Inlägg

Inlägg som Treant har skrivit i forumet
Av Treant

Det är inte helt orimligt, men du bör kunna få 30000 kronor utan större problem.

Av Treant
Skrivet av IsseBisse:

Vi fick matchning av Swedbank på precis det erbjudandet för någon månad sen: 1.25 rörligt eller 1.19 på 2/3 år.

Orkade inte byta bank för 0.01%, så det blev 1.19 på 3 år

Hur gjorde ni för att matcha exakt? Hade ni lånelöfte för båda bankerna? Vill gärna höra hur det gick till

Av Treant
Skrivet av AllMessedUp:

Om du har en Linkedinprofil så kan du lägga till erfarenheter, inom alla tänkbara språk. Därefter kan du göra ett kompetenstest via linkedin för valt språk.

Testet går på tid & du kan typ bara göra det 1 gång per 6 månad.
Klarar du det genereras ett typ cert. Som visas på din Linkedin.

Alltid något.

Som någon som gjort ett test likt detta på Linkedin så kan jag säga att det är helt värdelöst.

Av Treant

Du kan väl sätta ut den för 1500 kronor och se om någon nappar. Under 1000 kronor tycker jag inte du ska sälja den för.

Av Treant
Skrivet av LuCkY21:

Ny lön, samma arbetsgivare: 37 000 SEK.
Får en hel del erbjudande från diverse konsultbolag med lönespann "40-50 000" som blir svårare och svårare att neka men statlig anställning är ganska trevligt i andra anseenden.

Berätta?

Av Treant

Lånar denna tråd och ställer två frågor.

1. Med tanke på hur ofta man läser skräckhistorier om fel på bostadsrätt som först upptäckts efter fel, varför verkar det så ovanligt med besiktigning innan köp? Eller är det vanligare än jag tror?

2. Relaterat till denna fråga, i de situationer där köparen faktiskt vill göra en besiktning, hur går man till? Innan köp så riskerar man att förlora det man lagt ner om köpet inte går igenom. Efter köp så riskerar du att bli fast med en bostad som har fel. Hur brukar eventuella kontrakt mellan köpare och säljare se ut?

Av Treant
Skrivet av ztenlund:

Börjar man mäta sitt gamla badrum, i allra bästa fall utfört enligt dåvarande regler, mot dagens branschregler så kommer det sannolikt att bli underkänt på mer än en punkt.

Kan du ge exempel på hur det förändrats?

Av Treant

Hur vanligt är det att banker matchar varandras räntor? Har möjlighet att låna med 1.18 ränta på 3 år via Danske Bank (erbjudande via facket) och undrar om t.ex. Swedbank skulle matcha det.

Av Treant

Är det vanligt att banken går med på att man amorterar mer än nödvändigt? Antingen genom att amortera mer i månaden eller göra en extra "engångs amortering" då och då.

Av Treant

Förstår inte varför de inte lägger till special utgåvor av filmer när de ändå äger rättigheterna. Tänker specifikt på Kingdom of Heaven nu. Om de inte ville välja så kunde de väl haft båda två tillgängliga? Trist.

Av Treant

Bildkvalitén bör vara identisk. Självklart kan du köra 144HZ i 1080P, det har inte så mycket att göra med hur stark din dator är. Det viktiga är om spelen du spelar kommen nå upp till 144 FPS så att du kan utnyttja skärmen till max.

Jag vill även tillägga att på min skärm (VG249Q) så fungerar endast adaptiv synk (g-sync/freesync) funktionen med Displayport. Jag hade kollat innan och det stod att det skulle fungera med HDMI, men det gick inte.

Slutligen, du kan inte koppla in kabeln i moderkortet. Då kommer du inte utnyttja ditt grafikkort.

Av Treant

Varför är priset på GME frusit överallt där jag kollar?

Av Treant
Skrivet av KungFredda:

Fractal ska till börsen. Min första tanke var att "de gjorde ju riktigt bra grejer sist jag hade med dem att göra". Inte haft med deras produkter att göra på ett tag, är det fortfarande bra grejer?
https://www.realtid.se/telegram/fractal-gaming-group-siktar-p...

Att basera aktieköp på "jag gillar företagets grejer" är väldigt dumt.

Av Treant

Jag är övertygad om att vad Dice än gör så kommer folk klaga. Folk måste acceptera att det de känner för de äldre spelen är nostalgi och att nya spel inte kommer ge dem samma känsla.

Av Treant

Jag kan rekommendera Arctis 7 2019 edition.

Av Treant

Finns hörlurarna kvar?

Av Treant

Jag skulle inte betalat mer än 10000 kronor för den. För spel som CSGO och Fornite så kommer den dock fungera alldeles utmärkt.

Av Treant

Ser fram emot spel som kommer släppas under året till PC. De får gärna ha bra RTX implementering

Av Treant

Tangentbordet fungerar bara i vissa USB-portar.

Komponenter:
Ryzen 5 3600
B450 Gaming Plus
2060 Super
Seasonic Focus+ 550w
16GB Corsair Vengeance LPX 3200MHz
Windows 10 version 19042.685

Tangentbordet i fråga är ett Corsair K70 Lux RGB.

Jag har haft datorn i mindre än 2 år och den har fungerat utan problem tills nyligen. Det började med att tangentbordet slutade fungera plötsligt. Jag testade ominstallation av drivrutinerna men det gjorde inget. Däremot när jag bytte USB-port så fungerar det. Felmeddelandet som kommer upp ser ut såhär. Tangentbordet lyser när det inte fungerar men reagerar inte när jag trycker ned tangenter. I vissa fall börjar tangentbordets RGB rent av blinka.

Jag har testat andra enheter och de fungerar i de portar där tangentbordet inte gör det. Porten som den fungerar i är USB-porten högst upp till höger i denna bild. Den fungerar även på framsidan av chassit i 3.0 porten.

Vad kan detta bero på och hur fixar jag det? I och med att andra enheter fungerar i portarna (inklusive ett annat tangentbord) så pekar det väl mot att det är fel på tangentbordet och inte datorn?

Av Treant

Jag skulle rekommendera någon av dessa:

Lenovo IdeaPad 3-14
Asus 15 M509DA-EJ068T

Om jag ser rätt så är dessa två både billigare och bättre än datorn din dotter vill ha (tänker främst på processorn då).