Inlägg

Inlägg som IMPANI har skrivit i forumet
Av IMPANI

Beställde därifrån i söndags, fick leverans idag. Så ingen märkvärdig leveranstid upp till norrländska skogarna.

Av IMPANI
Skrivet av KAD:

Jag hade inte bekymmrat mig om att någon viss tid har gått ut. Dels har du uppenbarligen vänt dig till butiken och bett om råd ganska snart efter att du upptäckte felet och du har dokumenterat vad du har gjort för att följa de råden på Sweclockers. Det finns ingen som helst anledning att nämna när du upptäckte felet om du gör en reklamation eller upprättar ett garantiärende - håll dig till vad som är fel och vad du gjort för att utesluta andra fel.

Visst det är ju upp till vardera persons moral huruvida man ger ett ärligt svar eller inte. Men när felet upptäcks är ju en väsentlig detalj. Är ju inte mer än rätt att båda parter uppfyller villkor och lagar. Sen ska man ju även utgå från att företagen läser det som skrivs här så det kan ju vara till ens nackdel om man väljer att fabricera ihop något.

Kkl 5 kap. 2 §
"Konsumenten får åberopa att varan är felaktig endast om han eller hon lämnar näringsidkaren ett meddelande om felet inom skälig tid efter det att konsumenten borde ha märkt felet (reklamation). [..] En reklamation som görs inom två månader efter det att konsumenten märkt felet ska alltid anses ha gjorts i rätt tid."

Till dig @anon315148 så skulle jag rekommendera att du börjar med att skapa ett ärende för att påbörja processen. https://www.netonnet.se/service/createservicecase

Som det tidigare också nämnts så äger sig företaget rätten till två reparationsförsök för att ordna till felet (förutsatt det är samma fel). Skälig tid för att reparera en produkt kan vara i spannet 2-4 veckor. Men denna skäliga tid är inte lika tydlig som den skäliga tid du som konsument har på dig från att felet upptäckts. Beroende på vad det är för fel och ifall du får låneprodukt etc så går det att rättfärdiga en längre tid för reparation.

Uppstår samma fel en tredje gång så har du rätt till att säga nej till fler reparationsförsök och kräva att köpet hävs*.
* Kkl 5 kap. 10 § Konsumenten får inte häva köpet om näringsidkaren visar att felet är ringa.

Vid eventuell tvist så kan du anmäla det till ARN. Netonnet har i sina villkor att dom alltid följer den rekommendation som ges av ARN. Sen kan det vara värt att poängtera att ARN är inget domstolsbeslut utan är endast en rekommendation som företagen inte alls behöver följa. Sen är ARN en väldigt lång process, jag skulle då räkna med det tar ett halvår innan ärendet har behandlats.

Slutligen så kan jag tipsa om att du kan ju kontakta konsumentvägledaren hos din kommun.

Av IMPANI
Skrivet av WebbkodsLärlingen:

Intressant gällande Fiverr! Jag har själv arbetat där för flera år sedan när jag provade på. På den tiden kunde du endast ta $5 och folk fick köpa flera av samma gig för att betala för mer. Numera går det att sätta ett högre minimipris vad jag sett.

Vad är det då för slags "genvägar" de tar inom just (webb)design? Bristande dokumentering? Inga Moodboards? Inga Wireframes? Ingen "interaktivitet" i skisserna? Inkonsekventa strukturer i skisserna? Endast skisser för en upplösning (mobil/surfplatta/PC)? Minimal eller ingen efterlevnad av branschpraxis? Något annat?

Mvh,
WKL.

Ska försöka hålla mig kort, då jag känner att det blir som ett sidospår från ämnet i tråden.

Har ej testat anlita fiverr för exempelvis webbdesign, då jag inte ens skulle göra det fastän jag fick betalt. Har däremot testat för andra grafiska element så som logotyp. När det kommer till logotyp så är det enkelt att se nivån på skaparen genom granska arbetsfilen. Bara för en logotyp i vektor så betyder det ju inte att den är bra gjord och är anpassad för alla användningsområden.

Lite som att jag klarar av att snickra ihop ett litet förråd. Det kan ju se bra ut på ytan, men börjar en snickare granska så ser denne att reglarna är alldeles för klena så förrådet kommer rasa då det blir snö. Dumsnålat och lappat ihop plankor som bidrar till konstruktionen är bristfällig. Är det en glipa så onödigt dra upp plankan (för jag använder spik istället för skruv) så jag bara använder extra målarfärg för täcka för problemet.

Av IMPANI
Skrivet av WebbkodsLärlingen:

Jag tänkte bara flika in och fråga: Så det finns inget eget initiativ till normal extrapolering i tänkandet eller eget kritiskt tänkande? "Hm, en knapp som inte uppfyller en funktion. Kanske ska mejla och be om detaljförtydligande för just den knappen?"

Det där låter ju som om ett kugghjul som sätter stopp i resten av kuggsystemet?

Mvh,
WKL.

Det är på den punkten den stora skillnaden mellan våra arbetskulturer skiljer sig åt (som sagt, generaliserat). Vi tänker mer på helheten och tar egna initiativ medan andra gör bare minimum och endast följer kravspecifikationen.

Går även att appliceras på design, har själv testat anlita via fiverr (från det allra billigaste till top dollar) och det är alldeles för låg nivå enligt mig. Är självklart att man tar genvägar när det kommer till dom lägre prisklasserna men det görs även i högre nivå när man väl börjar granska arbetsfiler.

Skrivet av bannani:

Okej, grymt! tack för input från "insidan" så att säga. Vid diskussion med byrå eller utvecklare så kommer backlog, low def wireframes, schematics och en liten powerpoint finnas just för att undvika missförstånd men även få en rekommendation som är lämplig. Jag kommer fokusera mina arbetsuppgifter sen på att vara tillgänglig, testa funktioner och lära mig dokumentationen. Finns verkligen en uppsjö av alternativ hur man hade kunnat lösa det. Förhoppningsvis så sållar alternativen bort sig själva lite när projektet är mer specifikt.

Förra året hade jag helt exkluderat att svenska bolag vore intresserade av mitt projekt men med tiderna vi har nu tror jag att byråer kanske är mer flexibla i vilka typer av projekt de accepterar jämfört med för ett år sen. Är det något du hade hållit med om? Då syftar jag inte nödvändigtvis på ersättningen utan snarare strukturen av avtalet

Ja det är ju lite av en djungel och är ju inte så enkelt som säga vad som är rätt eller fel. Avvägning med flertalet aspekter då det som vanligt har sina för- och nackdelar. Det som är glädjande är ju iaf att du har kommit en bit och faktiskt är öppen för att reflektera olika alternativ. Det är ju en vital egenskap i sig och hjälper ju till att sålla ut vissa delar. För det är ju lätt hänt att man hamnar i ett tunnelseende och inte är mottaglig för andra inspel.

Har för liten insyn för våga ge mig på något uttalande som kan ses som någon fingervisning. Förhoppningsvis så kan någon annan som jobbar mer på konsultbyrå inflika sin erfarenhet huruvida byråer är mer öppna för vilka typer av projekt som godtas.

Av IMPANI
Skrivet av bannani:

Ok alright, tack! Bra ord där "maratonprojekt" det har jag inte stött på innan men beskriver rätt bra vad jag är ute efter.

Stämmer verkligen att det ska kännas att man samarbetar med rätt personer för uppdraget. Planerar att ta fram en liten presentation för att enklare förmedla det jag behöver hjälp med så det hade varit bra att boka upp med byråer i närheten. En annan tanke jag hade idag gällande EU vs SE är svenska kronan svaga kurs för tillfället samt inflation och dess effekt på utvecklingspriser. Är det något du har erfarenhet av har förändrats senaste 6 månaderna i SaaS?

Haha, ja det var tydligen det bästa ordvalet jag kunde komma på under natten.

Ingen erfarenhet av hur IT-bolagens timdebiteringar har påverkats av inflation. Jag jobbar inom UX/UI-design och varken min eller utvecklarnas timdebitering har justerats något pga inflation så vitt jag vet. Men då jobbar vi ju in-house och äger och förvaltar alla våra systemlösningar. Vill någon befintlig kund ha en speciallösning på någon av våra systemlösningar, ja då blir det ju debitering. Men annars så är det ju intern utveckling då vår kärna av intäkter kommer från licenser och inte jaga konsulttimmar.

En enkel och tydlig presentation är ju helt klart något du bör ha. Så att mottagaren får ett helhetsgrepp i vad du är ute efter och kan tillhandahålla en så pass relevant offert som möjligt. För du kommer nog annars få rätt så varierade priser och då tänker jag inte på bara timdebiteringen utan projektet som helhet.

För det lär skilja annars vilka kompetenser bolagen anser att projektet som helhet behöver. Jag tänker spontant att följande kompetenser är relevanta: UX/UI-designer, frontend-utvecklare, backend-utvecklare och projektledare. Sen så visst du kan ha en fullstack-utvecklare som kör båda delar och kan på sin höjd också vara projektledaren. Det varierar ju hur bolagen jobbar i praktiken samt vilken nivå av kompetens du är ute efter. Det kan ju kännas onödigt att ha 4-5 olika kompetenser inblandade i ett projekt istället för bara 1. Men dessa 4-5 personer fokuserar sig endast på sitt område och har djup kompetens. Medan en enda person är medioker och lite mer allt-i-allo, då dygnet har alldeles för få timmar för att det ska vara möjligt att ha djup kompetens inom allt. Sen är det ju nödvändigtvis inte en nackdel med en allt-i-allo person, utan det kan ju fungera utmärkt för vissa projekt och uppdrag. Behöver heller inte va dyrare med 4-5 personer än 1 person, då den som är ensam kan behöva fler timmar totalt sett.

Lite som då bolag vill hitta billig arbetskraft och anlitar indier för programmering. Jo timdebiteringen är ju avsevärt lägre, men totalt sett så behöver det inte vara billigare än svensk arbetskraft. Då det krävs en hel del tid till att projektleda outsourcing då det är två helt skilda arbetskulturer. För att åter igen generalisera lite så krävs det en kravspecifikation som innehåller minsta lilla detalj. Står det inte i kravspecifikationen att knapp X ska göra Y så bryr sig ingen att det finns en knapp som inte fyller någon funktion. För man gör bara exakt det som står i kravspecifikationen.

Av IMPANI
Skrivet av bannani:

Hej!

Jag är egenföretagare och vill anlita mot betald ersättning. Andelar i bolaget är möjligt men isf om det rör sig om någon väldigt skicklig och kunnig som vill fortsätta investera sin tid i att utveckla appen långsiktigt. Jag har en fungerande produkt idag som jag satt ihop med existerande verktyg på marknaden men vill ha min egna variant som jag sen kan bygga vidare på med mina egna tankar och inovation.

Upplägget hade nog sett ut såhär baserat på mina diskussioner med byråer inom EU:
Först gör en prognos och betalar i förväg vad vi tror kostnaden kommer landa på. Månadsvis skjuta till ifall vi går över prognosen.

Det jag vill tillägga i ett samarbete:
Slutligen teckna SLA där vi har byrån på retainer för att snabbt kunna hantera buggar och fortsätta jobba på nya funktioner. Den sista delen är den jag haft svårt att hitta byråer som är intresserade av då de jobbar projekt baserat så nästa fas blir ett nytt projekt med nya utvecklare osv och supporten får man hantera själv efter överlämningen.

Min tanke är att trots att det förmodligen är dyrare med en svensk byrå så kan det vara värt det ifall att samarbetet fungerar bättre och det är mindre missförstånd osv.

Känns som att det du är efter en sorts SaaS- (Software as a service) eller app-byrå som brinner lite extra för maratonprojekt och långsiktighet. Jag själv jobbar på SaaS-bolag och övriga inom SaaS jag känner till kör allt in-house. Då det är mer fördelaktigt och sen bara outsourcar vissa mindre små och isolerade moduler om man själv inte mäktar med det internt.

Även om vi i Sverige har en hög IT-mognad så finns det ju helt klart en mängd bolag som besitter kompetensen. Beroende på var du är lokaliserad, så hade jag i första hand siktat på att kontakta IT-bolag med kontor i närheten. Bara för ha möjlighet till att ha en mer personlig kontakt. Vare sig man anlitar bolag eller anställer folk så vill man ju att det ska klinga bra och kännas rätt. Brukar ju vara rätt skönt med fysisk kontakt för projektstart och vissa avstämningar.

Av IMPANI

Först the basic, är du företagare eller privatperson som vill anlita byrå? Vad menar du med samarbete? Snackar vi "trust me bro, got a million dollar idea" i form att utvecklaren gör jobbet gratis i utbyte mot aktier/framtida intäkter, eller mer att du anlitar byrå och betalar 1000kr/h?

Av IMPANI

Du har inte läst texten för hastigt på Inets webbsida?

"Hur lång tid tar en felanmälan?
En felanmälan påbörjas normalt inom 5 arbetsdagar från det att vi tagit emot din produkt. Hanteringstiden kan variera beroende på felets art och tillgång till reservdelar. Du kan se statusen på inet.se/service för din felanmälan.
Om produkten behöver skickas vidare till en extern verkstad så kan hanteringstiden ta upp till ytterligare 20 arbetsdagar."

2-4 veckor är då ingen anmärkningsvärd lång tid. Bara för nämna två vanliga flöden i hur en reklamationsprocess fungerar.

1. Du skapar felanmälan > skickar/lämnar in produkt > ÅF konstaterar fel, som dom vet kommer bli krediterad för eller få ersättningsprodukt > ÅF skickar/lämnar ut ny produkt till dig. Ärendet slutar här för dig som konsument och ÅF tar ärendet vidare extern part.

2. Du skapar felanmälan > skickar/lämnar in produkt > ÅF kan inte konstatera uppenbart fel/ej auktoriserad för åtgärda fel > produkt skickas till serviceverkstad/distributör > hamnar i kö och kan ta någon dag innan ditt ärende påbörjas > reparation slutförd > skickar tillbaka produkt till ÅF > ÅF skickar/lämnar ut produkt till dig.

Börjar du summera antalet dagar det går åt bara till frakter och det faktum att ärendet inte påbörjas direkt det blir mottaget, så blir det fort 2-4 veckor. Sen så finns ju heller inte alla auktoriserade partners i Sverige, din produkt kan lika gärna skickas till Tyskland.

Ska en produkt repareras så måste det ju gå via rätt led och mycket är ju bortom återförsäljarens kontroll. Exempelvis köper du produkt X så är det Y serviceverkstad som är auktoriserad för att reparera produkten/varumärket. Spelar ingen roll vart du köper produkten ifrån, det hamnar ändå på samma verkstad. Sen kan man ju ha tur så att återförsäljaren OCH serviceverkstan börjar med ens ärende direkt.

Av IMPANI

Första gång jag upplevt det som enkelt och att jag har någon nytta av mitt yrke i quiz.

Av IMPANI

Kan inleda med säga jag jobbar som Product Designer av IT-system. Vill du ha brutal ärlighet så skulle jag nog hellre vara blind, för att slippa utsätta mina ögon för den där typen av tortyr.

Det är svårt att ge dig mer djupgående feedback då det är bara stillbilder och jag kan inte komma åt att se specifika detaljer som om det vore en sida jag kan inspektera i webbläsaren. Så jag ger mig ändå på ett försök till att ge spontan feedback och lite tankeställningar.

1. Det är för liten kontrast vilket gör att texten på knapparna blir väldigt svårlästa. Det finns verktyg som mäter konstrast för se om ditt färgval uppfyller WCAG (Web Content Accessibility Guidelines). Rekommenderar förövrigt att du kikar på WCAG quick reference då det innehåller nyttig information och bra att ha kännedom om.

För att mäta kontrast så kan du nyttja detta verktyg. Där behöver du bara ange färgkoderna så får du fram resultat om det uppfyller WCAG-kriterier.

2. Även om färgövertoningar kan ses som coolt så skippa det helt. Ska det vara en sorts framtidsblogg så blir det ett motsatt resultat (om det nu inte är en ironisk sida). Futuristiskt typsnitt och färgövertoning är en bra kombination som väcker nostalgi och för ens tankar till webbsidor från tidigt 2000-tal. Då cyberspace-sci-fi-much-wow-future-tech var populär designtrend i ADSL-eran.

3. Knapparna kan ses som flytande objekt och du har som ingen tydlig struktur av navigation. Istället för att varje knapp är fristående så kan du mixtra med att få det till att upplevas som en grupp. Ett vanligt och enkelt exempel är ju att du kör en bakgrundsfärg kant till kant och sen har du en annan indikator på vilken knapp som är active. Just nu har du en glowing effekt som även den är influerad av punkt två. Då får du en bättre och tydligare hierarki.

Gå in på diverse sidor och kollar hur deras navigation ser ut och fungerar i praktiken för inspiration.

4. Typsnittet är futuristiskt som du eftersträvar. Nackdelen med denna typ är att läsbarheten minskas. Märks speciellt när det kommer till brödtexter att det är jobbigt att läsa. Även om jag har perfekt syn så är det ändå för jobbigt att läsa blogginlägget även om svart text på vit bakgrund har bra kontrast.

Ska det vara olika font-size på knapparna? Blir det bättre och mer enhetligt att köra samma storlek? Font-weight som är över regular bör användas varsamt.

5. Less is more. Det är lätt att man fyller sidan med så mycket information som möjligt. Whitespace är någon jag upplever utvecklare rent generellt har väldigt svårt att hantera. Då en vanlig åsikt som nämns är att sidan känns tom. Men att det upplevs som tomt behöver inte vara något negativt. Whitespace kan skapa en bättre hierarki och helhetsbild.

Du har ju faktiskt identifierat en del som kan kännas onödig, vilket är två knappar för logga ut/startsida. Vilket jag instämmer är onödigt. Bara för att man har två knappar som gör exakt samma sak så kan det vara mer stjälpande än hjälpande för användaren. Samma med "Hantera inlägg - skriv inlägg" är den texten nödvändig för att användaren ska förstå att man skriver ett inlägg? Raden under så har du "skriv nytt blogginlägg" så det blir fort repetitivt.

Om du har logga ut i själva bodyn där du skriver inlägg, då behöver du ha det på varje undersida, annars måste ju användaren gå in på en specifik undersida för logga ut. Kommer varje undersida ha samma struktur? eller kommer det vara någon undersida som medför att knappen kan hamna på ett annat ställe? Är det mer fördelar att ha den i huvudnavigationen så att funktionen alltid har samma placering? Då spelar det ingen roll vad undersidans struktur och innehåll är.

Det är alltid bra att stanna upp och fråga sig varför man gör si eller så. Reflektera själv vad för- och nackdelarna är. Bra egenskap för både design och utveckling.

6. Bifogar en bild på en lathund som är en bra vägledare.

https://media.nngroup.com/media/editor/2020/03/02/visual-design-...

7. Nu jobbar jag ju inom UI/UX-världen så man är ju arbetsskadad. Så jag har lite verktyg jag använder till vardags och nedan finner du en bild på din sida som är analyserad av AI. Det är ett verktyg som visualiserar vad människans öga fokuserar på, under dom 3-5 första sekunderna. Det till vänster är vilken turordning ögat färdas. Den till höger är en s.k heat map som visar hur hög sannolikhet ögat kommer att uppmärksamma området. Ju rödare ju större sannolikhet.

https://i.imgur.com/JnyYPxT.jpg

Av IMPANI

Apple TV

Av IMPANI

Sannolikheten att du fått flera moderkort med böjda pins från fabrik är ju tämligen obefintlig. Du har ju alltid möjligheten att anmäla till ARN. Vet att åtminstone ett sådant ärende hos ARN blev till butikens fördel, dvs handhavande fel hos konsumenten.

Även om det kan vara kul att skruva ihop sin egen dator så finns det ju fördelar att låta återförsäljaren montera ihop det åt en.

Av IMPANI

Enklast är att du frågar butiken du köpt produkten ifrån. Kan vara olika villkor beroende på företag och huruvida det är köpt i fysisk butik eller via webbutik. Så går som inte hjälpa dig dess mer just nu i den frågan utan att få mer information.

Det brukar finnas en partition som återställer OS. Om det finns på den modell du köpt och hur du går tillväga låter jag vara osagt. Värt att kolla på tillverkarens webbsida. Sen är det ju frågan om det verkligen är värt besväret att installera win 10 och sen win 11 om du vill nyttja ångerrätt. Istället för bara härda ut någon dag med win 11 UI och kolla så du är nöjd med datorn i övrigt.

Av IMPANI
Skrivet av Industriglass:

Vart där nu och pratat. Ingen som verkar veta vart mitt ps5 är och de skulle kontakta de andra företaget när de väl öppnat. Hänvisade till att de tagit över en månad och jag borde ha rätt till att häva köpet men de gick de inte med på.

Rent spontant så skulle jag säga att kunskapen om lagen och tidigare beslut av ARN är tämligen låg bland butiksanställda. Inte så att gemene man jublar av att läsa i lagboken. Så dom baserar nog sina argument utifrån deras internutbildning av arbetsgivaren. Sen så visst kan medarbetare också spela dum och göra ett visst motstånd gentemot konsumenten med påståenden att det inte går göra si eller så. I hopp om att konsumenten godtar första argument och inte står på sig och hänvisar till paragraferna i lagen.

Utifrån det du tidigare publicerat så verkar det som att produkten aldrig lämnat verkstaden då det inte finns något kollinummer som kan spåras.

Konsumentköplag (2022:260)
5 Kap
8 § Konsumenten har rätt att kräva prisavdrag som svarar mot felet eller att häva köpet, om avhjälpande eller omleverans inte kommer i fråga eller inte kan ske inom skälig tid efter reklamationen och utan väsentlig olägenhet för konsumenten. Detsamma gäller om avhjälpandet eller omleveransen inte sker i enlighet med kraven i 6 § eller felet kvarstår trots avhjälpande eller omleverans. Om felet med hänsyn till varans karaktär och omständigheterna i övrigt är allvarligt, har konsumenten rätt till prisavdrag eller hävning utan föregående försök till avhjälpande eller omleverans.

Konsumenten har vidare rätt till ersättning för vad det kostar att avhjälpa felet, till den del denna kostnad inte är oskäligt hög eller täcks genom att konsumenten får prisavdrag.

11 § Vid hävning ska konsumenten meddela näringsidkaren att han eller hon häver köpet.

Sen så visst skälig tid går ju att dividera om, men ARN anser skälig tid är 3 veckor.

Av IMPANI
Skrivet av Industriglass:

Det jag har visat är all information jag får tillgång av därför jag har mailat och frågat den första februari. Men fick svar att allt är bra och kommer inom någon dag. Dock har jag en olustigt känsla då den inte uppdaterat status.

Detta forum samlat allt om de problemet jag haft med min konsol sedan start. Får krash efter 30min i krävande spel.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://...

Så det händer ingenting och visar ingen mer information om du klickar på "visa fler statusar" ?

Av IMPANI

Enligt ARN så anses 3 veckor vara skälig reparationstid. Utifrån din bild så verkar ju produkten fortfarande vara kvar hos verkstaden av någon anledning. Om du klickar på visa fler statusar hur ser hela ärendeflödet ut? Då ärendet är senast uppdaterad 2023-01-25 så är det ju av intresse att se vad det avser med tanke på att reparationen är slutförd den 19e.

Av IMPANI

Smått omöjligt att besvara. Du kan nog hitta en "trust me bro' I fix I fix" kodare på fiverr för någon tusing.

Är det tänkt som en seriös och kommersiell verksamhet så skulle jag säga att 10 miljoner är en bra start iaf. Men du kommer ju behöva mer kapital. 10 miljoner kanske låter astronomiskt men är inte så mycket sett till vad du behöver pengarna till. Du behöver ju anställa ett antal personer som har olika kompetenser och erfarenheter.

En stor kostnad kommer ju vara marknadsföring då du vill ta marknadsandelar från Tradera, Blocket och säkert Facebook market/säljgrupper. För även om du har bästa möjliga kompetens och plattformen är välgjord så gäller det ju att locka till sig användare som det tidigare nämnts i tråden. Du behöver kapital för att överleva tills intäkterna är mer än utgifterna. För det är ju inte bara utveckla plattformen och sen är det klart i utvecklingskostnader.

Så det är som sagt smått omöjligt att besvara frågan. Du kan skapa en plattform som hobbyprojekt för några tusen och sen finns det inget direkt tak i vad det kan kosta. Ju snabbare du vill ha det på plats ju mer kommer det att kosta.

Av IMPANI

Är du villig att flytta för jobb? Vad har du för utbildning? Vilka kvalifikationer har du? Som @KAD är inne på så kanske det inte är erfarenheten som är "problemet".

Av IMPANI
Skrivet av Aphex:

Fast vad blir skillnaden för det enskilda företaget, om miljoner andra har problem eller inte?
Nertid hos Microsoft löses antagligen snabbare än lokala servern.

Instämmer. Med tanke på den press Microsoft har på sig att lösa problemet snabbt så lär man kasta in alla tillgängliga resurser. Går lokala servern ned så kanske man har en in-house person som kan lösa problemet, alternativt kontakta sin IT-partner som förhoppningsvis har möjlighet att börja titta på det direkt.

Av IMPANI

Saknar alternativ för något med design! Själv är jag Product Designer, men kan lika gärna titulera som UI/UX-designer.