Inlägg

Inlägg som IMPANI har skrivit i forumet
Av IMPANI

Som det tidigare nämnts så är det väl som vanligt att spelet blivit rushat och ska lanseras så snabbt som möjligt. För i slutändan är det ledningen som har sista ordet, även om utvecklarna får motta mycket kritik i hur man kan släppa ett spel där X, Y och Z brister helt. Sen kan det ju även vara medvetet att vissa saker ej funnits vid release för man vill ge sken av att man lyssnar på sitt community och åtgärdar det folket skriker mest om.

Sen tycker jag det är lite komiskt att människor i ens klan klagar på det inte finns nå endgame att sträva efter samtidigt som dom varken har klarat NM 100 eller uber lilith.

Högst upp på min önskelista är att kunna smidigt switcha mellan olika builds. Nu har jag gått all in för se hur snabbt jag kan döda uber lilith (under 70 sek med rogue atm) men det går ju inte ens nästan att köra några högre NM's med denna setup.

Av IMPANI
Skrivet av AlexHjelm:

Jag är varken Linus fanboy eller Andrew-tate fanboy. Hennes jobb var att göra 5 posts per dag på socialamedier och nej det tar inte 8 timmar per dag, snarare 3-4h om man gör dom väldigt _BRA_.

Skrivet av Jumpcut:

Jobbet hon hade var alltså:

Ta fram idéer för, skapa och publicera 3 Tweets, 2 TikTok, 2 Instagram per dag. Ta fram idéer för, skapa och publicera 2 exklusiva videos till FloatPlane.com i veckan. Detta inkluderade då manus, planera, boka in deltagare, plåta, redigera, efterfråga och vänta på ev. godkännanden, stämma av med sponsorer att dom är nöjda etc, publicera och slutligen arkivera. I tillägg ansvarade hon för att sköta sponsrat innehåll till sociala medier, vilket bara det kan vara ett heltidsjobb.

Vore intressant att veta vilken yrkeserfarenhet av liknande arbetsuppgifter du har eftersom du kan göra ovan bedömning av tiden det tar?

Vi får väl se om det kommer något svar av @AlexHjelm på den frågan.

Av IMPANI
Skrivet av Mayhem SWE:

Det var inget sådant skämt. Luke sade inte sixtynine, utan "six nines" som i 99,9999% uptime på deras interna system. Inte alls konstigt att prata om antal nior i det sammanhanget, snarare branschstandard inom IT.

Visst, han sa inte sixtynine utan six nines som du säger. Med tanke på hur deras kultur verkar vara och hur han inleder sitt anförande, så visst tusan anspelar han på 69 medvetet, för lulz. Sen blir det ju ännu tydligare då han förstärker det med någon sorts sensuell röst och cringe pose.

Med tanke på deras målgrupp till stor del är personer som inte förstår den terminologi, så kan man ju räkna med att det kommer mottas som 69. Så då får man ju göra en avvägning huruvida det är mer prioriterat att fortsätta sin frat house culture som är orsaken till en shit fest, eller om det är värt att ta bort det helt (för denna video), för att framstå som mer uppriktig.

Av IMPANI

Jag kunde inte låta bli.

https://i.imgur.com/eDOFnpw.jpg

Av IMPANI

Tillverkare: LG
Modell:OLED65B2
Paneltyp: OLED
Inköpt: 2022-12-25
Tid: Kvalificerad gissning, 3-5 timmar totalt..
Inbränning: Hell no.

Någon som har en nyare LG OLED som vet hur man kan komma åt antalet timmar?

Kan inte se det via General > Devices > TV > TV information då det ej existerar på EU-marknaden. Kan heller inte komma åt servicemenyn via https://webosapp.club/instart/ för "Web page is not available".

Av IMPANI

Känslan efter att ha läst patch notes och ens förhoppning om lite buff till sin sorc dog helt. Nåja då blir det necro i s1

https://i.imgur.com/PLoNe0X.png

Av IMPANI
Skrivet av HEXB1T:

När datorn anländer hör jag direkt att nätaggregatet inte låter ok och meddelar detta till butiken. Har erbjudit mig att själv byta komponenten, men det ville de inte.

Skrivet av HEXB1T:

Osäker till anledning. De lämnar garanti på bygget som då kanske inte gäller vilket jag kan förstå.. men samtidigt täcks komponenterna av garanti, så är inte säker på varför jag inte fick ta mig an detta.

Först anger du att butiken inte ville du skulle byta själv och sen att du inte fick ta dig an att byta? En detalj som är intressant att veta vad som är korrekt.

Visst kan butiken i fråga ha en extra garanti om dom monterar det själv och vill ha viss "kontroll" genom att bara anställda bör skruva i datorn. Som du själv är inne på så har du oavsett garanti per komponent. Tar vi nätagg så lär du ha lika lång garanti som butiken erbjuder. Ett billigt corsair från CV-serien har 3 års garanti, medan RM-serien som ändå är rätt default för gamingdatorer, har 10 år.

Det här med hanteringstiden så är det ju av förklarliga skäl, vanligt att kunder baserar sin förväntan utifrån sin åsikt och önskemål, istället för mer underliggande fakta. Säg att snittiden för att påbörja ett ärende är 15 dagar nu, och butiken har ditt ärende som prio och påbörjar det dag 10. Din prio har ju i så fall resulterat i 30% snabbare tid. Det känns fortfarande alldeles för lång tid för dig då du vill det ska ske snabbare, medan för butiken så är det en bra bedrift av att kunna klämma in det på en lucka som knappt existerar i backloggen.

Med tanke på det är semestertider så skulle jag då klassa 3 veckor som snabbt. Även om ett problem kan kännas löjligt lätt att lösa så finns det ju en backlogg man bearbetar allt eftersom. Även om man tar in sommarpersonal för stärka upp så kommer ju denne personal inte kunna jobba lika effektivt som ordinarie.

Av IMPANI

Utifrån vad du skrivit så skulle jag helt utesluta ux/ui för din del iaf. Själv jobbar jag som Product Designer (vilket omfattar ux/ui) därav rekommendationen att utesluta ux/ui för din del, då jag inte finner något som indikerar att det passar dig. Du verkar snarare brinna för nätverk och programmering.

Sen föreslår jag att du börjar med att drömma dig bort och reflektera över vad som vore ditt drömjobb. När du väl börjar komma i dom tankarna så blir det enklare att hitta vägen dit då du har ett mål i sikte. Du kan även göra en lista på vad som får dig att trivas på en arbetsplats och vad som får dig att trivas mindre. Nu är ju allt du sökt inom IT så inte jättestora skillnader, men alltid bra ändå att reflektera över för du ska ju trivas på ditt framtida yrke. Om du exempelvis har svårt för det sociala så kanske inte det är optimalt att vara konsult och hela tiden färdas runt och hoppa bland arbetsplatser, utan kanske bättre lämpat att jobba inhouse.

Av IMPANI
Av IMPANI

Beror helt och hållet på hur logotypen ser ut och i vilken kvalité den är i. Finns ju diverse onlineverktyg som konverterar filer till vektorgrafik. Men utfallet varierar ju kraftigt beroende på vad som ska göras och från vilket underlag. I illustrator så kan du köra tracing och då har du vissa justeringar med preview du kan testa dig fram med för att få så bra resultat som möjligt. Sen kan det ju hända du ändå behöver göra vissa mindre justeringar.

Av IMPANI
Skrivet av Nauie:

Vilken besvikelse detta var för mig. Kommer nog kalla det för "Potions 4".
Inte kommit längre än typ lvl 16 på nån klass ännu, men fortfarande ingen chans till hp regen/defence. Kommer det snart eller ska man måste suga i sig potions varannan minut genom hela spelet?

Urghh, Nej provar att få igenom en refund. Kommer inte spela detta som det är nu.

Inte kommit längre så som att du dör lvl 16 i hardcore, eller att tappar motivationen för levla över 16?

Av IMPANI
Skrivet av AGI:

Helt ärligt, vem tittar på ARNs svarta lista ens? Har aldrig hört talas om någon som tittar där innan ett köp. Hur effektiv är ARN egentligen..

Bara en detalj att klargöra, ARN har ingen svart lista, utan det är Råd & Rön. Men ja, är nog hög medelålder på personerna som kollar på Råd & Röns svarta lista. Sen ska man ju också ha i åtanke att ärenden som understiger 1000kr tas ej med i svarta listan.

Från konsumentens perspektiv så kan det ge en viss trygghet om företaget anger att man följer alltid ARNs rekommendation. Från företagets perspektiv så ser jag en fördel i att få ärendet prövat men skulle inte låta ARN ha sista ordet. För ibland så funderar man ju då hur ARN resonerat.

Av IMPANI

OH COME ON. Happ då blir det AIO tillsvidare.

Av IMPANI

@sweclockers när får vi medlemmar ett kampanjpris på S8?

Av IMPANI

Prisjakt har uppdaterat Fynd24's butikskonto med en varning, samt det går inte hitta butiken via deras sökfunktion.

https://i.imgur.com/wfFLm2X.png

(och ja, Prisjakt classic ftw)

https://classic.prisjakt.nu/butiksinfo.php?f=38809
https://www.prisjakt.nu/butiksinfo.php?f=38809

Av IMPANI
Skrivet av Distordera:

Tjena! Skulle du kunna vara go och definiera begreppet sunt förnuft? Jag fattar det inte alls. Ska vi rent av kunna avskaffa lagar framöver om vi kör på sunt förnuft istället?
Geniunt intresserad.

Till OP: kundtjänst hade en viss poäng när de påpekar att du inte har tillstånd att öppna prylen. Det var ju faktiskt inte din. Du har ju inte betalt än.

Plus! För att bestrida fakturor på ett bra sätt bör du betala den först. Sjukt nog. Det är ju inte kul om du förlorar tvisten och behöver betala ev juridiska kostnader i tvistemålet plus hamna hos kronkalle för att fakturan förfallit.

Jag skulle då aldrig betala en faktura i ett sådant här fall. Du äger ju rätten att hålla inne betalningen. Sen är det nog tacksamt att det är köpt via Qliro och inte bolaget i sig som skickat ut fakturan. Hade det varit Fynd24 så gissar jag att dom inte tvekat att hota med inkasso och kronofogden direkt, även om jag ändå skulle sitta lugnt i båten och bestrida samtliga.

Konsumentköplag (2022:260)
5 kap.
1 § Om varan är felaktig, får konsumenten enligt 4-11 §§ kräva avhjälpande, omleverans, prisavdrag eller ersättning för att avhjälpa felet eller häva köpet. Dessutom får konsumenten enligt 6 kap. kräva skadestånd. Konsumenten får enligt 3 § även hålla inne betalningen.

3 § Konsumenten får hålla inne så mycket av betalningen som behövs för att ge konsumenten säkerhet för hans eller hennes krav på grund av att varan är felaktig.

Av IMPANI
Skrivet av esoneson:

Haha ja, hur svarar man ens på de? Och hur kan en seriös kundtjänst skriva så? Borde kanske bara anmäla på en gång men kan inte riktigt hålla mig från att fortsätta konversationen, om inte annat för underhållningen xD

Finns nog bara ett sätt att kontra: Lilla gumman

Sen så ligger ju bevisbördan på Fynd24.

Konsumentköplag (2022:260)
4 Kap. 17 §
Ett fel som visar sig inom två år efter det att varan avlämnades, eller i fall som avses i 14 § andra stycket inom den tid som anges där, ska anses vara ett fel som näringsidkaren svarar för, om inte näringsidkaren visar något annat eller detta är oförenligt med varans eller felets art.

Av IMPANI

Läs igenom avtalet först och främst. Där lär du få svar på dina frågor då det i slutändan kan skilja sig och går som inte besvara utan att ha läst avtalet själv.

Rent generellt så kan du välja det belopp du betalar i månaden, du har ett minimumbelopp men det går bra att betala mer.

Den effektiva räntan är ränta + avgifter (t ex faktura- eller uppläggningsavgift). Ska du jämföra lån så vill du alltid jämföra den effektiva räntan då det omfattar den totala kostnaden.

Ingen direkt skillnad på Qliro, Klarna eller andra avbetalningstjänster.

Av IMPANI

Vad står det i villkoren? För mig tog det runt 5 månader att få pengarna tillbaka. Hade ställt in mig på att få pengarna tillbaka precis innan utsatt tid.

Sen ska man också läsa noga vad som faktiskt står i villkoren och inte göra antaganden. Efter fyllt i alla uppgifter så kan det ta 20 arbetsdagar för att processa själva ansökan och sen 90 arbetsdagar för att genomföra utbetalningen. 20+90 arbetsdagar är 22 veckor.

Av IMPANI

Fördelaktigt om du tillhandahåller lite mer information. Vad definierar du som den bästa? Högst andel som får jobb efter utbildningen? Vilken kursplan som upplevs vara den som är mest relevant till yrkeslivet? Vilken utbildning som har "bäst" välrenommerade bolag i ledningsgruppen?

Vad är du själv intresserad av inom programmering? Om du fick beskriva din ideala arbetsplats, vad inom programmering vill du jobba med?