Inlägg

Inlägg som Treant har skrivit i forumet
Av Treant

Såvida du inte har särskilda behov av en särskild säng, t.ex. på grund av ryggproblem, så skulle jag starkt avråda från att betala de fantasisummor som nämns i denna tråd. Du kan hitta riktigt bra sängar för under 15000 kronor som kommer hålla många år. Jag har själv bra erfarenhet av sängarna från Ikea.

Av Treant
Skrivet av Murvar:

Är det orimligt att önska 40k som nyexaminerad systemutvecklare i Stockholm? Jag har läst en treårig kandidat inom programmering och jobbat en hel del parallellt med någorlunda relevanta uppgifter, dock inte ett strikt programmeringsjobb. Intervjuar runt lite nu under sluttampen av kandidatuppsatsen och har testat att önska högre för varje nytt företag

Hur högt bör jag prioritera ingångslönen nu i början av karriären? Tänker att några tusenlappar investerade nu gör mycket mer i längden än vad motsvarande höjning gör om 20-30 år. Förstår att det är en personlig fråga men ni kanske har några tankar? Har givetvis andra krav också innan jag söker.

Det blir svårt, men det finns absolut vissa företag som erbjuder det.

Av Treant

Kollade på livestreamen och blev rätt så besviken på ray tracing implementationen, såg ingen större skillnad. Hoppas att det inte stämmer dock!

Av Treant
Skrivet av flukke:

Där har du förmodligen problemet..
Byt till en arbetsgivare utan kollektivavtal så slipper du det problemet framöver.
Framförallt inom IT lönar det sig ofta rejält då man kan förhandla friare utan "pottar" osv.

Är det verkligen så? Det är väl ingenting juridiskt som säger att de inte får ge ut högre löneökningar? Känns som ett argument som företag använder sig av för att slippa ge högre löner till anställda.

Av Treant

På mitt företag så kan du i praktiken jobba 80% remote utan problem. Just 100% kan bli svårt på många företag. För övrigt så kan det även skilja sig åt mellan olika enheter i företaget, på vissa fungerar säkert 100% medan du på andra kan behöva åka in flera dagar i veckan. Värt att tänka på.

Av Treant

Intressant att det är i stort sett identiska siffror i 1440p jämfört med min Ryzen 3600. Visst sticker t.ex. CS ut men det är det. Då skiljer det sig cirka 6000 kr och flera år mellan dem också.

Varför skulle någon köpa denna för gaming?

Av Treant

Jag har en billig (cirka 400 kr) trådlös mus och det fungerar hur bra som helst.

Av Treant

Den datorn är nog så prisvärd som du kan få just nu. Rekommenderar att du tar bort operativsystemet från den datorn för att spara 900 kronor extra och införskaffar kod på annat (billigare sätt).

Av Treant
Skrivet av herbamare:

<Uppladdad bildlänk>

Hur får du den till det priset? Kostar 15k när jag kollar. Ser att du bytte ut SSDn men det sänker inte priset så mycket för mig.

Av Treant

Väldigt besviken på batteristorleken för icke-pro modellen. 4 270 mAh är alldeles för lite...

Av Treant

Vad har du för budget? Vilken upplösning kommer du spela på och hur vill du att dina spel ska lira? Hög FPS och ultra på allt eller räcker det med något enklare?

Av Treant

Du kan ju ge köparen användarnamnet samt lösenordet och avaktivera eventuell 2FA. Då kan de ta över kontot.

Av Treant

Ett förslag är att använda Prisjakt och filtrera på dina kritier. Exempel: https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?m=s477620366

15 tum eller större, maxpris på 5500 kronor samt minst 8 GB RAM.

Hittade denna ganska fort: https://www.dustinhome.se/product/5011293539/v15-g2?ssel=true...

Av Treant

Det kan bli svårt att jobba som frilansade konsult direkt efter utbildningen, bara så du vet.

Om du fastnar på något så finns det ett flertal Discord kanaler där du kan få hjälp, rekommenderar att du utnyttjar detta. Det finns även många bra Youtube kanaler som tar upp allt inom frontend och backend. Min personliga favorit är Web Dev Simplified.

Av Treant

En väldigt intressant telefon. Det enda jag kan klaga på är att batteriet inte var större.

Av Treant
Skrivet av whoismarcel:

Tack för utförligt svar! Tror du att jag skulle ha svårare att landa ett front-end jobb direkt efter utbildning med Full-Stack utbildningen i ryggen, gentemot någon nyexaminerad ifrån Front-End utbildningen?
För jag gissade på att det skulle bli svårt att landa fullstack jobb direkt utan någon arbetslivserfarenhet.

Jag tror inte det gör någon större skillnad. Välj fullstack utbildningen och kör hårt bara!

Av Treant
Skrivet av Sveklockarn:

Hur gick det sen då?

Fick byta ut fläkten till slut, inga problem längre.

Av Treant

Kan bara använda en extern skärm åt gången på min bärbara dator

Har sedan tidigare följande setup: bärbar dator som alltid är stängd samt två externa skärmar jag kopplat till denna. En med HDMI och en med DP. Detta har fungerat utan problem, tills det slutade fungera för ett tag sedan utan att jag gjort någonting.

Det som händer är ett när jag kopplar in den andra externa skärmen så hittas den inte av datorn. Om jag kopplar ur skärm 1 och sedan bara har skärm 2 inkopplad så fungerar det. Och vice versa. På min stationära dator så fungerar båda skärmarna tillsammans utan problem, så jag tror att jag kan utesluta att det är fel med skärmarna eller sladdarna.

Har testat uppdatera datorn samt drivrutiner utan lycka. Det är en nyare Lenovo dator.

Tacksam för hjälp!

Av Treant

Produkt: 7 Wonders Duel
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/262838-7-Wonders-Duel-No...
Kategori: Brädspel
Pris: 239 kr

Ett otroligt bra brädspel för dig som gillar att spela brädspel med din partner! En variant på 7 Wonders där man är två spelare. Lättförståeligt och med hög omspelarbarhet. Finns även en expansion som jag kan rekommendera och som säljs på Webhallen: https://www.webhallen.com/se/product/262839-7-Wonders-Duel-Pa...

7 Wonders Duel är ett toppenval att uppgradera den analoga spelsamlingen med!

Av Treant

Du är inte ensam kan jag säga! Skulle rekommendera att inte tvinga dig själv att spela, ta en längre paus.