Inlägg

Inlägg som Untitled har skrivit i forumet
Av Untitled

Kan man inte ha en anonym, extern källa som helt enkelt loggar in mig för varje session? Denna externa källa skulle ha ett antal villkor som måste uppfyllas för att sessionens lösenord ska delas ut. Exempelvis skulle man förmodligen inte bli inloggad om det sitter två gorillor med teleskopbatonger bredvid och väntar otåligt.

Av Untitled

Har inte så mycket tekniskt att tillföra, men jag blev ohyggligt besviken på ljustemperaturen på de LED-lampor jag köpte. Riktigt obehagligt ljus. Ge mig päronlampor anyday.

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dr_unk
Jag tycker svt 1 och 2 har blivit MYCKET bättre på senare år =P
Men fortfarande en bit kvar till Reklam Kanalerna.

Till vadå, mer precist?

Jag tycker att det mesta av reklam-tvn är fruktansvärt sinnesdödande, men jag kanske har missat något?

Annars tycker jag att SVT ofta kör väldigt bra dramaserier, både svenska och amerikanska. Dokumentärerna brukar också hålla genomgående hög klass.

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
De som däremot förstår hur jakt fungerar och att djurbestånd hålls nere även av människan har däremot bättre koll och vet vad det handlar om.

Du menar samma människor som omedelbart skjuter långt fler vargar än vad de har laglig rätt till så fort chansen till jakt ges?
Bra koll var ordet, sa Bull.

Av Untitled

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vargjakten är igång

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Javisst, vargen verkar ju klara av leken då de inte ska utrotas. Jägarna är ju i allra högsta grad med och leker med dem?

Vet inte hur ofta blixten slår ner men:

""Enskilda fårägare har också drabbats av kännbara förluster till följd av vargangrepp. Sammantaget har antalet angrepp på tamboskap i Sverige varit drygt 100 de senaste två åren, men 2002 angreps drygt 200 djur - av ett fåtal vargar. "

Som sagt, det är svårt att hitta statistik, men bara i det här fallet verkar ungefär 50 strykt med på grund av åskväder.

http://svt.se/2.33731/1.1649627/djur_innebranda_i_ladugard?li...

Jag tror nog att man tämligen enkelt kommer över 200 djur per år, men det är egentligen en parentes. Jag tyckte bara att det kändes ganska intressant för att sätta saker i perspektiv.

Vi har ju dessutom uppemot en halv miljon får i Sverige. 200 djur per år kan inte rimligtvis anses som ett så stort problem att vi måste skjuta av en redan väldigt liten vargstam.

Av Untitled

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vargjakten är igång

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced

*** EDIT ***

Att man är ledsen om ens livskamrat blir dödad är nog inte så underligt minsann.

För övrigt är jag väldigt sugen på en Tamaskian

Självklart är det inte konstigt. Jag har haft en massa hundar i familjen som jag har älskat otroligt mycket. Jag skulle inte ens fundera över att skicka ut dessa utom synhåll i skogar som har mycket varg eller björn.

Ger man sig in i leken finns det visst nåt som heter. Synd att de oskyldiga hundarna ska behöva bli lidande bara...

Sen måste jag säga att vargproblematiken för boskapsägare (och för all del även för jägare) verkar extremt överdriven. Jag hittar inga exakta siffror, men jag skulle våga sätta ett par penningar på att blixtnedslag har ihjäl mer boskap än varg varje år. Dessutom läste jag någonstans att jägare år 2005 vådasköt fler hundar än vad som blev attackerade av varg. Det verkar helt enkelt inte finnas någon riktig grund för varghatet i den formen och magnituden som finns i glesbygden.

Av Untitled

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vargjakten är igång

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Men det är ju tamboskap som är problematiken. Inte om du har lite småhundar och katter.

Haha. Det brukar inte låta så när jägare har förlorat sina "livskamrater"...

Det hör väl till hela konceptet att man anpassar djurhållning till förutsättningarna? Vet man om att det finns varg i närområdet så får man satsa på ordentliga inhängningar till sina bästaste vänner.

(Borde samer få skjuta på nattågen till Luleå? Deras renar blir ju överkörda titt som tätt... )

Av Untitled

Re: Re: Re: Re: Vargjakten är igång

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
men vad hade du för boskap frågade han? Räknar man hundar och katter som boskap i stockholm?

Nej, man räknar det som lösgående husdjur, precis som han efterfrågade.

Och snälla, lägg ner snacket om Stockholm. Det är bara fånigt (och har dessutom ingen som helst grund i mitt fall)

Av Untitled

Re: Re: Vargjakten är igång

Citat:

Ursprungligen inskrivet av bud_bundy
Hur många och vilken typ av boskap hade du? Annars påminner det om rapparen i Malibu's Most Wanted, som talar om att han har levt i gettot.
Vargproblem har typ endast folk som har boskap och andra lösgående husdjur. Sedan kan man diskutera hur stor rätt markägare skall ha över "sin" (*host kronans*) mark.

Vi hade hundar och lösgående katter, och vi hittade också ett rådjur som var vargrivet ungefär 500 meter från vårt hem. Eastside Värmland represent, niggah!

Allvarligt talat, vi kan inte anpassa varenda liten del av naturen till att bli vårt lilla nöjesfält där vi kan skadeskjuta vilda djur tillsammans med våra favoritvovvar och sen snyfta om gråben i lokalpressen när det blir motigt.

Av Untitled

Alla som någon gång har varit supporter vet exakt vad den här handlar om. Kärlek är komplicerat.

http://ak2.static.dailymotion.com/static/video/122/648/8846221:j...

Den här funkar också försmädligt bra på mig. Riktigt snygg reklam med perfekt låtval.

Jag vet inte vad det säger om mig som person att de mest spontana associationerna är reklamfilmer...

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mo0rbid
haha, nice x)

"Umeås cyklister löper störst risk att bli skadade i trafiken", tur att jag flyttat då

Uppsala är heller ingen barnlek kan jag säga. Det kanske finns ett samband mellan studieorter och cykelrelaterade skador?

Grattis!

Av Untitled

Om man blir provocerad av en 13-åring med rosa plastbrillor på Youtube så borde man kanske ta sig en funderare över hur open minded man själv är egentligen.

Sen är väl 4chan inget moralens högfäste heller i ärlighetens namn

Av Untitled

Vargjakten är igång

http://www.dn.se/nyheter/sverige/forsta-vargjakten-vacker-bla...

Citat:

– Hundarna är familjemedlemmar och det är inte trevligt att behöva ta hand om deras kvarlevor ute i skogen, säger han med tydlig underdrift.

Skulle ni skicka ut era familjemedlemmar i skogar där det finns en påtaglig fara för deras liv? Kom igen nu. Det är ju väldigt synd om hundarna så klart, men skogen är heller ingen lekplats för husdjur och det borde man som hundägare vara medveten om.

Citat:

[b]Eller som Kenneth Holmström i Brattfors bistert konstaterar.

– Vargen får jaga älg hela året och vi bara några veckor på hösten.

[/b]Jag trodde att huvudsyftet med jakten var att hålla nere populationen? Då borde de ju rimligtvis vara glada att någon annan gör jobbet åt dem. För det kan väl aldrig vara så att dessa hjältar med gevär bara ger sig ut i skogen för att skjuta på djur för sitt höga nöjes skull?

Just det, för att inte folk ska dra förhastade slutsatser så kan jag bara nämna att jag själv är en landsortsbo som växte upp i vargtrakterna i östra Värmland.

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Muslimer säger sig vara toleranta men inget land är det egentligen.
Vi säger att vi är toleranta och vi ger de nyckeln till landet och bockar oss framåt med byxorna nere. Låt oss hoppas att de är så toleranta som de säger.

Tur då att västländer som Schweiz går i bräschen för ett mer öppet och tolerant samhälle.

Jag har sagt det förut, det behövs en facepalm-smiley på det här forumet...

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av daVani
Hela poängen från min sida var att Europa böjer sig ner för mycket för Islam då man inte ens för utöva sin tro i muslimländer så som Saudi Arabien.

Så vänta nu.

Om en homosexuell iranier flyr till Sverige så ska han fan i mig inte få starta en gayklubb, för det får inte vi göra i hans hemland? På vilket sätt ska enskilda individer ställas till svars för vad deras hemlands förtryckarregimer hittar på för dumheter?

Senast jag kollade har vi religionsfrihet här i Sverige. Oavsett vad man tycker om specifika religioner (eller religion i allmänhet) så tycker jag att det är ganska god smak att respektera det.

edit: Värt att nämna i sammanhanget är att Islam är den enda av de tre abrahamitiska religionerna som klart och tydligt accepterar de andra två. Att tro att Saudi-Arabien är någon sorts representant för ett modernt Islam är förstås totalt nonsens.

Av Untitled

Bärplockare som man fäster på smalbenen är den senaste snilleblixten. Bara att lubba igenom lingonriset och dra in de grova stålarna.

Annars så hade jag planer på en samåkningssida kombinerat med en community för ett par år sen. Tyvärr var (och är) jag inte entreprenör nog att sjösätta ett sånt projekt. Rackarns.

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trance_Allstar
Köpa ett fotbad och nöja sig med det istället skulle jag tipsa om.

Men vart ska man då få sin placeboeffekt ifrån?

Av Untitled

Jag måste få vädra min avsky här.

1997:

http://ui15.gamespot.com/1326/miyellowbeardsrestaurant_2.jpg

2009:

http://www.gossipgamers.com/wp-content/uploads/2009/06/tales-of-...

Det är f-n i mig inte acceptabelt. Jag kan köpa att spelet ska vara i 3d, men för guds skull gör det då ordentligt. Tim Schafer och Double Fine har i alla fall nån form av känsla för det. Se och lär:

http://gamerzines.files.wordpress.com/2009/06/brutal_legend11.jp...

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Eson
Dessutom tycker jag man dumförklarar Piratpartiets EU-kandidater när man tror att dom kommer förstöra för Sverige i andra frågor. Dom har säkert mer gemensamt med dig och dina åsikter än om andra EU-länders representanter.

Jag kommer rösta på Piratpartiet.

Grejen är väl att de inte själva vet vilken partigrupp de kommer att gå med i. Det skulle kunna bli en konservativ, liberal eller varför inte en nationalistisk grupp? Vem vet egentligen? Det är därför en röst på piratpartiet blir så himskans spännande...

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loaded
Det här var det dummaste jag läst idag, vill du att jag ska svara på det där eller?

Det största problemet med forum i allmänhet är varken dålig stavning eller brist på talang utan att folk inte kan bete sig på ett vettigt och sansat sätt mot varandra. Ta åt dig om du vill.

Angående boken, varför inte göra det till någon form av jubileumsbok? Möjligheterna är oändliga :). Lite snabbt spånande:

  • Nostalgiska tillbakablickar på klassiska trådar

  • Artiklar från MBY eller någon av de andra sakkunniga husgudarna på forumet

  • Hembesök hos kända forumprofiler

  • Tips & Tricks med Ilja (Bygg din egen foliehatt)

Jag tror att nyckelordet är att det måste kännas rätt kufigt. Det brukar aldrig slå fel.