Inlägg

Inlägg som IMPANI har skrivit i forumet
Av IMPANI

Vilka butiker redovisar priser enligt den nyligt uppdaterade prisinformationslagen?

Prisinformationslag (2004:347)
"7 a § /Träder i kraft I:2022-09-01/ Om en produkt tillhandahålls med angivande av att priset har sänkts ska även det tidigare priset anges.

Det tidigare pris som ska anges ska vara det lägsta pris som näringsidkaren har tillämpat för produkten under de senaste 30 dagarna före prissänkningen. Om priset under denna tid har sänkts gradvis, ska i stället det pris som gällde före den första prissänkningen anges.

Det tidigare priset behöver inte anges för varor som snabbt kan försämras eller bli för gamla. Lag (2022:654)."

Går även läsa på konsumentverket och på hallå konsument kan vi läsa följande.

"Det tidigare pris som ska anges är det lägsta pris som företaget har haft på produkten under de senaste 30 dagarna före prissänkningen. Har priset sänkts gradvis under de 30 dagarna ska det pris som gällde före den första prissänkningen anges."

Med tanke på att vi befinner oss i den tid på året då kampanjer och reor avlöser varandra, så blir det ju allt mer aktuellt för oss konsumenter. Själv så försöker jag förgäves hitta igen den webbbutik som jag sett detta på. Nu är jag ju också övertygad om att många priser börjar skruvas uppåt en bra bit före 30 dagar, speciellt inför black friday hysterin. Just elektronik så lär nog majoriteten av oss kolla prishistoriken på prisjakt/pricerunner och på så sätt så blir vi inte "lurade" på samma sätt. Men för den stora massan så kan ju denna förändring göra det lite svårare att trolla bort konsumenten som inte kollar upp via prisjakt/pricerunner.

Vilka butiker känner ni till som har applicerat denna funktionalitet som då redovisar det lägsta priset butiken haft under de senaste 30 dagarna? Kommentera gärna så kan vi skapa en lista över vilka företag som har infört denna redovisning.

Av IMPANI

En annan aspekt i varför det är är ju att det är värt att spendera lite extra, är just pga drivrutinerna. Även om jag inte gillar nvidias priser så är det värt tiden jag slipper vara frustrerad över Radeons drivrutiner.

Av IMPANI
Skrivet av twit:

De har ju, enligt ovan inlägg, tydligt markerat att de inte alls tänker stå för sina garantier. Samarbetspartnern har lovat leverans, CDON har tagit emot betalningen men leverans uteblir. På vilket sätt menar du att CDON uppfyller sitt åtagande?
CDON behöver inte specifikt lova någonting över huvud taget vad gäller samarbetspartners konkurs. De har lämnat ett generellt och övergripande löfte att de löser problem som uppstår, vilket givetvis även inkluderar en konkurs. Hade CDON själva begärts i konkurs hade situationen varit en annan.

Deras samarbetspartners är inte "kunder" i kommunikationen utåt mot konsument, så de bör inte kallas detta i tråden.

Fortsätter på temat djävulens advokat då det är intressant scenario.

1. CDON är inte en part i köpeavtalet och/eller transaktionen mellan dig och säljare. Det hade varit intressant att läsa säljarens villkor och inte bara CDON's allmänna villkor. För utifrån dom allmänna villkoren så framgår det ju "Den säljare som är din avtalspart är den som ansvarar för Varan, leveranser, returer, reklamationer och övrigt produkt- och/eller konsumenträttsligt ansvar". så CDON friskriver ju sig med den delen.

2. CDON anger inte att löfte att dom löser problem som uppstår. Det dom säger är att "..vi försäkrar dig om att du får den hjälp du behöver vid behov." vilket kan tolks rätt friskt. Med tanke på konsumenter läser det dom vill läsa så kan jag tycka företag ska vara mer transparent och konkret i vad det omfattar. Jag misstänker att dom syftar på att deras kundtjänst gör vad dom kan för att hjälpa konsumenten, där en del är kommunikation. Då CDON anger " Även i de fall då CDON inte är säljare och part i köpeavtalet tillhandahåller dock CDON vissa tjänster relaterade till köpet genom Marknadsplatsen, såsom Marknadsplatsens kundtjänst och betalningslösningar."

3. Delen du säger "De har lämnat ett generellt och övergripande löfte att de löser problem som uppstår, vilket givetvis även inkluderar en konkurs.". Så har jag svårt att tro något företag kan garantera vad som sker vid en konkurs. Med tanke på lagen står alltid över villkor och vid svensk konkurs tillträder förmånsrättslagen. Även om du som ägare skulle ange i villkoren att du personligen går i borgen vid konkurs, så kan du som privatperson ändå försättas i konkurs och genomgå skuldsanering. Så i slutändan så får du ändå inte din produkt.

Som @DavidtheDoom varit inne på tidigare i tråden, så kan det ju vara så att CDON ej har genomfört alla utbetalningar till bolaget. Jag kan ju hoppas att CDON rent juridiskt kan hålla inne utbetalningen så att pengarna kan skickas tillbaka till konsumenterna. Även om jag är ytterst tveksam att det är möjligt.

Av IMPANI
Skrivet av twit:

Generaliserat köpvillkor: Du ger oss pengar, vi skickar sak.
Anledningen till att Xstra inte uppfyller sin del är irrelevant då CDON garanterat att de står för sina samarbetspartners åtaganden. CDON har inte gått i konkurs, så de har alla möjligheter att göra vad de lovat. Naturligtvis vill de inte men de har på eget bevåg valt att marknadsföra sig på detta sätt och får därmed bära kostnaden för det.

CDON garanterar ju att samarbetspartners villkor uppfylls, vilket dom gör. Så frågan kvarstår vilket underlag baserar du på att det har lovat att ersätta dig om en av deras kunder begärs i konkurs?

Av IMPANI

"Tryggt köp via CDON
Ett av våra stora mål är att erbjuda den bästa köpupplevelsen online. Det är därför viktigt för oss att du känner dig trygg när du väljer att handla på vår marknadsplats.

Vi garanterar att alla köpvillkor från våra samarbetspartners uppfylls som utlovat. Detta innebär att du som kund alltid kan känna dig säker när du handlar- och vi försäkrar dig om att du får den hjälp du behöver vid behov."

Läser vi vidare på CDON's villkor så ser vi följande

"Om Varan säljs av en Handlare ingår du ett köpeavtal direkt med Handlaren som säljare, och CDON är i dessa fall inte part till köpeavtalet, utan agerar endast som mellanhand. Om Varan säljs av CDON ingår du ett köpeavtal direkt med CDON som i det fallet är att anse som säljare och part till köpeavtalet. Den säljare som är din avtalspart är den som ansvarar för Varan, leveranser, returer, reklamationer och övrigt produkt- och/eller konsumenträttsligt ansvar.

[..]

Såvida CDON inte agerar Säljare, är CDON inte en part i köpeavtalet och/eller transaktionen mellan dig och Säljaren. CDON är inte ansvariga för andra Säljares handlingar, inklusive men inte begränsat till, försäljning av Varor till dig och/eller Säljarens leverans av Varor till dig."

Är jag djävulens advokat så var i avtalet hittar ni information om att det är CDON's ansvar att ersätta er då ett företag begärs i konkurs? CDON's trygga köp garanterar ju att köpvillkoren uppfylls, villkoren i sin tur garanterar ju inte att vid konkurs så kommer ni ändå få produkterna eller pengarna tillbaka.

Av IMPANI
Skrivet av Ahmadpour99:

Jag skulle vilja gärna jobba med både och, min drömyrke är webbutvecklare och webbdesigner, vet inte vad det kan kallas för…

Inom IT så är vi ju duktiga på titlar så kärt barn har många namn. Själv jobbar jag som Product Designer för SaaS-bolag (Software as a Service), men jag skulle lika gärna kalla mig bl a UX/UI-designer.

Varför jag fråga om drömyrke och dina mål är för sätta igång tankarna och så det är enklare att göra plan för att nå tid. Vill du jobba med mindre företag där du gör både design och programmerar? Eller vill du jobba med stora internationella varumärken och företag?

Om du vill jobba med mindre kunder så är det rätt väg att gå att fortsätta ägna tid till både design och programmering. Om inte annat så kan det va en bra start för att få erfarenhet av branschen som kan leda till att du ändrar din målbild. Vill du satsa på båda delarna så kommer du bli medioker på vardera del, vilket man nödvändigtvis inte behöver tolka som något negativt. Utan det räcker gott och väl för den kundbasen.

Vet du redan nu att du vill jobba med internationella företag och stora kunder, så är det fördelaktigt att du nu väljer design eller programmering. Även om du väljer ett område så kommer det ändå ta ett antal år för att komma upp till hög nivå. Till skillnad från mindre kunder så duger det inte att vara medioker, du ska vara expert och specialiserad på ditt område. Dygnet har endast 24 timmar och du kommer aldrig bli expert på båda områdena då tiden inte räcker till helt enkelt.

Som det ser ut nu så är efterfrågan av diverse programmerare avsevärt större än designers.

Av IMPANI
Skrivet av Ahmadpour99:

Hej
Jag heter Sam, är en 23 åringskille som letar efter jobb. Har pluggat bara på gymnasiet inom el och energiprogrammet inriktning dator och kommunikationsteknik. Kan skapa hemsidor med HTML, css, JavaScript och lite Php.
Kan använda programvaror såsom Photoshop, dreamweaver och illustrator.
Tänkte mig jobba som webbdesigner tyvärr vet jag inte om det kräver mer utbildning.
Kanske jobba som junior-webbdesigner?
Tack för hjälpen
Mvh Sam

Rent generellt så är kompetens viktigare än vilken utbildning du har. Jag jobbar inom IT och jag har då kollegor som både har och inte har utbildning.

Min första fråga är vad du brinner för, är det design eller programmering? För det är första valet enligt mig du bör göra. Visst finns det tjänster på mindre bolag som kan efterfråga en allt-i-allo person som gör både design och programmering. Men rent generellt så är det ett val du bör göra för att öka attraktionskraften hos arbetsgivare.

Om det är så att det är programmering och utveckling du brinner för, så kommer nästa fråga, är det front-end? back-end? eller båda du vill jobba med?

Vad är ditt drömyrke och mål?

Av IMPANI

Har en kollega som skola om sig vid +35 års åldern till IT (från en bransch som har noll relevans till IT). Personen i fråga anställde vi direkt denne gått klart sin utbildning och jobbar nu som systemutvecklare. Av min erfarenhet så har ju då åldern ingen betydelse, branschen skriker efter olika utvecklare/programmerare. Du lär ju jobba +30 år till och bara satsa på det yrke som du vill jobba med.

Av IMPANI
Skrivet av Dunde:

Lika lätt som att lära en nybörjare på dator när man dubbelklicka eller enkelklicka.

Okej.. så hur lär du ut skillnaden mellan de och dem då?

Av IMPANI
Skrivet av TANDEMCYKELN:

Vad är det som gör att gemene man inte klarar av att skilja på "de" och "dem"?

Har ni några funderingar?

Är det grundskolan som blivit så pass dålig, så att eleverna inte lär sig normal svenska?

Jag själv hör när det ska vara "de" eller "dem", men en stor del människor verkar inte göra det.

Om du ska pedagogiskt lära ut skillnaden, hur skulle du göra detta?

Av IMPANI
Skrivet av Jafka:

Impani

Klassisk jultröja blir ännu hemskare.

Jag hade dock haft på mig denna.

Ja min design baserar sig på det jag anser är en klassisk ful jultröja. Psykedeliskt, rörigt, upprepande mönster, man vill lite spy av att se, och något man skulle kunna se bäras i en päron till farsa firar jul. Funderar på printa upp en egen variant av jultröja som är ännu mer hemsk och psykedelisk för att bära på jobbets julfest.

Förövrigt kul tävling. Hoppas det återkommer i framtiden med bättre framförhållning och att det blir tillräckligt många beställningar så det går att köpa det vinnande bidraget

Av IMPANI
Skrivet av marcusOCZ:

Är ganska säker på att Komplett lägger ned NoN efter vart. Ser inte helt syftet med dom med Komplett som ägare.

Komplett har ägt Webhallen i snart 10 år och inte har man då lagt ned Webhallen än. NoN är starkt varumärke som går med vinst.

Av IMPANI
Skrivet av 19xx62xx14:

Hej!
Jag är en studerande systemutvecklare med stort intresse för att bygga hemsidor som hobby. Jag skulle vilja erbjuda småföretagare (kostnadsfritt) att bygga deras hemsida i Wordpress för att bland annat öka mitt portfolio men också för att lära mig mer. Kruxet är hur man löser överlämningen av WP men även hur man gör med betalning av dommänamn samt webbhotell & e-post. Vilket sätt är smidigast? En tanke jag har är att kunden får köpa ett domän och webhotell och ge mig behörighet till det. Eller finns det smidigare sätt? Jag tänker för personer som tar betalt för detta. Kunden kan ju då ta över webbsidan utan att betala? Hur gör dessa personer?

Hade jag varit du så hade jag försökt få LIA/praktik på något lokalt företag som utvecklar webbsidor. Främst för att du ska få vara med på resan från start till slut i hur sådant projekt genomförs. Oavsett om praktik/LIA finns i din utbildning eller inte, så är det något jag rekommenderar starkt.

Även om du säkerligen utan problem kommer klara av att göra allt på egen hand med sköta kontakt med "kund", utveckla, lansera och lämna över arbetet. Så gör du ju det utifrån din bästa förmåga. Har du fått vara på en arbetsplats så får du betydligt djupare kunskap i hur du arbetar med projektledningen till prioriteringar i utvecklingen och dess vanliga fällor. För då har du ju branschfolk runtom dig som kan hjälpa dig och förklara varför man gör si eller så.

Sen så är det ju inte dumt att få in en fot som kan resultera i att du får sommarjobba på arbetsplatsen.

Skrivet av ChrisDev:

Bra ide att bygga lite sidor åt småföretag, har själv varit inne lite på det. Men är nyfiken på varför valet faller på WordPress? Om man gillar att bygga och har det som intresse så vill man väl just bygga och inte använda färdig CMS?

Vill du jobba inom branschen så är ju stor risk att du kommer jobba med wordpress, med tanke på dess enorma popularitet. Vilket inte är så konstigt då det finns många fördelar. Open-source, billigt, enkelt, uppsjö av plugins och användarvänligt för nämna några. Det krävs inte mycket för att göra en enkel webbsida i wordpress som passar utmärkt för det lilla företaget. Du behöver ju i princip inte ens skriva en kodrad för skapa en simpel sida för litet bolag. Det är ju heller inte bara små och medelstora företag som nyttjar WP utan är ju även flertalet globala varumärken.

Vill du däremot nischa dig mer mot ehandel så är wordpress och dess woocommerce inte lika självklart val i Sverige.

Av IMPANI
Skrivet av Sarato:

Att alltid ha gratis returfrakt anser jag såklart är orimligt men att frakta tillbaka varor till Tyskland känns såklart snäppet mer galet. Nog för att de finns där men att bara ha ett laget i Sverige borde inte rimligtvis kosta dem så mycket extra.

Det är dyrt med lagerhållning. Om du tycker det låter galet med att frakten ska tillbaka till tyskland. Då lär du väl svimma av informationen om hur exempelvis Ellos returer fungerar i praktiken. Ellos har ju sin bas och lager i Borås. Returnerar du till Ellos så åker paketet inte till Borås. Utan det skickas först till Polen för att det ska granskas och packas om, för att sedan skicka tillbaka till Borås. Ellos är förövrigt inte ensam om att ha sådant upplägg. Finns andra större aktörer som skickar sina returer för att mellanlanda på en returhub i baltikum/polen innan det anländer till svenska lagret.

Av IMPANI

Här kommer mitt bidrag med pixeltema, upprepande mönster

https://i.imgur.com/Vobpy4b.png

Edit, version 2

https://i.imgur.com/BoOQcUL.png

Av IMPANI
Skrivet av Sarato:

Tack för varningen. Låter sannerligen oseriöst.

Så det är ett oseriöst företag för att du som konsument inte läser villkoren du godkänner..?

Rent generellt så har ju vi konsumenter blivit bortskämda med gratis frakt och fri retur. Vilket resulterar i en självförvållad negativ upplevelse som i det här fallet. Istället för ta sig tiden att läsa returvillkoren så utgår man från sin egen tro om hur det fungerar.

Nu är ju företaget i fråga en tyskt bolag, vilket kan förklara i varför man ej erbjuder en bättre returupplevelse för sina konsumenter. Sverige är ju ledande inom e-handel i europa som också är en förklaring till varför vi reagerar så kraftigt då andra länder och företag inte erbjuder det som vi kan anse är en standard. Att erbjuda en bättre returupplevelse för konsumenter så som att registrera sin retur online, där man samtidigt kan köpa returfraktsedel via företagets fraktavtal, det är ju något som vi kan se som en standard. Medans företag i andra länder ligger ett par år efter oss i utvecklingen och vikten av bra eftermarknadshantering.

Visst svider det att betala så pass mycket för returfrakt, men man får se det som en påminnelse av hur viktigt det är att läsa denna typ av villkor innan man genomför ett köp.

Av IMPANI

Missade eventet någon som har lista/bild på vad det var för erbjudanden?

Av IMPANI

Mitt önskemål kvarstår från tidigare bonanza:

Ax-router som är stilren, helst vit. Även om transformer-spaceship-über-gaming-maxad-rgb-med-antenner-som-får-mig-att-tänka-på-filmen-eight-legged-freaks-routrar är coola, så hade det varit trevligt med något stilrent.

osså utökar vi önskelistan med Apple TV 4K och Nvidia shield pro

Av IMPANI

Jobbar åt arbetsgivare som anställt 3 programmerare som utbildat sig via utbildning nord. Anställda mer eller mindre direkt efter dom gått klart utbildningen. I slutändan så handlar det om ditt intresse och utvecklingspotential. Brinner du för programmering så kommer du inte ha några problem att få jobb då det råder stor brist på utvecklare.

Av IMPANI
Skrivet av jimjans:

Har fortfarande inte fått något utslag hos blocket vad är det egentligen som gäller enligt deras avtal så har säljaren och köparen 7 dagar på sig att lämna in bevis från det reklamationen startat sen skall ett beslut tas ifrån de uppgifter som kommit in, men de säger att de väntar på säljarens svar bevis fortfarande.
Då har de väl frångått sina egna avtal som de har? Blir så trött har gått över en månad nu skulle ta max 7 dagar.

Blocket verkar ju även inte förstå problemet heller de verkar tro att det jag reklamerar att någon varit inne i datorn men det jag reklamerar är utförandet av rengörandet och de skador som blivit av det sen vem som gjort det är ointressant för mig.

En tanke kan man gå till ARN om nått skulle skita sig och kräva blocket på de kostnader som uppkommit det är ju en tjänst, försäkring som de säljer som de verkar utföra lite sådär de verkar ju inte ens följa sina egna avtal?

Bara för klargöra för andra som läser så prövar ARN inga tvister om du köpt en vara/tjänst av en privatperson. När det kommer till ditt fall så kan du inte anmäla Blocket till ARN då värdet understiger 500kr.