Inlägg

Inlägg som Treant har skrivit i forumet
Av Treant

Vad är din budget?

Av Treant
Skrivet av Thomas:

Dåliga nyheter tyvärr: enbart GTX 1000-serien och framåt stöjer "G-Sync Compatible" (FreeSync-skärmar).
https://blurbusters.com/gsync/supported-graphics-cards/

Nuvarande kortet klarar bara "riktiga" G-Sync-skärmar.

Fan. Nåja, tack för snabbt svar!

Av Treant

Lyckas inte aktivera G-SYNC på min XV253QP skärm

Jag har aktiverat inställningen "Adaptive-Sync" i skärminställningarna. Jag användas rätt displayport kabel. Jag har uppdaterat till de senaste drivrutinerna. I NVIDIA kontrollpanelen så hittar jag ingen inställning som rör "set up gsync" eller liknande. Inte heller under "hantera 3D-inställningar" som den tydligen kan ligga under ibland. Jag har aktiverat så att uppdateringsfrekvensen sync i hörnet på skärmen (inställning i själva skärmen) och den är alltid på 144 (HZ).

Vad gör jag fel?

EDIT: Grafikkortet är ett GTX 960.

Av Treant
Skrivet av Dyngsur:

Ja man har ju hört att de är framtiden men det har Nvidia sagt med andra funktioner som dumpats under tidens lopp.
Det verkar som konsolerna har svårt att få till realtime raytracing så vi är nog inte där ännu om vi nu inte vill spela spel i låg fps.
Men om de lyckas ordna så tror jag absolut på de men vet ej om de är värt prestanda förlusten.

Fast nu tror jag inte att du förstår vad RT är. RT är ingen funktion som är dagens hype och kommer försvinna efter ett tag. Det är en gammal teknik som först nu kan användas i spel och som är här för att stanna. Det är det naturliga nästa steget för grafik. Kombinerat med DLSS så går det att få godtagbar FPS med RT idag.

Hur som helst, i och med att detta handlade om att köpa ett nytt grafikkort så ska du självklart välja ett från 3000 serien då du får bättre RT prestanda samt DLSS.

Av Treant

Ja, det är det. RT är framtiden och implementationerna kommer bli vanligare och bättre allt eftersom tiden går. I vissa spel och situationer är det som dag och natt.

Av Treant

Om det verkligen handlade om miljön så bör Apple/Samsung erbjuda gratis/till inköpspris laddare till de som efterfrågar det.

Av Treant

Det här visar verkligen varför 1080p inte kommer dö på länge. Knappt 60 fps med ett RTX 3070, MED DLSS!

Av Treant

Är ray tracing värt det? Kollade på en jämförelsevideo på Youtube och blev inte imponerad. Skulle vara väldigt intressant om ni gjorde en jämförelse där!

Av Treant

Jag köpte en vattendunk som är livsmedelgodkänd men som luktar starkt av plast när jag luktar i den. Har försökt skölja av några gånger med vatten men doften sitter kvar. Bör jag rengöra med några kemikalier innan jag fyller på med vatten, eller är det okej?

Av Treant

Tack för all din hjälp och expertis!

Av Treant
Skrivet av Laxpudding:

24G2U är beprövad och trygg i vad man får för så lite pengar som den kostar. Den är dock inte på nivå med bättre 1080p-spel-IPS:er som exempelvis denna: https://www.sweclockers.com/test/29672-msi-optix-mag251rx-ips...

Skulle även säga att Acer Nitro XV253QP håller kvalitetsnivån på en högre pinne: https://www.sweclockers.com/test/30433-gaming-i-1080p-med-hog...

Dessa kostar mer, men är också bättre än 24G2U.

Finns det någon anledning att köpa till en displayport kabel till XV253QP? Det ingår en HDMI kabel och den stödjer HDMI 2.0, så det bör väl vara lugnt?

Av Treant

@laxpudding är 24G2U den bästa 1080p,144hz ips skärmen under 2500 kr idag? Vad skulle du annars rekommendera?

Av Treant

Tips på prisvärda hårddiskar på 3-4 TB?

Av Treant

Tips på bra stormkök som är på rea?

Av Treant

Är reor för Playstation (5) spel jämförbara med Steam reor? Eller sjunker priserna inte lika snabbt och/eller lika mycket?

Av Treant

Produkt: XBOX Game Pass Ultimate + EA Play (1 månad)
Länk: https://www.xbox.com/sv-SE/xbox-game-pass#join
Kategori: Spel
Pris: 10 kr

Vet inte om detta är ett Black Friday erbjudande, men tänkte passa på att nämna det ändå. Sedan 10 (?) november så ingår även EA Play vilket betyder att du får tillgång till en enorm samling med spel. Det fungerar även för mig som nyttjat detta erbjudande tidigare i år (!).

Av Treant

Ni som har PS5 och spelar på en OLED TV, är ni inte oroliga för burn-in?

Av Treant
Skrivet av Qziny:

Jag förstår inte hatet på avsaknad av RT och DLSS. Vissa (j*vligt många) sitter endast på 1080 och 1440 skärmar. De absolut flesta skulle jag dessutom säga. Dessa bryr sig inte om DLSS. Sen har vi RT... Jag förstår inte riktigt grejen med det. Har sett otaliga videos med/utan RT men tycker mig inte se någon större skillnad ÖHT. Visst, det reflekterar mycket häftigare - men saker har en tendens att reflektera sönder hela spelet så det ser än mindre trovärdigt ut. BFV RT on/off brukar en kollega försöka locka mig med. Men ser ärligt i princip ingen skillnad... Jag tittar väl på andra saker i grafiken. Min åsikt, och finns många som delar.
Exempel: Första sekvensen ser helt orealistisk ut, andra finns ingen skillnad, tredje ser också overklig ut eftersom det ser ut som en spegel i backen. https://www.youtube.com/watch?v=z_MY-OoNCuU&ab_channel=wolfga...

OnTopic: Riktigt bra skrivet test!!! Ni är guld värda och det är bra att få se en annan vinkel på testerna där 6800xt faktiskt inte imponerar lika mycket som på andra ställen. Undrar om det kan vara inställningar? RDR2 har ju tidigare visat sig gynna AMD när man sänkt inställningarna, kontra Nvidias dito (där Nexus faktiskt kör spelet i "high" och inte ultra).

Man har nytta av DLSS även om man har 1080p eller 1440p skärmar.

Av Treant

En viktig faktor för mig är hur länge mobilen hålls uppdaterad. Det gäller främst säkerhetsuppdateringar men även funktions/versionsuppdateringar för Android. Minst 2-3 år för versionsuppdateringar och 4-5 för säkerhetsuppdateringar.

Av Treant
Skrivet av Galming:

Märkte nu när jag kopplade in taklampan i köket att den ej fungerar ( fungerade på visning )
Och när diskmaskin fylls med vatten så läcker det från en koppling ( går det också under undersökningsplikt? )

När jag pratade med mäklaren så sa jag att com hem har ett erbjudande nu med typ halva priset i 1 år. då var hon snabb o säga. perfekt då swishar de 2000kr så är det löst.? öhh nej

Jag skulle starkt rekommendera dig att inte acceptera erbjudanden likt detta då detta är en icke-fråga i och med att det står i kontraktet. Det handlar om mycket pengar genom åren som du har rätt till.