formulerade sig mot medlemmarna om betalning, storleken på beloppet, fel ute i tiden m.m. Med andra ord är det svårt att veta hur det skulle bli på Swec idag och om man gör annorlunda.

Jag tror att det skulle vara bra om donation var mer som en tilläggsfunktion som fanns som ex. en flik under Min profil. Lite diskret och inte aggressiv på något sätt. Sedan en ödmjuk text som beskriver att "din donation gör skillnad". Kanske lite "jantelag" i texten också skulle göra donationer mer attraktivt. Förövrigt ser jag inte att man behöver ändra något på resten av Sweclockers förutom att man räknas till de stödjande (hjärtat) och slipper reklam.

Detta skulle göra att ni når oss som inte gillar reklam men fortfarande vill stödja sidan. Vi kanske inte är många men ni borde ju inte annat än tjäna på att det skulle finnas ett sätt att donera.

Av Erwya
Skrivet av Bascule666:

Jag antar att du är ironisk. Om inte så har du nog problem med dina inneröron...

Nope. Den saknar helt kontraster och rumskänsla. Känns som allt bara flyter ut i den. Usch.

Av Erwya
Skrivet av PeanutPowerz:

Jag har dragit en vanlig kabel på ytterväggen, det har fungerat bra i 2 år.

Problemet är att om den blir solbelyst torkar den upp sakta med tiden. Har kört med vanliga kablar utomhus men har också behövt bytt dem efter några år.

Den svarta jag länkade har hållt längre än så och fungerar lika bra fortfarande.

Av Erwya

Här kan du beställa exakt den längd du behöver: http://www.kabelbutiken.com/natverkskabel-utomhusbruk-ftp-cat...

Du behöver dock kontaktera dem själv.

Av Erwya
Skrivet av aandreee:

https://i.imgur.com/cbanrm7.png
Windows 10 är och fungerar bra.

Fruktansvärt vilken hemsk kontrast! Man blir ju yr i huvudet bara genom att titta på den!

Av Erwya

Prova stänga av routern längre tid. Det är den som brukar binda IPn och det gör den vanligtvis i spannet en halvtimme till flera timmar.

Av Erwya

Den är ju dyr. Folk har rykt ihop om den.

Av Erwya
Skrivet av Bernd_P1:

@Erwya: tror inte det. moderkortet stödja enbart AM3. Bulldozer är AM3+. det går att tar en AM3 CPU och stoppa in den i en AM3+ MB. men ej omvänd så mycket som jag vet.

Då får du lära dig något nytt idag. Asus Crosshair IV Formula är ett moderkort som initialt inte hade stöd för Bulldozer men som senare fick officiellt stöd.

Av Erwya

Han har inte ett sådant moderkort man kan stoppa en Bulldozer i?

Vet att vissa moderkort officiellt klarar av detta. Än större andel inofficiellt.

Av Erwya
Skrivet av kEzi:

Är det så? Har tidigare fått varningar ang just det, i och med att man kommer in och bara "kritiserar" utan att visa intresse för varan. Det skulle vara skönt om man fick lite klarhet i det hela.

Känner att det har varierat med när man kan kritisera. Håller med dig där. Dessutom hur gör man när det inte finns ett kommentarsfält för annonsen?

Jag förstår om moderatorerna måste gå in och rensa om det spårat ur till pajkastning men då ska man ju bara ta hand om det som spårat ur. Jag ser själv inget problem med de inlägg som är sakliga. Tvärtom.

Om inte får gärna någon förtydliga.

Av Erwya

450kr moderkort
250kr RAM
250kr kylare

Av Erwya
Skrivet av ronnylov:

Antar man då kommer att behöva köra någon form av raid för att skydda sig mot mutationsrisken. Antagligen har naturen redan smarta lösningar på det problemet som man kan försöka efterlikna.

DNA har ju redan RAID 1 inbyggt.