Inlägg

Inlägg som Untitled har skrivit i forumet
Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Du talar om enskilda företeelser. Korna och grisarna har i allra högsta grad det bättre som tamboskap än att leva efter vildmarkens lag.

Dessutom genom utveckligen så har dessa djur evolverat dvs anpassats till vårt liv som vi lever just nu. De klarar sig inte utan människans hjälp och de är i allra högsta grad i en symbios. Det går att avliva djur på ett värdigt och bra sätt. Djur har i alla tider varit mat.

Nej det är inte långsiktigt tänkande om man börjar svamla om att alla ska bli vegetarianer för att främja miljön. Man glömmer bort en mängd väsentliga delar av vårt samhälle. Man förtränger begränsningarna av möjligheterna att genomföra det och man har någon slags glorificerad bild av vad det innebär att vara vegetarian som är verklighetsfrånvänd. Så det är nog snarare du som ska skärpa dig och komma ner på jorden och fundera på reella lösningar på problem som är förankrade i verkligheten.

Det är jättelätt för en bortklemad stadsbo som har i princip noll kontakt med naturen att börja svamla om att alla ska bli vegetarianer osv som någon slags bra lösning för miljöproblem. Att försöka förtränga frågor så som ekologiska system, odlingsytor och just avlivandet av enorma mängder djur som alltså tappar existensberättigande i ett sådant samhälle och börja yra om att det skulle vara någon rimlig eller ens möjlig lösning för någon annan än unga rika västlänningar är helt befängt och bör ifrågasättas när det dyker upp.

Det har inte ett dugg med långsiktighet att göra utan rent flummeri och fantasier.

*** EDIT ***

Varför stanna vid att underlätta miljöproblemet med att alla bör bli vegetarianer? Känns ju som vi är nära en lösning på krigsproblematiken också. Alla världens ledare måste varje vecka samlas vid någon naturskön miljö, sätta sig i en stor ring och sjunga Kumbaya (alt. det välbeprövade "We shall overcome"). Så har vi slagit två flugor i en smäll. Eller så funderar man på realistiska och långsiktiga lösningar som har en chans att fungera och överger sådana här flummerier.

Det känns som att det passar ganska bra att sluta där. Om du ska börja med ogrundade påhopp och fortsätta ignorera det jag faktiskt säger till förmån för dina illa dolda fördomar så känns det hela ganska fruktlöst.

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Givetvis är det en högst relevant punkt på dagordningen för den som förespråkar att vi ska gå till att äta vegetarisk mat enbart för att rädda miljön. Då ska man inte heller hymla om att man kommer utrota en mängd djur. Att du inte ser att det har varit ett samarbete som även gynnat kossor och grisars existens här på jorden får stå för dig. Men kossor, grisar och andra gulliga små djur vi människor har tagit till oss har givetvis fått en mängd fördelar för sitt tamboskaps natur. Vi sköter om dem och ger dem mat och en plats att sova på osv.

Med samma motivering är träldomen en flott deal. Eller Hans och Gretas "samarbete" med häxan, om du hellre vill det

Allvarligt talat så kan det väl knappast kallas för ett ömsesidigt utbyte? Hangrisar kastreras exempelvis utan bedövning och det kan väl knappast ses som en fördel att en annan art så handgripligen styr över fortplantningen?

Att bli tagen eller uppfödd i fångenskap, satt i beroendeställning, bli utnyttjad och oundvikligen dödad är överhuvudtaget inget bra samarbete. Inte någonstans faktiskt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Gradvis minska uppfödningen? Det är ju rent skitsnack. Vet du hur mycket kor och getter och liknande det finns i världen och som folk lever och arbetar för? Det finns inget gradvis, i sådant fall så kommer hela denna vegetariska omställning ta hundratals år. Boskapen är i allra högsta grad integrerat i vårt samhälle. Ta bara kossornas mjölk som exempel. Att tillhandahålla färsk mjölk blir i princip omöjligt. Dessa kossor har ju även kunnat användas till köttproduktionen i ett senare skede. Samma sak med höns och ägg osv. Dags att tänka lite mer långsiktigt än "grönt är skönt".

Det är ju precis långsiktigt tänkande jag förespråkar, det som du lite högre upp avfärdar som fullständigt orimligt. Skärp dig.

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Gris och kossor mfl djur klarar sig inte i vilt tillstånd. De har evolverat tillsammans med oss människor och är därmed inte kapabla till sådant. Givetvis är det en slags utrotning av de raser som vi använder till vår köttproduktion. Det kommer inte finnas någon efterfrågan på dem och de behöver vård och omsorg för att klara sig.

"Evolverat tillsammans". Det låter ju romantiskt värre. Sanningen är väl att vi har avlat på egenskaper som enbart gynnar oss och således skapat arter som inte kan fungera i naturligt tillstånd och som dessutom lider av sina framodlade egenskaper. Att gradvis minska uppfödningen av dessa arter och i stället främja dess vilda motsvarigheter (vildsvin till exempel som är av samma art som slaktgrisen) tycker åtminstone inte jag kan klassas som en utrotning, vad du än påstår.

Det är fint att du tänker på vård och omsorg för slaktdjuren. Jag är inte helt övertygad om att köttindustrin har samma prioriteringar. Överhuvudtaget så känns det ganska smaklöst att motivera sitt köttätande med att man har slaktdjurens bästa i åtanke. Kom på nåt bättre.

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Dessutom tar djurhållning upp mycket mindre plats än om alla skulle ha odlade fält överallt för att vi måste äta en mängd grönsaker.

Nej.

Det går åt mycket mer av både vatten och ren odlingsyta för att framställa 1 kg kött jämfört med exempelvis 1 kg soja. Det trodde jag var allmänt vedertaget? Tydligen inte.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Men alla kossor ska i alla fall utrotas tillsammans med resten av tamdjuren förstår jag?

Populationen av tamdjur bestäms ju redan idag på hur stor efterfrågan är på kött. När efterfrågan sjunker så minskar så småningom även tamdjursbestånden. Om du vill kalla det för utrotning så är det upp till dig.

Naturliga gris- och koarter i vilt tillstånd kommer självklart att fortsätta leva som vanligt även i en vegetarisk värld.

Sen känner jag mig nödgad att kommentera de lite skeva jämförelserna mellan kött och grönsaker här i tråden. De allra flesta grönsaker har varken fett eller proteiner nog att fungera som ersättning för kött. Ett klassiskt misstag bland nyblivna vegetarianer är att enbart slänga på några extra tomater på tallriken, med bristsjukdomar som logisk följd. Vill man byta ut köttet mot vegetariska alternativ så fungerar bönor, baljväxter, nötter och frön en hel del bättre. Ett litet tips från en som är gammal i gemet

(Det kommer ju ständigt nya spännande ersättningsprodukter vars smak påminner om vanligt kött. Quorn brukar en hel del köttätare uppskatta. Tzayspett är en annan populär produkt. När fler blir vegetarianer kommer fullgoda smakalternativ att poppa upp i butikshyllorna på nolltid.)

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Att jag finner klippet i fråga intressant är för att det är en nyhetskanal och en reporter som live säger dessa saker, jämfört med om det hade varit en finnig 17-årig grabb i Ahmeds källare som klipt och kommenterat själv.

Citat:

FACT: Birnbach, who was a freelance videographer with FOX News at the time, tells PM that he was more than 2 miles southeast of the WTC, in Brooklyn, when he briefly saw a plane fly over. He says that, in fact, he did not see the plane strike the South Tower; he says he only heard the explosion.

http://media.popularmechanics.com/images/911-flight175windows-l....

Plain View: Passenger windows on a piece of Flight 175's fuselage. (Photograph by William F. Baker/FEMA)

http://www.popularmechanics.com/technology/military_law/12278...

Egentligen bryr jag mig inte så mycket om tockna där stolligheter, men det här var ju så plågsamt missriktat att jag kände mig tvungen att ingripa

Själv är jag svag för konspirationsteorier som rör tiden runt kalla kriget. Jag ska se om jag kan rota fram några sköna exempel.

Edit: I sverige hade vi ju till exempel vår egen IB-affär, turerna kring Bofors samt ubåtarna i östersjön. Spännande grejer

Av Untitled

http://files.evdawg.com/yay/volcanoqa2.jpg

Jag antar att det är det här spektaklet? Fast det kanske inte är så otroligt högupplöst i och för sig.

Av Untitled

Jag slänger in den här artikeln då det känns som att det är ett bra underlag för diskussion. Är det någon som har mer information om de undersökningar som nämns? MBY?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2423913.svd

Jag är själv otroligt kluven till kärnkraft (;)), men på senare år har jag faktiskt övergått till en mer positiv linje.

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olirc
Råder dig till at läsa på lite om Islam och deras religion så ser du att Taqyia dvs lögnen mot oss otrogna är tillåtet i deras religion men varför inte kolla in mer rolig läsning här http://www.jihadwatch.org/ om hur dom vill behandla judarna i den Islamska världen?

Barn kan inte hjälpa vilken religion de föds till, eller vilka som påstås gömma sig i byggnader de vistas i. En överlägsen, högteknologisk militärmakt kan däremot välja precis mot vilka eller mot vad de vill rikta sina vapen.

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av H-can
Lek snarare med tanken om hur ointressanta vi alla är. Ge det fem minuter och kom sedan tillbaka med era samtal/diskussioner/mail, som skulle vara av intresse för FRA.

Så sent som 1998 noterade Säpo vilken färg chefredaktören på tidningen Proletären hade på slipsen.

Sanningen är nog att varken du eller jag kan veta exakt vad dessa myndigheter kan tänkas vara intresserade av.

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ilja
Jag tyckte väldigt mycket om Carnivàle. http://www.imdb.com/title/tt0319969/
En väldigt otippad serie, men i min mening otroligt bra. Tyvärr lades serien ned efter blott två säsonger, men den är ändå sevärd.

Ja! Jag blev också totalt hooked på Carnivále här för några månader sen. Otroligt skön stämning. Tips på liknande serier mottages varmt (men leksaksserier som Lost och Heroes går bort, jag vill ha domedagsprofetior och pur ondska up in this mother fucker)

Annars så får jag väl dra mina gamla vanliga tips:

The Wire - Fantastisk, helt enkelt. Jag blir nästan lite förbannad att ingen har nämnt den tidigare. http://www.youtube.com/watch?v=wSWuuI5_gwk&feature=related

Deadwood - Också kvalitet rakt igenom. Tyvärr nedlagd alldeles för tidigt, precis som Carnivále.

Av Untitled

The Wackness
6/10

Även om delar av soundtracket var jäkligt maffigt så kändes den inte så kvicktänkt och rapp (höhö) som jag hade förväntat mig. Några halvfestliga scener men på det hela taget en besvikelse.

Av Untitled
Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dalhedaren
Då är det bättre att var och än tjänar in sin slant oberoende av staten och väljer att göra vad som helst (enligt lagens ramar) med dom pengarna.

Och de som av en eller annan anledning inte kan tjäna sin slant? Är det allmosa som gäller?

Vi får väl hoppas att utsatta grupper vackert lägger sig ner och dör i stället för att med våld skaffa sig pengar och mat för sin överlevnad. Då skulle det ju bli alldeles obehagligt i lilla mys-samhället

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Absolut inte under några som helst omständigheter! Ingen socialist-"hjälp" till företag som inte klarar konkurrens. Det är ett djävligt farligt sluttande plan, en ond cirkel; företag, specifikt banker, tror än mer att de kan missköta sig för att stater griper in med nödhjälp, vilket leder till mer nödhjälp, vilket kan sluta riktigt illa.

Nytillverkade Trabanter från arbetsläger i Trollhättan och Göteborg?

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Lagar och förordningar har i allra högsta grad med demokratibegreppet att göra. Det är en viktig del som gör att samhället fungerar och inte är kaotiskt och destruktivt. Hur ska en lag kunna vara odemokratisk menar du?

I USA genomfördes ju i svallvågorna av 11 september Patriot Act i som direkt inskränker på befolkningens grundläggande rättigheter. I Sverige har vi ju som bekant fått vår egen FRA-lag. Jag tycker att det känns som att man måste ha en otrolig tilltro till de sittande folkvalda och till det rådande demokratiska systemet för att per definition se en stiftad lag som demokratisk, oavsett det faktiska innehållet i lagen.

För mig ligger det problematiska (och det odemokratiska) i värnplikten att försvarsmakten kan beröva en myndig person, som i de allra flesta fall inte ens har en teoretisk möjlighet att rösta om värnpliktens vara eller icke vara, på över ett år av sin ungdom.

Nu blev det lite snurrigt här på kvällskvisten. Kom hem ganska nyss...

Av Untitled

Jag bor på ett studentområde och tro mig, det är snudd på att de äldsta studenterna här skulle kunna ha bytt blöjor på dina föräldrar.

Inte försent med andra ord!

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Det är en plikt i finland. Att han får ett straff om han inte fullföljer sin plikt som medborgare har inget med frihet och demokrati att göra? I sådant fall är ju inte sverige heller demokratiskt eller fritt som straffar brottsliga gärningar?

Du måste ändå följa lagar och förordningar. I detta fall lagen om allmän värnplikt.

Det känns en smula vanskligt att låta rådande lagar definiera demokratibegreppet. Nog måste det väl finnas lagar som även du tycker är odemokratiska?

Nu är min bekanta just en bekant så jag är inte helt på det klara med exakt varför han inte ville göra civil tjänstgöring. Jag vet dock att han flyttade till Sverige för att studera så det spelade säkert in. Den civila tjänstgöringen är väl över ett år?

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Du kanske inte läst svaren här i den här tråden? En helt annan sak i finland, visst finns de personer som inte vill göra sin värnplikt där heller, men de allra flesta inser i grund och botten att det är lite större än en enskild person. Att det handlar om en plikt man utför för att leva i ett fritt och demokratiskt land som andra har dött för att försvara och upprätthålla för att deras barn och barnbarn ska leva i fred och frihet.

(hoppsan, den här tråden gled snabbt av förstasidan)

Du behöver inte predika militärmaktens lov för mig. Jag anmärkte bara på att ditt inlägg var en smula motstridigt

Nå, när vi ändå pratar om Finland så råkar jag ha en bekant som mönstrade i Finland och som trots läkarunderstödd astma och starka etiska själ till att inte göra lumpen blev intagen. Han vägrade och avvaktar nu besked om eventuella straff. Jag vette katten hur fritt och demokratiskt det är egentligen...

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bud_bundy
*edit2* I det aktuella fallet, är jag för att den som tipsade och gav råd ska få fängelse. Precis som om han skulle hjälpa till och tipsa om ett bankrån etc, då självmord är grövre än bankrån. Men för detta krävs lagändring.
Däremot att förbjuda information/kunskapsspridning generellt tror jag är svårt, alltså förbjuda spridning av självmordsdrinkar etc. Men när någon börjat hetsar så har det gått för långt.
På samma sätt att det är svårt att göra en bankrånsguide olaglig, men så fort någon börjar bli personlig så åker den dit för medhjälp.

Håller med fullständigt. Aktiv medhjälp till självmord borde vara straffbart. Att försöka censurera internet låter däremot som en dålig idé.

Var det bara jag som bokstavligen fick kalla kårar när jag lyssnade på den där Marakow? Jag tycker mig känna igen personlighetstypen från diverse forum man har hängt på, men även från verkliga livet. Otäckt värre...

Av Untitled
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Att det inte handlar om någon slags machoism eller att man bara leker krig i skogen. Att bilden är bra mkt mer nyanserat än så.

Sverige är lite mer egoistiskt och de flesta skulle nog ändå börja gråta så snart ipoden inte går att ladda.

Nyanserat värre...